Pa nije lošeali je Phenom 2 ipak na malo većem taktu od Intelovih proceva. U svakom slučaju ok rezovi.
pa odlican rez. niko i nije ocekivao da ce biti brzi od i7.. ali to sto mu je jako blizu ce mozda uz odlicnu cenu biti novi 4850 i 4870![]()
Ako je tvoj rez, kakva je potrosnja? (Idle/load)
Tacno 70 Mhz veci takt od 940 negdje je i7 bolji a negdje je i Phenom II ubedljivo bolji kao recimo u Far Cry 2
a negde ubedljivo losiji kao recimo u World at War :d
ovom testu fali stari dobri dual core, cisto onako, reda radi![]()
Imam utisak da 80% svih ovih rezova makljaju Kinezi samo tako (HopShopPhoto, RelCo...).![]()
slazem se samo i7 940 kosta 550€ + ploca sa X58 chipsetom jos 230€ = 780€
dok ce Phenom II 940 kostati oko 270€ + 790GX ploca od 100€ = 370€
kad uporedimo cene vidimo da za jedan i7 940 sistem mozes kupiti gotovo dva Phenom II sistema a da su performanse gotovo iste.
Jel to lici na pun pogodak ?
Stim sto ce jos povelike cene DDR3 memorije dodatno uciniti ovaj Phenom II kolacic sladji za mnoge korisnike![]()
kad uporedimo cene vidimo da za jedan i7 940 sistem mozes kupiti gotovo dva Phenom II sistema a da su performanse gotovo iste.
Jel to lici na pun pogodak ?![]()
videcemo ....![]()
Ima li kakav generalni primer AMD Phenomena vs i7?To sto ce biti jeftiniji ne znaci i da je bolji tj brzi...AMD je uvek i bio jeftiniji i samim tim je i osvajao trziste jedino na taj nacin..Postoji li verodostojni dokaz o realnim performansama ovog novog Phenom II procesora?Znaci ne interesuju me spekulacije i placeni sajtovi po netu...Jel ko dobio neki Sample ?Ima li nade Monti da kod tebe stigne neki komad?Kad ce ti testovi iz prve ruke?
lici ali nece tako da bude
ako budu performanse slicne, i7 ce da bude jeftiniji
kod ploca je druga stvar i mislim da tu amd moze da ostvari cenovnu prednost
http://austin.net.au/ProductList/tabid/103/Search/1/Keyword/phenom/Default.aspx
i7 940 jeste 988 ali je 920 - 469, tako da nece biti problem spustiti na nekih 540
uporedjujem cene na gore navedenom sajtu... oni su ga zacenili vise nego sto se ocekuje?
^
Nema zvanicnih testova dok ne prodje NDA, koji je 8.1.2009![]()
pa brzo ce da promene planove :d
ali to je ionako sve jedna firme, mi se ovde samo pravimo ludi i kao nesto ocekujemo, testiramo...
naravno da ce novi amd procesori biti pun pogodak i da ce ponovo 'zaziveti' medju masom
@montey mislio sam da ce spustiti cenu da bude realnija, posto je 920 300$ a razlika u kloku 270mhz
Ne verujem da su jedna firma inace nebi trosili tolike milione dollara na sudovima jedni protih drugih !
Intel zeli monopol kao i svaka jaka firma !
A AMD je tu da Intelove cene unormali![]()
pa da ne trose onda bi svi znali da jesu, mora se baciti neka kamuflaza
za one koji ne veruju i one koji veruju, svejednosvakako je za ocekivati da je ovo dobar proizvod
ako se setimo, 3000+ nije bio bas kao p4 na 3.0, tako ce i ovaj p2 940 biti otprilike jednak sa i7 920 stim sto je u ovom slucaju intel taj koji ima nize klokove![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari