Pa nije loše 🙂 ali je Phenom 2 ipak na malo većem taktu od Intelovih proceva. U svakom slučaju ok rezovi.
pa odlican rez. niko i nije ocekivao da ce biti brzi od i7.. ali to sto mu je jako blizu ce mozda uz odlicnu cenu biti novi 4850 i 4870 🙂
Ako je tvoj rez, kakva je potrosnja? (Idle/load)
Tacno 70 Mhz veci takt od 940 negdje je i7 bolji a negdje je i Phenom II ubedljivo bolji kao recimo u Far Cry 2
a negde ubedljivo losiji kao recimo u World at War :d
ovom testu fali stari dobri dual core, cisto onako, reda radi 😀
Imam utisak da 80% svih ovih rezova makljaju Kinezi samo tako (HopShopPhoto, RelCo...). 😀
slazem se samo i7 940 kosta 550€ + ploca sa X58 chipsetom jos 230€ = 780€
dok ce Phenom II 940 kostati oko 270€ + 790GX ploca od 100€ = 370€
kad uporedimo cene vidimo da za jedan i7 940 sistem mozes kupiti gotovo dva Phenom II sistema a da su performanse gotovo iste.
Jel to lici na pun pogodak ? 😀
Stim sto ce jos povelike cene DDR3 memorije dodatno uciniti ovaj Phenom II kolacic sladji za mnoge korisnike 🙂
kad uporedimo cene vidimo da za jedan i7 940 sistem mozes kupiti gotovo dva Phenom II sistema a da su performanse gotovo iste.
Jel to lici na pun pogodak ? 😀
videcemo .... 😉
Ima li kakav generalni primer AMD Phenomena vs i7?To sto ce biti jeftiniji ne znaci i da je bolji tj brzi...AMD je uvek i bio jeftiniji i samim tim je i osvajao trziste jedino na taj nacin..Postoji li verodostojni dokaz o realnim performansama ovog novog Phenom II procesora?Znaci ne interesuju me spekulacije i placeni sajtovi po netu...Jel ko dobio neki Sample ?Ima li nade Monti da kod tebe stigne neki komad?Kad ce ti testovi iz prve ruke?
lici ali nece tako da bude 🙂
ako budu performanse slicne, i7 ce da bude jeftiniji
kod ploca je druga stvar i mislim da tu amd moze da ostvari cenovnu prednost
http://austin.net.au/ProductList/tabid/103/Search/1/Keyword/phenom/Default.aspx
i7 940 jeste 988 ali je 920 - 469, tako da nece biti problem spustiti na nekih 540
uporedjujem cene na gore navedenom sajtu... oni su ga zacenili vise nego sto se ocekuje?
^
Nema zvanicnih testova dok ne prodje NDA, koji je 8.1.2009 😉
pa brzo ce da promene planove :d
ali to je ionako sve jedna firme, mi se ovde samo pravimo ludi i kao nesto ocekujemo, testiramo...
naravno da ce novi amd procesori biti pun pogodak i da ce ponovo 'zaziveti' medju masom
@montey mislio sam da ce spustiti cenu da bude realnija, posto je 920 300$ a razlika u kloku 270mhz
Ne verujem da su jedna firma inace nebi trosili tolike milione dollara na sudovima jedni protih drugih !
Intel zeli monopol kao i svaka jaka firma !
A AMD je tu da Intelove cene unormali 🙂
pa da ne trose onda bi svi znali da jesu, mora se baciti neka kamuflaza 😀
za one koji ne veruju i one koji veruju, svejedno 😀 svakako je za ocekivati da je ovo dobar proizvod
ako se setimo, 3000+ nije bio bas kao p4 na 3.0, tako ce i ovaj p2 940 biti otprilike jednak sa i7 920 stim sto je u ovom slucaju intel taj koji ima nize klokove 😀
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari