Šta je novo?

AMD Phenom 45nm

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Malo je nizak klok memorije i labavi tajminzi. Cudi me da je northbridge samo 1800 Mhz. Kod 9950 BE je bio 2000.

Poslednja izmena:
Da nije to zbog 16GB RAM-a ?

Mozda je klok 800 Mhz zbog 16GB, tajminzi bi mogli da budu CAS 5 5-5-15 2T, a NB nema razloga da bude na 1800 Mhz.

Ako Intelcic ne izbaci skoro Xeone 3500 mozda i ja se zeznem pa uzmem Fenjerce ;) (ECC podrska)

Hahaha, lol, Fenjerche! :p

Ko ono rece da Phenom II voli visoke rezolucije ? :)

ea01696aad.jpg

fcf31169d9.jpg

6e1446313a.jpg

a4e1257410.jpg

b79b46edf1.jpg

U Gaming'u Phenom II ce biti ocigledno itekako konkurentan sa Q9XXX modelima plavih a onih 5% koje donosi DDR3 kontroler na proljece ce nadoknaditi i mali veoma mali zaostatak za i7 :) ako se potvrdi i odlicne OC-sposobnosti + cena izbor ce biti jednostavan :)

Poslednja izmena od urednika:
Pa nije loše :) ali je Phenom 2 ipak na malo većem taktu od Intelovih proceva. U svakom slučaju ok rezovi.

Pa nije loše :) ali je Phenom 2 ipak na malo većem taktu od Intelovih proceva. U svakom slučaju ok rezovi.

Tacno 70 Mhz veci takt od 940 negdje je i7 bolji a negdje je i Phenom II ubedljivo bolji kao recimo u Far Cry 2

Poslednja izmena:
pa odlican rez. niko i nije ocekivao da ce biti brzi od i7.. ali to sto mu je jako blizu ce mozda uz odlicnu cenu biti novi 4850 i 4870 :)

Razlika je minimalna a u nekim konstelacijama cak i korist Phenoma
Ne smemo dve stvari zaboraviti .....

Direktno uporedjivanje Intel'a i AMD'a kad su quad native procesori u pitanju ce tek biti moguce na proljecu kad AMD izbaci DDR3 modele jer IMC donosi nekih 5% u performansama i ondo ce biti interesantno izaci na crtu.

Ovi rezultati bar sto se gaminga tice su i vise nego dobri.

Postoje 3 stvari koje ce biti jos dodatno interesantne

- cena procesora
- ovorclock mogucnosti
- skaliranje pri overclocku :D

i za pojedine korisnike pitanje coldbuga :D :)

Poslednja izmena:
dobro, to sto je u par testova brzi nije dovoljno proglasiti ga brzim (i 4870 je tu i tamo brzi od 280 al je sveukupno ipak sporiji). al ko sto si reko, razlika je minimalna i uz odlcan oc potencijal i dobru cenu ovo ce biti pun pogodak (nadam se, jer je amd-u to vise nego potrebno u ovom trenutku)

Ako je tvoj rez, kakva je potrosnja? (Idle/load)

a negde ubedljivo losiji kao recimo u World at War :d

ovom testu fali stari dobri dual core, cisto onako, reda radi :D

slazem se samo i7 940 kosta 550€ + ploca sa X58 chipsetom jos 230€ = 780€

dok ce Phenom II 940 kostati oko 270€ + 790GX ploca od 100€ = 370€

kad uporedimo cene vidimo da za jedan i7 940 sistem mozes kupiti gotovo dva Phenom II sistema a da su performanse gotovo iste.

Jel to lici na pun pogodak ? :D

Stim sto ce jos povelike cene DDR3 memorije dodatno uciniti ovaj Phenom II kolacic sladji za mnoge korisnike :)

Poslednja izmena:
Imam utisak da 80% svih ovih rezova makljaju Kinezi samo tako (HopShopPhoto, RelCo...). :D

Poslednja izmena:
slazem se samo i7 940 kosta 550€ + ploca sa X58 chipsetom jos 230€ = 780€

dok ce Phenom II 940 kostati oko 270€ + 790GX ploca od 100€ = 370€

kad uporedimo cene vidimo da za jedan i7 940 sistem mozes kupiti gotovo dva Phenom II sistema a da su performanse gotovo iste.

Jel to lici na pun pogodak ? :D

Stim sto ce jos povelike cene DDR3 memorije dodatno uciniti ovaj Phenom II kolacic sladji za mnoge korisnike :)

Ima li kakav generalni primer AMD Phenomena vs i7?To sto ce biti jeftiniji ne znaci i da je bolji tj brzi...AMD je uvek i bio jeftiniji i samim tim je i osvajao trziste jedino na taj nacin..Postoji li verodostojni dokaz o realnim performansama ovog novog Phenom II procesora?Znaci ne interesuju me spekulacije i placeni sajtovi po netu...Jel ko dobio neki Sample ?Ima li nade Monti da kod tebe stigne neki komad?Kad ce ti testovi iz prve ruke?

^
Nema zvanicnih testova dok ne prodje NDA, koji je 8.1.2009 ;)

Ja se iskreno nadam da cemo stvarno videti jer NISTA BEZ ZDRAVE KONKURENCIJE !

Nisam ni Intel ni AMD fen vec, sto rece Rambo Amadeus, : "Estrada mi je mati, sou biznis mi je caca, ja nastupam svuda dje se dobro placa..." - u prenosnom smislu...

:d:d:d

lici ali nece tako da bude :)
ako budu performanse slicne, i7 ce da bude jeftiniji
kod ploca je druga stvar i mislim da tu amd moze da ostvari cenovnu prednost

http://austin.net.au/ProductList/tabid/103/Search/1/Keyword/phenom/Default.aspx
i7 940 jeste 988 ali je 920 - 469, tako da nece biti problem spustiti na nekih 540
uporedjujem cene na gore navedenom sajtu... oni su ga zacenili vise nego sto se ocekuje?

i jos jedan hint :D mislim da amd nije bez veze dao imena slicna (ista) i7 seriji ;)

Poslednja izmena:
Ima li kakav generalni primer AMD Phenomena vs i7?To sto ce biti jeftiniji ne znaci i da je bolji tj brzi...AMD je uvek i bio jeftiniji i samim tim je i osvajao trziste jedino na taj nacin..Postoji li verodostojni dokaz o realnim performansama ovog novog Phenom II procesora?Znaci ne interesuju me spekulacije i placeni sajtovi po netu...Jel ko dobio neki Sample ?Ima li nade Monti da kod tebe stigne neki komad?Kad ce ti testovi iz prve ruke?

Ja se nebih ovoliko naslanjao kroz prozor sa komentarima ako nemam pouzdanih informacija da ce CPU biti pun pogodak.
Gore navedeni shotovi djeluju veoma realno da li ih radili kinezi ili brazilci i u neku ruku potvrdjuju mnoge informacije koje kruze netom.

Samo strpljenja bice testova iz prve ruke .....

lici ali nece tako da bude :)
ako budu performanse slicne, i7 ce da bude jeftiniji
kod ploca je druga stvar i mislim da tu amd moze da ostvari cenovnu prednost

http://austin.net.au/ProductList/tabid/103/Search/1/Keyword/phenom/Default.aspx
i7 940 jeste 988 ali je 920 - 469, tako da nece biti problem spustiti na nekih 540
uporedjujem cene na gore navedenom sajtu... oni su ga zacenili vise nego sto se ocekuje?

Neznam kako ce Intel da izvede da bude i7 jeftiniji kad planiraju samo sa 5% da pokriju trziste sa istim modelima u 2009 godini ?
Ako tako bude onda ce morati da spuste cenu jednom Q9550 na 60€
U svakom slucaju radujeme svako snizenje cena !

^
Nema zvanicnih testova dok ne prodje NDA, koji je 8.1.2009 ;)

ne vazi za mene ! :D

Poslednja izmena od urednika:
pa brzo ce da promene planove :d
ali to je ionako sve jedna firme, mi se ovde samo pravimo ludi i kao nesto ocekujemo, testiramo...
naravno da ce novi amd procesori biti pun pogodak i da ce ponovo 'zaziveti' medju masom

@montey mislio sam da ce spustiti cenu da bude realnija, posto je 920 300$ a razlika u kloku 270mhz

pa brzo ce da promene planove :d
ali to je ionako sve jedna firme, mi se ovde samo pravimo ludi i kao nesto ocekujemo, testiramo...
naravno da ce novi amd procesori biti pun pogodak i da ce ponovo 'zaziveti' medju masom

@montey mislio sam da ce spustiti cenu da bude realnija, posto je 920 300$ a razlika u kloku 270mhz

Ne verujem da su jedna firma inace nebi trosili tolike milione dollara na sudovima jedni protih drugih !

Intel zeli monopol kao i svaka jaka firma !
A AMD je tu da Intelove cene unormali :)

Ne verujem da su jedna firma inace nebi trosili tolike milione dollara na sudovima jedni protih drugih !

Intel zeli monopol kao i svaka jaka firma !
A AMD je tu da Intelove cene unormali :)

a joj aj se seti cene AMD dok je vodio na CPU trzistu?
pa oni su prvi presli marginu od 1000$ po CPU, sad se nesecam koji to procesor bese!

pa da ne trose onda bi svi znali da jesu, mora se baciti neka kamuflaza :D
za one koji ne veruju i one koji veruju, svejedno :D svakako je za ocekivati da je ovo dobar proizvod
ako se setimo, 3000+ nije bio bas kao p4 na 3.0, tako ce i ovaj p2 940 biti otprilike jednak sa i7 920 stim sto je u ovom slucaju intel taj koji ima nize klokove :D

pa da ne trose onda bi svi znali da jesu, mora se baciti neka kamuflaza :D
za one koji ne veruju i one koji veruju, svejedno :D svakako je za ocekivati da je ovo dobar proizvod
ako se setimo, 3000+ nije bio bas kao p4 na 3.0, tako ce i ovaj p2 940 biti otprilike jednak sa i7 920 stim sto je u ovom slucaju intel taj koji ima nize klokove :D

samo lagano ..... videcemo !
clock / € faktor ce biti onaj odlucujuci a razlika u performansama zanemarljiva !

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno