- Učlanjen(a)
- 31.12.2005
- Poena
- 380
sideport DDR3 memorija ... lokalna memorija za integrušu. Na ploču ide DDR2. Što se tiče 45nm Phenoma: da, kažu da ima i DDR3 kontroler.
Pa sta AMD briga za glupave JEDEC standarde, oni su tu da daju podrsku za sve tipove memorije, bilo one radile na brzinama DDR2 1333 ili DDR3 2133 MHz ?
Ja tu ne vidim nikakav razlog za smetnju.
Tacnije na AMD-u ce raditi u punom sjaju, ako pogledas bandwidth. Memory kontroler koji kod Intela radi odvojeno u čipsetu ne može da se poredi sa onim koji je integrisan unutar procesora.@kosta10
Ne mogu oni da podrze nesto sto ni po jednom standardu ne postoji
Drugo kad kupis DDR2 memoriju koja je sertifikovana na 1200 moze veoma lako da ti se desi da ne radi na 1200, onda slede reklamacije i sl. Drugo tako nasvirane memorije su obino testirane na Intel platformi na kojoj se bolje OC-uju, pa moze da se desi da na AMD-u nikada ni ne prorade u punom sjaju.
Poslednje je to sto za takve klokove treba visi FSB, sto opet dovodi do toga da mora da se OC-uje, pa je glupo podrzati / garantovati tako nesto...
Znaci ne gledas brzinu memorije "na papiru" nego koliki je memorijski protok pri odredjenoj brzini, u tom smislu ce raditi boljedrfedja je napisao(la):Tacnije na AMD-u ce raditi u punom sjaju, ako pogledas bandwidth
drfedja je napisao(la):Shvati da Phenom sa svojim IMC-om i DC DDR2 1066 memorijom ima cak 17GB/s memorijskog protoka, sto je vise nego dovoljno da nahrani sva cetiri jezgra. Mozda ce to biti malo, kada naprave 6-ojezgarni i jaci, ali do tada ce biti standard i DDR3 memorija.
Poredjenja radi, Intel Core 2 Quad sa FSB-om od 1333 Mhz ima samo 10.6 GB/s, a sa 1600 Mhz ima 12.8 GB/s.
odluci se, ili "retko koja ploca moze da istera 1200 sa int. mem. cntrl." ili "na AMD-u ce raditi u punom sjaju".Ne moze oba !
:wave:
Bockam! :d :test: :hump:Ne znam da li samo malo bockas posto znamo da to volis
ali lepo pise
Znaci ne gledas brzinu memorije "na papiru" nego koliki je memorijski protok pri odredjenoj brzini, u tom smislu ce raditi bolje
Shvati to ovako. Neka imas pumpu koja pumpa 100 litara vode u minuti i cev debelu 5 metara. Ako imas pumpu koja tera 200 litara u min, i cev debelu 3 metra, svakako ces vise vode ispumpati. Jel si sad shvatio ? :d :wave:odluci se, ili "retko koja ploca moze da istera 1200 sa int. mem. cntrl." ili "na AMD-u ce raditi u punom sjaju".Ne moze oba !
:wave:
Mislim da od toga nece biti nista posto ce izbaciti Phenom bez L3 kesha za nas iz siroke narodne mase. A u planu su im procesri sa 6 i 12 jezgara (neka me neko ispravi ako sam omanuo cifru)
Shvati to ovako. Neka imas pumpu koja pumpa 100 litara vode u minuti i cev debelu 5 metara. Ako imas pumpu koja tera 200 litara u min, i cev debelu 3 metra, svakako ces vise vode ispumpati. Jel si sad shvatio ? :d :wave:
P.S. Drugo je pitanje kolike koristi imas od tolike vode.![]()
Pa po Fudovim vestima možda se pojavi već ka 65nm čip: http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9112&Itemid=1Da li AMD planira dvojezgrarne procesore (45 nm ili uopšte) i kada?
AMD Phenom FX 80: 4.00 GHz stock speed @ 1.168 V. :shock: Phenom FX 82 je 4.40 GHz stock speed, ili tako barem tvrde. Moram reči da sam skeptičan, ali ako im to zaista uspe valjalo bi dobro razmisliti prilikom sledećeg upgrade-a.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari