xphreak
Slavan
- Učlanjen(a)
- 30.08.2006
- Poena
- 319
AMD ne zaradjuje koliko i Intel, ali primarnu zaradu AMD ima iz serverskog segmenta - gde ne moze da zasiti potrebe trzista. EoS.
AMD bi trebao više da se fokusira na verziju Deneba bez L3 keša, jer je daleko isplativiji za proizvodnju, a i lakše će ga biti namestiti da radi preko 3.5 GHz nego standardni Deneb s 6 MB L3 keša.
Takođe, molim stručnjake koji se u to razumeju, da objasne da li je ikako moguće da AMD poveća sadašnju PREMALU količinu ultra-brzog L1 keša, sa 128 na 256 KB ?
Takođe me zanima da li bi to drastično unapredilo performanse bilo kog procesora, npr da uzmemo Deneb bez L3 keša.
Ako pogledas malo unazad, AMD nije uvek imao superioran proizvod u odnosu na Intel, ali je uvek imao jeftiniji. Istina je da i jedan i drugi proizvodjac procesora ima procesore koji kostaju tacno onoliko koliko su brzi.
AMD Phenom™ X4 Quad-Core 9850+ Box 2500MHz 4MB L2 64-bit - 173,08e (+PDV)
...slzem se da je RANIJE (iliti "unazad") tako bilo, ali trenutno AMD nije bas ni jeftin, a daleko je od toga da kosta kolko je brz... (Q6600 je ~145e (+PDV))
necu raspravu, samo sam osetio potrebu da skrenem paznju na cenu.
:wave:
Sabrali su L2 i L3, tako im lakše nego da objašnjavaju šta je L3.Sta je bre ovo "4MB L2" kesha?Phenom-i valjda imaju 4x512KB?
9850 BE sam platio 145 € pre neki dan.AMD Phenom™ X4 Quad-Core 9850+ Box 2500MHz 4MB L2 64-bit - 173,08e (+PDV)
...slzem se da je RANIJE (iliti "unazad") tako bilo, ali trenutno AMD nije bas ni jeftin, a daleko je od toga da kosta kolko je brz... (Q6600 je ~145e (+PDV))
necu raspravu, samo sam osetio potrebu da skrenem paznju na cenu.
AMD se vraca na noge... Polako ali sigurno... Sa' ce padnu cene?
9850 BE sam platio 145 € pre neki dan.
MP. cena na PC Berzi je 154.56 €, http://www.pcberza.rs/komponente/detail.php?id=41864 ,sto je mnogo manje nego sto si ti napisao.
Ima 9850BE i za 200 + evra, ako ti se bas placa.
http://www.pcberza.rs/search/index.php Q6600 je 151.47 €. Prema tome, GX-X pricas nebuloze.
Cene treba da padnu. 2.5 Ghz K10 je otprilike brz koliko i 2.4 Ghz Kentsfield. Podrazumeva se koriscenje DDR2 1066 memorije, pristojne ploce i pristojnog podesavanja u oba slucaja.
Sto se overkloka tice, Q6600 ima veci OC. domet, ali 85-90% populacije drzi procesore na defaultu.
Ko te je vredjao ? :dAj molio bih te samo bez vredjanja plz :wave:
pa ti sa tvojim "budalastine" isl. stavom
Istina je, ja sam uzeo JEDAN cenovnik, firme koje je meni dostupna i u kojoj nemam dilerske cene, to stoji, ali stoji i ono sto sam ti napisao, kako god da okrenes jeftiniji je q6600.
E sad, ja mislim da je komplet platforma, makar na ploci od 60e (kao mojoj recimo, jako je losha kao sto vidish) bolja platforma od bilo koje kombonacije 9850 na bilo kojoj (makar i na nekoj od 200e) ploci. To je moje misljenje i sa njime se neko nece (normalno) sloziti i nemam nista protiv.
Isto sam govorio za bartona i XP seriju AMD-a na NF2 kad je ona bila bolja od onih netburst *prsotina, pa se opet nismo slagali (ne ti i ja, nego ti, ja i vecina protiv onih sa PIV-om (iliti PIVOM), sto se mene tice, sada je situacija takva da je AMD navodno "budget" ali vise nema cenu "budzet" procesora kao sto je bilo u vreme K7. Kada se upadne sa slabijim procesorom u cenovni rang jaceg, iz intela, onda to vise nije budzet. Da je ovo (znam da nije) 2002-ga, 9850 bi kostao 100e i bio jednako brz ili brzi od q6600. Ja nekako obitavam u tom vremenu kada se prica o AMD-u, slavi i performansama...Slobodno mi zameri, ***. takav sam.. :S Voleo bih da se ta vremena vrate, dok se ne vrate - e8200 FTW
edit: problem nastaje kad neko, kao ja, obitava u toj 2002-goj i i dalje "navija" za AMD i brani ga po svaku cenu. Ja sam ptica selica, ne interesuje me to navijanje, iako cesto ispada da navijam, ja se samo zezam. Iz mog potpisa se vidi sta JA mislim da je MENI trenutno best buy i to je to. Mozda i gresim ali me to u sustini ne interesuje posto sam veoma zadovoljan onim sto kupim (posto se raspitam pre nego li bilo sta kupim).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari