Šta je novo?

AMD Phenom™ II X4 960T

Da li treba da dizem samo FSB frekvenciju i tako oc, ili moram da pazim na NB frekvenciju i treba li da gledam na HT. Hocu za pocetak 3.5Ghz
Treba li da stavim spread spectrum na disable?

Frekvenciju menjaj promenom multiplikatora, FSB ostavi na default. Dakle samo multi na x 17,5. spread spectrum je nevažan, može i jedno i drugo ostavi default vrednost.

3.5 sasvim ok dok ne stigne neka azdaha od grafike :D

Prilozi

• 28c22rd.png
    28c22rd.png
    469.1 KB · Pregleda: 121
Poslednja izmena od urednika:
Da se pohvalim i ja sam postao vlasnik procesora iz naslova teme, zadovoljan sam kako radi i kako se ponasa sa najnovijim naslovima igara, samo mislim da mi je zapao primerak koji se ne otkljucava, podesim u BIOS-u core unlock na enable i kad restartujem komp nece ni da se boot-uje ni do biosa pa onda moram da pretisnem memOK dugmence na ploci i onda ona sve to sama vrati na def podesavanja i to je to, zanima me da li neko moze da mi kaze koja je idle temeratura ovog procesora u nekom srednje provetrenom kucistu sa aftermarket kulerom na procesoru? I na koliko da podignem voltazu procesora da bih ga overklokovao na 4GHz? Hvala unapred...

Mislim da je to ok, jedino da jos natezes cpu clock i cpu/nb clock al nemas neke preke potrebe za tim.

vidim na fotkama da je 55c mozhe to josh 100mhz gore, predji tu magichnu granicu neka bude vishe od 4ghz stavi na 4.1 pa probaj

postavio sam novu temu u vezi ovoga sto cu sada da vas pitam tu...da li cu moci koristiti ovaj procesor sa plocom asus M4N68T-M LE v2? nije na cpu support listi ploce ali je am3 i 95w...a ploca podrzava do 125w procesore

postavio sam novu temu u vezi ovoga sto cu sada da vas pitam tu...da li cu moci koristiti ovaj procesor sa plocom asus M4N68T-M LE v2? nije na cpu support listi ploce ali je am3 i 95w...a ploca podrzava do 125w procesore

Nije na CPU Support listi zbog starog BIOS-a.
Vjerovatno ce da radi

ASUS M4N68T-M LE ga ima na CPU support listi tako da budi spokojan procesor je podržan.

Da li bi mogo 960T na Biostar TA780g M2+ ?
nema ga na listi ali ima 945 i 925

Imaš još jedan sajt za biostar bios-e (ne znam koliko je ažuran u zadnje vreme)

RH

Pa to je taj sto sam i ja okacio, samo sam mu linkovao do njegove ploce.

ova moja solucija sljaka super...ne mogu da otkljucam procesor na 6 jezgri...ne znam je li do ploce ili nije procesro taj...uglavnom, nema ni potrebe rade na 3,4 - 3,7 GHz svaka sa stock cooler-om...opet hvala svima na savjetima...pozdrav

Jel vi koristite stock cooler, posto meni cim pokrenem igru bude 4500+ RPM 47c previse bucno dok nisam u igri 41c 2500RPM, kako bi mogao da namestim da mi se cooler necuje?

Jel vi koristite stock cooler, posto meni cim pokrenem igru bude 4500+ RPM 47c previse bucno dok nisam u igri 41c 2500RPM, kako bi mogao da namestim da mi se cooler necuje?

Ili da usporis ventilator, sto ce rezultirati vecom temperaturom, ili da potrosis par hiljada dinara za neki bolji hladnjak, sto verujem da ce ti svi preporuciti.

zar je moguce da je stock cooler tako los ili mozda ja nisam nesto dobro namestio na koliko temp bi on trebao da radi normalno

sta kazete za Xigmatek Gaia SD1283 2900 din ili neki coolermaster

Matična ploča MSI 870S-C45

Da li na ovoj ploci moze da se odkljuca 6 jezgro?

plocha ima mogucnost svakako da to uradi, a od prmerka tvog procesora zavisi da li su ta otkljuchana jezgra ispravna ili ne.

ps kaze se oTkljuchava ;)

Vrh Dno