Šta je novo?

AMD Phenom™ II X4 960T

pa dobro i to što kažeš, mada ne znam- videću još :) možda dodam neki push-pull onda bi definitivno držao na 4ghz... mali offtopic ali stvarno sam prezadovoljan kućištem, bilo je oko 4k i stvarno vredi čak i više.

Sve u svemu, tako sam i mislio i hvala na informacijama

Neces mnogo dobiti dodavanjem jos jednog venta, mada mozes uvek da probas.

Jbm me radoznalog :wall:

Imao para kod sebe i reko' da uzmem Xigmatek Gaia jer se on moze krvnicki zategnuti. Skinuo Cooler Master 212+ (~2000RPM max), kad ono tragovi na procesoru jasno vidljivi da je kontakt bio dobar. Stavim Xigmatek (~1500RPM max), kad ono temperature malkice losije - verovatno taman toliko koliko je i ventilator sporiji :(

Znaci, to sto je moguce malo pomerati Cooler Master 212+ oko svoje ose nema nikakve veze - cisto da se zna :d

E sad, mogao bih da se malo zezam sa smirglanjem, al' kontam da je najbolje da bacim hladnjak(e) u oglase :lupko:

To bi ti bilo najpametnije.
Uzmi jedan Megahalems i zavrsi posao za stalno, kupis jednom i ne mislis.

probao dosta kulera i taj Xigmatek Gaia je mnogo losiji od 212 ...
preporuka za zalman cnps10 LINK
960t otkljucan x6 i oc na 3.85GHz za svaki dan sa njim ne prelazi 55C sa svim testovima (prime95, linx)

Ako budem uzimao jos jedan hladnjak :smash: to ce verovatno biti Xigmatek Aegir.

Prvo moram da vidim sta cu sa ovim "experimentalnim" primercima :d

S obzirom da sam vec pronasao granice procesora na default naponu, mozda mogu i ovako da djiram normalnu upotrebu neko vreme :type:

Ako budem uzimao jos jedan hladnjak :smash: to ce verovatno biti Xigmatek Aegir.

Prvo moram da vidim sta cu sa ovim "experimentalnim" primercima :d

S obzirom da sam vec pronasao granice procesora na default naponu, mozda mogu i ovako da djiram normalnu upotrebu neko vreme :type:

Verovatno ni taj ne odskače bog zna koliko od ovih koje već imaš, ako je uopšte i bolji od CM 212+, batali to i gledaj nešto iz teške kategorije da nadješ. Vidjao sam TRUE i za 2500-3000 din polovan, a verovatno ni Mega nije mnogo skuplji od toga, dok na kraju ne uzmeš nešto od toga nećeš biti zadovoljan, govorim ti iz ličnog iskustva ;).

Verovatno ni taj ne odskače bog zna koliko od ovih koje već imaš, ako je uopšte i bolji od CM 212+, batali to i gledaj nešto iz teške kategorije da nadješ. Vidjao sam TRUE i za 2500-3000 din polovan, a verovatno ni Mega nije mnogo skuplji od toga, dok na kraju ne uzmeš nešto od toga nećeš biti zadovoljan, govorim ti iz ličnog iskustva ;).
bas tako bi i ja podelio vaz kulere : stock - ostala aftermarket boranija - 212, brocken, zalman - pa jedno 5 praznih mesta - pa tek onda true, Megahalems !

De bre, pa true je gori od Megahalemsa koliko su 212, Vendetta 2 i kompanija gori od TRUE.

Megahalemsa uzimaj mani se tih koje kakvih kulerchica

Komentar sa ITsvet-a u vezi Megahalems-a
Kupio sam ga uz ARM-01 vešanje za Phenom 955 r-C2. Sa ventilatorom od 2200o/m na 3.95MHz ne prelazi 59C. Bilo šta više reći bilo bi suvišno.

Po ovom komentaru, nesto mi slabo izgleda taj cooler ako je 59ºC za X4 :S:

Nije valjda da uzimaš za ozbiljno komentare sa IT sveta? Ok, Megahalems i NH-D14 su klasa za sebe, ali i cenovno su jači, TRUE im je blizu, a dosta je povoljniji i ima ih dosta po oglasima.

Ne znam kakav je taj kuler ali bre to su komentari sa IT sveta :d tamo je phenom II 955 egal sa a ponegde i brzi od i5 2500k itd :d
Mozda su tolike temperature ali ako taj lik ima kinesko kuciste od 8e :d

Ne znam koje kuciste imas, sto ne popunis profil podatke :p ali na osnovu mog iskustva mogu da kazem da je tek Brocken dovoljan za 4Ghz u kucistu kao ovo moje CM Mistique 632s [2x120mm, filteri za prasinu], na 1,4v i 4Ghz u igrama se na normalnom sobnoj temp. greje do 52c sto je meni ok, leti znam da ce u igrama ici do 60c u najtoplijim danima jer nemam klimu ali leti ionako skoro nista ne igram pa ko ga hebe :D

Intel Burn test ume da nabije do 62c ali ne postoji program ili igra koja przi cpu kao svi ti test programi pa me boli uvo :smoke:

Brocken je malo bolji od tog 212+, ako nemas dobro provetreno kuciste mozda je bolje da ides na nesto efikasnije od Brockena a ako je kes problem i ovaj kuler ce da odradi posao.

Ma znam je je ITsvet :d

Moram prvo da vidim kako se komp ponasa u realnoj upotrebi, jer ce mi mozda vise odgovarati veca frekvencija sa manje jezgara, a to mogu da 'ladim i sa ovim sto imam.

Evo Megahalemsa. :D

Prilozi

• 38.jpg
    38.jpg
    612.8 KB · Pregleda: 194
Poslednja izmena od urednika:
white_all_12.jpg

pozdrav ljudi
imam 960t, asus m5a88-v i cm 212 evo, daklem masina iz sekcija moja masina.

Hteo bih da malo isprobam oc, ali nigde u biosu ne vidim opcije za menjanje multipliera, nikako ne mogu da nadjem bestiju... :( Gde bi to trebalo da se nalazi?

Moze li mala pomoc?

Da li treba da na nesto obradim paznju, voltaze itd?

Uradio sam auto tune ali je samo povecao clock sa 200 na 216, a ja bih hteo da multiplier da menjam.

Buduci da je default za ram 1067, da li bih dobio nesto ako bih i to menjao? Inace moduli su mi kingstone na 1600

Sta treba upaliti a sta ugasiti u biosu.

Hvala unapred.

Promena multiplera: CPU Ratio Auto promeni na CPU Ratio Manual, sa + i - menjaš multi.

Napon procesora negde oko 1.40V, po potrebi dodaš malo, ili možeš da testiraš do kog napona radi stabilno na željenoj frekvenciji, pa da smanjiš, recimo 1.35-1.38V (manji napon, manja potrošnja/zagrevanje).

RAM: DRAM Frequency promeni sa AUTO na 1600 MHz, nije neka velika razlika u performansama, ali zašto ne iskoristiti mogućnosti, ako je RAM već 1600.

Imam masinu iz naslova. Noviji sam u ovoj "igri" zvanoj OC :smash: Dizanjem multiplikatora sam izvukao stabilnih 3.7Ghz. Da li postoji mogucnost,da se iz ovog CPU-a izvuce jos koji promil snage za 24/7 koriscenje,i sa kojim setovanjima.
Bilo bi Ok,sa vase strane,ako bi neko mogao steb by step,da objasni,sta,gde i kako menjati. Hvala unapred.OC 3.7 Ghz.jpg

Dakle uzeo sam skoro 960t i otkljucao ga u 1600t.
Vijam 4ghz ali za sa ne ide.
Ovo je maximalno sto sam uspeo da izvucem.

Untitled1.jpg

Ako moze neki predlog sta da pokusam.
Pokusao sam da podignem jos malo Cpu ratio ali sve preko 18x puca.
Bus speed kad podignem na vrednosti za recimo 3,8ghz puca u prime95.
Napon sam najvise dizao do 1,44v.
E sad vidim po netu da su neki napon dizali i na 1,5v,koliko je to bezbedno?
Ploca i hladnjak su iz "Moja masina".

I jos jedno pitanje sa kojim programom mogu prattiti temperature na procesoru?posto znate da vecina programa ne meri temperature na ovom procesoru kad se otkljuca..

Ja nisam siguran da mozes vise da izvuces sa tom plocom, eventualno na 3.8 stabilno, napon iznad 1.45 ja ne bih dizao.
Mislim da Stilgar ovde moze najvise da ti pomogne, on je najduze ima ovaj proc...
Kakve su ti temperature u bios-u?

Poslednja izmena:
Evo posto me lates prozva reko da i ja nesto nazvrljam.........prvo na toj ploci koja ima 4+2 analognu naponsku taj klok je sasvim zadovoljavajuc. Svojevremeno imao sam 212+ uspevao je nekako da se izbori sa 1100T na 3.8 i 1.428v( posto je bio los primerak trazio je puno struje tipa 1.512v za 4.0ghz) tako da mislim da ce biti sasvim dovoljan tebi(hipoteticki) za 4.0 pod uslovm dobre ploce(tj i da m5a97 izdrzi) i dobrog bina cpu-a....sto se tice 1.5v za slikanje je ok, ja licno ne bi isao preko 1.45v za svaki dan.....nadam se da je nesto pomoglo ;)

Uzeh ovaj procesor preko Alija da malo upgrade-ujem računar, međutim bune me CPU-Z bechmark rezultati..mnogo su mali kada gledam svoj rezultat i rezultate iz njihove baze..jel nešto nije u redu sa procesorom, mojim sistemom ili? Testirao sam 1h Prime95 i 10 prolaza Intel Burn Test Standard i sve je prošao bez problema...ništa nije klokovano..

Ja dobijam ove rezultate sa CPU-Z i Passmark cpu testom:

Ovaj je dobio 686 za single thread dok kod mene je ta cifra jedva 80?? http://valid.x86.fr/bench/nja0jw/1
http://valid.x86.fr/bench/gzq5bt/1

Windows je 7 32bit, 4GB RAM-a...

Proveri u Device manager-u i drugim mestima, to kao da radi na jednom jezgru. Probaj i AOD.

Vrh Dno