Šta je novo?

AMD Phenom™ II X4 960T

Ako planiras OC, svakako se isplati dati 1000 vise za 212 EVO.

ok onda, hvala oboma... ali inače u prvom planu mi je eliminisanje ovako visokih temperatura bez OCa, ja tek sad vidim koliko su temperature kritično visoke, jel moguće da je ovaj box toliko ubog

EDIT:

Jel ono beše na Thubanu ne valjaju očitavanja za svako jezgro ponaosob nego je jedino valjano ono za čitav procesor? ili obrnuto? :)

Poslednja izmena:
Gasi taj prime! :D Mojne ga przis, tu si na granici sa temperaturama.
Racunaj da bi u startu sa 212 EVO dobio nekih 10-15c manje, ovo ti naravno kazem od prilike.
Ono sto mozes u BIOS-u da uradis, je da iskljucis Turbo, samim tim bi ti temperature bile manje.
Iskljuci pa pusti opet prime ili linx i prati temperature, trebalo bi da su dosta manje, nisi okacio CPUID, da bi videli voltazu, ali odradi ovo sto sam ti rekao i okaci i CPUID da bi videli voltaze.

Bio je Turbo na auto, ali ugasio sam ga... svakako mi deluju visoke i za OC a kamoli za stock vrednosti

Nije to samo do kulera bitna je i provetrenost kucista

Koliko imas ventova na Dockeru?

Sta mislite koja je varijanta bolja?

Phenom ll 960T X4 3.8-4.0Ghz

ili

Phenom ll 960T X6 3.6-3.8Ghz

Treba uzeti u obzir sve voltazu, grejanje, potrosnju (177 wati je bas puno) itd.

Da li je uopste sigurno drzati ga na X6 3.8? Mozda je pitanje malo glupo ali me interesuje posto i sam ne znam sta da radim

Za igrice x4 na 4GHz.

1x12cm i 1x8cm uvlače spreda i od dole, a 2x12cm izvlače pozadi i od gore... treba mi jos jedna 12ica sa strane i od gore 20ica ( ima li neko preporuku za 20icu)? Mada sad sam nešto tanak sa novcima, a i sve mi se čini da ću prvo CPU da obezbedim, ovo mogu kasnije dok ne krene da bude toplije

Realno je bolji x6 na 3.8 jer tih 200mhz nije neko poboljsanje ali je problem ohladiti jer se greje ko furuna

1x12cm i 1x8cm uvlače spreda i od dole, a 2x12cm izvlače pozadi i od gore... treba mi jos jedna 12ica sa strane i od gore 20ica ( ima li neko preporuku za 20icu)? Mada sad sam nešto tanak sa novcima, a i sve mi se čini da ću prvo CPU da obezbedim, ovo mogu kasnije dok ne krene da bude toplije

Onda je kuciste dosta provetreno ne znam probaj da promenis pastu na kuleru verovatno je do nje

Da, 3,8GHz x6 mozda i jeste bolji, ali nesto bas i ne verujem da se 960t tako lako dize na iznad 3,7GHz i da su temperature u granicama normale.

Realno je bolji x6 na 3.8 jer tih 200mhz nije neko poboljsanje ali je problem ohladiti jer se greje ko furuna

Moj je hladan k'o spricer! :D

@str4jo

Dobro, opet je za 3 stepena manje, za klok preko mnozioca samo probaj pa pusti prime, mada visoke su ti temperature. Probaj slobodno na 3,3-3,4GHz na toj voltazi, samo podigni mnozilac u biosu.
Ako planiras neki ozbiljniji OC, trebace ti naravno i bolji kuler.
Pasta koja dolazi sa kulerom je shit zivi, ako imas neku kvalitetniju kod sebe, skini kuler, ocisti proc i kuler od paste pa nanesi novu pastu, ali ne ocekuj velike razlike u temperaturi. :)

Kod mene ostaje ovako

Prilozi

• hgjgghjgjg (Medium).PNG
    hgjgghjgjg (Medium).PNG
    722 KB · Pregleda: 104
Ljudi sto ne mogu da obrnem linx-om vise od jednog puta non stop mi izbacuje neku gresku jel imao neko slicno iskustvo
linxerror.png

Daj malo vise podataka koliki je klok, napon, NB

Evo malo vise informacija cak sam vadio bateriju sa ploce da bi vratio sve vrednosti na default ali opet isto
960tnormala.png

Ako na defaultu puca LinX onda je verovatno do napajanje samo nagadjam mozda je problem nesto peto

Mada ti nisi napisao na kom kloku ti puca LinX raspisi se malo:)

Sada mi procesor radi na 3.0 GHz vratio sam sva podesavanja na default cak sam ga vratio sa 6 na 4 jezgra da probam kako mi radi lin-x po defaultu pa onda da ga kloknem na 3.7-3.8 itd i probam opet lin-x medjutim on mi puca na 3.0 zato me cudi ne znam sta nije uredu dali treba jos nesto da iskljucim ili sta.....?

Ako si resetovao bios onda mora da bude stabilan na 3.0ghz

Cek cek kako je pukao posle 10 minuta a odradio samo jedan krug aj pokusaj da instaliras Linx ponovo i ja sam imao slican problem

Sada sam skinuo lin-x opet sa drugog sajta prvi krug je izvrteo i nema jos greske aj videcu kakvo je dalje stanje pa cu vam javiti ovde!

kako ne shtima? pa koliko bi trebalo gflopsa da ima na defoltu i sa 4 jezgra? 100? :D
na 4ghz sa malo klokovanim NB-om i 1600 memorijom malko utegnutom bi trebalo oko 53.

pucalo ti je mozda zbog memorije, da se neshto en gadja sa plochom tvojom, tj da auto setovanja joj ne odgovaraju ili shta vec.

Poslednja izmena:
Neverujem da je pucalo zbog memorije jer kada sam skinuo drugi linx i stavio da radi bez problema je okrenuo 5 krugova sacu probati malo da kloknem i da ubacim jos dva jezgra u rad pa da vidim onda rezultate.

Sve je ok sudeci po Linx-u.
Izvrti ga malo samo kao X6, cisto da proveris stabilnost ta dva jezgra, lako ces ga klokovati posle.

nema novije od 0.6.4 i ona radi perfektno, gde god sam probao

Evo rezultata, temperatura i napona posle 20krugova linx-a i svih 6 jezgara
linx20x960tx6core.png

Evo temperatura i napona u toku samog rada linx-a 17 18-ti krug,54 stepena je najveca zabelezena temperatura (slikao sam ovu sliku dig.aparatom zato sto mi je komp u tom trenutku bio opterecen)

img2325t.jpg

Vrh Dno