Šta je novo?

AMD Barcelona oficijelna tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li CPU-Z dobro ocitava voltazu?

Ma daj bre, kakav flejm, nisam ja u tom tripu, prerastao sam to:)
Ovo je izneto chisto informativno.
Sorry ako je off, mislio sam da je mozda zanimljivo u ovom momentu.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Jesi li ti siguran po pitanju ovoga??? Koliko sam ja pratio Crysis bi trebalo da bude prva igra kod koje Quad core ima prednost.

Mislim da benchmark u Demo verziji koristi samo jedno jezgro..

Jesi li ti siguran po pitanju ovoga??? Koliko sam ja pratio Crysis bi trebalo da bude prva igra kod koje Quad core ima prednost.
apsolutno siguran! Demo koji je u opticaju opterecuje samo 1 jezgro a cak ni njega nikada 100%

Ja koliko znam pricalo se da HL2 episode two ima podrsku za Quad Core procesore, tako da Crysis nije prvi :D

Phenom X4 9600 na 2.3 GHz sa manje od 1V :)

http://my.ocworkbench.com/bbs/showthread.php? threadid=68538

AMD'ov Overdrive svago jezgro se zasebno klokuje kao i regulacija napona,multija je pojedinacno moguca zahvaljujuci split power planes

1_m.jpg

Poslednja izmena:
Mnogo je jaka fora ovo nezavisno klokovanje jezgara! Bilo bi extra ako bi se moglipraviti profili, ako u Catalyst drajverima! Pa kad startuje s single core aplikaciju (citaj: igru) samo jedno jezgro dignes na maximum, a ostala spustis na minimum!

Mnogo je jaka fora ovo nezavisno klokovanje jezgara! Bilo bi extra ako bi se moglipraviti profili, ako u Catalyst drajverima! Pa kad startuje s single core aplikaciju (citaj: igru) samo jedno jezgro dignes na maximum, a ostala spustis na minimum!

Gledano software tehnicki nevidim razlog zasto to nebi bilo moguce realizovati. Neznam da li ce direktno overdrive to podrzavati ali neka thirdware aplikacija hoce sigurno :)
Fina ideja bi bila menjanje rezima rada pomocu Hot-Keys znaci dovoljno je pomocu hot key kombinacije svitcovati izmedju full 4core i single rezima ili prije toga definisanih profila:)

Poslednja izmena:
Evo iskopao sam jedan post na ovu temu nezavisnog kloka jezgara :) (obratite paznju na datum):
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1176237&postcount=75

Jos jedna zanimljiva stvar u prici oko Phenom-a,je nezavisno klokovanje jezgara(nesto sto ce mobilni Penryn imati).Ovo je po meni razlog zasto je jedan lik iz AMD PR tima rekao da ce Phenom da "promeni igru" kad su entuzijasti u pitanju.Uz odredjeni softver [bas sam ko vidovita Zorka :d] i maticnu plocu,korisnik bi mogao da napravi "OC profil" po kojem ce recimo da namesti jedno jezgro na znatno vecem taktu(naravno prethodno testiran OC) od drugog-za X2 recimo, ili od ostala 3-za X4 i na taj nacin izvuce max. rezultate u single thread aplikacijama,dok ce ostala jezgra da rade na znatno nizem taktu(1.5Ghz recimo) i sve ovo sa istim TDPom kao i u normalnom rezimu sa def. clock-om za oba ili sva cetiri jezgra.

Monteyboy,RD790FX chipset je prava zver kada je max HTT u pitanju.Plus chipset trosi svega 8W(po nekim vestima) i ima smesno mali kuler :).Da ne pominjem CrossfireX(tri/quad fire) koji ce doneti sada vec poznata ubrzanja od 2.75x(trifire) i 3.25x(quadfire).Sve ovo sa novim stepingom B2 u Phenom verziji je ono sto je AMD-u potrebno da bi se uspesno takmicili na QC trzistu(a pare su bas u tom mid QC segmentu,gde spada sadasnji best buy Q6600).

Poslednja izmena:
upravo mi stigao mail :)

AMD Phenom X4 9500 2.2GHz AM2+ procesor od 19. Novembra na stanju.
Kolicine ogranicene, rezervisite vas primerak na vreme.

Cena ce biti izmedju 6400+ i Q6600 :).

postoji vec cena na sajtu, 17500din, malo jeftinije od core2quad od 19000din. Ne znam koliko je ovo konkurentna cena, ocekivao sam malo nize. Mozda ce biti za par meseci.

postoji vec cena na sajtu, 17500din, malo jeftinije od core2quad od 19000din. Ne znam koliko je ovo konkurentna cena, ocekivao sam malo nize. Mozda ce biti za par meseci.

Pa cim stigne u EL,vi ga ubacite u neku Asus plocu(od onih sto vec imaju BIOS podrsku) i uporedite ga sa Q6600.Tako ce se najlakse videti kako stoji kad je cena/perf. odnos u pitanju.

postoji vec cena na sajtu, 17500din, malo jeftinije od core2quad od 19000din.
Pa tesko da se ovde 20 evrica moze kvalifikovati kao "malo" obzirom da ljudi "padaju" na razliku od 2 evra.

Šta se dešava sa Barcelona procesorima, zapitali su se ljudi sa sajta x86watch.com i započeli malu istragu kod najvećih kompanija koje se bave proizvodnjom i isporukom serverskih računara, te su došli da zanimljivih podataka. Barcelona procesori su prvi četvorojezgarni procesori kompanije AMD, namenjeni su serverskom tržištu i tržištu radnih stanica, a sam AMD je njihovo lansiranje okarakterisao kao "najznačajniji događaj u IT industriji u 2007. godini". Zvaničnici kompanije Sun Microsystems su rekli da bi sistemi bazirani na Barcelona procesorima mogli postati dostupni u decembru ili januaru. HP predviđanja su još gora, pošto u toj kompaniji decidno kažu da ne računaju na Barcelona procesore do kraja tekuće godine, te da sistemi bazirani na njima neće biti dostupni. Od velikih kompanija koje su ljudi sa pomenutog sajta pitali za sisteme sa Barcelona procesorima, jedino je IBM odgovorio da isporučuje sisteme, i to u roku od 16-18 radnih dana.
I kamo ta Barselona Nedjo? Tresla se gora, rodio se mish :)

Eno je u Phenom izvedbi u Eurolinku za ~2 nedelje :).Mada se mora priznati da Barcelona(server verzija) "dozivljava" nestasice u Oktobru/Novembru sto govori o velikoj potraznji i o jos uvek nedovoljnom ramp-u K10ke(sto je normalno jer je proizvodnja pocela krajem avgusta)

Poslednja izmena:
Eno je u Phenom izvedbi u Eurolinku za ~2 nedelje :).Mada se mora priznati da Barcelona(server verzija) "dozivljava" nestasice u Oktobru/Novembru sto govori o velikoj potraznji i o jos uvek nedovoljnom ramp-u K10ke(sto je normalno jer je proizvodnja pocela krajem avgusta)

Koliko sam ja procitao niko jos ne isporucuje sisteme bazirane na Barsi, iako je bilo najavljeno da ce u trenutku promocije biti dostupno na desetine OEM resenja baziranih na istoj. Potraznja definitivno postoji, ali ako nema nijednog jedinog dostupnog sistema na trzistu, onda to znaci da je ponuda ocajno slaba, i da je pre uzrok tome nemogucnost da se uopste i proizvede u nekim zavidnim kolicinama (los yield, slabi kapaciteti ili ko zna sta). Uglavnom, procesora nema, pa se predstavljanje Barse moze okarakterisati kao PowerPoint launch.

Poslednja izmena:
Koliko sam ja procitao niko jos ne isporucuje sisteme bazirane na Barsi, iako je bilo najavljeno da ce u trenutku promocije biti dostupno na desetine OEM resenja baziranih na istoj. Potraznja definitivno postoji, ali ako nema nijednog jedinog dostupnog sistema na trzistu, onda to znaci da je ponuda ocajno slaba, i da je pre uzrok tome nemogucnost da se uopste i proizvede u nekim zavidnim kolicinama (los yield, slabi kapaciteti ili ko zna sta). Uglavnom, procesora nema, pa se predstavljanje Barse moze okarakterisati kao paper launch.

Koliko mi je poznato IBM isporucuje K10 sisteme u roku od 16 radnih dana.Ipak AMD ima neke "musterije" koje favorizuje u odnosu na druge(a za IBM je bar logicno zasto je u toj povlascenoj poziciji).Ono sto mi nije logicno i sto ne razumem kod AMD rukovodstva je Sun-ova pozicija..To je partner kojeg ja licno ne bih stavljao u sadasnu poziciju..(sudeci po izjavama Sun-ovih predstavnika kad su K10 sistemi u pitanju i sam "delivery date")

Koliko mi je poznato IBM isporucuje K10 sisteme u roku od 16 radnih dana.Ipak AMD ima neke "musterije" koje favorizuje u odnosu na druge(a za IBM je bar logicno zasto je u toj povlascenoj poziciji).Ono sto mi nije logicno i sto ne razumem kod AMD rukovodstva je Sun-ova pozicija..To je partner kojeg ja licno ne bih stavljao u sadasnu poziciju..(sudeci po izjavama Sun-ovih predstavnika kad su K10 sistemi u pitanju i sam "delivery date")

To pise za IBM, ali to je daleko od najava koje su govorile da cemo biti zatrpani Barsa serverima na dan i nakon promocije, a na kraju - niko nista vise i ne govori o Barsi.

AMD naravno "favorizuje" jedne u odnosu na druge, jer nema dovoljno procesora za sve... Ajd, videcemo hoce li AMD imati vishe srece sa Phenom-om.

Poslednja izmena:
AMD naravno "favorizuje" jedne u odnosu na druge, jer nema dovoljno procesora za sve... Ajd, videcemo hoce li AMD imati vishe srece sa Phenom-om.
Zasto uopste pomisljas da ako mogu da naprave ista da ne bi to prodavali kao Barsu a ne Phenom? Zarada je n puta veca.

Zasto uopste pomisljas da ako mogu da naprave ista da ne bi to prodavali kao Barsu a ne Phenom? Zarada je n puta veca.

Phenom debituje na 20% visem taktu od max. takta Barcelone(2.4 vs 2Ghz).U decembru bi trebalo da se pojavi Barcelona na 2.5Ghz i Phenom na vecem taktu od 2.4Ghz.

Poslednja izmena:
Jedan od najvecih distrubutera AMD'a je vec objavio na svom sajtu cene za tri prva Phenom modela

247 $ za 9500 nije lose za pocetak to mu dodje 175 € ili ti 43,75€ po jezgru :)

Cudna ova razlika od 10$ izmedju 9700 i 9600

Poslednja izmena:
Sto je odgovor na moje pitanje koliko i grasak na potraznju boranije.
Phenom debituje na 20% visem taktu od max. takta Barcelone(2.4 vs 2Ghz).U decembru bi trebalo da se pojavi Barcelona na 2.5Ghz i Phenom na vecem taktu od 2.4Ghz.

Pa tesko da se ovde 20 evrica moze kvalifikovati kao "malo" obzirom da ljudi "padaju" na razliku od 2 evra.

razlika manja od 10%, skoro da nije vredno pomena, obzirom da u (preliminarnim) testovima uglavnom C2Q dobija, morace to da ide nize i da se bolje pozicionira u nizem cenovnom rangu inace opet gubi trku sa intelom po pitanju cena/perf.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno