Šta je novo?

AMD Barcelona oficijelna tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nego di je ova Barcelona? I dalje kod Dell-a samo pominju quad-core, ali nigde da se konfigurishe (izgleda greska kod njih).
Kod HP-a isto nema. Samo NewEgg ima 1.7GHz za 800 dolara ^^

Za nije trebalo da bude prica da su OEM-ovi uveliko dobijali isporuke Barse jos pocetkom avgusta, kako bi na dan launcha imali spremne sisteme u ponudi?

Vrlo dobar clanak,nice find :)

A gde odose silne Barcelona-e posle 10tog septembra?Mozda na projekte slicne ovom:
http://www.amdzone.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=8488

Appro wins Huge Deal with Three National Laboratories for 438 TeraFlop High Performance Computing Clusters based on Quad-Core AMD Opteron™ Processors
Posted by: Chris_Tom on Tuesday, October 02, 2007 - 07:16 PM

Appro wins Huge Deal with Three National Laboratories for 438 TeraFlop High Performance Computing Clusters based on Quad-Core AMD Opteron™ Processors 8/2/07

Tri-Laboratory Linux Capacity Cluster (TLCC07) program joins effort for next generation Linux clusters featuring easily replicated four-socket system scalability

Milpitas, CA -- 10/02/2007 – Appro (http://www.appro.com), a leading provider of high-performance enterprise computing systems, today announced the historic award of Appro Xtreme-X™ high performance computing clusters for the TLCC07 project to be delivered to three National Nuclear Security Administration (NNSA) weapons laboratories: Lawrence Livermore National Laboratory, Los Alamos National Laboratory and Sandia National Laboratories. This represents the first time, under a single contract, that the tri-Labs purchase the same high performance computing systems for deployment at all three sites.

The TLCC07 program represents a multi-million dollar contract between Lawrence Livermore National Laboratory (www.llnl.gov) and Appro (www.appro.com) to provide scalable Linux high performance clusters with up to 438 teraFLOP/s in 21 Scalable Units (SU) with an option for an additional 10 SU, 200 teraFLOP/s of capacity computing power to be deployed in 8 separate Linux clusters at the tri-Lab sites.

This project consists of a total of 3,024 nodes, 12,096 processors/48,384 cores with up to 96.8TB of memory. These Appro high performance clusters will be based on Quad-Core AMD Opteron™ processors connected with a two stage InfiniBand 20 Gb/s 4X Double Data Rate (DDR) fabric featuring Voltaire Grid Director™ 288 port core switches. These clusters feature the latest Mellanox Technologies ConnectX IB 20Gb/s dual-port InfiniBand adapters and ConnectX EN dual port 10 Gigabit Ethernet NICs for storage cluster connectivity. These high performance clusters will be deployed to the tri-Labs community starting in late 2007 through early 2008.

Hm Lawrence Livermore National Laboratory, Los Alamos National Laboratory and Sandia National Laboratories.Buranija neka izgleda :p,tj. te 3 National Nuclear Security Administration (NNSA) weapons laboratories :D :d

Poslednja izmena:
OK to je 30000 do sada - gde su ostalih milion?

Pa koliko je poznato,ima jos vremena da se zavrsi Q4:).Osim ako se nisi teleportovao u januar nekim slucajem :D.AMD je rekao tu brojku za 2007 godinu.

OK pa ajde onda 250,000+ koje su trebale za vishe od mesec dana da se izbace (sem ako 12. nisu poceli proizvodnju :D)
BIlo kako bilo - sica.

Pa AMD je buranija u odnosu na intela,zato i sica :D

Mislio sam na prodati kvotu - to je sica.

http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2007/10/03/barcelona-launch-speeds-set

Barcelona speeds up to 2.6GHz

Opterons phixed, Phenoms phloating

By Charlie Demerjian: Wednesday, 03 October 2007, 10:14 AM

WORD HAD DRIFTED in from the far east that AMD will be launching Barcelona based Opterons at 2.6GHz.

As Fudo pointed out yesterday, the Phenom SKU will be a bit higher, 2.8 or more, with 3.0 coming in January if they don't squeak it in this year.

It will be interesting to see how the B2s perform with all the bug fixed in place, that will be the key. µ

Video, sama vest kipti od detalja, a i pouzdanost je na nivou Kurirovih senzacija. Al nek je dobra, sve ce mo joj oprostiti.

Video, sama vest kipti od detalja, a i pouzdanost je na nivou Kurirovih senzacija. Al nek je dobra, sve ce mo joj oprostiti.

U pravu si,jeste da je skrt sa detaljima,ali bi bilo dobro po AMD da je tacno.

drfedja je napisao(la):
Uz Intelov poslovicno nizi yield, sto narocito vazi za 45nm

Imas li cime ovo da potkrepis?

Sto se tice 33% uzmi sledeci hipoteticki primer:

1. Jedan wafer neka kosta oba proizvodjaca 8,000$
2. Yield neka bude 100% radi lakse racunice
3. AMD vadi 100 cipova iz wafera i prodaje ih po 100$ komad
4. Intel vadi 133 cipa iz wafera i prodaje ih po 75$ komad

Iz ovoga je jasno da Intel ni po toj damping ceni (25% nizoj) ne gubi pare, a AMD ako bude pratio tu cenu (a morace) gubice 5$ po komadu.

Naravno sve je to mnogo komplikovanije u praksi ali mislim da je primer dovoljno dobar da objasni sustinu problema.

Poslednja izmena:
A imas li ti cime da potkrepis tvrdnju da AMD ima nizak yield i 65nm ? Imas li cime da potkrepis to da Intel mozda ima visi yield u 45nm nego AMD u 65nm.

Ako posmatras kao da imaju 100% yield, onda si potpuno u pravu, ali sta ako je ta cifra malo dalje od tih 100% ?

A imas li ti cime da potkrepis tvrdnju da AMD ima nizak yield i 65nm ?

Prvo, ja to nisam ni tvrdio.

Drugo, to sto ja nemam dokaz za nesto sto nisam ni tvrdio ne znaci da tebi ne treba dokaz za ono sto ti tvrdis.

Imas li cime da potkrepis to da Intel mozda ima visi yield u 45nm nego AMD u 65nm.

Nije iskljuceno, AMD ipak ima samo jedan 300mm fab u 65nm (neka me Nedjo ispravi ako to nije tacno), i jos uvek jednu trecinu prozivodnje pokriva 90nm proizvodima. S druge strane, pretpostavljam da Intelov D1D (Hilsboro, Oregon) vec ima solidan ramp u 45nm, a da su druge fabrike u pripremi.

Ako posmatras kao da imaju 100% yield, onda si potpuno u pravu, ali sta ako je ta cifra malo dalje od tih 100% ?

Ako je dalje od 100%, bice dalje i AMD-u i Intelu. S tim sto ce kod AMD-a biti odnos nepovoljniji jer verovatno ima slabiji yield, a i da nema, ima manje proizvodne kapacitete.

Poslednja izmena:
Rezultati slični ko za K8 Venice/Palermo na tim taktovima???
Skaliranje je koliko mogu na brzaka da izračunam 1:1 za takt/SPi rez

Rezultati slični ko za K8 Venice/Palermo na tim taktovima???

Mislim da gresis kod A64 RevE,razlika je oko 400Mhz (tj. toliko treba vise Mhz RevE sa normalnim ramom da stigne K10-uzmi u obzir da je ram kod K10 registered i sa cas5).

Poslednja izmena:
Mislim da gresis kod A64 RevE,razlika je oko 400Mhz (tj. toliko treba vise Mhz RevE sa normalnim ramom da stigne K10-uzmi u obzir da je ram kod K10 registered i sa cas5).

U pravu si, sad sam pogledao neke rezultate svoje stare mašine i grubo je tih 400MHz tako kako kažeš.

Poslednja izmena:
U pravu si, sad sam pogledao neke rezultate svoje stare mašine i grubo je tih 400MHz tako kako kažeš.

Moramo jos uzeti u obzir da ovo nije SSE test pa i nije dobar nacin da se "izmeri" napredak koji donosi K10.Meni je interesantno to sto covek nije dirao Vcore uopste i stigao je na 2.4Ghz ,na stranu sto koristi ram(regg. mem. i cas5,single channel) koji je daleko od idealnog za testiranje nama interesantnih programa :).

Poslednja izmena:

Da ne bude zabune :
Mislio sam na to kako je SPi rez u procentima skoro tačno onoliko bolji koliko je povećanje clocka u %.
(ograničavam se na Kyosen-ov test)

Poslednja izmena:
Da ne bude zabune :
Mislio sam na to kako je SPi rez u procentima skoro tačno onoliko bolji koliko je povećanje clocka u %.
(ograničavam se na Kyosen-ov test)

Ipak je za koji % bolji rezultat jer je IMC/L3 domen isto OCovan preko def. od 1.8Ghz sto je smanjilo L3 i mem. latency.(21.9% nizi rezultat s 20% visim taktom)

Poslednja izmena:
Kyosen na XS je uspeo da OCuje Barcelonu 2350 na 2.4Ghz sa stock Vcore-om :),na Asus ploci sa reg. ram memorijom.Poceo je i da postuje rezultate,vrlo zanimljivo skaliranje u SPi.More to come :

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=163372

Ja mislim da Barsa moze i mnogo vise od 2.4 ghz na stock voltazi. Tacnije, nista manje nego Brisbane G2.
Rezultat za cachePi :d od 32 sec na 2.4 ghz sa registrovanom Cas5 memorijom vec obecava mnogo vise. Uzmi u obzir da visi pi score moze da donese i NUMA arhitektura. Mislim da ce Phenom dosta bolje izgledati na desktop AM2+ masini.

Interesantno je i to da u CPUz pise na Barcelona masini da memorija radi u Single Chanell modu. Pretpostavljam da CPUz ne detektuje kako treba Barcin mem kontroler.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Pretpostavljam da un-ganged mode znaci da mem kontroler radi kao dva 64-bitna odvojena mem. kontrolera. CPU-z verovatno vidi prvi kao jedan 64-bitni kontroler i stampa string da je single chanell.

Sto se tice un-ganged moda, on bi trebalo da omoguci bolji bandwidth i vise iskoriscenje BUS-a, manje dram page konflikata, sto ce reci, da istovremeno u istom ciklusu mogu da se otvaraju dve dram strane, dok kod ganged rezima, zbog spojenosti, jedna komanda mora da ceka drugu. Verovatno da single thread performanse opadaju zbog ovoga, a multithreaded rastu, sto ima smisla kod serverskih procesora, ali ne toliko kod desktop.

Poslednja izmena:
Jad i beda...
Dok se na svim vodecim svetskim hardverskim sajtovima utrkuju ko ce i koliko da klokne Penryn na 4.5Ghz ili vise ovde imamo celu jednu fotografiju. Veoma sam impresioniran nema sta, posebno ako imamo u vidu da je postavljena na jednom oc sajtu :)

LOL koji si ti lik Makita :D

Malo mi onaj naziv HD9600 zbunjujuci, kao da PR odeljenje guta neku hemiju:p
Isto sakacjenje naziva, tj perf. rejtinga semprona i athlona x2 u sempron LE-1100 i BE-2350 ili kako vec, niko vishe necje da kupi semprona, jer pobogu pishe LE, znachi da je losh, prava muka objasniti kupcu da je to energy eficient varijanta, koja je negde izmedju semprona 3400+ i 3500+.

Mislim da AMD greshi u marketingu i samim nazivima svojih proizvoda, dzaba zbunjuju ljude koji nisu HW freekovi.

Poslednja izmena:
^^ ono sto je Nedjo rekao :).Cekam samo da i Makita svog Penryn-a potera na 4.5Ghz u svom kucistu :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno