Šta je novo?

AMD ATI Radeon HD3870 - test na Benchmarku

• Začetnik teme hohoja
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ne verujem da LAZU. Testovi su lepo pokazali. A i na nVidinom sajtu, kad odete na SHOP (kupovinu), 8800GT je svrstana verovali ili ne u srednju kategoriju zajedno sa 8600GTS, 8500 (sto ne znachi da je ista kao te kartice), a 8800GTS u najvecu kategoriju zajedno sa 8800GTX i 8800ULTRA.

Znachi sad lazu i testovi na itsvet.com, a i nvidia lol

ne lazu idi na post onaj 8850 vs ostali i u rezultatima videces da je 8800gt brza u svim segmentima od radeona (sem u bioshoku), a sto nvidia ljusti tek na 1900= rezoluciju bije i po 100% bolji fps. Ati je sad bolji samo u crosfire x nasuport nvidia sli jer su im bolji drajveri.

Što se tiče greške u testovima tj. u testu koji je mene dotakao definitivno je greška
ali Max nije popravio niti odgovorio ni posle dva pitanja u thread-u vezanom za taj test
a još uvek ni meni nije odgovorio na ovaj čitav thread na neki način posvećen tome
i nevidim što bih slao privatnu poruku ?
Kao pre bih dobio odgovor da je neko pogrešio ?
ili je bitno da se nezna da je greška ?
ili ... ?

Mislim da ti imaš neki problem sa komunikacijom. Ili se radi o poznatim osobama, ljutim konkurentima? Kao prvo,odgovorio sam istog časa kad sam video thread, pošto za razliku od nekih imam day job na kome dosta radim. Kao drugo, ako ti je hitno, moj email je poznat, pa me uputi na thread da ga vidim. I kao treće - prošlo je 18 sati od otvaranja threada, a ti se ponašaš kao da je prošlo tri meseca. I konačno, da sam nešto zeznuo, pa pokušao da sakrijem, a nisam ni jedno ni drugo, verovatno bi ovaj thread nestao zajedno sa tvojim kratkotrajnim prisustvom na forumu pod tim nick-om. Dakle, opusti se malo... nema razloga za senzacionalizam.

Poslednja izmena:
Hmm. Nikada nisam imao Atija, od nestanka 3DFXa sam na NVidi-i. Citajuci ovu diskusiju sam se zapitao nesto.
Uvek sam primecivao da se cak i pri vise od 50 FPSa javlja povremeno kocenje, ili swapovanje kako se ovde pominje cak i kad ima vise nego dovoljno memorije, i kontao sam da je to normalno, odnosno da mora tako. E sad, recite mi jel moguce da se to stvarno ne desava na Atiju?

Pa u tom je i fazon.. To se uopste ne desava na ATI-u

ko je imao samo nvidiu u svom zivotu ne moze to da proceni.. to tako radi i drugacije nikad nije ni radilo, uvek je trzalo. Od TNT1 pa na dalje.

DivX-i su ispravljeni tek sa 8xxx serijom a do tada TNT 1 ili 7950GTX sve je isto bilo.

Da li je neko igrao Battlefield Desert Combat mod? ima jedna mapa gde su ameri i njihova vozila ukopani u rupu i fajt pocne, sednes u helikopter i onaj ko je na nvidiji njemu zna ponekad tolko da zatrza (inace uvek trza) da ti se helikopter prevrne jer imas 1-2 fps-a dok mapa ne ucita.. a ATIjevci to uopste ne primete vec vozis kao da se nije nista desilo.
primer 2
WOW izleces iz Ironforge-a i kad ono veliiikaaa bela suma ispred if-a e tu 8800GTX 768 tolko trza da je ono za plakanje... ko ne veruje nek proba. Strasno.. Slideshow.
Dok ko je na ATI-u moze usput one dole da pozdravlja koji duelishu ispred if-a

Edit:
E da kada bi se vratio i ponovo proleteo tom putanjom onda nvidia ne trza vise. Ali to se jako jako retko desava u realnosti jer obicno udjes u igru i odes gde si hteo ne vracas se vise nazad pa svaki put ti se novo ucitava i novo trzanje-zapinjanje. Kada to prestane ona jeste brza ad ATI-a ali mene licno to nervira.

Poslednja izmena:
interesantno , nisam znao za ovo

Ne znam zašto onda nastavljaš da čitaš tekstove. Očigledno je da iz nekog samo tebi znanog razloga favorizujemo nvidia-u, a testovi, čiji se grafici sada vide savršeno dobro (ako nije tako, poseti očnog), su sasvim korektni... spisak igara je, odgovorno tvrdim, najkompletniji na netu, a takođe i najobuhvatniji. Nađi mi sajt koji ima više igara u testovima! I na kraju, čisto da znaš, Carbon nije napunio ni godinu dana i vrlo je zahtevna igra, tako da, dao si jako glup primer. Najstarija igra na testu je FarCry a i ona se jako dobro skalira.
posetio sam ja ochnog sve je ok, bar sto se toga tiche :type:

druze, dzaba gomila igrica kad su sve matore, dajte nove testove (ovogodisnje naslove samo), sredite grafikone, ako vec stavljate i vise kartica na testu tipa 2900xt, 3800, onda provrtite sve sa istim drajverima a ne 2900xt na starom katalistu 3800 na novom :S

carbon je napunio godinu dana a to sto je zahtevan a izgleda ko burek prazan ne opravdava nista, ako ste vec stavili to smece od igre onda bi ste mogli da provrtite prostreet i tako svake godine kako izlazi novi deo.

far cry mozete slobodno da izbacite, niko pored gomile novih naslova nece igrati to
a ne verujem ni da ga zanima bas nesto da li ce imati 200 ili 350 frejmova tu :S:

:whip:

A sto cene nisu realne? Zato sto ti mislis da 3870/50 ne opravdavaju cenu!? Cene ce da budu kako oni kazu, a ne kako 100 kupaca iz Srbije zeli...I kako se to predstavljaju?

Da se ubacim u vezi ovoga. Prekjucer u HgSpot ZG stigla posiljka Club3D 3870 po ~187€ i 3850 po 150€ (ukljuceno 22% PDVa) .... sve otislo isto popodne ;). Ako je ovo pokazatelj kretanja cijena u budućnosti, čini se više nego OK.

Uhhhh, easy Max

Nothing personal Max.
Ljuti konkurent, otkud ti to ?

To sto sam stavio jedan thread i 5 poruka a registrovan sam 2 i po goidne je problem ?

Sta treba da se raspravljam sa nekim ko ima seriju 5xxx ili 6xxxx NV kartica ili seriju 9xxxx ili x8xx ATI-u 3870 ili o 8800GT i o merodavnim rezultatima ?
I nije samo to vezano za ovo Max, nego u nazad proporcionalno.

Sto se tice da li sam "mlad" na forumu, pa da u principu jesam ali mi i dalje nije jasno da li sam trebao ucestvovati u koje kakvim raspravama istog karaktera kao i ova pa bi mi sa da verovao da nisam konkurencija ?
Ali, evo me tu sam i nisam ljuti konkurent i nisam zeleo senzacionalan i pompezan thread nazalost tako je nekako na kraju ispao :(
(izvini i za to Max, malo sam bio potresen rezultatima koji su bili objektivno 20-30% bolji nego na svim drugim site-ovima pa mi se to ipak cinilo malo cudnim, isto kao i ti sam sto si priznao u prvi mah da ti se cinilo)
a i covek te je pitao i u okviru thread vezanog za test te kartice da li su ti rezultati tacni i da li je taj grafikon tacan.

I dalje stoje pogresno ako nista drugo napisano na tom grafikonu da je to:
FutureMark 3D Mark 05 1.2.0SM3.0 Final Score
a ne
FutureMark 3D Mark 06 Final Score

eto, makar malo sam zadovoljen da si makar nesto pogresio Max :)

Kod Paradigme postovan Celeron D @ 4059mhz
Sandiego i DFI Lan party fsb 310
itd.
(sve na AIR cooling)
za sve ovo naravno postoje png-ovi
Naravno sve je ovo kurc..nje, alii nezelim da to bude, ali eto cisto da znash josh jednom da nisam ljuti konkurent,a ako si procitao pocetak thread-a tamo sam se i predstavio na neki nacin.

Sto se tice rezultata izvinuo sam se, i evo jos jednom se izvinjavam

Sto se ti IT eventova, hmm pa zanimljivo zvuchi ovaj chelenge (ako si hteo da to bude chelenge)
Inache i Peca i ti i sami znate da smo i dovoljno ludi bili, da smo ostali i verovatno jos jedan period ce mo biti dovoljno ludi sto se tice hardvera mi "noob"-ovi iz Subotice (i eto onaku usput receno, nestize samo hardver u BG, nego zaluta neko parche hardvera i u SU, NS, NI ...).

BTW, i ja imam daily job, jer da nemam sad bih vec bio bez pola organa u svom telu zarad nekog sitnog i kratkotrajnog kompjuterskog zadovoljstva.

Ali mozda i najbitnija stvar koju sam hteo da kazem sa ovim thread-om i koju se nekako provlaci kroz svu pricu>

Sto ne testirate to sto dobijete da testirate a ovde konkretno mislim na Graficke kartice posto se u toj temi i nalazi thread, na nekoj default gamer-skoj konfiguraciji (uostalom tako radi 99% njih) pa recimo neki Dragan B. kad ode da kupi tu karticu zna sta kupuje ako procita Vas thread i zna otprilike kako bi to trebalo da radi.
Jer ovako taj isti Dragan ode u prodavnicu i tesko da ce dobiti "zestoko" overclokovanu 8800GT i Quad core na 3600 mhz ili opet sutra neki "zestoko" overclockovan neki ATI xxxx XT

Ovaj Dragan B (hohoja) koji je pisao ovaj thread i koji pishe ovo nekako ce se snaci, ali neki drugi Dragan mislim da samo moze biti razocaran sa onim sto je dobio u odnosu na ovo sto ste vi istestirali, benchmarkovali, postovali.

Sorry jos jednom Max, I`ll take it easy in the future, hope U`ll so
---
May the force be with You !

Te tinejdzerske fore ostavi za tvoje ortake, 3870 je sporiji 10-20% od 8800 gt-a zavisno od toga da li se koriste filteri ili ne.

Odavno ja nisam tinejdžer, a ti ponavljaš ono što ti je vec tri puta rečeno. 8800gt je brža koliko je i skuplja. Jel ti i dalje nije jasno ili moramo u detaljnu razradu?

I jos jedna bitna cinjenica koja me je mozda i najvishe zbunila i zbog koje su mi rezultati bili nelogicni:
------
Intel Core 2 Duo E6700 @ 3600 MHz (400 MHz x 9), 1600 MHz QPB
------
To je stavljeno za CPU koji je deo Test sistema

Recimo realno da li bi ti pomislio da je ovo Quad ili Core duo procesor ?

Zbog toga sam morao da reagujem kako sam reagovao :(

Hmm. Nikada nisam imao Atija, od nestanka 3DFXa sam na NVidi-i. Citajuci ovu diskusiju sam se zapitao nesto.
Uvek sam primecivao da se cak i pri vise od 50 FPSa javlja povremeno kocenje, ili swapovanje kako se ovde pominje cak i kad ima vise nego dovoljno memorije, i kontao sam da je to normalno, odnosno da mora tako. E sad, recite mi jel moguce da se to stvarno ne desava na Atiju?

Da, to je definitivno jedna od najvecih mana kod nvidie i na svu srecu toga kod atija nema.
Al velika vecina vlasnika nvidie ni nema pojma da to ne bi smelo da se desava.

ATI3850 sa 256Mb radi bolje od NV8800GTS sa 320MB u Crysis-u sto se tice minimalnog FPS. Kako, zasto, pojma nemam. nema logike, ali je tako. Izgleda da ATI primenjuje neku optimizaciju ili "pakovanje" podataka, a NV izgleda ne.

Da, to je definitivno jedna od najvecih mana kod nvidie i na svu srecu toga kod atija nema.
Al velika vecina vlasnika nvidie ni nema pojma da to ne bi smelo da se desava.

Auuu, sad ste mi zakomplikovali zivot.
Ja sam lepo bio siguran da cu uskoro uzeti 8800GT ili novu 8800GTS 512, ali sad kad vec svi tvrdite da nema tok iritirajuceg kocenja(onda da vam verujem), sve je mnogo komplikovanije. Pa to je ogromna razlika koja se ne vidi na testovima.
Da 8800GT nije mnogo brza u Crysisu od 3870, ne bih razmiljao, ali ja prodao moju 8800gts 320 kako bih uzeo 8800GT i mogao lepo da igram krizu i sad da uzmem 3870 koja ce opet da se muci. Znam, i 8800GT bi se mucila ali je ipak mnogo brza od atija u Crysisu. da Ati sad ima neku jacu karticu za 250-300 ne bih razmiljao, a ovako, kuku. Cak mi pada na pamet i crossfire 3850, samo moram i plocu da menjam.

Poslednja izmena:
Auuu, sad ste mi zakomplikovali zivot.
Ja sam lepo bio siguran da cu uskoro uzeti 8800GT ili novu 8800GTS 512, ali sad kad vec svi tvrdite da nema tok iritirajuceg kocenja(onda da vam verujem), sve je mnogo komplikovanije. Pa to je ogromna razlika koja se ne vidi na testovima.
Da 8800GT nije mnogo brza u Crysisu od 3870, ne bih razmiljao, ali ja prodao moju 8800gts 320 kako bih uzeo 8800GT i mogao lepo da igram krizu i sad da uzmem 3870 koja ce opet da se muci. Znam, i 8800GT bi se mucila ali je ipak mnogo brza od atija u Crysisu. da Ati sad ima neku jacu karticu za 250-300 ne bih razmiljao, a ovako, kuku.

a nije ti palo na pamet da bi xbit labs, legion hw i ostali "forza ati" :) sajtovi to istakli "samo tako" da je tacno?a napominju odmah npr. kako je vidija lazirala prikaz u 169.04 drajverima ;)
evo ja sam imao 9800pro his i presao na 6800gt asus i mogu recimo da kazem da je bilo obrnuto sto se tice riddick-a npr. ;)
da ponovim: to sto oni ovde pricaju ja nisam video ni na g-force-u 2ti/4ti ni na 6800gt/7900gt/7900gto/8800gtx karticama!a ti "nisi video na atiju pa ne znas" fazoni nisu primenljivi na mene posto sam imao i ati kartice.
bottom line: to je tako tuzno "vadjenje" da nemam reci :smash: skoro kao za phenom procesore :) kao "nije to jos gotov proizvod pa je sporiji od konkurencije" mislim lol
to je mit kao i ati rula u 2d prikazu koji ne postoji jos od pre 5+ godina ali evo i dan danas znam par dizajnera/fotografa koji eto moraju da stave ati u masinu :whip:
"chieftec i kingston zakon","ati za rad vidija za igrice" filozofija stara 5+ godina se izgleda iz zemlje srbije nece skoro "povuci" :wall:

Mogu li ja nesto da pitam, a da ne dobijem "po nosu". Da li su u ovom testu
http://benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=14414&oliver=4845
REZULTAT 14192

i u ovom

http://benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=14275&oliver=4750
REZULTAT 12485

iste masine, tj. E6700 na 3.6Ghz?

U prvom je testiran 3870 i uporedjen sa MSI 8800GT OC, a u drugom MSI 8800GT OC sa 8800GTS serijom.

Kako to da je razlika tolika? Isti su drajveri (169.04), bar tako pise.
Da li je u drugom testu 8800GT "vracen" na 600/1800? Ako jeste onda je to max 10% tj. 12485x1.1=13733

Ipak se ne uklapa. Deluje kao da su dva testa radjena sa dva razlicita podesavanja.

Odnos snaga 3870 i 8800GT je OK, ali su mi cifre od oko 14000 nesto previsoke.

Evo teste jednog od clanova foruma. Jeste da ima 3200 MHz umesto 3600Mhz, ali je i grafika na 700/2060
http://benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1300469&postcount=123
pa opet ima 12582

Pogledaj ovog clana foruma... 8800GTX debelo OC, na 4+Ghz
http://benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1273866&postcount=111

Ovaj sa Quad je jasan zasto moze 15000
http://benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1255420&postcount=108

Takodje se u ona dva testa primeti i da je 2900XT iz cista mira "skocio" sa 12485 na 13482, kako?

Evo jedan 2900XT def. na 3.2Ghz
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1296532&postcount=118

Oko 11200. E6420, dakle manje kesa i manji takt i manji rez. Uklapa se da kod tebe 2900XT daje 12485, a 13482 mi je bas, bas mnogo. Da li si siguran da nisi "slucajno" OC CPU na 4GHz za tu priliku :D

Poslednja izmena:
Ma da nije neko (ili razmislja u tom pravcu ) sa bencha uvezao ogromne kolicine 38XX kartica?
Da mi sa 8800karticama lepo pobacamo to sto imamo i pazarimo novog ljubimca.Nesto mi tu ipak ne stima. Suvise je razlika u ceni velika, za skoro iste performanse kartica.
Za nekoga ko sada kupuje video karticu, 38XX je najbolji izbor.

Ma da nije neko (ili razmislja u tom pravcu ) sa bencha uvezao ogromne kolicine 38XX kartica?
Da mi sa 8800karticama lepo pobacamo to sto imamo i pazarimo novog ljubimca.
Nesto mi tu ipak ne stima.

E sad ga bas pretera :trust:

Cool je sve, hohoja, pomislio sam da si možda neko drugi. Inače, ne smeta mi da se neko raspituje za testove, samo mi je bilo čudno što si isto pitanje postavio u roku od par sati - ne mogu odmah da vidim ceo forum.
Gorane, 2900XT sam testirao odavno, a onda ponovo kasnije. Što se tiče 8800GT-a, uvek je bio 8800GT OC, ali "nelogičnost" se u 3DMark-u. Ako neko ne veruje, slobodno možemo za vikend da organizujemo testiranje problematičnih kartica, pa će se videti da su rezultati validni...

Cool je sve, hohoja, pomislio sam da si možda neko drugi. Inače, ne smeta mi da se neko raspituje za testove, samo mi je bilo čudno što si isto pitanje postavio u roku od par sati - ne mogu odmah da vidim ceo forum.
Gorane, 2900XT sam testirao odavno, a onda ponovo kasnije. Što se tiče 8800GT-a, uvek je bio 8800GT OC, ali "nelogičnost" se u 3DMark-u. Ako neko ne veruje, slobodno možemo za vikend da organizujemo testiranje problematičnih kartica, pa će se videti da su rezultati validni...

OK znam da su validni, ali se nesto izdesavalo sa podesavanjima celog sistema, verovatno si nesto "cackao" u medjuvremenu oko masine ili je jednostavno nov win...
U tvoje rezultate niko ne sumnja :wave:

OK znam da su validni, ali se nesto izdesavalo sa podesavanjima celog sistema, verovatno si nesto "cackao" u medjuvremenu oko masine ili je jednostavno nov win...
uvek i kad je sveze podignut win radi 3dmark bolje nego kad nonstop muci
tako da su najrealniji rezultati posle svakog marka nakon restarta

Poslednja izmena:
Izvinite za off!!

Je li,bre,crusader88,zasto se ne javljas u temi koju si postavio vezano za konfiguraciju do 1000e?!:trust:
Mi se ubili od pisanja,a ti nista!:wall::whip:

ljudi pa da uzmem ati ili nvidiu (3870vs.8800gt) bez obzira na cenu istih
simple as that

:)

Sumnjaj u moju copy paste tabelu test sistema. Jer, sada kad se setim kada mi je Spacemaster namestio mašinu na 3.6 giga, to je bilo posle pojavljivanja i testa 2900XT-a. Pre toga ne samo da nisam imao Q6600, nego sam imao E6700 i starije drajvere, pa otuda i ima razlike... Prvi testiran na 3.3 ili 3.2, ne sećam se, na Dual Core sistemu, a drugi na Quadu na 3.6 giga...

Sumnjaj u moju copy paste tabelu test sistema. Jer, sada kad se setim kada mi je Spacemaster namestio mašinu na 3.6 giga, to je bilo posle pojavljivanja i testa 2900XT-a. Pre toga ne samo da nisam imao Q6600, nego sam imao E6700 i starije drajvere, pa otuda i ima razlike... Prvi testiran na 3.3 ili 3.2, ne sećam se, na Dual Core sistemu, a drugi na Quadu na 3.6 giga...

Ha, ha!!! Vidi se da je on umesao prste :d
Kod njega i 3870 ide preko 16000 :D
:wave:

Poslednja izmena:
Bogme ste i meni zakomplikovali zivot sa ovim testovima... najbolje da se okupi neka fina ekipa , lepo random 3870 i 8800gt pa lagano u testiranje... 8800gt je nesumnjivo u ukupnom skoru bolja, ali da li je bolja toliko koliko je (ce biti) skuplja? joj... najbolje da ja oladim do februara :)

Sta zakomplikovali? Ljudi ovde ne koriste svoju glavu, samo rade sta im se kaze. impulsivno reaguju i nista vise. Svi su vikali 8800GT je naj, naj... i svi trk u prodavnice i kome treba i kome ne treba. Svi po 250eura manje. Ovcice otisle na sisanje.
Sad kada je stigao 3870 svi su bili "hladni" dok nije srusen WR. Sad ce svi trk po nju. Ispada da se kupuje impulsivno po inerciji mase. Sledece nedelje ce:
8800GT biti i dalje 250eura i nece ga nigde biti,
3870 ce biti 190eura,
a 3850 150eura.
Svako neka se pronadje u svojoj racunici. Sve 3 karte su dobe na svoj nacin. Sve se dobro overklokuju i svaka ce vam pruziti ugodno igranje najnovijih igara. Birajte pametno, pazljivo i najvaznije ne dozvolite prodavcima da vas "vuku za nos". Vi ste sami stvorili kod njih refleks dodatne naplate svojim ZALETANJEM. Prvo sa 8800GT (koga realno i nema nigne, ni u svetu), a posle i sa 3800 serijom koje ima svuda po evropi u vise nego dovoljnim kolicinama.
Pozdrav svima! :wave:

Bogme ste i meni zakomplikovali zivot sa ovim testovima... najbolje da se okupi neka fina ekipa , lepo random 3870 i 8800gt pa lagano u testiranje... 8800gt je nesumnjivo u ukupnom skoru bolja, ali da li je bolja toliko koliko je (ce biti) skuplja? joj... najbolje da ja oladim do februara :)

Vidim da se na threadu za 8800GT dvoumiš oko 3870 ili 8800. Na SVAKOM relevantnom sajtu tipa anandtech, x-bit labs, hardwarezone, pa i na nekim našim, 8800GT brije 3870 u AMA BAŠ SVAKOM testu. Pogotovo u rezolucijama od 1600x1200 pa naviše gde je brža od 20-50%. Pa sad vidi KOLIKO je skuplja kad je 3870 oko 180€ pa naviše, a imaš Palit 8800GT za 196€ u Eurolinku (biće od 15. decembra). Ja se ne dvoumim ni trenutka. Kad se samo setim problema sa drajverima i igrama kad sam imao 9600pro, zarekao sam se da nikad više ATI u moj komp...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno