Šta je novo?

AMD ATI Radeon HD3870 - test na Benchmarku

• Začetnik teme hohoja
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
^hahah, nisam mislio na tebe :D
Tvoje rezove smo videli...i u Crysis bench temi.U svakom slucaju, fin rezultat.
Ovde se pominje HD 3870 crossfire, i bas bi bilo zanimljivo videti nesto...makar rezultate jedne kartice.

Kad iziđu 7.12 dirveri biće i rezultati,
jer trenutno sa ovim driverima nema nekog smisla
jer ipak je nemoguće da u nekim stvarima x-fire ima manje (frame-ova, poen-a .. ) od single kartice

Do tada,
Live long and prospper !

Što se tiče priče o napajanju i trošenju struje raznih kartica,
(nemogu baš ništa da nekažem vezano za to, pošto si rekao da Paopao priče besmislice)

nex999 ti slobodno kupi jednu 8800 GTX pa stavi ne bilo koje lošije napajanje ili napajanje manje od 450W (mi smo bili dovoljno ludi da to probamo, pa po cenu i da "spržimo" karticu) a nex999, pošto nam očito neveruješ da neće da se boot-uje, uzmeš sastaviš neki comp sa takvim kompomentama pa nam javi kako si prošao.

BTW, techreport je SUPER, samo mi još uvek nije jasno štu su budale stavljale ...

"Our test systems were powered by PC Power & Cooling Silencer 750W power supply units. The Silencer 750W was a runaway Editor's Choice winner in our epic 11-way power supply roundup, so it seemed like a fitting choice for our test rigs. Thanks to OCZ for providing these units for our use in testing." ...

ako te kartice baš toliko malo struje troše ?!

Što se tiče priče o napajanju i trošenju struje raznih kartica,
(nemogu baš ništa da nekažem vezano za to, pošto si rekao da Paopao priče besmislice)

nex999 ti slobodno kupi jednu 8800 GTX pa stavi ne bilo koje lošije napajanje ili napajanje manje od 450W (mi smo bili dovoljno ludi da to probamo, pa po cenu i da "spržimo" karticu) a nex999, pošto nam očito neveruješ da neće da se boot-uje, uzmeš sastaviš neki comp sa takvim kompomentama pa nam javi kako si prošao.

BTW, techreport je SUPER, samo mi još uvek nije jasno štu su budale stavljale ...

"Our test systems were powered by PC Power & Cooling Silencer 750W power supply units. The Silencer 750W was a runaway Editor's Choice winner in our epic 11-way power supply roundup, so it seemed like a fitting choice for our test rigs. Thanks to OCZ for providing these units for our use in testing." ...

ako te kartice baš toliko malo struje troše ?!

Jesle ali su u testu imali i 8800GTX SLI. To trosi, pa im je trebalo takvo napajanje.

Nema tu verujem/ne verujem...
Staviti high-end karticu staru preko godinu dana na "praistorijsko" napajanje pre toga izdrndano ko zna cime, plus crossfire-om ne pokazuje ama bas nista...
8800GTX jeste potrosac, i na kutiji lepo pise koje se napajanje preporucuje za takvu kartu...
Ako vama trojici ovo mora da se nacrta, onda ***...
Ovi sa Techreporta su izgleda ozbiljno shvatili testiranje i znaju materiju, pa nisu ludi da teraju SLi/crossfire testove na "praistorijskim" napajanjima snage preporucljive za samo jednu kartu.
Ako ste bas zeleli da izmerite potrosnju, onda je trebalo da uzmete taj tvoj Corsair ili Paopaov TT 850W, pa onda kao cike sa techreporta power analiser u ruke, pa meri.

Kad iziđu 7.12 dirveri biće i rezultati,
jer trenutno sa ovim driverima nema nekog smisla
jer ipak je nemoguće da u nekim stvarima x-fire ima manje (frame-ova, poen-a .. ) od single kartice

Do tada,
Live long and prospper !

Pa to je problem sa CF. Uvek cekas 2-3 meseca za drivere sa kojima mozes da pokrenes najnoviju igru u CF rezimu. Dok taj driver izadje, pojavi se nova generacija kartica.

Koliko se secam, CF je nekada radio u TILE modu a sada samo u AFR modu. AFR mode radi tako sto kartice naizmenicno renderuju frejmove. AFR mode ima problem ako 2 susedna frejma dele iste podatke (npr shadow mapu ili reflection mapu ili animirani mesh koji se nije promenio u sledecem frejmu)... Tada driver mora da sinhronizuje obe kartice (ili u slucaju CF-X, 3 ili 4 kartice). Takva akcija trosi puno vremena. Iste probleme imaju i NVidia i ATI.

Da bi izbegli to nepotrebno kopiranje, driver developeri analiziraju svaku igru i trude se da otkriju koji se objekti (shadow & reflection mape, modeli, ...) trebaju daa sinhronizuju i sve operacije nad njima izvrsavaju na obe kartice u istom trenutku.

Takva akcija trosi dosta vremena i nije uvek uspesna. Cesto se desava da srede samo neke objekte dok se ostali kopiraju. Na taj nacin neka igra dobije bolji FPS kako napreduje verzija drivera. Ako igre nije lepo prosla na trzistu, vrlo brzo ce odustati od daljih optimizacija.

NVidia ima TWIMTBP (ili nesto slicno) program u kome tesno saradjuju sa developerima igara i pripremaju driver i profil za igru na vreme tako da kad igra izadje driver koji ce da podrzi SLI mod izlazi u roku od 2-3 dana.

Po meni, i CF i SLI su cisto bacanje para.

I sad šta da kažem ?!

Hvala Gorane što si to primetio, ali nisam uopšte to pisao zbog tebe ili na kraju krajeva zbog nex999 ?!
(ovo bi bilo *****ski i arogantno)

Ovo sam napisao Gorane zbog toga što nex999 neveruje da 450W Chieftec nije dovoljno za 8800GTX, što po njemu Paopao piše besmislice, i što po njemu svi koji kupe jače napajanje od 450W su budale i ludi, jer naravno tako nešto nije potrebno, a opet sa druge strane pogledaj bilo koje testove koji su rađeni za potrošnju GPU-a i gde god se nađe napajanje manje od 520W (Corsair 520W je "najslabije" što sam ja našao) pusti te link slobodno, pa da eto vidimo kako 8800GTX kao mali potrošač radi bez problema.

I ipak mislim da baš nisu svi ludi koji kupe napajanje jače od 450W
(naravno ja priznajem da sam lud)
ali makar ovi ostali neka nisu,
hvala na razumevanju GoranM i nex999

Poslednja izmena:
Pa i po meni je Yooyo bacanje para i CF i SLI
ali ako uspemo da izbenchmarkujemo i ako to niko neuradi pre nas i nepusti rezultate sa tim novim ATI driverima, postova će mo rezultate, pa će mo videti da li je brže, bolje, itd.
Jer i nas čisto iz znatiželje zanimaju rezultati koji će se dobiti.

nex999

Svako moze da kaze "ej ja probao i ono nece", pokusavajuci da dokaze nesto na skroz pogresan nacin.
A teme o zahtevnosti za strujom 8800GTX su pretabane ima vec vise od godinu dana...sta je veci potrosac, 2900XT ili 8800GTX i vrapci znaju.
Uostalom ako je tebi "test" koji je pomenuo Paopao validan, *** nemam komentar.
Bilo kako bilo, ova tema je vec odavno otisla u aut, moglo se svasta procitati, od prozivanja autora testa na bench sajtu, preko "sve nvidie seckaju" do nvidia trosi strujeeee bogati....

nex999 ovom tabelom si pokazao da ceo system(ne zna se koji verovatno c2duo ili c2quad) sa 8800GTX ili 2900XT trosi u full load-u samo 285W ili 312W.

Naravno da ce na 450w raditi.

^Pa naravno!Hvala bogu da ce raditi
Grafikon je sa techreporta
Ceo ovaj zbun sam donekle ja izazvao pokusavajuci da pokazem besmisao onoga sto Paopao prica

Ovako si ti nex999 pokušao nama da objasniš koliko su svi u stvari ludi što kupuju jača napajanja.

Ono što sam ja napisao i Paopao
i to što smo probali,
pokazuje to da je to sviranje qrcu oko potrošnje grafičkih kartica i koje će napajanje biti dovoljno odnosno koje neće, a ne da izmerimo potrošnju
nismo mi druže moj nikakva labaratorija kao techreport, annandtech, ocworkbench itd.,
mi samo imamo "realne" stvari i probamo ih u realnosti

iz sve ove priče vezano za ovo oko potrošnje:
3870 je definitivno mali potrošač i to uopšte više nije diskutabilno,
8800GTX "zlo" koje ipak želi malo više snage nego što neki testovi kažu
2900XT je još malo veće "zlo" koje takođe želi još malo više struje

Lepo sam ti reko da smo dovoljno ludi pa smo to probali baš zbog toga da dokažemo pre svega nama koji smo to probali, i onda i drugima koji ovo čitaju (a veruj mi ovo nismo pisali iz nikakve zle namere), da "kažemo" da ipak ima smisla kupiti jače napajanje
a ne po tvome kako si rekao da "^Pa naravno!Hvala bogu da ce raditi" !
jer isto i mi pročitamo neke testove, review-ove, ... i po svima njima ispadamo totalne budale što smo zamenuli stare Chieftec-e, Enermax-e ... itd. od 450W za jača napajanja

Eto zbog toga smo to probali na tom napajanju a ne na drugima

Inače hvala za onu sugestiju na kutiji da piše koje se napajanje preporučuje, to stvarno nismo znali,
hvala ti još jednom,
I naravno, hvala ti što si nam to "nacrtao".

Još jednom hvala na razumevanju

---------
Life is full off shit !

Poslednja izmena:
Molim lepo ;)
Svuda na netu se mogu naci grafikoni za potrosnju kartica.Ovaj sa techa je jedan od milion.
A ti lepo kazes:
iz sve ove priče vezano za ovo oko potrošnje:
3870 je definitivno mali potrošač i to uopšte više nije diskutabilno,
8800GTX "zlo" koje ipak želi malo više snage nego što neki testovi kažu
2900XT je još malo veće "zlo" koje takođe želi još malo više struje
I naravno da ovo niko ne spori.Ove stvari su prezvakane pre godinu i vise dana.E ono sto nikako da skapiras jeste ono zbog cega sam usao u ovu pricu:
Citiram korisnika: Paopao
Probali smo sa Manharte juce 2 radeona sa praistorijskim Chieftec 450w napajanjem SVE radi perfekt naklokovano itd bez greske i ajd da probamo "jednu" 8800 GTX 768 XFX kad ono ne moze ni da se upali comp. Toliko o potrosnji Nvidie.
Dakle, vi ste dokazali da kartica za ciji je rad PREPORUCENO realnih 450W nece da radi na praistorijskom (valjda misli matorom) chieftec napajanju od 450W.A pre toga ste na njemu ukljucivali crossfire (cije rezultate nismo videli, btw) ...
Dakle, lepo da vam kazem:
Ako ste zeleli da dokazete da 8800GTX trosi vise od dva nova radeona, isli ste na pogresan nacin.Zato su mi merodavniji testovi techreporta ili slicnih sajtova...
A jos da dodam sta je MadMan rekao:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1309047&postcount=103
I sta mislis hoce li onda GTX da radi na napajanju od 450W?

Imao sam CoolerMaster 450W truepower koje je imalo na 12v 10A + 12A = SAMO 22A ovo novo ima 18A + 18A + 30A + 30A = 96A sad kolka je to razlika !!! a da li je ono stvarno bilo 450w?!?pa jeste 450W jer taj CoolerMaster je imao cak 40A na 5V !! a ovo novo ThermalTake 850W ima 30A a sve radi ....
Zasto je ono staro napajanje imalo cak 40A na 5v a ovo novo ima samo 30A a duplo jace na krajnjem zbiru?
Pre sam imao 6420 cpu, ATI 1950 pro, 2gb rama, 4 hdd-a, dvd-r, dvd-rw, Sat kartica, i x-fi i kada je komsija doneo njegov 80 hdd to napajanje jednostavno nije bilo dosta jer smo jedva upalili comp iz treceg puta. Morali smo da otkacimo dvd-rw da bi mogli upaliti racunar. Sto znaci da je to napajanje radilo na maximumu non-stop.

E zato sam kupio jace. Svake godine-dve menjam glupo napajanje jer uvek kupim neko za dlaku bolje od tog sto sam vec imao i odlucio sam dati malo vise para pa da ne menjam i ovo sledece god. Samo da ne crkne ^^

Dakle, vi ste dokazali da kartica za ciji je rad PREPORUCENO realnih 450W nece da radi na praistorijskom (valjda misli matorom) chieftec napajanju od 450W.A pre toga ste na njemu ukljucivali crossfire (cije rezultate nismo videli, btw) ...
Dakle, lepo da vam kazem:
Ako ste zeleli da dokazete da 8800GTX trosi vise od dva nova radeona, isli ste na pogresan nacin.Zato su mi merodavniji testovi techreporta ili slicnih sajtova...
A jos da dodam sta je MadMan rekao:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1309047&postcount=103
I sta mislis hoce li onda GTX da radi na napajanju od 450W?

To chieftec napajanje od 450W ima na 12V 12A + 18A a na 5V 28A a ako se ja dobro secam grafickoj treba 12v
sto znaci da na mom starom coolermaster 450w koji ima 10+12A na 12V i cak 40A na 5v ne bi kartica ni prdnula tj. 8800 GTX

Poslednja izmena:
Imao sam CoolerMaster 450W truepower koje je imalo na 12v 10A + 12A = SAMO 22A ovo novo ima 18A + 18A + 30A + 30A = 96A sad kolka je to razlika !!! a da li je ono stvarno bilo 450w?!?pa jeste 450W jer taj CoolerMaster je imao cak 40A na 5V !! a ovo novo ThermalTake 850W ima 30A a sve radi ....
Zasto je ono staro napajanje imalo cak 40A na 5v a ovo novo ima samo 30A a duplo jace na krajnjem zbiru?
Pre sam imao 6420 cpu, ATI 1950 pro, 2gb rama, 4 hdd-a, dvd-r, dvd-rw, Sat kartica, i x-fi i kada je komsija doneo njegov 80 hdd to napajanje jednostavno nije bilo dosta jer smo jedva upalili comp iz treceg puta. Morali smo da otkacimo dvd-rw da bi mogli upaliti racunar. Sto znaci da je to napajanje radilo na maximumu non-stop.

E zato sam kupio jace. Svake godine-dve menjam glupo napajanje jer uvek kupim neko za dlaku bolje od tog sto sam vec imao i odlucio sam dati malo vise para pa da ne menjam i ovo sledece god. Samo da ne crkne ^^
to znaci da je cm napajanje trash ;)
e6600 na 3.6ghz 24/7,8800gtx 650/1650/2100 24/7,4 mem modula,x-fi,4 hdd,2 dvd-rw,5x12cm vent + 2x9cm vent (svi su nakaceni na napajanje ne na plocu) + USB my book externi hdd + adsl modem + mis,tastatura,mob (ponekad naravno zakacen :)) + u starom stanu ss2 sa motorom sve na tagan easy con 480w napajanju :) koje nit'pisti/vristi,nit je vrelo,nit se vent "dere" itd... ja sam isto bio u "tripu" dal'ce izdrzati gtx-a i ostale dzidza-bidze :d ali eto izdrzava i to vrlo dobro :type:

Ljudi otisli ste u offtopic...

Ma otisli smo u qrac

Pricamo gluposti sad vec jako puno

Vidimo se na nekom drugom topic-u
------
KGB still watching You !

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno