Šta je novo?

AMD ATI Radeon HD3870 - test na Benchmarku

• Začetnik teme hohoja
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta zakomplikovali? Ljudi ovde ne koriste svoju glavu, samo rade sta im se kaze. impulsivno reaguju i nista vise. Svi su vikali 8800GT je naj, naj... i svi trk u prodavnice i kome treba i kome ne treba. Svi po 250eura manje. Ovcice otisle na sisanje.
Sad kada je stigao 3870 svi su bili "hladni" dok nije srusen WR. Sad ce svi trk po nju. Ispada da se kupuje impulsivno po inerciji mase. Sledece nedelje ce:
8800GT biti i dalje 250eura i nece ga nigde biti,
3870 ce biti 190eura,
a 3850 150eura.
Svako neka se pronadje u svojoj racunici. Sve 3 karte su dobe na svoj nacin. Sve se dobro overklokuju i svaka ce vam pruziti ugodno igranje najnovijih igara. Birajte pametno, pazljivo i najvaznije ne dozvolite prodavcima da vas "vuku za nos". Vi ste sami stvorili kod njih refleks dodatne naplate svojim ZALETANJEM. Prvo sa 8800GT (koga realno i nema nigne, ni u svetu), a posle i sa 3800 serijom koje ima svuda po evropi u vise nego dovoljnim kolicinama.
Pozdrav svima! :wave:

Pa niko nista nije zakomplikovao. Ja sam sasvim afirmativno pisao o 3870, jer mislim da je odlična kupovina. Još sam tada imao i malo rezerve, jer nisam znao koliko će ih brzo biti na tržištu i koliko će koštati, tada kad sam radio test. Iz ove perspektive, zaključak je još pozitivniji!

Pa niko nista nije zakomplikovao. Ja sam sasvim afirmativno pisao o 3870, jer mislim da je odlična kupovina. Još sam tada imao i malo rezerve, jer nisam znao koliko će ih brzo biti na tržištu i koliko će koštati, tada kad sam radio test. Iz ove perspektive, zaključak je još pozitivniji!

Slazem se! Kazem da su ljudi skloni kupovanju u talasima, po inerciji, znas ono: "ja cuo da je do jaja!"
Sledece nedelje ce 3870 biti 190eura, a 8800GT i dalje 250eura i nece je biti. 3870 je za te pare jako, jako dobra kupovina!!! Ko name para imace zza 150eura 3850. ta karta je donela visoke performanse u klasu cena za koje se do sada kupovao 8600GTS, a pomenutu "dere" uvek i svuda. :wave:

:banana::banana:Naj boja stvar u svemu ovom je sto je ATI toliko podigao performanse u srednjoj klasi da je naterao i Nvidiju na isto, samo su oni malo vece stipse pa ne spustaju cenu.Super za sve nas.Gde ima, ako ima His3870?
poz...

nisu stipse. to je 9xxxx samo osakacen i izbacen u svet kao 1/2 te kartice. sto bi inace bio tolko velik? ne isplati im se jeftinije da ga daju. nema 9xxx serije, a sasvim SVESNO su bukvalno zaklali 8800GTS. zasto? i kako? jedino logicno sto se namece je bas to. dosao je HD 38xx i odgovor NIJE mogao da izostane, cak i po cenu "sahrane" svoje perjanice 8800GTS. trziste je zestoko i surovo.
a sto se tice HD 38xx kartica - vrede svaki dinar !!!

Pozdrav svima....

Citam sve ovo i ne mogu da odolim da ne kazem i ja nesto ....

Za pocetak pozdrav za masu membera koje poznajem....

Sinoc smo nas nekoliko testirali 3870 shaphire, i to 2 komada. Sam zakljucak (na samom pocetku testa-zakljucak) 2 kartice ocajno rade i ne daju neke porformanse. Nadamo se da ce 7.12 resiti te probleme i dovesti u red.
Po HOHOJA-om zakljucku ja (DeeP BoY) imam u

3dmark06 11537 poena

gde je kartica po fabrickim podesavanjima !!!! A kada smo stavili 2 kartice SAMO 15670 poena.
Procesor 6750 7x500 OC, gigabyte ds3p.
NAravno sledeci korak koji smo hteli da uradimo je 8800 GTX
u identicnoj masini sa identicnim podesavanjima........ ali nazalost napajanje nas je IZDALO ...
racunar se nije hteo ni ukljuciti.
Tako da tu informaciju koliko je ovo brze nisam u mogucnosti da kazem...

Hd 3870 Gde Ima??

Trenutno posedujem 8800GT i kad budem nasao 3870 odmah prodajem ovu moju i kupujem HD3870 ali iskljucivo Sapphire.
1. Ubedljivo najmanji potrosac energije od svih High-end grafika
2. Duplo bolji rezultati u cross fire rezimu (menjacu i plocu)
3. Prvi ATI koji se ne dere u toku rada
4. Sa plocom koju nameravam da uzmem moze da se iskoristi i 4 x HD3870 a i dalje ce da srcu manje struje od SLI 8800 GT (koje ne daju nikakve rezultate u SLI rezimu).
Ja sam za 8800 GT dao 265 eur i nije mi zao lepo radi ali ATI bajati je zakon.

Pozdrav svim neistomisljenicima a i ovim drugima.

p.s. kad budem zamenio grafike javicu Vam utiske ( reallne i nepristrasne naravno )

Trenutno posedujem 8800GT i kad budem nasao 3870 odmah prodajem ovu moju i kupujem HD3870 ali iskljucivo Sapphire.
1. Ubedljivo najmanji potrosac energije od svih High-end grafika
2. Duplo bolji rezultati u cross fire rezimu (menjacu i plocu)
3. Prvi ATI koji se ne dere u toku rada
4. Sa plocom koju nameravam da uzmem moze da se iskoristi i 4 x HD3870 a i dalje ce da srcu manje struje od SLI 8800 GT (koje ne daju nikakve rezultate u SLI rezimu).
Ja sam za 8800 GT dao 265 eur i nije mi zao lepo radi ali ATI bajati je zakon.

Pozdrav svim neistomisljenicima a i ovim drugima.

p.s. kad budem zamenio grafike javicu Vam utiske ( reallne i nepristrasne naravno )
Dakle, ti si sa 8800GTX presao na 8800GTS, pa onda na 8800GT... :D
1.Nije tacno.A i nije bas high-end.
table.jpg

2.Ni to nije bas tacno, 3dMark niko ne uzima za ozbiljno ;)
3.Bilo je i pre tihih radeona;
4.Tesko.
a i nju cu da prodam ipak vise volim ati
Ne moras bas da se cimas sa utiscima (nepristrasnim)...
:d

Poslednja izmena:
Neko ima para za razbacivanje.... :wall:

Choveche bolje za te pare kupi normalan procesor tipa Q6600 G0 i odgovarajucu plochu.....

1. jeste high end
2. ne znam odakle je ovaj shematski prikaz ali ja videh par drugih na kojima je drugacije prikazan power consumption od navedenog (kad i ako nadjem stavicu linkove) i 3d mark nisam ni pominjao
3. za ovo si u pravu (mozda)
4. za ovo si u pravu def jer 4 x 3870 ne mogu da trose manje od 2 8800gt ( ali si ovo bukvalno shvatio)
i jos:
8800gtx radi isto potpuno u Crysis kao i 8800gt jedino gtx ima bolje (i to extra bolje hladjenje od ove 8800gt)
a i ja sam probao skoro sve dosada sem HD 3870 i 8800 ultra pa ko velim da probam i ove dve. I I glavno pricacu sve iz licnog iskustva.

Probali smo sa Manharte juce 2 radeona sa praistorijskim Chieftec 450w napajanjem SVE radi perfekt naklokovano itd bez greske i ajd da probamo "jednu" 8800 GTX 768 XFX kad ono ne moze ni da se upali comp. Toliko o potrosnji Nvidie.

Probali smo sa Manharte juce 2 radeona sa praistorijskim Chieftec 450w napajanjem SVE radi perfekt naklokovano itd bez greske i ajd da probamo "jednu" 8800 GTX 768 XFX kad ono ne moze ni da se upali comp. Toliko o potrosnji Nvidie.

dva radeona 3870 u crossfire na praistorijsom chiefu od 450w:trust: iskren da budem ja moju jednu 8800gt nisam smio da stavim na chifa od 450,mada opet mislim da bi moglo da radi nekako,ipak sam zamjenio napajanje za corsair vx450w i sve radi super. iskreno, ne bih se ja usudio ni da probam,a kamoli da drzim 2x3870 na chiefu od 450w za svaki dan,pa jos praistorijskom:D

Svasta.Ovo bi trebalo da znaci nesto?..
Mogli ste da stavite jedan 2900XT...pa bi se desila ista stvar...

Probao sam jednu 2900XT na Chieftec-u 450W i radila ko sat ;)

Probao sam jednu 2900XT na Chieftec-u 450W i radila ko sat ;)

Sto znaci da bi radila i 8800GTX.Zar ne? ;)
Uostalom, ovo je odavno prezvakano i offtopic je.Ali cisto da kazem na sta mislim.
power-idle.gif

power-load.gif

Svako moze da kaze "ej ja probao i ono nece", pokusavajuci da dokaze nesto na skroz pogresan nacin.
A teme o zahtevnosti za strujom 8800GTX su pretabane ima vec vise od godinu dana...sta je veci potrosac, 2900XT ili 8800GTX i vrapci znaju.
Uostalom ako je tebi "test" koji je pomenuo Paopao validan, *** nemam komentar.
Bilo kako bilo, ova tema je vec odavno otisla u aut, moglo se svasta procitati, od prozivanja autora testa na bench sajtu, preko "sve nvidie seckaju" do nvidia trosi strujeeee bogati....
A i sta ja kome ovde kuckam...odoh.

Poslednja izmena:
Verovatno, ali nisam probao na tom napajanju.
Samo na Chieftec-u 750W.

nex999 ovom tabelom si pokazao da ceo system(ne zna se koji verovatno c2duo ili c2quad) sa 8800GTX ili 2900XT trosi u full load-u samo 285W ili 312W.

Naravno da ce na 450w raditi.

^Pa naravno!Hvala bogu da ce raditi :)
Grafikon je sa techreporta
Ceo ovaj zbun sam donekle ja izazvao pokusavajuci da pokazem besmisao onoga sto Paopao prica :D

Poslednja izmena:
Samo kazem sta nam se desilo. Nisam ja reko nista lose. Stari GTX je u staroj mikronazi a novi Ati u novoj + se ne greje ni blizu kao 2900XT i naravno da trosi manje. 55um ili 95um (ili vec kolko je) nije svejedno...
Verovatno GTX-u treba mnogo vise struje kao i GTS-u 320 na kojeg sam se bukvalno opeko prosle nedelje a Cooler bljuje vatru nazad a karica dostize i famoznih 85c pa cak i 91c e to je ZLO ali ona tako radi bez artifakta itd...
Nisam mogao ni da pretpostavim da se neka kartica moze tako grejati. Ali ne znam da li je to neko probao ali to ne da pece vec slova ti ostanu na prstu kad je dotaknesh. Ja ne znam kako se to greje u leto ako se zimi ovako greje.

Poslednja izmena:
HAhahaha
u pravu si Paopao ...... ja stvarno ne verujem kako je dobro napravljena 3870 kartica ......
mislio sam da cu morati menjati napajanje i davati jos novca.
I JOS KADA SMO UBOLI 2 KARTICE ju ju ju ZLO !!!
Toliko malo struje trosi da ne poverujes . ZNaci ladno sa 450W RADI i OC !!!!!!!!

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3165&p=4

Evo jedan zanimljiv link u vezi temerature 8800 GT-a

strasno

edit: Inace ne favorizujem ni jednog proizvodjaca jer pre sam imao: Voodo 1 pa TNT1, pa tnt2 pa Voodoo banshe, GF 2, onda ATi 9100 pa x800 pa 1950 pro agp pa 1950 pro pc-x i sada 3870. Probao i gt ali ne svidja mi se swapovanje
igre su ipak najbolje radile na voodoo tamo su bile tecne jeste da je grafika u to vreme bila takva kakva je ali su bar igre letele. Ovo sad nam daju na kasiku. Das 800 eu za neki tamo sli pa ti neka kvazi programirana igra ima 35 fps-a lol dok neka koj izgleda 10x bolje leti sa preko 120 fps-a.

Poslednja izmena:
hahhahaaahah :d

@manharte & paopao:
Da li ste probali Crysis & CrossFire? Da li tu mozda DVE kartice rade sporije od jedne?

@manharte & paopao:
Da li ste probali Crysis & CrossFire? Da li tu mozda DVE kartice rade sporije od jedne?

Naravno da smo probali, rade brze ali ne mnogo jer pise da ti fixed drajveri koje smo skinuli za crysis sa Guru3d nisu bas optimizovani za neke perfomanse vec samo za kompatibilnost ati crossfire kartica i stvarno sa njima nije bilo nikakvih anomalija u crossfire rezimu ali ti drajveri su samo privremeno resenje dok ne izadju 7.12 koji ce podrzavati i nove 38xx kartice u crossfire rezimu.

No videcemo da li ce 7.12 stvarno doneti neko ubrzanje kao crossfire u starijim igricama gde je ubrzanje preko 50% i vise.
Dok kod nas u 3dmark06 nije bilo skoro nikakvo ubrzanje tek nekih 3000 poena sa 2 kartice.

Inace oficialni drajveri 7.11 rade bez greske u crysis-u sa jednom karticom 38xx

World of warcraft sve full max 6x antialiasing 1280x1024 bude od 45 u nekoj guzvi pa i do 270 fps-a ali neki prosek je oko 75-150 sa jednom 3870 koja Nije overkolkovana.

Poslednja izmena:
Naravno da smo probali, rade brze ali ne mnogo jer pise da ti fixed drajveri koje smo skinuli za crysis sa Guru3d nisu bas optimizovani za neke perfomanse vec samo za kompatibilnost ati crossfire kartica i stvarno sa njima nije bilo nikakvih anomalija u crossfire rezimu ali ti drajveri su samo privremeno resenje dok ne izadju 7.12 koji ce podrzavati i nove 38xx kartice u crossfire rezimu.

No videcemo da li ce 7.12 stvarno doneti neko ubrzanje kao crossfire u starijim igricama gde je ubrzanje preko 50% i vise.
Dok kod nas u 3dmark06 nije bilo skoro nikakvo ubrzanje tek nekih 3000 poena sa 2 kartice.

Inace oficialni drajveri 7.11 rade bez greske u crysis-u sa jednom karticom 38xx

Da li ste skinuli onu zakrpu za Windows, za SLI i CF, koja ubrzava bas u Crysisu?

Poslednja izmena:
Win je XP sa sp2 integrisanim a posle toga smo stavili autopatcher za nov 2007 sad da li tamo to ima ja nisam citao a inace to su svi oficijalni MS update-i koji su izasli posle sp2 netaknuti samo je napravljen instaler za njih, znaci da je verovatno i to instalirano.

Win je XP sa sp2 integrisanim a posle toga smo stavili autopatcher za nov 2007 sad da li tamo to ima ja nisam citao a inace to su svi oficijalni MS update-i koji su izasli posle sp2 netaknuti samo je napravljen instaler za njih, znaci da je verovatno i to instalirano.

Nema, mora se rucno skinuti.

A kako bi bilo da vidimo vase rezultate iz nekih testova?..
3d mark 06, Crysis GPU bench...
Kao u ovoj temi, na primer. :)

3Dmark06

Prilozi

• 10141_ati.JPG
    10141_ati.JPG
    110.3 KB · Pregleda: 99
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno