Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

Negde sam procitao da nije previse. Samo pazi da hladis dobro nb ako se greje.

Evo bench iz everesta za 3.5ghz,nb 2600mhz

auuuu ,:p otkud ti 9.8k za read . Meni ne moze preko 9k. Koji ti je OS? a i losa mi je memorija.. moram to da promenim. Bas sam planirao takve 2 ko tvoje.

Poslednja izmena:
Windows 7 32-bitni. Moze skor jos malo bolje al me trenutno mrzi da podizem jos. Cekam da uzmem pismeno napajanje pa cu da mu nadjem limit oc-a. Bolje prodaj plocu i taj ram pa juri am3 + ddr3. Ja sam ram uzeo u septembru i 2x2gb me izaslo 50 evra.

Moram ti reci da pricas gluposti :d. NB je kod AMD-a integrisan u procesor, pa ako dobro hladis CPU, automatski dobro hladis i NB. Temperatura cipseta ne zavisi puno od overklokovanja.

Tu je je kolega da ispravi glupost. :) A sto se tice napona, citiram "Podizanje napona na NB-u vrlo malo utice na TDP i na zagrevanje, tako da slobodno mu ajsni i 1.45V ako treba za NB/L3. Hot spot u Phenomu su jezgra."

Bojim se da ce ovo sve u kompletu za par meseci da ode. Planiram sledecu konfu da oko intela nekog namestim , cisto za promenu . Naravno ako AMD iznenadi (sto je lako moguce) Sauronovo oko ce se okrenut na tu stranu...;)

Poslednja izmena:
..probao. Ispada da najbrze cita na cpu 3.1GHz nb 2.8GHz, ali sve ostalo je bolje na 3.8GHz nb 2.8GHz.Ostavi bih tako , jedino me nervira sto moram napon za NB stavit na 1.4V da bi izdrzao 2800. Da li je to puno?

samo ti dobro ohladi nb i ne brini...kako ti stoji latencije kod memorije?

ne vredi da se zezas previse sa tim...dobio bi ispod 50ns ali nije to vredno ulaganja...ja sam najnize imao 42,8ns ali sa ddr3 memorijom na 1500mhz cl7 i to sa amd-om

pa ti imas ddr2 memoriju pa za tebe vazi cl4 ili cl5...sto manja vrednost tim brze

bas si dobro utegao ove latencije...*** ddr2 na 1000 je kao ddr3 na 1500 na cl7

bas si dobro utegao ove latencije...*** ddr2 na 1000 je kao ddr3 na 1500 na cl7

Treba mi jos koji MHz da predjem 10000 ;)
Na zalost, ova ploca pravi problem preko 250MHz za Bus Speed :wall:
Mozda bi se nesto moglo udesiti sa povecanjem voltaza, ali za sada nemam vremena za igranje sa tim :S:

A svakako mi treba nova koja ima ACC, steta ovog L3 da zvrlji u prazno :p

edit: Pokusacu jos malo zategnuti latencije.
Trenutno je 4-4-4-12-24, a pokusacu 4-4-4-12-18.
Ima li veze takt procesora sa testo u Everestu (Cache & Memory Benchmark)?

Poslednja izmena:
Dajte neki predlog kako memaru da podesim, da ne ispadnem opet najgori od sve dece...:cigar: misim da je 667 CL5 5-5-5-15 , a ja sam podesio na na 800 5-6-6-18:p
Ako nije problem da mi neko obajasni to.. moze i na PM ako smaram ovde

Poslednja izmena:
to radis u biosu...sad ti stoji na auto,a treba da namestis na manual...da te obradujem ja imam jedne kingston nemorije koje su na 667 i ladno rade na 1000mhz na 2V...idi polako sa podizanjem napona memorije i polako zatezi latencije...

Treba mi jos koji MHz da predjem 10000 ;)
Na zalost, ova ploca pravi problem preko 250MHz za Bus Speed :wall:
Mozda bi se nesto moglo udesiti sa povecanjem voltaza, ali za sada nemam vremena za igranje sa tim :S:

A svakako mi treba nova koja ima ACC, steta ovog L3 da zvrlji u prazno :p

edit: Pokusacu jos malo zategnuti latencije.
Trenutno je 4-4-4-12-24, a pokusacu 4-4-4-12-18.
Ima li veze takt procesora sa testo u Everestu (Cache & Memory Benchmark)?

mislim da nema tj imas veci skor zato sto podizes fsb pa samim tim dobijes bolji rezultat

ovo sam ja uspeo da nagruvan na 550BE, ma da nisam i nesto dirao memoriju.

Prilozi

• 2800nb.jpg
    2800nb.jpg
    92 KB · Pregleda: 72
to radis u biosu...sad ti stoji na auto,a treba da namestis na manual...da te obradujem ja imam jedne kingston nemorije koje su na 667 i ladno rade na 1000mhz na 2V...idi polako sa podizanjem napona memorije i polako zatezi latencije...

Uradio sam u biosu, stavio na 800, zatego latebcije na 5-5-5-15, a u everestu opet pokazuje 5-6-6-18. Sta sam opet zezno?:cigar:

probaj sa programom memset jer se moze iz os-a namestati

...probao. Tu kad prebacim na 5-5-5-15 u everestu to i pokaze samo sto latencija onda bude 67ns. U memset-u sam pomerio samo sa 6 na 5 dva puta i sa 18 na 15.
Znaci sa 5-6-6-18 na 5-5-5-15. ono command rate sam ostavio na 2T i ona ostala podesavanaj nisam dirao...(narani svinje i nista ne diraj)
Na 5-6-6-18 mi je latencija bila 54.5 - 55.5ns, a na 5-5-5-15 67ns. Misim da tu nesto nije kako treba ...:bottle:

...probao. Tu kad prebacim na 5-5-5-15 u everestu to i pokaze samo sto latencija onda bude 67ns. U memset-u sam pomerio samo sa 6 na 5 dva puta i sa 18 na 15.
Znaci sa 5-6-6-18 na 5-5-5-15. ono command rate sam ostavio na 2T i ona ostala podesavanaj nisam dirao...(narani svinje i nista ne diraj)
Na 5-6-6-18 mi je latencija bila 54.5 - 55.5ns, a na 5-5-5-15 67ns. Misim da tu nesto nije kako treba ...:bottle:

prosto mi neverovatno da sa smanjivanjem latencije dobijas losiji rezultat...sad si i mene naterao da podesim latencije na compu jer mi stojalo na "auto" i namestio sam na cl7,a bilo na cl9 i imam poboljsanja u everestu

Jos jedno pitanje za memoriju i necu vise. Sta vama stoji : uganded ili ganded mode?

Uf.. prihvatio je latencije u biosu. Sad su 5-5-5-17, a namestio sam 5-5-5-15. Tako da mi sad 51.5ns.

Nazad
Vrh Dno