Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

Hvala momci:)

@neogeo

Zar ti ne rece bese da bi pre ovaj 620 nego 550 osim ako nije otkljucan?:)
Pitam jer me je zbog toga i zainteresovao ovaj 620.

Poz

Poslednja izmena:
evo malo da se po'falim zahvaljujuci useru manchi i bench-hausu ,)
ovo drugo je radio winamp i surfovao sam pa je manji gigaflops :)

Prilozi

• 550_x4_oc.JPG
    550_x4_oc.JPG
    170 KB · Pregleda: 83
  • 550_x4_oc2.JPG
    550_x4_oc2.JPG
    161.6 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
Hvala momci:)

@neogeo

Zar ti ne rece bese da bi pre ovaj 620 nego 550 osim ako nije otkljucan?:)
Pitam jer me je zbog toga i zainteresovao ovaj 620.

Poz

Rekoh zaistinu, medjutim kada sam video kakva je krsilomina mislim da se totalno ne isplati, ama bash!

Rekoh zaistinu, medjutim kada sam video kakva je krsilomina mislim da se totalno ne isplati, ama bash!

Pa znas prosecnom korisniku, a da kazemo i da radi nesto tipa PS, Maya, Solidworks ali na nekom home amaterskom nivou cenim da bi zavrsavao solidan posao, cini mi se da nema smisla ovih dana uzimati bilo koj x2 procesor pogotovo pored sada vec sirokog izbora x4 procesora...

Evo i moj x4 720 nego kad otkljucam procesor dobijam u igrama neke heroglife i treptanje slike a procesor nepuca u testovima.

I na default taktu? Onda izgleda nemas srece...

@mcrazy i na default taktu je tako ali prolazi 3dmark06 kako to zar nebi trebao popiti plavi ekran.

Pa verovatno je greska 'minimalna' pa ne baca bsod. Probaj jos da se igras sa onim acc vrednostima ako ti ploca podrzava, obicno je -2%.

Podrzava od -12 do +12 aj probacu ovo mi jako cudno.
Imas li savet koje vrednosti da stavim kolko za koje jezgro.

Evo i moj x4 720 nego kad otkljucam procesor dobijam u igrama neke heroglife i treptanje slike a procesor nepuca u testovima.

Odmori prijatelju i dobro dosao u klub...to ti je to,zbogom 4 jezgra...isto ti je i kod mene...eto probaj,meni zakuca na everest testu photoworxx a sve ostale prolazi i treperi u igrama...
Stavi ga na 3,6mhz i uzivaj,dobar je to CPU...

Poslednja izmena:
Meni prolazi i u everest testu CPU PhotoWorxx jezgro jeste defektno ali sve zive testove prolazi.

Kod mene nece na 3600MHz maksimum je 3500MHz i to na 1.52v ja ga drzim na 3.4GHz 1.456v.

dobro ti je i to ako se ne igraš. proveri u winraru da li brže otpakuje sa 4 ili 3 jezgra.
moj nije hteo dalje od windows logo-a pri boot-ovanju.

Znachi, X3 720BE je best buy za sada?

Paaa, tako nekako. Mada, po meni je najbolja kupovina ona za koju prodjes sa najmanje para a dobijes full Q Core ;).

Moje, licno, misljenje je da su PhII 545 najsolidnija kupovina (bez obzira sto je zakljucan mnozilac i ostalo). Jeftiniji je oko 15e od 550BE, takodje postpji sansa da se normalno otkljuca, brz je i na difoltu ...

dobro ti je i to ako se ne igraš. proveri u winraru da li brže otpakuje sa 4 ili 3 jezgra.
moj nije hteo dalje od windows logo-a pri boot-ovanju.

Moj prvi 550BE je tako radio. Ali na Bisotar ploci. Dodje do win7 loga, pocne da butuje i tu zaglavi (to je bila situacija na Biostarki) a na Gigabytu je zaglavljivao neposredno nakon restarta BIOSa...

Evo pa vidite razliku u winraru x3 i x4.

sbr6uc.jpg

11b86jb.jpg

nadam se da si koristio poslednji winrar koji se nedavno pojavio, multicore i x64 optimizacija.

@najj
neshto ti jadan skor u win raru. ja sa ovim svojim x4 ocovanim imam 2700, a 1700 sam imao sa e6550 na 3500mhz :) win rar mislim da je 3.7

Nesto me ram zeza pa je jadan skor cak i e8400 daje daleko bolji skor sad sam pustio memtest pa jedan po jedan modul.

A i nisam ovaj zadnji winrar instaliro.

Evo ponovo novi winrar

29xu1q1.jpg

volp1w.jpg

Jel moze neko da mi kaze odokativnom metodom, kolike su sanse za otkljucavanje sva 4 jezgra kod phenom II x2 procesora. Samo odprilike da znam jel to 20% ili 80%...

Sanse su ti 1 : broj napravljenih komada, i uvek tako...

Sanse su 100%, ja kupi0ol 1kom 0oltkljucao taj isti tako da kod mene\ je 100%

Jedno je otkljucati a drugo je dali su ta jezgra potpuno ispravna testiraj linx-om i 3dmarom da vidis obicno prave anomalije u igrama (treptanje ekrana).

Sanse su 100%, ja kupi0ol 1kom 0oltkljucao taj isti tako da kod mene\ je 100%

Pa upravo tako i stoji stvar. Ti si kupio i uboo taj 1 od n broja napravljenih, sledeci tako i u nedogled.
Jednostavno nema pravila ama bas nikakvog, mozda ga otkljucas a mozda i ne...
(ko razume, shvatice)

Sanse su ti 1 : broj napravljenih komada, i uvek tako...
Sto u prevodu znaci 1 : vise miliona. Ili ti 0.00000001% dakle sanse su ~ 0%? Jel to ono sto si hteo reci ili ti matematika nije jaca strana?

Dakle da ponovim: pitanje je bilo od 100% ljudi koje poznajete (koji su kupili ovaj proc. naravno) koliko njih je uspelo da otkljuca i uspesno koristi sva 4 jezgra?

Evo da se prijavim.
Kupio (550BE), update BIOS-a, otključano, radi (biće brzo i mašina u potpisu).
E sad (but na engleskom), trenutno korišćenje mašine je usmereno ka multimediji i za sada nema
nikakvih anomalija ni problema. Videćemo kako će se ponašati kada se optereti nečim jačim, mada
teško da ću u realnom radu i imati nešto jače od home made movies, odnosno konverzije digitalnih
video snimaka u DVD i druge formate (uključujući i HD), uz istovremeno praćenje TV programa.

Nazad
Vrh Dno