Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

Konacno sam nasao malo vremena i testirao 260*15, 1.45v i spustio sam klok memorije na 867 i dao joj jos malo struje, sa 1.8 na 1.9 i radi:)!

3.9Ghz pola sata linxa stabilno. Pokusao sam da podignem na 267 i pocne da ucitava vistu i pukne. Dao sam mu jos malo struje ali nema sanse. Nista od mojih 4Ghz..

A na koliko si stavio NB, ni ja ne mogu vise 3.95 da izvucem stable...

Nisam dirao NB. Samo sam stavio kako je kizanbg123 predlozio. Kada tako podesis onda NB i HT budu oko 2.1Ghz(nesto manje).

DPD-u treba od 3-5 dana. ako stigne pre ponedeljka iznenadiću se.

DPD-u treba od 3-5 dana. ako stigne pre ponedeljka iznenadiću se.

DPDu treba 24h (tj. danas za sutra) ali ovi od kojih si narucio mrse ..da jer nemaju CPU na lageru (cisto da znas) pa ce se valjda za 5 dana snaci... :D

P.S. Evo ispravke... (upravo ih dobio ALTI (jedino oni ih uvezli) tako da ce ih verovatno imati i emmi :) )

Poslednja izmena:
Hm, ja po obicaju gledam malo cjenovnik na geizhals.de i cijena PhenomII X2 550BE i AthlonII X4 620 skoro da su iste (5Eura skuplji X4).
Bas zanimljiva situacija za izbor.
Klokuju se priblizno (cekamo test ;)) i ovaj X2 550BE je bolja kupovina samo u slucaju da se otkljuca@X4. Bar mi tako djeluje...

Ima li neko komentar? ;)

Poslednja izmena:
Hm, ja po obicaju gledam malo cjenovnik na geizhals.de i cijena PhenomII X2 550BE i AthlonII X4 620 skoro da su iste (5Eura skuplji X4).
Bas zanimljiva situacija za izbor.
Klokuju se priblizno (cekamo test ;)) i ovaj X2 550BE je bolja kupovina samo u slucaju da se otkljuca@X4. Bar mi tako djeluje...

Ima li neko komentar? ;)

Upravo tako. PhII X2 550 BE je "bolja" kupovina ali samo ako se uspesno otkljuca. Mada je i ovako dosta brz ali ovaj Athlon II X4 je bolja varijanta jer sigurno ima 4 jezgra a ko ubode Deneb core moci ce bez ikakvih problema da otkljuca L3 i eto...
Ja bih se pre odlucio za 4 glave bez L3!

mene zanima bar dok mi ne stigne kako se nosi Athlon X4 sa ovim što sad imam 720 X3. kad bi x4 npr. bio propus a ne deneb derivat.
a za dpd se ne sekiram pošto mi je i ploča stigla posle 5 dana a prethodno sam proverio preko mail-a da li imaju pa sam onda tek poručio.
City je zakon za sve njih, dovezu mi lepo u 7 ujutro odmah sledećeg dana.

Poslednja izmena:
evo baš je stigao i naravno bad luck, CADAC verzija. znači native Propus.
pa hebem mu kako već Propus na tržištu.
Moram još da ga isprobam pa javljam kako radi. izašao me je 8750din.

Poslednja izmena:
evo baš je stigao i naravno bad luck, CADAC verzija. znači native Propus.
pa hebem mu kako već Propus na tržištu.
Moram još da ga isprobam pa javljam kako radi. izašao me je 8750din.

Ja sam za bratanca rezervisao 1 komad. Stizu sledece nedelje ali imam obecanje da ce mi prijatelj prvo proveriti seriju pa ako bude AACYC AC uzimamo ga u suprotnom nix.

Zao mi je sto je ovako ispalo. Iskreno sam se nadao najboljem (odnosno, da ces dobiti CYC seriju) ali izgleda da je AMD poceo da se sluzi navlakusama.
Puste pocetnu seriju u 100tinak komada sa Deneb jezgrom i navuku ljude da kupuju a mi se radujemo nebi li naleteli na primerak koji je unlockabilan (***, Srbi smo)...

:S::S::S:

P.S. Mozda (ali samo mozda) budem bolje srece, videcemo. Javljam kako stoje stvari!

Ljudi Propus sa DDR3 memarom i malo OCovanim NB-om ne zaostaje mnogo za Deneb-om u testovima,posebno igrama.Mozda sintetika pokaze kako je Deneb brzi 10tak posto tu i tamo ali videcete da razlika nije velika :).

Ljudi Propus sa DDR3 memarom i malo OCovanim NB-om ne zaostaje mnogo za Deneb-om u testovima,posebno igrama.Mozda sintetika pokaze kako je Deneb brzi 10tak posto tu i tamo ali videcete da razlika nije velika :).

Mislim da gresis. Na xtremesystemsu imas detaljan test ovog CPUa sa i bez L3 kesha. Razlika u procentima je oko 20% u korist kombinacije sa otkljucanim L3 keshom (nisam ni ja mogao da verujem da je tako, ali ipak jeste...).

U igrama? :zgran:

Sta mislite, da li ce raditi AMD Athlon II X2 240/5/50 na mojoj ploci i koliko bih dobio u odnosu na ovaj sadasnji cpu? Izasao je najnoviji bios koji podrzava ove procesore...

biće znatna razlika u korist AthlonaII, a možeš i 240 da uzmeš pošto je dosta jeftin a razlika između 240/245/250 je u nijansicama(još manje od nijansi)

Hvala svima!:banana:

Nisam siguran da ce raditi na mojoj ploci...:S: Izasao je bios, ali nisam siguran. Jel neko probao athlon II X2 240 sa istom plocom?

Ако га Gigabyte подржава издавањем одговарајућег BIOS-a, не видим разлог зашто не би радио.

stavili ste proc na 2.5 protiv 3.0...
stavi 6000+ protiv 250, to je ipak realniji odnos...
e sad 250 verovatno moze na 3.5, pa je onda prednost drasticnija

Poredili smo procesor koji ima i koji hoce da kupi. Ako gledamo o/c rezim i ako izvuce tih 3.5-3.6GHz sa novim Athlonom opet dolazimo do ~500MHz razlike tako da bi se otprilike svelo na isto.

Ko je trenutno najisplativija ploca(DDR2) za x2 550BE drug hoce sutra da kupi a ja nisam u toku sa AMD-om.

Zaboravih da kazem da covek oce da otkljuca taj x2 550.

Na toj ploci moze, ako bude imao srece;)

evo da prijavim za onaj X4, objasniću zašto nisam ranije, procesor je Propus kojem se nije slučajno otključao L3 kad sam upalio ACC, tj. nije se baš ništa desilo.
Ovako u radu je sličan X3-ci. U igrama druga priča, nekako puno lakše igra radi( samo sam FarCry2 uspeo da testiram). FarCry2 mi nikad nije hteo glatko da radi na dx10, 1080p i sve na ultra high. van vozila je bilo solidno ali kad uđeš u kola maximalno se zapuca. sa Athlonom sam čak stavio i AA na 2x i sve je lepo radilo. na 4x već nije htelo. a sad benchmark je totalno drugačije pokazao. Average fps na X3 je bio 48,nešto, a na X4 37fps-a. mislio sam da je zbog toga što sam instalirao driver preko update-a od 9MB pa sam skinuo catalyst 9.9. tada je komp totalno riknuo i nije hteo da digne sistem. posle 1 dana hebavanja sa restartima, plavim ekranima, i sistemima eliminacije otkrio sam da je riknula grafička i memorija (jedan modul), ne znam kako. jednostavno kad ubacim taj "neispravni" modul ili grafičku i onaj ispravni - neće da digne sistem, a kad ostavim ovaj ispravni i uključim IGP na ploči sve radi. imao sam i sličice od tih testova ali sam morao da formatiram disk tako da ništa od toga.
a procesor ću da prodam, *** ipak se nije otključao.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno