Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

Nema dileme:) ta ploca moze da otkjuca ali ja nisam imao srece:)

Poslednja izmena:
Evo i ja se napalio pa uzeo x3 720BE i pogodio pravi primerak.

Ploca je neki buljavi asus M4A785D-M PRO a to za procesor nemam pojma gde se gleda.

Nesto me zivo zanima a ne pratim bas nesto pomno... Kako se moj c2d E7200 kloknut na 3.5Ghz nosi sa AMD Phenom II X2 550 BE na default?!

E7200@ 3.5ghz otprilike radi kao E8500 na default, ako ne i nesto brze, a po ovome e8500 ubi 550be lepo ovde:

http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=97&p2=55

:bottle:

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
I to ovaj moj E7200 radi na 3.5 na budjavom box cooleru bez problema. Nisam mu ni Voltaze dirau, mislim da je sam overclockom digo na 1.264, sto je within factory reccomended... Dakle, kako radi ovaj klokovani e7200 naspram 550 be? Brzi! ja kad mi pade napamet da proverim mislio sam da ce 550 da ga odere ko macku?!

Poslednja izmena:
brži je taj tvoj nešto malo...

Sto ce reci, prelazak na njega i overclock i nisu bas neki upgrade?

Upravo tako, jedini prelazak koji se tebi ispalti je na neki 4 jezgarni procesor.

a vrlo moguće da se ne isplati ni to, zavisi od namene kompa.
phenom X2 zaboravi.

Ovaj AMD jos uvek nemoze da se meri sa e8400 u igrama.

Ako neko naiđe na benchmark athlona 620 u gta4, bio bih zahvalan da postavi link.

U jeste osetljivi kad se pomene da je x2 i x3 losiji jel dovoljno reci da mi kum2 secka na 3GHz sa x3 720BE ej bre sa GTX275.

A kako radi na E8400 @ 3GHz?
Ako isto radi lose, problem je u kumu.

Poslednja izmena:
U jeste osetljivi kad se pomene da je x2 i x3 losiji jel dovoljno reci da mi kum2 secka na 3GHz sa x3 720BE ej bre sa GTX275.

Po tebi ispade da je E8400 bolji od 720BE :S: Nemoj da prosipas takve lazi jer mom ortaku kum2 nesecka sa 550be i 4870.

@colt naravno da ce da kaze da mu sve radi normalno kada je intel fanboy.

EDIT Kako mozes da poredjujes procesor od 13500 i 8000 ?

Poslednja izmena:
Evo sad nesecka na 3.4GHz.
Verovali ili ne to je najvise sto sam izvuko stabilno ocajno malo.

A mozda je i do kuma jer je rip mada nije dosad zezo.

@colt radi normalno kum na e8400 na 3GHz.

@ najj

Od ovih 1000 poruka 200 je tvoji trudeci se da nam objasnis da je E8400 NAJJaci proc. Neko treba ovo i da procita a da pritom ne poludi od suvisnih predloga i komentara.

Samo opusteno, ukusi su razliciti (kao i prihodi)

Netrudim se ja vama objasnim da je e8400 bolji od x3 720 nego samo iznosim zapazanja jer imam obadva procesora.
Nekazem ja da je x3 720 los za te pare je ekstra.

Ako neko naiđe na benchmark athlona 620 u gta4, bio bih zahvalan da postavi link.

Evo testa u gta IV:
http://www.pcgameshardware.com/screenshots/original/2009/09/Athlon-II-X4-620-GTA.PNG

Kompletan test ovde:
http://www.pcgameshardware.com/aid,695161/Athlon-II-X4-620-AMDs-new-Quad-Core-CPU-reviewed/Reviews/

A zaključak:
As a gaming processor the Athlon II X4 620 delivers good results, too, even if it can't shine as much as in the application benchmarks because of its low core frequency and the missing L3 cache. So the Core 2 Duo E8400 (due to big L2 cache and high frequency) and the triple-core Phenom II X3 720 BE can beat the the 620 in all four games. The same might apply to the X3 710 which costs about as much as the Athlon II X4 620.

znači ko ima X3 ne mora da razmišlja o ovom novom.

U poredjenju sa x2 550 koliko je x4 620(ili neki jaci kada dodje do nas) interesantnija kupovina?
Video sam gore da bi neki pre athlon x4 ali me interesuje zasto?
U kojim aplikacijama x2 550 ima prednost u odnosu na x4 620 i obrnuto i gde se najvise oseti nedostatak L3 a gde visak L2 kesa?

Malo sam zakomplikovao ovo :)

Poz

x2 550 se mnogo bolje klokuje + 6mb l3 keša... sigurno je brži u svim igrama koje nisu optimizovane za quad.

Negde sam procitao da bi x4 630 mogao do 3.7Ghz. Ako je tako onda i nije daleko od x2 550 ali opet nema L3.

A kakva je stvar sa programima. Photoshop(uglavnom), maya(mozda, mada sumnjam) i sl.(nesto od slicnih prethodno navedenim programima).? Kapiram da bi njima malo bolje leglo vise jezgara nego klok?

Pitam jer sastavljam neku konfiguraciju pa sam upao u dilemu. Prvenstveno bi bio komp za neki rad u photoshopu, obrada muzike, nesto malo(znam, za to bi mogao i neki c2d ali takva je situacija) i probrane igre, tipa mafija 2,sf4, mozda pes i sl.

Hvala i Poz

Negde sam procitao da bi x4 630 mogao do 3.7Ghz. Ako je tako onda i nije daleko od x2 550 ali opet nema L3.

A kakva je stvar sa programima. Photoshop(uglavnom), maya(mozda, mada sumnjam) i sl.(nesto od slicnih prethodno navedenim programima).? Kapiram da bi njima malo bolje leglo vise jezgara nego klok?

Pitam jer sastavljam neku konfiguraciju pa sam upao u dilemu. Prvenstveno bi bio komp za neki rad u photoshopu, obrada muzike, nesto malo(znam, za to bi mogao i neki c2d ali takva je situacija) i probrane igre, tipa mafija 2,sf4, mozda pes i sl.

Hvala i Poz

Pa ispade da je x4 620 totalni corak. Sto se tice rendering aplikacija i sl. L3 mu znaci kao lebac.
Znaci ovaj procesor zaobidjite u sirokom luku... (da su se bar isprsili pa mu stavili 1MB L2 po jezgru (bilo bi 4MB L2), bila bi totalno drugacija prica, medjutim)...

hmm pa PCG testu procesor nije hteo preko 3.2 ghz, tj nije ni toliko jer je zakucavao. Jedino im je stabilan bio na 3.1.

With a slightly increased voltage our sample was running at 3.22 GHz instead of 2.6 GHz - on air cooling. The result in Cinebench R10 was increased by about 20 percent, from 9814 to 11875 points, this way. But the system wasn't stable over a long period of time, but with a little fine tuning 31. to 3.2 should be possible.

http://www.pcgameshardware.com/aid,...Ds-new-Quad-Core-CPU-reviewed/Reviews/?page=3

Vrh Dno