Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

Pa moj Athlon radi na 2.9.... aj kada ga nasviram videcu da okacim rezultate...
Mada mi je hard u rasulu sa kolicinom podataka, samo time sto sam obrisao jednu igru dobih skor od 1133 :) tako da videcemo kada malo sredim sistem i nasviram komp ;)

ne može on da ima sa athlonom ni blizu koliko ti imaš sa E8000 serijom, nikako...
stavi tvoj cpu na 2.9 i vidi koliko imaš...

Pa upravo, athlon II 620 baca oko 1500...
Dok isti proc sa ukljucenim L3 baca oko 1850...
Tako da je ovo fino s'obzirom koliko mi je hard pretrpan :)

ja upravo kupio phenom 545, i sada cekam plocu. Posto ova tema ima puno poruka, zanima me na koji nacin se otkljucavaju i ostala dva jezgra? Da li je to opcija u biosu ili nesto drugo?hvala

Ako je ova ploca iz tvog potpisa, nikako.
Treba da uzmes plocu koja ima 710 ili 750 southbridge.

Ne nija ta ploca, kupio sam Asus m4a785td sa 785g chipsetom. Danas sklapam komp pa cu da vidim da li mogu jezgra da se otkljucaju.

@Vojkan

evo ti slike na 2.9GHz i 3.8GHz:D:D:d

Prilozi

• 2.jpg
    2.jpg
    70 KB · Pregleda: 86
  • 3.jpg
    3.jpg
    64.6 KB · Pregleda: 78
Malo je ja sa E8400 imam na 3.8GHz 1860 u winraru a na 4GHz gotovo 2000.

Pa upravo, athlon II 620 baca oko 1500... http://img41.imageshack.us/img41/4362/winrarbenchf.jpg
Dok isti proc sa ukljucenim L3 baca oko 1850... http://img509.imageshack.us/img509/3074/winrarl3.jpg
Tako da je ovo fino s'obzirom koliko mi je hard pretrpan :)

A i neka mi pogleda "moja masina" pa ce videti da nije nista ludo i brzo :D

Niti moze da se poredi Athlon 245 sa E8400, niti E8400 sa Athlon 620. To su potpuno druge klase.

ima veze x64 win, mnogo su nestabilniji phenomi na njemu nego na 32bit windowsu

Probao sam 3 phenoma x2 550 da otkljucam,jedan nije mogao ni u bios da udje drugi nestabilan i ovaj zadnji radi stabilno na win7 64 bit ali samo na 3,1.
Moram onda probati sa 32 bit. Ima li sanse da bude bolje??

Malo off, ali me zanima, koji intel je ekvivalent ovom procesoru - AMD
Phenom II X4 965 Black Edition 3.40GHz 8MB?

Svaka cast na link-u!!! Do sada niko nije spominjao da smanjivanje HT-a pomaze oko stabilizacije.

Ta ploča je već bila tema i tamo je opisano otključavanje i specijalitet asusa otključavanje svakog jezgra pojedinačno odnosno ako neće da rade sva četiri jezgra probaš samo tri , mislim da ovu opciju nema konkurencija . Takođe da se ponovim jako mi se dopada što postoji hlađenje naponske .

eto, i otkud onda jadni athlon da ima 1300-1400 kad ti imaš toliko :)

Malo sam precenio atlona mada ovi procesori nikako nemogu da se porede jednostavno nisu ista klasa ni cenovno i po performansama.

specijalitet asusa otključavanje svakog jezgra pojedinačno odnosno ako neće da rade sva četiri jezgra probaš samo tri , mislim da ovu opciju nema konkurencija .

Pa nece biti. MSI DKA790 ima od BIOSa 1.9 opciju za pojedinacno otkljucavanje/zakljucavanje jezgara.

Evo sta moze moj primerak pa vi poredite Intel sa AMD-om:d:-devil-:

:laugh:

Prilozi

• primer.jpg
    primer.jpg
    127.1 KB · Pregleda: 209
Pretpostavljam da je njegova poenta da AMD-u treba 1.45~1.5 v a Intelu ~1.2 za 3.8 GHz. Samo nek on kaze koliko je kostao taj proc koji trazi tako nizak napon... ;) Ko jedan AMD-ov Quad eto toliko ;)

Poslednja izmena:
Pa stabilan je sa tim naponom sta ces vise.

Pretpostavljam da je njegova poenta da AMD-u treba 1.45~1.5 v a Intelu ~1.2 za 3.8 GHz. Samo nek on kaze koliko je kostao taj proc koji trazi tako nizak napon... ;) Ko jedan AMD-ov Quad eto toliko ;)

Upravo to a to sto je skup pa sve sto je dobro to je i skupo.

pa sad, to "dobar" je relativno, za mene to više nikako nije dobar CPU ako imaš quad phenom II za te pare.

Vrh Dno