Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

Damn taman sam nabavio processor, kad ono, crko kuler na grafickoj :( [josh je pod garancijom].

2u4ikcx.jpg

:wall:

^ sredjena je situacija sa kulerom, nego interesuje me koje su standardne temperature za 550 sa box kulerom. Onako odokativno.

^ sredjena je situacija sa kulerom, nego interesuje me koje su standardne temperature za 550 sa box kulerom. Onako odokativno.

idle oko 35 a load oko 47,48 sa box kulerom i na default naponima. Mada tu je i faktor okolne temperature ukljucen u jednacinu, tipa temp. vazduha, cipseta, napojne jedinice, odvodjenje toplog vazduha iz kucista...

Ај више хоће ли ко да тестира процесор на овој плочи! Ако неће нека га да мени!

Koliko bi se dobilo na performansama kada bih umesto memorije na 800Mhz stavio novu koja radi na 1066Mhz posto ploca max podrzava memoriju na 1066Mhz?
Sada kada overclock-ujem procesor memorija uvek radi na 800Mhz bez obzira na frenkvenciju procesora.

Ja sam umesto obicnog kingstona na 800 stavio xyper na 1066 i razlika je oko 1% ali ne znam u ciju korist...:smash:...posle sam malo obratio paznju i video da sve memorije veceg radnog takta imaju i vece latencije pa mu dodje na isto...sad su se nesto kao pojavile 1066 sa CL5 pa ce valjda neko odgovoriti bolje jer je moj kingston xyper cl7 a taj na 800 je bio cl5...

naravno da je bolje kad su nize latencije i ja sam imao priliku da testiram ddr3 ram i brzi odziv mi je imala memorija na 1333 sa 6 6 6 18 latencijama nego 1600 na 9 9 9 24

evo tu se vidi razlika u latencijama i brzini memorije i uzmite u obzir da je fsb kod memorije na 1600 clockovan dok je na 1333 na defaultu

Poslednja izmena:
idle oko 35 a load oko 47,48 sa box kulerom i na default naponima. Mada tu je i faktor okolne temperature ukljucen u jednacinu, tipa temp. vazduha, cipseta, napojne jedinice, odvodjenje toplog vazduha iz kucista...

OK fala, evo malopre skinuh programce. Indeed ~35
xmqxih.jpg

U toku sledece nedelje mi stize:

Gigabyte GA-MA790X-UD3P i AMD Phenom II X4 810 po neverovatnim cenama :):):)

:banana::banana::banana:

:cigar:

OK fala, evo malopre skinuh programce. Indeed ~35
xmqxih.jpg

Jel mozes da slikas box cooler nekako posto vidim da njemu u specfikacijama stoji da je 80W TDP( pa me bas interesuje sta ga hladi na tih 35c), a jurim nesto za pasivan htpc pa sam se dvoumio izmedju njega i AthII ali mi se nakako na daju pare za AII (jer vidim da podrzava samo ddr800), ako moze i PII da se nabudzi da radi pasivno.

Jel tebi tih 3GB ram-a rade u DC???

Poslednja izmena:
stižu novi atloni

AthlonII X2 240 ADX240OCK23GQ 2.8Ghz 1MB Rev C2 65W AM3
AthlonII X2 245 ADX245OCK23GQ 2.9Ghz 1MB Rev C2 65W AM3
AthlonII X2 250 ADX250OCK23GQ 3.0Ghz 1MB Rev C2 65W AM3

Jel mozes da slikas box cooler nekako posto vidim da njemu u specfikacijama stoji da je 80W TDP( pa me bas interesuje sta ga hladi na tih 35c), a jurim nesto za pasivan htpc pa sam se dvoumio izmedju njega i AthII ali mi se nakako na daju pare za AII (jer vidim da podrzava samo ddr800), ako moze i PII da se nabudzi da radi pasivno.

Jel tebi tih 3GB ram-a rade u DC???

Ne. Imam kingston 2gb @ 800 i jedan stari 1gb modul koji je tu uboden privremeno... dok neuzmem josh 2gb.

stižu novi atloni

Da li ce neki AII podrzavati DDR1066 uopste i da li ima efekta OC-na tu frkvenciju jer sam ja sa mojim probao i mislim da nisam dobio bog zna sta, dok vidim da neki drugi proc sa tom frek. imaju dosta vise???

Ne. Imam kingston 2gb @ 800 i jedan stari 1gb modul koji je tu uboden privremeno... dok neuzmem josh 2gb.

Ne- nije DC ili NE- ne mogu da slikam cooler???

Da li ce neki AII podrzavati DDR1066 uopste i da li ima efekta OC-na tu frkvenciju jer sam ja sa mojim probao i mislim da nisam dobio bog zna sta, dok vidim da neki drugi proc sa tom frek. imaju dosta vise???

Ne- nije DC ili NE- ne mogu da slikam cooler???

Mislim da nece podrzavati DDR2 1066 a kako se to odrazava na klokovanje videcemo jer prethodna generacija Athlona jedva dogura sa memorijom do 950-1000 (misaona imenica)...

Sta ja znam, ovaj moj je isao na 1000MHz ali samo sa kingmax-om imam i jedan transcend(i sa njima nije hteo, dal zbog njega ili nije mogao DC da izgura; pojma nemam).

Da li si probao moda neki onderclock sa tim PII posto kontam da mi se vise isplati da dodam jos tih 10-15e za njega, pa onda njega nekako pasivno(tj ako moze da se spusti na neki prihvatljivu brzinu a da nema 80W)??

stižu novi atloni

Aj' bolje da pitam nego da ostanem glup. Kod ova tri gore navedena procesora, jezgro je identično, jel tako? Razlikuju se samo i jedino u množiocu, zar ne?

Isto se odnosi na x2 7750 i 7850?

A be, ma ne moguće da je to limit pogotov sa tim hlađenjem. Ne diraj ništa samo podigni množilac da ti bude 3.6ghz, voltaža na default. Mora da prolazi, kod mene je tako 100% stabilan na W7

Samo da dodam, ovo je upravo trenutna postavka, 3.6 (16x225, NB i HT na 2250) uz nešto malo dodatog napona pošto me mrzelo dalje da testiram sa smanjivanjem - krenuo sam sa maksimalnih 1.45V i 3.8, iako je max temp 43 stepena, nije uspevao da izdrži više od pola sata Linxa ili OCCTa, pa sam smanjio na prvu sledeću okruglu cifru i sad ne diram do daljnjeg, tj. dok me ne zasvrbi novčanik ponovo. :d Ima prostora da se nategne memorija još 30-40Mhz, NB isto, verovatno i CPU bar nekih 100nak, ali za sad toliko od mene.

:wave:

Poslednja izmena:
Jel ja sa ovom mojom plocom mogu da menjam NB frek. posto u biosu imam samo HT multi???
Tj jel dobijem nesto realno korisno dizanjem, mislim na brzi odziv ili veci mem. protok posto bih ja uzeo taj PII jedino zbog ddr1066 i odziva koji ste rekli da je dosta bolji od ovog Brisbane-a.

Dobije se na performansama al ništa drastično, ja sam kod mene samo multi dizao.

Koja je "Best Buy" memara 2x2GB ddr2 za GA-M720-US3 i 550BE?

P.S.

Da se ne ponavljam da sam ExTrA zadovoljan :D !!!!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno