Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

upravo mi uleteo jedan 550be kojem su otkljucana sva 4 jezgra...prosao linx do kraja,cinebench takodje na defaultu...bio je clockovan na skoro 3,7ghz i isao bi i vise ali imam onaj mali cooler za njega pa se greje...

Poslednja izmena:
upravo mi uleteo jedan 550be kojem su otkljucana sva 4 jezgra...prosao linx do kraja,cinebench takodje na defaultu...bio je clockovan na skoro 3,7ghz i isao bi i vise ali imam onaj mali cooler za njega pa se greje...

Koja serija i na kojoj ploci?

Poslednja izmena:
ploca je gigabyte ma790xt ud4p,a seriju nisam pogledao tj zaboravio sam

Poslednja izmena:
ma to ne pokazuje dobro...mlak je bio cooler drzis prst na njemu koliko god hoces(od maticne)
zato ne popunjavam je uvek imam drugi comp...ovaj comp je danas stigao i ide u prodaju,a ja imam 920-ku I7
verovatno cu taj cpu da probam i na asus m4a78-e da vidim da li tamo radi

Poslednja izmena:
AMD to Speed Up Phenom II X4, Release Athlon II X4 in August

http://www.xbitlabs.com/news/cpu/di...Phenom_X4_Release_Athlon_II_X4_in_August.html

AMD u avgustu predstavlja nekoliko procesora iz serije Phenom II i Athlon II.
23. avgusta u prodaju izlazi Athlon II X4 630 za srednji segment tržišta s taktom od 2,8 GHz i 2 mb L2 .
13.avgusta u prodaju izlazi najbrži Phenom II X4 965 Black Edition.Takt od 3,4 GHz i 6mb L3 i TDP 125 W.
Oba CPU su i za AM3 i AM2+ i integrisani DDR2/DDR3 memorijski kontroler.

Na jesen se očekuju još i Athlon II X4 – 600e na2,2 GHz 605e na 2,3 GHz i 620 na 2,6 GHz i Athlon II X3 u 45nm u septembru/oktobru.

Cene nisu poznate.

I na kraju:"AMD did not comment on the news-story."

Da li je potreban AMD Dual-Core Optimizer za Phenom 550, da li ce procesor raditi bolje sa njim?

Da li je potreban AMD Dual-Core Optimizer za Phenom 550, da li ce procesor raditi bolje sa njim?

Ako ga nema u download sekciji zvanichne X2 550 strane na AMD sajtu, onda ne treba. Koliko se ja secam, DCO pomaze kod aplikacija koje ne uposhljavaju drugo jezgro, a takvih danas skoro da i nema.

Kao što reče jozza možda eventualno zatreba nekoj aplikaciji.....
Ako koristiš XP možda ti zatreba mada sumnjam, a ako imaš Vistu ne treba ti sigurno.

Poslednja izmena:

Mislim da za K10 bazirane X2-ke ne treba DCO.Nebitno je da li je 65nm Agena/Kuma ili 45nm Deneb/Callisto/Regor.

evo probao sam na Asus M4A78-E ploci da otkljucam 550be i uspelo je i to sa zadnjom verzijom bios-a...tako da bi to mogla svaka maticna pod uslovom da je bios napisan za to...nisam testirao sa ovom plocom stabilnost jer je ovaj cpu prosao sve moguce testove na gigabyte ploci i savrseno je stabilan i jako se dobro clock-uje na default naponu (3,7ghz) i da sam imao bolji cooler siguran sam da bi dohvatio i 4ghz

evo probao sam na Asus M4A78-E ploci da otkljucam 550be i uspelo je i to sa zadnjom verzijom bios-a.....i jako se dobro clock-uje na default naponu (3,7ghz) i da sam imao bolji cooler siguran sam da bi dohvatio i 4ghz

Nisam baš siguran da sam razumeo ali u CPUZ ti piše Core Speed 3110,i svaki BE je sa otključanim množiocima tj šta si ti otključao ili gde je tih 3,7,ne razumem baš...ili ne vidim lepo ili ne shvatam poentu...

Poslednja izmena:
Nisam baš siguran da sam razumeo ali u CPUZ ti piše Core Speed 3110,i svaki BE je sa otključanim množiocima tj šta si ti otključao ili gde je tih 3,7,ne razumem baš...ili ne vidim lepo ili ne shvatam poentu...

Pa otkljucao je dva jezgra ;)

Malo li je :p, a tih 3.7GHz ce vec okaciti :wave:

Otkljucao je Phenom II X2 550BE, i dobio Phenom II X4 B50, sa osnovnom frekvencijom od 3100. 3700 je dobio OC na drugoj ploci, pretpostavljam kada je utvrdio i da procesor moze uspesno da se otkljucava.

napisao sam lepo da nisam testirao na ovoj ploci vec sam samo otkljucao...testiran je na gigabyte ploci...umesto 2 jezgra sada je 4 jezgra i to je "otkljucano"

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
pomoc

Posedujem matoru MSI K9N SLI-2F(nf570sli) . Na njoj je sad A4000+(@2653MHz).Da li nesto od novih procesora npr. Athlon II X2 250 moze da radi na pomenutoj?Sta je "plafon" ove ploce?
(kao prelazno resenje)

Poslednja izmena:
Posedujem matoru MSI K9N SLI-2F . Na njoj je sad AMD i A4000+(@2653MHz).Da li nesto od novih procesora npr. Athlon II X2 250 moze da radi na pomenutoj?
(kao prelazno resenje)

Prosto i jednostavno NE.

7250

Evo linka za CPU Support pa pogledaj: MSI

Ma OK.Znam to.
http://www.msi.com/html/popup/MB/45nm/en/index.html
K9N SLI V2 NVIDIA®nForce 570LT SLI Beta BIOS(A7390AMS.123) ova moze...
a isto je 570,...
Moja je 7250 a isto je i neka platinum , ultra(ima zadnji bios 3A)...Malo je zabuna sto se 7250 zovu njih nekoliko , a kad skidas bios trazis 7250.3a.zip...
Mislio sam neka iskustva , ali nema veze , otprilike nema vajde od te rabote...
Mora zajedno da se menja , pa na phenom.Imas kakvu trampu?:p
Tebi opet hvala na brzom odgovoru.

p.s.
http://www.msi.com/index.php?func=prodcpu2&prod_no=1415&maincat_no=1
ova moze sve phenome a zove se isto samo -2f

Poslednja izmena:
Ma OK.Znam to.
http://www.msi.com/html/popup/MB/45nm/en/index.html
K9N SLI V2 NVIDIA®nForce 570LT SLI Beta BIOS(A7390AMS.123) ova moze...
a isto je 570,...
Moja je 7250 a isto je i neka platinum , ultra(ima zadnji bios 3A)...Malo je zabuna sto se 7250 zovu njih nekoliko , a kad skidas bios trazis 7250.3a.zip...
Mislio sam neka iskustva , ali nema veze , otprilike nema vajde od te rabote...
Mora zajedno da se menja , pa na phenom.Imas kakvu trampu?:p
Tebi opet hvala na brzom odgovoru.

p.s.
http://www.msi.com/index.php?func=prodcpu2&prod_no=1415&maincat_no=1
ova moze sve phenome a zove se isto samo -2f
Sve AM2 ploche za koje je naknadno izashla "podrshka" za AM2+ nemaju HT3.0, tako da i da radi neki od novijih pocesora, ne radi kako je zamishljeno, HT radi na manjem taktu, nema mnozioca za CPU-NB, ogranichen OC, a i u IDLE CPU trosi vishe jer imaju zastareli power menadzment.

Nazad
Vrh Dno