Šta je novo?

AMD 1090t i TurboCore

uzimaj i5

nadam se da cu se dogovoriti sa njim :)pregovara se i dalje :) jos je u pitanju primerak koji provereno ide na 4ghz sa nekom smesnom voltazom,i ploca ASUS P7P55D...

Mozes slobodno da uzmes i neki 955 ili 965be. U igrama nema nikakve razlike!

hmmm,ma znam,ali ipak mi nekako intel malo vise prirastao srcu,a ovo iznenada iskrslo,pa cemo videti sta ce od nedelje biti.a ako ne uspem da realizujem 15 varijantu,onda cu definitivno ici na 955be,necu x6,ipak nema potrebe.

X6 je definitivno overkill za igre. Dobar je za folding/crunching doduse, izbacuje po 72-73gflops-a... Sada mu je i cena vise nego Ok, i to je sada po meni sjajna kupovina.

Nema smisla prelaziti sa Q9400 na PII X4 jer je PII na istom kloku tek jedva brzi od Q9400(zato shto Q9400 ima malo L2), tako da ako ne ochekujesh dosta veci radni takt ne verujem da cesh osetiti ubrzanje, dok je sa X6 malo drugachija pricha.

Meni na 4.2 82-83 gfolps-a :p

Aj zakaci neki screenshot 1090t na 4.2ghz, npr bas taj gde izbacuje 82-83 gflops, i na koliko je ti je NB clock i jel mem drzis na 2ghz? Koliko se greje 1090t sa 4 stapa rama? E da, i na kojoj voltazi drzis cpu/nb? :)

Mislim da je zakacio SS u temi "AMD gflops rezultat" il tako nesto ali tamo je 81 gflops na 4.1ghz

imam ovu plocu Gigabyte GA-MA770-UD3 rev 2.0 podrzava 1090 cpu, pa me zanima posto bi samo da dignem cpu na 3.7ghz dal ce to biti ok za stock kuler?

Poslednja izmena:
teeeeshko.
mozda ako opasno za'ladni i ako imash dooobro provetreno kucishte.
pushtaj linx test, vidi igraj se, ako temp procesora bude prelazila puno 60c, onda verovatno ne moze.

teeeeshko.
mozda ako opasno za'ladni i ako imash dooobro provetreno kucishte.
pushtaj linx test, vidi igraj se, ako temp procesora bude prelazila puno 60c, onda verovatno ne moze.

ma nisam ga jos uzeo,a vidio sam na nekim testovima da lepo ide do 3.8 na stock kuleru :D

daj neki link ka tom testu da vidim kako radi linx na tom kloku.
x4 sa onim box hitpajp kulerom jedva dostize 3.8, a najbolje da ce x6 da vrti linx da istim takvim, valjda, ne secam se kako izgleda njegov box, al sumnjam da je neshto veci.

Wow, moja tema na 33 stranice. Dajte mi neku pobvalu ili sl. Oduvek sam zeleo tako nesto :)

:banana::banana::banana::guitar::guitar::guitar::cigar::cigar::cigar::party:Bravo Majstoreeeeeeeeee

E ovo je bio thread sa pravim boemskim AMD shmekom..budi nostalgiju, dodje mi krivo sto sam uopste prelazio sa Thubana na Intel :d
Nema uzivancije bez udaranja po mnozitelju pa finishiranja sa natezanjem NB-a :-devil-:

Nema, nema. Zato mi nekako teret pade sa srca kada sam prodao Intela. AMD rulez :-devil-:

U mogucnosti sam da pazarim 1055t polovan, sa garancijom, za 9700din. Lik kaze da kod njega radi na 3.7Ghz, ali samo je podigao FSb, znaci voltaza je na Auto ostala. Zanima me koliko je ploca mogla da pumpa vcore za 3.7Ghz na 1055T? :) Ako ga je varila na 1.5v, onda bih ga ipak zaobisao... :)

Poslednja izmena:
najbolje da uzmeš onda asus m5a99x evo.... i nemaš brige..... tako bar kažu...

Hvala na odgovoru:beat:

Opa, uzima se AM3+ ploca i X6, vara li me osecaj da ce to biti kombo na kome ces sacekati Bulldozer, ali onaj pravi, ispravljeni i ispeglani, iza nove godine?:-devil-:

To sam ti savetovao i tamo u BD threadu, ubedjen sam da je to najbolja opcija:)

Bice opet da se ore po ovoj temi i klokuje Pheny X6 :d

On topic: moguce je da je 1055 ide na 3.7 bez dizanja napona ali ne verujem da je ipak full stable, mozda blizu toga, ali moguce da je ok primerak.

Poslednja izmena:
1055t sa dobrim hlađenjem može na 3.9 - 4.0, naravno to je maximum sa vazdušnim.... :(

Eh, da, resih da poslusam tvoj savet ;)

Moguce da ide na 3.7Ghz bez dizanja napona ako je vrh primerak. Ali, u ovom slucaju je Cpu vcore ostavljeno na Auto, tako da je valjda ploca tu sama pumpalaa vcore, ili mozda gresim? Strah me da nije mnogo przila Cpu bez veze?

Da ne otvaram temu za sitno: Sta da uzimam: novi 955be za 9100din, novi 965be za 10500din, ili ovaj polovan 1055t za 9700din?! :) Mozda bolje kwada, a?:eyebrows:

Poslednja izmena:
Danas sam citao testove, x6 se i losije ocuje i brzi je samo u programima koji ''cene'' to sto ima 2 jezgra vise. Da je 1090t za taj kes pa ajde, za igranje itd su bolji 955 i 965.

Ma znam ja sve to, ali ja sam freak :) Ajd neko neka stavi x6 na 3,7ghz, vcore na auto, pa da mikaze sta kaze cpu-z kada se pokrene Prime :)
A ti si Magny skroz u pravu. bolje da se saceka revision. Ista prica je bila i sa Phenom 2. C3 izasao pa se odma manje greje, bolje ocuje, manje trosi itd... Druga stvar, prvo sto ce kod nas da kasne, pa ce onda to za drugare da se isporezervise unapred sve....

Poslednja izmena:
x6 uzmi... :) lepše je kad kažeš x6... p.s. ti imaš intel konfu ako nešto...

Ajd kexi, klokuj na 3.7Ghz, vcore auto, turbobooost off, samo fsb znaci, pa vidi koliko ide voltaza pod load. Mnogo pricas, malo radis :p

Ajd kexi, klokuj na 3.7Ghz, vcore auto, turbobooost off, samo fsb znaci, pa vidi koliko ide voltaza pod load. Mnogo pricas, malo radis :p

za sajam planiram da uzmem gore pomenutu ploču, zbog kloka.... sa imam msi 870-c45, a na njoj ne smem da pomislim o oc..... ali sad ima još jedna začkoljica.... 6850 je izgleda premala za bf3, pa je prodajem i planiram da uzmem nešto bolje, a ploču i napajanje tek oko nove godine....

Nazad
Vrh Dno