Šta je novo?

AMD 1090t i TurboCore

Videcu nesto, mada bi mi i 750 vrsio posao odlicno. Ti si Pedjo pravio istu gresku kao i ja. Iz zelje zakljucis da je stabilan na 4Ghz ti ga pustis 3h prime i zakljucis da je sve ok. Ali naravno, nije... Morao si rigorozno da testiras, prime po 20h, pa makar to znacilo da mora na 3.8Ghz da radi. Radilo bi rock stabilno! Meni za to 20hPrime + folding treba za 4Ghz citavih 1.536v, sto je mnogo, bar za mene.... Za 3.96ghz kao sto sada drzim sa C&Q treba 1.500v. Ovo su voltaze za pravu stabilnost, a 3d Vantage i 11 to vrtim vrtim do mile volje na 4.1Ghz i 1.475v :)

Ja da sam na tvom mestu roknuo bih to u oglase, ali ako bash hocesh da ostavish taj phenom rokni ga na 3.9ghz i nb na 2.9 i peglaj tako, tako sam ja drzhao neko vreme i imao sam vishe gflopsa nego na 4ghz samo cpu nb znachi na 2ghz

TAko slicno i stoji. 3.96Ghz a NB je na 2538. Stavicu u oglase zbog Snow Leoparda, koga nikako ne mogu da install. Ako neko bude hteo da se menja bash za bash za i5 750 i neku ud4, ili SB uz moju doplatu... Samim performansama sam jako zadovoljan.. Sada sam podigao i cpu/nb na 2800 da protestiram i to je to... do prodaje :)

Poslednja izmena:
Jeee drugari, konacno resen problem sa 4Ghz overklokom. Dzaba majanje sa voltazama... Radi besprekorno kada je sve na auto cak. Sta je trebalo uraditi?!! Postaviti CPu/Nb na 3000. Ja sam pokusavao na max 2600-2800 misleci da ce vise samoda optereti stvari. Eto, ko ima problema, neka proba.... 24h heavy load crunching, nije pisnuo proc. Znaci sve na auto, samo sam smanjio cpu/nb voltazu sa 1.5v na 1.4v, koliko treba za stabilnost.. Nisam hteo ranije da se oglasavamm, da ne bude, oce piski, nece piski... Ocigledno da na manje cpu/nb postoji bottleneck i cpu vrisne jer pumpa vise odataka no sto moze da se obradi... Nego, idemo sutra u oglase :( ili zamenu za Gigabyte i i5... Nece Apple na AMD pa to ti je....

Poslednja izmena:
Jeste. Samo....za razliku od "nekih", ja ne prodajem jer "nevalja" :-devil-: I kada prodam, znam da ce mi biti zao:d
WoW windowed runnin :p

Poslednja izmena:
Pa ***, ja sam iskreno zadovoljan sa x6 ali, kao što je neko gore rekao, treba probati što više HW-a, zato sam I ja moje stavio u oglas :) Samo kad već nas dosta prodaje iste/slične stvari, trebali bi da gledamo da ne ubijamo cenu jedni drugima :)

Sent from my Galaxy S using Tapatalk Pro

Zato ne menjati ;) Ja sam zbog Mac-a, inace, ne bih. Evo bas se igram malo CoD, Nfs... Sve jednostavno brise. Sta bi doneo SB? 130Fps umesto 115?! Samo NB na 3000 i AMDejka peva pesmu :) Igre lepo osete to, a niko kad postavlja oc rezultate ne klokuje cpu/nb, vec samo dignu takt i nista ne urade time... Noobovi!

Poslednja izmena:
Yep. :) To dosta ljudi ne kapira. Kod AMD-a treba prvo nategnuti NB koliko god je moguce,pa onda posle sa core klokom sta uradis uradis. :)
Prvi put nisam verovao koliko je upadljiva razlika sa default i overklokovanim NB-om.

Pa ja to vičem zadnjih 10 stranica :)

Sent from my Galaxy S using Tapatalk Pro

Promenio makinu. Trampio bas za bas. Ploca: http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1156/P7P55D_Deluxe/ i i5 760. Cpu je lood: Primuje na 4.02Ghz na 1.264v, ladan ko spricer. Razliku u igrama doduse ne vidim ama bas nikakvu ni u korist jednog ni drugog. Osx ce da radi u Vanilla varijanti. To je vazno ;) Cooler je jeeedva stao jer ploca ima 3 pcie slota pa je prvi mnogo visoko, a on je x16, bukvalno ima 1mm do karte, ali ok...

Poslednja izmena:
Ploca izgleda zveeeerskiiiiiii:)
Ja sam mislio ako padnu cene za X6 po pojavi Buldozera samo da zamenim sa tim tvojim "ex" modelom.
Uzivaj!

Ploca je vrh, a ovaj cover za chipset svetli plavo. Takodje svetle dole power i reset tasteri. Oduvek sam zeleo tako nesto :p

Supereriska, drago mi je da si zadovoljan mojom sklopocijom :)
Ajde ziv ti ja postavi mi ako se secas parametre za ~4GHz, greota da mi se ladi ovaj tvoj na 3.2 ;)

Necu dok mi ne posaljes box cooler :laugh:
Ajd, sutra cu da vidim, nisam kuci. Mislim da je za 4Ghz multi x19, Cpu vcore 1.5v LLC enabled, Cpu/Nb 3000 na 1.4v, spread spectrum disabled. Temperaturu drzi do 55-57c jer tada postaje nestabilan... Vidim da imas 4x1Gb memorije. Vrlo moguce da sa tom memorijom neces moci preko 3.8Ghz, jer je njegov Imc mnogo osetljiviji od intela.... Tih 3.8Ghz je kod mene i bio neki sweet spot, jer to radi na smesnoj voltazi, za 4Ghz trazi 1.5000-1.512, a za 4.1Ghz treba mu cak 1.550v
Ti si meni ostavio onaj oc profil na 4Ghz na 1.264v i ja se odusevio da na toliko malo vcore radi. Ali mislim da moze i manje. Trenutno ga drzim na 3.9Ghz na 1.192v, a IMC voltazu napumpa bez razloga na 1.3v na auto, jer je stabilan i na 1.2v...

P.S Cpu/Nb frekvenca ti je priority. Drzi to na 3000, a ovo guraj koliko mozes. Cpu/nb vise znaci od Mhz.

Poslednja izmena:
Amd 1090t za 14000din u Emmi. Kako ljudi konkurisu cenama. Svaka cast!

mocice da je isprati bez problema ali greota uzimati Black edition i drzati ga na defu.
sljakace na tom napajanju.

pa dobro,mozda bih ga poterao eventualno na 3.6ghz,vise mi stvarno nece biti potrebno.ma razmisljao sam i o 965BE,mada mislim da je definitivno 1090t bolja solucija,pogotovo po ovoj sad ceni....inace,koliko trosi x6 kada se klokne recimo na 3.6 ghz?citao sam temu od pocetka,pa vidim da moze da ide na 4ghz,ali ja ga nebi toliko derao,a i zbog napajanja mi je frka,posto sam cuo da overklokovan zna da povuce poprilicno.....a da,hladicu ga sa CM 212+,kontam da ce biti dovoljno.

pa dobro,mozda bih ga poterao eventualno na 3.6ghz,vise mi stvarno nece biti potrebno.ma razmisljao sam i o 965BE,mada mislim da je definitivno 1090t bolja solucija,pogotovo po ovoj sad ceni....inace,koliko trosi x6 kada se klokne recimo na 3.6 ghz?citao sam temu od pocetka,pa vidim da moze da ide na 4ghz,ali ja ga nebi toliko derao,a i zbog napajanja mi je frka,posto sam cuo da overklokovan zna da povuce poprilicno.....a da,hladicu ga sa CM 212+,kontam da ce biti dovoljno.

Ako već nećeš da se preterano maltretiraš sa OC-om, onda uzmi 1055T, u principu oba idu negde do 4GHz, s tim što pri extremnom overkloku, 1090T daje bolji rezultat zbog otključanog množioca.

Bar 3.6 je definitivno bolje ali verujem da bi sve radilo ekstra i na def kloku bilo da uzmes 1055 ili 1090 ali ja bi licno uvek isao na 1090t... Meni na 4.2ghz trosi 141.6 watt bar tako kaze HWmonitor..

Poslednja izmena:
naravno da cu da idem na 1090t,mala je razlika u ceni,a ovaj opet ima otkljucan mnozilac....mislim,nisam ja operisan od OC-a,sve prethodne sisteme sam OC-ovao ([email protected] ghz, [email protected]) nego samo kontam da mi 4ghz nece biti potrebno za ovu grafu,mislim da ce 3.6 ghz biti neki sweet spot,posto komp koristim 99% za gaming...a da,ako imate neki savet u vezi memorije,slobodno dajte neki predlog.i izvinjavam se ako sam uleteo u pogresnu temu,mozda sam trebao otvoriti novu za ovako nesto :)inace,citao sam celu ovu temu od pocetka,zaglavio do 04:30h jutros citajuci :) i koliko sam skontao,skoro svaki 1090t bi trebao na 3.6-3.8ghz opusteno da ide sa manjim dizanjima voltaza i iole boljim hladjenjem,a meni stvarno vise i netreba.

ova tema se pretvorila u "AMD X6 info" salter ali opusteno, meni je i dalje jako zanimljiva tema iako je 50% vlasnika x6 preslo na i5/7 ali bilo kako bilo ja sam i dalje jako zadovoljan... Da, 3.6 do 3.8 bi svaki trebao da izvuce uz fabricku voltazu ili blago blago povisenu uz bilo koji aftermarket cooler...

Poslednja izmena:
pozz momci...planiram ovih dana da pazarim 1090t i ovu plocu:http://www.guru3d.com/article/asus-m4a88tdv-evousb3-review/1
interesuje me dali ce taj cpu na def moci da isprati 100% moju 6870,i dali ce to sve sljakati ok na ovom mom SILVERSTONE STRIDER 500W napajanju?

Iskreno neznam zašto menjaš platformu kad već imaš quad nasviraj ga još malo i uživaj nećeš ništa videti a ni osetiti uloži pare u neki Hdd eventualno.
P.S. kad ovaj moj LC gura sve ovo moje taj Strider će bez problema da izura X6.

iako je 50% vlasnika x6 preslo na i5/7 ali bilo kako bilo ja sam i dalje jako zadovoljan ...

:)

Poslednja izmena:
pa menjam zato sto je ovo moje vec pregazilo vreme,cpu nemogu vise da nasviram,bar na ovoj ploci,a i ponegde se oseti da 6870 trazi jos malo brzi cpu....mislim,ja sam zadovoljan bio sa ovim q9400,stvarno je to bila ultra stabilna matora platforma,ali eto doslo mi da menjam. o plus jednog dana na tu novu platfomu mogu da bocnem jos jednu 6870 u kross kad pojeftine kao 5850 sto su bile pre par nedelja :)

Dobra je ploca, a cpu jos pojeftinio tako da je kupovina odlicna ;)

pa ako koristis samo za gaming konfu ja mislim da ti je i PII 955 sasvim dovoljan, jer ni jedna igrica ne koristi sestr jezgara...

evo danas mi iskrso jedan i5-750 kompletic,koji mi je sad totalno pomutio sve planove,pa su sad pregovori u toku :)

Vrh Dno