Šta je novo?

AMD 1090t i TurboCore

sad sam drkenjisao taj llc
i na auto kad je to je 51%
sa setovanjem na 1,45v u biosu i 25% llcuspeo sam da vrtim linx na 3,8(dizao mi je do tipa 1,488)
i dobijao sam po 72glopsa,medjutim na 10tom tipa krugu pocoeo je gflops da opada
any suggestions?

pregreva ti se naponska ili cpu verovatno

Coveku je znaci radio 965be na 4,4ghz, 1090t radi na 4.3Ghz.... Da li su to ekstremno dobri primerci ili je finta u hladjenju? Da li bi ti procesori mogli da prikazu nesto i na Megahalemsu ili Noctua nh d14 ili bi 1090t isto udario u neki wall na 4GHz??
Citao sam da ako recimo amd-u x6 treba max 50c za stabilan rad na 4Ghz, da sa povecanjem frekvencije, recimo na 4.2Ghz temperatura mora da padne da bi bio stabilan, recimo na 40c... DA li je to tacno?

Poslednja izmena:
ovaj moj bi na 4.2ghz udario u wall na megahalemsu recimo jer mu na tom kloku treba nekih 1.4v, koliko sam ja mogao da primetim, ali da mislim da je sve preko toga finta samo u hladjenju... Dobro jutro klokeri :)

E na koliko vi drzite CPU/NB voltazu, jer kad stavim na auto, drogira se sa 1.55v :(

Onda jos jedan problem, Linx prvo filozofira kako nesto ne moze da dodeli 2gb memorije i onda mi ne da da stavim ona podesavanja kao vi, i kad stavim to sto mi on da izbaci gresku posle 3. kruga a probao sam na 4 razlicita kloka i napona i uvek isto? :( Dok je npr. radio 6 sati blend test (prime95) nocas i nije presao 50c na 4.3ghz i memorijom na 1800mhz cas9, nista sad meni tu nije jasno :(

Poslednja izmena:
Sa 1.55v za cpu/nb moze da izgori svakog sekunda. Treba praviti razliku izmedju NB i CPU/NB voltaza. Prvo je za nortbridge, a drugo za memorijski kontroler na SAMOM procesoru. To je opasno opasno veliki napon. Kazu da je i 1.3v mnogo... Kod mene na 3.95Ghz ploca to drzi na 1.18v na auto... Ne znam kako kod tebe toliki overvolt. Mozda zbog toga i nece....

BTw:
Meni na 4.1Ghz krasira jos pri ulasku u win kad stavim 1.5v u biosu? DA li to znaci da je losiji primerak, ili bi takvo hladjenje kao tvoje pomoglo?!

Poslednja izmena:
Pa sad ne znam jel ti to sa LLC ili bez, jer moj sa LLC na setovanih 1.5v na 4.45ghz je usao u windows ali nije bilo sanse da ga stabilizujem :p Ma kontam ja razliku nego on to sam dize i uopste ne mogu da skontam sto :( evo sad sam ja manuelno setovao na 1.2 i on je SAM digao na 1.3 i sve isto radi :p Joj kako mi idu na Q ove voltaze, Demios treba si da budes ubedljiviji da ne uzmem Asus :p

I na koliko vi drzite CPU/NB u biosu? za recimo 4ghz klok i 3ghz NB?

Poslednja izmena:
A sto pumpas HT na 3ghz pri tolikom overkloku? Ostavi to na def?!

Samo da dodam na pricu za CPU/NB i NB napon... ne znam tacno cemu sluzi taj CPU/NB napon, ali koliko citam na netu, nije nikakav problem da radi na preko 1.3v, 1.3v za NB je mnogo, ne za cpu/nb. Jer ako ste ikad gledali, cpu/nb napon mozete da cepate i preko 1.3v dok ne dodje u crvenu zonu, a NB napon ide u crvenu zonu vec tu oko 1.3v. Bar je tako na mojoj ploci, a pretpostavljam i na ostalima. Meni stoji cpu/nb napon na 1.3v vec mesec dana i nisam naisao na nikakve probleme, ako rikne cpu kupicu drugi (jaci) :D

Edit: evo citam i vidim dosta ljudi koji drze cpu-nb napon na 1.325/1.4/1.45v. Steta sto AMD nigde ne govori napone kao za CPU

Poslednja izmena:
A sto pumpas HT na 3ghz pri tolikom overkloku? Ostavi to na def?!
Meni je HT na 2032mhz trenutno, inace u zivotu to nije presao, koliko ja znam svi PII procesori samo gube na stabilnosti preko 2.2ghz HT a ne dobija se apsolutno nista, cak sam i licno testirao i nisam mogao da primetim nikakvu razliku izmedju 1.6ghz i 2ghz HT, a moj 965 je na 1.6ghz bio drasticno stabilniji na velikim klokovima :)

Samo da dodam na pricu za CPU/NB i NB napon... ne znam tacno cemu sluzi taj CPU/NB napon, ali koliko citam na netu, nije nikakav problem da radi na preko 1.3v, 1.3v za NB je mnogo, ne za cpu/nb. Jer ako ste ikad gledali, cpu/nb napon mozete da cepate i preko 1.3v dok ne dodje u crvenu zonu, a NB napon ide u crvenu zonu vec tu oko 1.3v. Bar je tako na mojoj ploci, a pretpostavljam i na ostalima. Meni stoji cpu/nb napon na 1.3v vec mesec dana i nisam naisao na nikakve probleme, ako rikne cpu kupicu drugi (jaci) :D

Pa evo sad sam malo testirao taj CPU/NB i na 1.28~1.31 je najstabilniji, preko toga se proc greje kao mentol, a ispod toga jednostavno zakuca i baci BSOD

Meni juche kad sam hteo da odradim 3d mark 11 izbacio BSOD na physics testu :(

Aha, dosta optereti cpu taj physics test, i taj i onaj combined, ali to znaci da ti malkice voltaze fali, zato ja i gotivim 3dmark11 za kao prvi test koji uradim kad klokujem a onda predjem na prime95 za 24/7 stelovanje :)

Inace, nesto cackam ovde, i sad testiram 4050mhz (226x18) na 1.36v :D

Poslednja izmena:
hmm, probaj small ffts test u prime95 sa latencijama na kojima ti je padao na 3dmarku, a onda probaj blend, ako prodje ffts a ne prodje blend onda je memorija, ako padne na ffts onda je cpu :p Ni sam ne znam sta sam napisao :p I to po 10min ffts i 10 min blend, ne treba ti vise cim je on padao u 3dmarku, jedan od ta 2 pada u najavi

Poslednja izmena:
hmm, probaj small ffts test u prime95 sa latencijama na kojima ti je padao na 3dmarku, a onda probaj blend, ako prodje ffts a ne prodje blend onda je memorija, ako padne na ffts onda je cpu :p Ni sam ne znam sta sam napisao :p I to po 10min ffts i 10 min blend, ne treba ti vise cim je on padao u 3dmarku, jedan od ta 2 pada u najavi

Da ne treba josh napona na memaru sad je trenutno 1.65?

Hmm, ako ces iskreno, pa jos bar jedno par sati DDR3 je velika misterija za mene :p Juce sam prvi put stavio DDR3 u komp tako da stvarno ne znam, sry sto ne mogu da pomognem ali ce neko verovatno ubrzo dogovoriti :)

Hmm, ako ces iskreno, pa jos bar jedno par sati DDR3 je velika misterija za mene :p Juce sam prvi put stavio DDR3 u komp tako da stvarno ne znam, sry sto ne mogu da pomognem ali ce neko verovatno ubrzo dogovoriti :)

A slushj sad ovo, znachi stavim memoriju sve na auto i odma puca FFT ne izdrzhi ni pola minuta a kad stavim latencije ovako kao shto pishe u moja masina onda ga vrti ali tad puca 3dmark 11 ne znam shta da josh chachkam da namestim da prolazi i jedno i drugo?

cudno bre tu nesto, najsigurne bi bilo da spustis memaru na recimo ~1333mhz i probaj samo fft cisto da budes siguran da nije proc, a onda probaj i zezaj sa memorijom...

Koliko ti je napon dok prajmje pedjo? Mom 1090t treba 1.500-1.512 za Prime na 4Ghz. Naravno, posto mu za isti prime na 40Mhz manje i 10c manje treba 1.476, naravno da ga drzim tako. Ne znam sto se petljas sa tajminzima. Nemas nikakvog dobitka. Olabavi to.

Poslednja izmena:
E sad sam jako ljut :mad: skinem ja blok jer mi se cini da nisam stavio pastu dobro, lepo ja to sve ocistim, uhvatim se za tubu i shvatim da je prazna :( sve bi to bilo koliko toliko ok da ja mogu da nadjem glupavi AS MX-2 kod nas :mad: tako da cu sansu dati AS Ceramique

A slushj sad ovo, znachi stavim memoriju sve na auto i odma puca FFT ne izdrzhi ni pola minuta a kad stavim latencije ovako kao shto pishe u moja masina onda ga vrti ali tad puca 3dmark 11 ne znam shta da josh chachkam da namestim da prolazi i jedno i drugo?

Aman...Evo recicu ti josh jedan,poslednji put. Taj Excelram maltene NIKOM ne radi na AMD platformi na fabricki deklarisanom naponu i tajminzima... To sto si ti probao na Intelu i video da moze na 1.65V ne znaci nista jer su te dve platforme sto se tice rama doope i oko i ne mogu da se porede. Moj je proradio lepo tek na preko 1.7V i radi fantasticno,na mnogo agresivnijim tajminzima nego sto je propisano fabricki. Na 1.65V nece ni da cuje za CL6!

Eto,toliko...
:wave:

Aman...Evo recicu ti josh jedan,poslednji put. Taj Excelram maltene NIKOM ne radi na AMD platformi na fabricki deklarisanom naponu i tajminzima... To sto si ti probao na Intelu i video da moze na 1.65V ne znaci nista jer su te dve platforme sto se tice rama doope i oko i ne mogu da se porede. Moj je proradio lepo tek na preko 1.7V i radi fantasticno,na mnogo agresivnijim tajminzima nego sto je propisano fabricki. Na 1.65V nece ni da cuje za CL6!

Eto,toliko...
:wave:

Jel ti na 1.65 izbacivao BSOD na blend testu!

Meni onaj najjeftiniji, tj. Black sark sa crnim hladnjacima radi sasvim lepo na auto, bar do 3.95GHz.... Ne vidim sto ne bi radilo na default?!

Hmm ja takodje imam opasne probleme sa memorijom, e sad procitah sta kaze Ronin pa gledam da li to da probam, mislim meni sada stoji na 1.65 1800mhz 9-9-9-24 1t, na 2t nece ni da bootuje a na mogu takodje da namestim ono sto su oni rekli a to je 1600mhz 6-9-8-24 :( Cime vi testirate tu memoriju ? Meni je sada prosao ~20 min prime95 blend

Hmm ja takodje imam opasne probleme sa memorijom, e sad procitah sta kaze Ronin pa gledam da li to da probam, mislim meni sada stoji na 1.65 1800mhz 9-9-9-24 1t, na 2t nece ni da bootuje a na mogu takodje da namestim ono sto su oni rekli a to je 1600mhz 6-9-8-24 :( Cime vi testirate tu memoriju ? Meni je sada prosao ~20 min prime95 blend

Ja sam ugasio NB tj vratio na 2ghz i stavio memoriju na standarne latencije i povecao napon na 1.7 i proshao mi je blend test sat vremena sad testiram fft

e ovako
cackao sam ovaj LLC i shvatio sam da je u tome problem zasto moj cpu nije hteo preko 3,5
sa 30% llc i sa 92 fan na naponskoj ( dodano hladjenje naponske je obavezno) sam uspeo 3,7ghz 1766 9-9-9-24 1t i nb/ht 2400 sa samo 1,41 u biosu
moze ovaj moj primerak mnogo vise ali onda moram da setujem memari 5,33 mnozioc i onda dobijem oko tipa 1500mhz memoriju a to mi je malko smor tako da sam ipak odlucio da ga drzim ovako na 3,7 sa memroijom na 1766
uspeo sam nesto oko 3,9 sa 1,45 bios u 20% llc (tako nesto ne secam se tacno)
http://www.dodaj.rs/f/2u/8k/zXJQW2w/last.jpg

e ovako
cackao sam ovaj LLC i shvatio sam da je u tome problem zasto moj cpu nije hteo preko 3,5
sa 30% llc i sa 92 fan na naponskoj ( dodano hladjenje naponske je obavezno) sam uspeo 3,7ghz 1766 9-9-9-24 1t i nb/ht 2400 sa samo 1,41 u biosu
moze ovaj moj primerak mnogo vise ali onda moram da setujem memari 5,33 mnozioc i onda dobijem oko tipa 1500mhz memoriju a to mi je malko smor tako da sam ipak odlucio da ga drzim ovako na 3,7 sa memroijom na 1766
uspeo sam nesto oko 3,9 sa 1,45 bios u 20% llc (tako nesto ne secam se tacno)
http://www.dodaj.rs/f/2u/8k/zXJQW2w/last.jpg

Bolje da si testirao prime meni skoro uvek prolazi linx a prime puca

Poludecu sa ovim x6 procesorima, testirao sam na 4ghz i blend i fft i proshao je oko sat vremena i malopre probao da stavim nb na 2.8 i pukao posle 1 min na blend testu i ja vratim sve na isto znachi opet samo cpu 4ghz ista setovanja kao kad je proshao sat vremena i pustim opet blend test i zamrzne se komp, nije bio BSOD samo se zamrzao pa sam morao ruchni restart???

Skinite BOINC i pocnite da trazite vanzemaljce. Hebe kewu kolko je zahtevno :) Ako to prolazi, manite i small i big blendove i ffts. Stabilno 100%

Poslednja izmena:
Kako me samo nerviraju ovi plavi ekrani verovatno cu preci na i5 2500k i na P67A-GD65

Pa mislis kod njega nema plavih ekrana?! Bice itekako, jer uvek ce biti neko sa boljim cipom a ti ces pokusavati da ga stignes....Pokusavas da iscedis Pedjo poslednjih 0.5Mhz iz jadnog procesora. Naravno da ima plavih ekrana. Ili se zezaj i ne nerviraj, ili spusti tih sugavih 50Mhz dole dammit i uzivaj ;) Kod overkloka treba pronaci neki sweet spot, gde su lepe voltaze i hladan cpu, a ne terati ko mazga. Koliko sam citao, masa ljudi koji su isli preko 1.5v su degradirali svoje procesore. Ne zelim to da radim, ni zbog sebe ni zbog buduceg vlasnika kad resim da prodam. Ajde da se nesto gubi, ali 50-100Mhz je u pitanju. Pa to ni sintetika ne oseti, kamo li real apps.

Poslednja izmena:
Chekaj,jel' ti bash toliko teshko da probash kao ti predlazem...?

Nazad
Vrh Dno