Šta je novo?

AMD 1090t i TurboCore

s16 prodao bih ti ja sve ovo moje i preshao bih na sandy bridge ali nemam kesha sad ***..

Ijuuu, bice ti zao za to bogohuljenje kad izadje bulldozer, ti ga lepo stavis u svoju plocu i okacis screenshot ovde i BAM (ode neciji i7 2600k kroz proz) (LOL) :p

Evo ga radi Prime vec sat vremena na 3962Ghz na 1.476v. Lol bre. Trazi 1.512 za 48Mhz vise :-devil-: max temp. 49c.

Poslednja izmena:
Ne vidim svrhu jos uvek ni ovog X6 a kamoli nove buldozer serije.A cisto zbog sporta bilo bi extra kada bi buldozer iskidao i7-980X u performansama + sa cenom da malo opameti bahati Intel.

U teoriji, bulldozer bi treablo da bude veoma dobar, ali videcemo sta ce biti kad izadje i kad se odrade testovi. Ja sam mislio da ga cekam, ali sam odustao. Dosta mi je amd-a.

Mora da moze bar na 4Ghz sa ovom voltazom, samo ja ne znam....
/cut offtopic :p

Mora da moze bar na 4Ghz sa ovom voltazom, samo ja ne znam....
/cut offtopic :p

Mozhda i ne mozhe ima raznih primeraka ali malo napona ne mozhe da mu shkodi ne boj se degradacije, slobodno povecaj i kad nadjesh ok napon za 4ghz onda se prebaci na offset i stavi isti napon i upali c&q i bice ti napon na 1.34-1.35 u idle i radice na 1000 i neshto mhz na 68w

Ne vidim svrhu jos uvek ni ovog X6 a kamoli nove buldozer serije.A cisto zbog sporta bilo bi extra kada bi buldozer iskidao i7-980X u performansama + sa cenom da malo opameti bahati Intel.

Ja se plašim da neće da ga iskida i u ceni. Jer, kad god je AMD bio dobar(bolji), bio je i skup.

Koliko tebi Pedjo pumpa LLC napon kad radis stress test sada?

ma nachepite te procesore sha se plashite, samo gledajte temperatura da je ispod 60c i super. kakva crna degradacija na 1.5v kad amd toliko dozvoljava. intel dozvoljava tipa 1.35v, a mnogi ga prze i na preko 1.45v pa im nije nishta.

Koliko tebi Pedjo pumpa LLC napon kad radis stress test sada?

1.49 linx a setovao sam u biosu 1.425, nego imao sam skroz malo paste pa sam naneo nenormalno tanak sloj na ceo procesor i bacio kuler na njega i mozhda me to malo zeza, meni sa ovim naponom linx prolazi 15-20 krugova i dodje temperatura na 59-60c probao sam 75 krugova otishao napolje vratio se i BSOD page fault in nonpaged area, moracu da kupim neku opasnu pastu i smanjicu temperature ali opet ja sam nagruvao i nb na 2.8 zato su malo vece temp, ali kod tebe na tolikom naponu prime 49c ne razumem stvarno, meni posle pola sata prime isto dogura 59c kao i linx i ne mrda i onda sam morao da prekinem da ne bi bilo 60-61 i bum BSOD

A moguce da mi je i pukao linx zbog rama zategao sam latencije i tad sam testirao neshto od ta dva ili temperatura ili zategnuta memara

Poslednja izmena:
1.49 linx a setovao sam u biosu 1.425, nego imao sam skroz malo paste pa sam naneo nenormalno tanak sloj na ceo procesor i bacio kuler na njega i mozhda me to malo zeza, meni sa ovim naponom linx prolazi 15-20 krugova i dodje temperatura na 59-60c probao sam 75 krugova otishao napolje vratio se i BSOD page fault in nonpaged area, moracu da kupim neku opasnu pastu i smanjicu temperature ali opet ja sam nagruvao i nb na 2.8 zato su malo vece temp, ali kod tebe na tolikom naponu prime 49c ne razumem stvarno, meni posle pola sata prime isto dogura 59c kao i linx i ne mrda i onda sam morao da prekinem da ne bi bilo 60-61 i bum BSOD

Ne treba ni nanositi pastu kao manijak, ne treba da je bude previše. A zašto ne ostaviš NB na oko 2GHz?' Nije mi jasno kao dobijaš BSOD na 61C? Ne bih rekao da je to do temperature.

Ne treba ni nanositi pastu kao manijak, ne treba da je bude previše. A zašto ne ostaviš NB na oko 2GHz?' Nije mi jasno kao dobijaš BSOD na 61C? Ne bih rekao da je to do temperature.

Pa znam da ne treba ali jako je malo bilo jedva sam pokrio ceo procesor, napisao sam gore tad sam bio i zategao latencije pa probao, sutra cu da olabavim memoriju pa da probam

Pa znam da ne treba ali jako je malo bilo jedva sam pokrio ceo procesor, napisao sam gore tad sam bio i zategao latencije pa probao, sutra cu da olabavim memoriju pa da probam

Sad fizički ne mogu da znam koliko si naneo, ali što je više ima, veća je verovatnoća da se pasta ispuni mehurićima vazduha, a time i smanji provodljivost.

Pa kod mene 1.425 temperatura 59-60c a kod njega 1.5 a temperatura 49c prime

Aaa na to misliš, ni meni nije jasno :/ Kod mene 1,4V 59C, kod tebe je slično.
Verovatno senzor baguje, 'bem li ga. Istina da nemate(nemamo) iste procesore, ali što je mnogo, mnogo je...Čekamo da se iwcham javi...toliko nam bar duguje ;)

Poslednja izmena:
Aaa na to misliš, ni meni nije jasno :/ Kod mene 1,4V 59C, kod tebe je slično.
Verovatno senzor baguje, 'bem li ga. Istina da nemate(nemamo) iste procesore, ali što je mnogo, mnogo je...Čekamo da se iwcham javi...toliko nam bar duguje ;)

Dobro tebi je okruglo 1.4 i nb ti je na 2ghz a meni je na 1.425 i nb mi je na 2.8 a napon za nb 1.3

Ehej, evo me :p. Temperature su smesne na 3.91Ghz na 1.476v 51max Prime, 49max folding. Na 4Ghz na 1.5v situacija se menja malo, ali drzi tu oko 55-57c Izgleda da je takav cpu, trazi napon preko 3.9ghz. Mozda je to ok, jer u igrama je 1.488. E jedino ga folding dize za 1.5v...... Mada je bez veze drzati na 4Ghz kad moze na 90Mhz nize da bude ladan ko spricer i na lepom naponu :) Gledacu da mu odradim vcore na offset, da ukljucim c&q i extra... Mislim da bi ovaj na vodi bio super. Uvek mi rikne kod 55c otprilike, tako da mislim da je primerak hladan, ali ne voli temperature bas :p Malo sam mrckao i ostale voltaze u nameri da smanjim load za 4Ghz na 1.488, ali bez uspeha. Mogu malo iz fazona da ga probam preko 4Ghz i vracam ga na sweet spot :p

Poslednja izmena:
Ehej, evo me :p. Temperature su smesne na 3.91Ghz na 1.476v 51max Prime, 49max folding. Na 4Ghz na 1.5v situacija se menja malo, ali drzi tu oko 55-57c Izgleda da je takav cpu, trazi napon preko 3.9ghz

Ma dobar je kažem ja :), ako je 55-57C, onda je dobar ljudski! Bolje par stepeni manje nego 100 Mhz više!

Ehej, evo me :p. Temperature su smesne na 3.91Ghz na 1.476v 51max Prime, 49max folding. Na 4Ghz na 1.5v situacija se menja malo, ali drzi tu oko 55-57c Izgleda da je takav cpu, trazi napon preko 3.9ghz. Mozda je to ok, jer u igrama je 1.488. E jedino ga folding dize za 1.5v...... Mada je bez veze drzati na 4Ghz kad moze na 90Mhz nize da bude ladan ko spricer i na lepom naponu :) Gledacu da mu odradim vcore na offset, da ukljucim c&q i extra... Mislim da bi ovaj na vodi bio super. Uvek mi rikne kod 55c otprilike, tako da mislim da je primerak hladan, ali ne voli temperature bas :p Malo sam mrckao i ostale voltaze u nameri da smanjim load za 4Ghz na 1.488, ali bez uspeha. Mogu malo iz fazona da ga probam preko 4Ghz i vracam ga na sweet spot :p

Drži ga na max stabilnom kloku, isključi sve power savere i sl. Skini sa neta PhenomMrsTweaker i dobićeš isto!

Evo krajnjeg rezultata: 3.924Ghz na max 1.476v, gaming je na 1.452 - 1.464v. Posto Cool and Quiet ne radi ako je multi veci od 18, smanjio sam na 18 i podigao malo magistralu tako da skida torente na 1.2v i 800Mhz :p Temp. ne prelaze 49, u igrama ne vise od 45. Toliko sa ovim hladjenjem, tako da mislim da necu slagati ako kazem kad ga prodajem da je dobar primerak. A o degradaciji u ovim uslovima nema reci.
Garant bi isao i preko 4Ghz na manje od 1.5v ali njega zeza hladjenje. Cim se temperatura popne preko 52c ocekuje se bsod... S obzirom da je BE i da nije limitiran magistralom, sad mi mozda malo krivo sto nisam uzo nesto da ga ladne na jedno 45c stress load pa da ga odradim na 4.2Ghz.... :)

Poslednja izmena:
Jel vas ne mrzi mozda da zakacite P rezultate iz 3dmark 11 ili 06 ili mozda i oba, hvala :)

Meni u Vantage Cpu 19xxx, Gpu 18xxx, sve ukupno 18900.
Uspeo sam da ovoj niskoj voltazi da iscedim jos koji Mhz podizanjem fsb za 3 :)
3.96Ghz :)

Poslednja izmena:
Meni u Vantage Cpu 19xxx, Gpu 18xxx, sve ukupno 18900.
Uspeo sam da ovoj niskoj voltazi da iscedim jos koji Mhz podizanjem fsb za 3 :)
3.96Ghz :)

Pa malo josh samo povercaj napon za 2,3 koraka i dobichesh cetvorku :) Ja imam u vantage oko 20k i za cpu i za grafiku

Poslednja izmena:

Prilozi

• 06.jpg
    06.jpg
    256.9 KB · Pregleda: 44
  • mark11.jpg
    mark11.jpg
    240.9 KB · Pregleda: 36
  • vantage 4.2.2011..jpg
    vantage 4.2.2011..jpg
    268.3 KB · Pregleda: 42
Nazad