sad je asus bio kod mene u kucistu i nikad vise ,amin
ma nije poenta u temperaturama kod mene
nego je problem ako setujem u biosu 1,425
on mi dize i spusta voltaze sa tipa 1,477 pa onda 1,392 > 1,312 >1,4 itd itd sto prouzrokuje nestabilnost sistema pri vecim klokovima
dok na nekoj msi ploci cim sam setovao 14x271 uspeo sam da izvucem 3,8 stable pri 1,45 dok je to na asusu ne moguce iako asus ima 8+2 phase a taj msi 4+1
Evo ljudi... Namestili Noctuu. Testirao Linx 15 minuta, Prime 15min, nisam imao vremena vise..... Na 3.91Ghz trazi 1.476vcore, ali na 4Ghz mu treba 1.5vcore, mozda malo vise. Sve u svemu, mislim da je solidan primerak. Preko ovih 1.46 necu da ga drzim... Ako ima nesto sto bih mogao da probam da postignem 4Ghz sa manje od 1.5v, otvoren sam za sugestije... Cooler se ne cuje, na 3.91 za 15 min prime nije presla temp. 53![]()
Probacu kad se vratim s posla,mada mislim da je to to. Ja sam samo multi stavio na 20, htt nisam dirao tako da sam sve voltaze sam cpu ostavio na auto. Mislim da mu je ovo sweet spot, 3.91 na 1.476.... Takodje mislim da ga i temp. cini nestabilnim, bez obzira na cooler.... cim udari u 55, postaje sumnjiv...
pedja jesi to uzeo novi proc?![]()
Pardon cpu/nb je 1.23150v
Evo da se javim sa utiscima vezano za Gigabyte 890FXA UD5 rev 2.1 i klokovanjem X6
i mala OC preview uporedba sa Asus M4A89GTD Pro USB3
testirano sa dva razlichita primerka, moj stari od pre par meseci koji je bio kod ivan985, pa onda opet kod mene i pedjin primerak (da dobro ste prochitali ) tj sada moj, oba prolaze linx i prime 2+h na 4ghz.
shto se tiche primeraka, ex pedjin trazi malo vishe volti ali je rezultat identichan shto se tiche grejanja. linx je glatko proshao, ali me namuchio prime, zbog koga sam morao malo vishe da kombinujem pll nb i ht voltages i na kraju je izvrteo nekih 5-6h, ako se ne varam, nisam brojao.
asus
+ moze da se podesi memorija (navodim kao plus jer na GA nece nishta sem auto)
+ neshto nize temperature procesora nego na GA (~3-4c)
+ mogucnost finijeg podeshavanja napona u biosu
-iritirajuce shetanje napona i frekvencije
-cviljenje naponske
gigabyte
+stabilni naponi i frekvencije
+naponska ne cvili
-nemogucnost podeshavanja latencije, samo radi na auto (8 8 8 20 1t), kada se ruchno podese te iste latencije nece ni da chuje, probano sa dve memorije
-neshto vishe temperature procesora (~3-4c)
-nemogucnost setovanja polovichnog CPU mnozioca
-pregrubi koraci za CPU i CPU NB vcore
suma sumarum, ochekivao sam dosta bolje od GA, pogotovo nize temperature zbog stabilnog napona (odnosno nizeg), ali eto, ipak su neshto vishe. ali ovo sa podeshavanjem memorije....no koment, debeli minus.
dosta bleda kopija fenomenalne 790 FXTA UD5, koja je po meni i dan danas jedna od najboljih amd plocha ikad napravljenih.
evo par shotova. ostalo mi je da izvrtim pedjin primerak na asusu, ali to neki drugi dan i fali SS ivanov primerak na gigabytu prime, to sad teshko jer je ivanov sada pedjin, a pedjin je moj
:wave:
Evo da se javim sa utiscima vezano za Gigabyte 890FXA UD5 rev 2.1 i klokovanjem X6
i mala OC preview uporedba sa Asus M4A89GTD Pro USB3
testirano sa dva razlichita primerka, moj stari od pre par meseci koji je bio kod ivan985, pa onda opet kod mene i pedjin primerak (da dobro ste prochitali ) tj sada moj, oba prolaze linx i prime 2+h na 4ghz.
shto se tiche primeraka, ex pedjin trazi malo vishe volti ali je rezultat identichan shto se tiche grejanja. linx je glatko proshao, ali me namuchio prime, zbog koga sam morao malo vishe da kombinujem pll nb i ht voltages i na kraju je izvrteo nekih 5-6h, ako se ne varam, nisam brojao.
asus
+ moze da se podesi memorija (navodim kao plus jer na GA nece nishta sem auto)
+ neshto nize temperature procesora nego na GA (~3-4c)
+ mogucnost finijeg podeshavanja napona u biosu
-iritirajuce shetanje napona i frekvencije
-cviljenje naponske
gigabyte
+stabilni naponi i frekvencije
+naponska ne cvili
-nemogucnost podeshavanja latencije, samo radi na auto (8 8 8 20 1t), kada se ruchno podese te iste latencije nece ni da chuje, probano sa dve memorije
-neshto vishe temperature procesora (~3-4c)
-nemogucnost setovanja polovichnog CPU mnozioca
-pregrubi koraci za CPU i CPU NB vcore
suma sumarum, ochekivao sam dosta bolje od GA, pogotovo nize temperature zbog stabilnog napona (odnosno nizeg), ali eto, ipak su neshto vishe. ali ovo sa podeshavanjem memorije....no koment, debeli minus.
dosta bleda kopija fenomenalne 790 FXTA UD5, koja je po meni i dan danas jedna od najboljih amd plocha ikad napravljenih.
evo par shotova. ostalo mi je da izvrtim pedjin primerak na asusu, ali to neki drugi dan i fali SS ivanov primerak na gigabytu prime, to sad teshko jer je ivanov sada pedjin, a pedjin je moj
:wave:
Gresis za naponsku. Kod mene nista ne cvili....
Extra odradjeno svaka chast, ja sam ti rekao da je procesor gladan struje, iskreno ja sa ovom noctuom mojom ga ne bih nikad ohladio.
Gresis za naponsku. Kod mene nista ne cvili....
gladan, nije bash sad toliko gladan. defolt tom sad tvom je 1.3v a ovom tvom bivshem je 1.375v, a za 4ghz 1.472 odnosno 1.5.v. takodjer, razlikuju se i u ostali naponima, ali o tome neki dr put. poetna priche je da ipak moze
a shto se tiche noktue, rekoh ti, lapovanje malo jachi ventovi i icice svaki na 4ghz![]()
Samo mi nije jasno, veci napon a temperature iste chak u linxu na mom starom je za 1c manja
nema shta da ti ne bude jasno.
nije svaki cpu isti i nije uvek sve do napona i nece se svaki primerak grejati identichno na istom naponu odnosno nece svakom cpu-u trebati isto napona za neki klok. moze a i ne mora da bude. shareno je to, ali ja sam bio i ostao ubedjen da ce svaki x6 da ide na 4ghz
edit....u mojim rukama :d
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari