Šta je novo?

AMD 1090t i TurboCore

Pa mislis kod njega nema plavih ekrana?! Bice itekako, jer uvek ce biti neko sa boljim cipom a ti ces pokusavati da ga stignes....Pokusavas da iscedis Pedjo poslednjih 0.5Mhz iz jadnog procesora. Naravno da ima plavih ekrana. Ili se zezaj i ne nerviraj, ili spusti tih sugavih 50Mhz dole dammit i uzivaj ;) Kod overkloka treba pronaci neki sweet spot, gde su lepe voltaze i hladan cpu, a ne terati ko mazga. Koliko sam citao, masa ljudi koji su isli preko 1.5v su degradirali svoje procesore. Ne zelim to da radim, ni zbog sebe ni zbog buduceg vlasnika kad resim da prodam. Ajde da se nesto gubi, ali 50-100Mhz je u pitanju. Pa to ni sintetika ne oseti, kamo li real apps.

Ma meni nekad prolazi par sati prime a nekad puca na prvih par minuta a totalno ista podeshavanja

Po nekom mom iskustvu-Prime je osetljiviji od LinX-a....do ove zadnje verzije je vazilo da LinX vise greje CPU od Prime-a. Sad ni to vise nije tako-zadnji Prime greje CPU isto kao LinX,samo je dosta osetljiviji...;) Bez dva-tri sata Prime-a + josh nesto ne moze da se prica o stabilnom sistemu. Mislim,radice sve to,bice sve kul,i ondak sutra,prekosutra-pljas-BSOD

Evo,pedji cu da kazem jos jednom iz njabolje namere...ne moze da se menja sve odjednom. Promenis jedan parametar za jedan korak : dva-tri sata testiranja...
Znam da je smor,ali to ti je jedini nacin da skapiras sta te cima. Jel' stvarno mislis da su ovi malo iskusniji klokeri madjionicari,carobnjaci i vlasnici charobnog pasulja??? Ne,nisu..smo rade neke stvari onako kako bi trebalo.....

Po nekom mom iskustvu-Prime je osetljiviji od LinX-a....do ove zadnje verzije je vazilo da LinX vise greje CPU od Prime-a. Sad ni to vise nije tako-zadnji Prime greje CPU isto kao LinX,samo je dosta osetljiviji...;) Bez dva-tri sata Prime-a + josh nesto ne moze da se prica o stabilnom sistemu. Mislim,radice sve to,bice sve kul,i ondak sutra,prekosutra-pljas-BSOD

Evo,pedji cu da kazem jos jednom iz njabolje namere...ne moze da se menja sve odjednom. Promenis jedan parametar za jedan korak : dva-tri sata testiranja...
Znam da je smor,ali to ti je jedini nacin da skapiras sta te cima. Jel' stvarno mislis da su ovi malo iskusniji klokeri madjionicari,carobnjaci i vlasnici charobnog pasulja??? Ne,nisu..smo rade neke stvari onako kako bi trebalo.....

Prochitaj gore shta sam napisao probao sam par puta sa istim setovanjima i neki put prodje 2-3 sata a neki put puca posle 20 sec znachi u biosu sve isto, shta je sad to ajde ti meni reci ne znam vishe shta da mu radim?

Vidi,meni je prolazio komp sat ipo-dva svih mogucih testova,i zabadao je kad mi devojka igra pasijans i slusha muziku u isto vreme:D..... Znachi,pravila nema.

Bash zato i kazem,ako juris core frekvenciju,ne diraj nista drugo. Povecavaj za korak-dva,pa testiraj par sati. Kad dodjes do maksimalne core frekvencije,onda juri ostalo,jedno po jedno. ;)

Kapiram ja da te nervira CPU:D,ali shvati: ako ne znash zbog cega tacno ti zabada sistem,onda radish stvari pogresno Ne mozesh da petljash sa svim setovanjima odjednom i da pitash u cemu je problem...nije niko vidovit.... ;)

Pa mislis kod njega nema plavih ekrana?! Bice itekako, jer uvek ce biti neko sa boljim cipom a ti ces pokusavati da ga stignes....Pokusavas da iscedis Pedjo poslednjih 0.5Mhz iz jadnog procesora. Naravno da ima plavih ekrana. Ili se zezaj i ne nerviraj, ili spusti tih sugavih 50Mhz dole dammit i uzivaj ;) Kod overkloka treba pronaci neki sweet spot, gde su lepe voltaze i hladan cpu, a ne terati ko mazga. Koliko sam citao, masa ljudi koji su isli preko 1.5v su degradirali svoje procesore. Ne zelim to da radim, ni zbog sebe ni zbog buduceg vlasnika kad resim da prodam. Ajde da se nesto gubi, ali 50-100Mhz je u pitanju. Pa to ni sintetika ne oseti, kamo li real apps.

AMD se tera preko 1,5 samo za slikanje,i to uglavnom na vodi i kojechemu...;)

Poslednja izmena:
Vidi,meni je prolazio komp sat ipo-dva svih mogucih testova,i zabadao je kad mi devojka igra pasijans i slusha muziku u isto vreme:D..... Znachi,pravila nema.

Bash zato i kazem,ako juris core frekvenciju,ne diraj nista drugo. Povecavaj za korak-dva,pa testiraj par sati. Kad dodjes do maksimalne core frekvencije,onda juri ostalo,jedno po jedno. ;)

Kapiram ja da te nervira CPU:D,ali shvati: ako ne znash zbog cega tacno ti zabada sistem,onda radish stvari pogresno Ne mozesh da petljash sa svim setovanjima odjednom i da pitash u cemu je problem...nije niko vidovit.... ;)

AMD se tera preko 1,5 samo za slikanje,i to uglavnom na vodi i kojechemu...;)

Pa nishta nije klokovano sem cpu-a, NB je vracen na def vec sam pisao na prethodnoj strani. Da ne pravi problem c1 i c&q oni su ukljucheni?

Pa,ono,iskljuchi ih pa probaj..:D

ja ako sam sa tim primerkmo i na slabijoj asus plochi izvrteo i linx i prajm, onda zaista ne vidim razloga da isto to ne mozesh i ti na jachoj plochi sa tim primerkom. ono shto te verovatno zeza su mozda neshto vishe temperature jer nemssh ventove kao ja i nisi lapovao kuler i nije ti provetreno kao kod mene. druga stvar, kao shto ronin kaze, klokuj jedno po jedno. ja uvek iskljuchujem te cnq gluposti kad klokujem, jer znaju da destabilishu sistem, trece, imash i gomilu drugih napona koji znaju da utichu na stabilnost kompa sem vcore i eventualno cpu nb core, kao i vdimm. ti nemash BE cpu i kad klokujesh morash preko fsb-a i to onda za sobom povlachi mnogo veci posao nego sa BE procom. znachi, probaj da stabilizujesh na 286*12 recimo, eliminishi klok procesora totalno. podizi malo i NB voltage, vdda, ht, bn 1.8v, igraj se, a mozda se i ta tvoja memorija kolje nashto sa plochom i procom ili i jedno i drugo, ali kazem, za pochetak poobaraj sve zivo i nb i memoriju i cpu i ostavi samo 286FSB i prbaj to skroz da stabilizujesh. a kad to uradish cpu ce ti uglavnom zavisiti samo do vcore-a pa onda podizi cpu mnozilac pa kad dodjesh do 14, onda podizi NB, pa kad to sredish odna dizi memoriju, ili mozesh bilo kojim redom. igraj se brate, kao da je toliko komplikovano, samo treba strpljenja, i kao shto kaze ronin, korak po korak, a ne sve odjednom. ako nemash zivaca, plati nekom da ti klokuje i cao. 345 tema, 456456 strana i 2342034823 postova o tvom procesoru i klokovanju.

Pedjo, ljudi, mislim da su ovde temperature u pitanju, tako da ti to nikada, ali nikada neces da 100% stabilizujes na 4Ghz za Prime i Linx. Ali zato mozes da probasstabilnost sa BOINC (seti, folding) To ti je real life, nenormalno zahtevno, i ako to prodje par sati, stabilno je za sve za sta ces koristiti racunar..... Nece bre ljudi ovaj cpu da radi inad 52c kako treba, niko ne shvata. I onda se tu ulazi u vrzino kolo. Daj jos vcore, pa se jos vise greje pa trazi jos... itd. Ste videli kako je covek na vodi odradio 4.2Ghz ko od sale, 4.3 cak za bench..... Ali opgledajte ss sa njegovim temperaturama. Ovo sto mi ovde na vazduhu pokusavamo gde temp. idu preko 50c je mission impossible....

Poslednja izmena:
BOINC je keva. :D Meni je CPU non-stop 100% opterecen...:D

Au... Zamislite oglas: Povoljno overklokujem po kucama :D

Taj primerak procesora koji je kod pedje, kod mene je crunchovao folding home (isti djavo ko boinc) 45 dana, rock stabilan. Cim sam ga uzeo, namestio sam ga za dva dana da radi na 4ghz, i odmah posle toga je krenula tortura, 20 sati dnevno je radio proracune, ponavljam, tad sam prvi put osetio da corsair 850hx izbacuje topao vazduh, ali procesor i ceo sistem su sljakali bez problema. Procesor je isao na max 60c, radio je na max 1.49v, i onda se pre par dana desilo da je jednostavno odbio poslusnost. Poceo je da trazi sulude kolicine napona da bi bio stabilan na 4ghz. Pre je sa ukljucenim llc-om pri linx-ovanju maksimalno dodavao 0.05v, a posle te ne objasnjive gladi, llc je rokao skoro +0.1v pri linxu. A sad, zbog cega i kako je ogladneo, to ostavljam nekim kvalifikovanijim od mene da objasne.

Poslednja izmena:
Nije ni on,da nije babe taj bi stavljao kuler sa sve nalepnicom :D

Svo to nategnuto majanje oko overkloka sada, a ima da pucaju ko zvecke u Wordu za 2-3 meseca kad bude 35c u sobi. Zato sam ga ja naso na 3.95ghz na 1.476v i to ce da sljaka opusteno... ;)

Ma ja sam ubedjen da treba da se poveca neki napon na plochi *** ipak podizhesh FSB na 286 a naponi na auto i onda variraj mora neki napon da se ubode da ne bi bilo plavih ekrana to je zezalo i kod ivana u to sam ubedjen.

Pedjo, pusti Boinc da vidis sta ce da ti kaze. Ko zna, mozda bagira nesto taj Prime. Download Boinc, attachuj se na home@Einstein recimo i pusti ga da crunchuje par sati pa javi sta je bilo. Bem ti prime. Zaboravi na Prime. Ne znam za tebe osim Boinc najzahtevnije sto meni radi cpu su igre. A kod igara, nama Cpu voce skoci max na 1.46v (Otvori neku u Windowed pa vidi) Sto ce reci, da za igre da bi bilo stabilno treba daleko manje nego za Linx ili Prime. Boinc ti je pravi realni stress test. A ako ne planiras da crunchujes, i Boinc ti je overkill za ono sto radis na compu. Pusti Boinc, vidi dal sljaka. ****s ta njesra... Na kraju, komp je stabilan ako odradjuje bez crashova ono sto TI radis...

http://boinc.berkeley.edu/download_all.php

6.10.60 Recommended version

Happy crunching :)

Poslednja izmena:
Evo ovako, uspeo sam nocas da uradim 8 sati prime95 small ffts i onda jos nekih 4 sata blenda, ja sam i vise nego zadovoljan ovim temperaturama, nista nije pucalo i jedino sto bih voleo je da memorija moze vise ali mi je dosta i ovih 1540mhz samo cu da radim na tome da joj jos malo utegnem latencije i to je to, moj 24/7 clock je gotov :) U screenshotu sam zakacio i turboV da vidite sta je setovano u biosu, ali prvenstveno sam zadovoljan ovim klokom sto je max temperatura bila 49C za proc i 52C za NB (inace radi na 54C na 2700mhz, a manje na 3.0ghz :p)

Nego Pedja, moras da ides i klokujes jednu po jednu stvar inace se pogubis i par sati kasnije skontas da nemas pojma sta puca :( A i kao sto ti je rekao vec neko, nadji sweetspot i nemoj da cedis poslednjih par mhz jer je uglavno bas to gde izgubis najvise vremena i onda popizdis, isto kao i ja, hteo sam 4.2ghz ali bedak 4154mhz je skoro isto, a razlika u temperaturi je 5C i treba mu skoro 0.08v vise sto ja jednostavno za sada ne zelim da mu dam :) A jos ako ti je fsb na 286 ja bih tu dodao bar 0.1v na NB i HT i jos po negde gde moze :p Probaj da malo dignes i CPU/NB, ne znam koliko ti je sada ali na bar 1.3 sa full LLC ce pomoci :)

A sto? Mislim koliko bi trebao da bude? 2077 je sasvim ok koliko ja znam :)

Nego evo jedan fsb manje, reko da vidim oce manje da se greje ali ne, mada deluje stabilnije :p

Dakle u biosu je setovano 1.418, LLC dize uglavnom na 1.45 malo redje na 1.46 a jednom na 3,4 sekunde je digao na 1.53 iz meni kompletno nepoznatog razloga ali u svakom slucaju od mene svaka pohvala za LLC (full LLC) jer verujem da je bas u tom trenutku LLC sprecio BSOD sa tim povecanjem jer se to desilo bas kada je jedno jezgro krenula da kasni i prime95 je pocinja novi test na ostalim jezgrima, ovo kazem bas zato sto se nekima ne svidja ali meni se jako svideo i pokazao se kao pravi prijatelj overclock-u. CPU/NB je 1.23 u biosu, LLC ga dize do 1.3, i konacno NB je setovan na 1.21 u biosu na 2700mhz ponovo jer mi s ipak nije svidelo 3ghz, problem sa memorijom i dalje stoji :( Inace ponovicu, phenomII voli 2ghz HT ili sve ispod toga do 1.6ghz pomaze stabilnost i nema razlike u performansama. Tako da ako imate problem sa stabilnoscu(Pedja :) ) pre cackanja napona probajte koji multi manje na HT-u

Poslednja izmena:
pa to je zadnji 1.57

ups,moja greskica :p Znam da sam ja imao stariju verziju,prijavljivaja je 1.75 Vcore :D

Meni proshao prime 2 sata blend i fft ali mi pukao linx na 23 krugu ali nije bio BSOD nego se sam stopirao i crveni se..

Ajd sad me poslusaj i probaj ovo sto sam predlozio. Download Boinc i izaberi @Seti ili @Einstein. Bas me zanima da li prolazi.... Meni radi ceo dan na 3.95Ghz na 1.476v, max temp. 47c :)

Ne znam sto uglavnom svi sugerisete da Pedja nesto ne radi kako treba. Mislim da cpu nece i kraj. Ako moj 1090t trazi 1.512v za 4.01Ghz (koje naravno ne dam jer radi 50Mhz manje na 1.476) sta je cudno sto to nece 1055t, koji, em je iz losijeg dela wafera, em nema otkljucan mnozilac.....

Poslednja izmena:
@s16. Cestitam na overkloku. Extra primerak je. Meni za 4Ghz treba ne znam u biosu koliko tacno, ali dok LLC ne pusti 1.512v, nema leba. Koliko tebi napumpa LLC u Prime na 4GHz? Meni puca prime kad se setka napon 1.488-1.500v. Tek kad bude 1.500-1.512v moze da se razgovara... Pokusao sam da stavim ram na 1.7v, da povecam cpu/nb vcore na 1.27 da bi dobio 4Ghz na 1.476, ali nece. Imas li ti neki predlog? Mada, ovo sto sam pokusao da povecam ram i cpu/nb nema smisla jer overklokujem preko multi, tako da ovo nista ne trpi opterecenje.... Mislim, prezadovoljan sam sto radi na 3.95Ghz na 1.452-1.476v, ali ako ima sanse za 4Ghz na ovoj voltazi.... sto da ne probam :p

Poslednja izmena:
Samo cu ovo da kazhem AMD NIKAD VISHE PUKNESH SILNE PARE I NE MOZHESH DA DOBIJESH ONO SHTO HOCESH i onda klokujesh smarash se mesec dana i opet ebeni BSOD

Poslednja izmena:
Imas cpu bolji od i5 760 ili su tu negde... SB je bagovit proizvod koji treba zaobici. Ja ne razumem sto vise mucis sebe. Spusti taj cpu na 3.9Ghz i uzivaj bre... JAka je to makina. Svima vama bi ja po jednog Semprona. Bujni ste vi i besni....Neko sanja i masta o takvim masinama....:smackbum: :-devil-:

Poslednja izmena:
Vrh Dno