Imas cpu bolji od i5 760 ili su tu negde... SB je bagovit proizvod koji treba zaobici. Ja ne razumem sto vise mucis sebe. Spusti taj cpu na 3.9Ghz i uzivaj bre... JAka je to makina. Svima vama bi ja po jednog Semprona. Bujni ste vi i besni....:smackbum: :-devil-:
Evo ja. Napravio sam da bude stabilan za crunching, gde sva jezgra cepaju na 100%, a njesra poput LInx-a me uopste ne zanimaju....
Pa evo onda moram da se ja javim, onog trenutka kad dodjem do zakljucka da sam zavrsio sa cackanjem i smatram klok gotovim i stabilnim to je to, BSOD ne vidim do sledeceg klokovanjaUzmi druge stvari u obzir, npr da te ne zeza napajanje ili tako nesto sto nema veze sa samim klokom, ili jednostavno bre uradi ono sto su ti svi vec rekli, spusti klok za 1,2 fsb i uzivaj
![]()
Pa to po meni znaci da nesto drugo ne valja, znaci nesto sto cpu stress test programi ne koriste... Olabavi latencije, spusti klok grafike itd
Ako radi linx na 1.5v i bsoduje na 4Ghz jos nedelju dana, moze da se desi da ne radi vise ni na 3.9
Samo cu ovo da kazhem AMD NIKAD VISHE PUKNESH SILNE PARE I NE MOZHESH DA DOBIJESH ONO SHTO HOCESH i onda klokujesh smarash se mesec dana i opet ebeni BSOD
Znam da razmisljas o SB-u, ali racunaj da i sa Intelom moze da ti se desi da izlinksujes i izprajmas sve zivo i nezivo i da ti se ucini da je sistem rockstable pa nakon par dana, hop-popijes bsod usred partije tetrisa ili otkucanih par slova u Word-u. Jednostavno nema pravila. Moguce je da bi sistem s Intelom ipak bio malo stabilniji zbog tezeg setovanja memorije kod AMDa tekuce Phenom generacije iz poznatih razloga, a koja, ubedjen sam, generise gro problema prilikom OCa Phenoma, ali opet-nema sigurnosti da ces izbeci nerviranje.
A ima i jedna druga stvar na koju treba da obratis paznju ako nameravas na SB-hladnjak. Ta NHD14 koju i sam imam vrlo je nezgodna za memorijske module a jedina trenutno dobavljiva memara za SB(ako cemo postovati specifikaciju od 1.5V) ti je ona excelram ripler, a ona mislim da ti ne moze pod Noctua-u, pa vodi racuna.
Heh, nek stavi taj 'neko' linx ili prime, 'ebesh te rezultate u idle sa tecnim azotom svuda po stolu.![]()
Da li iskljuciti LLC za cpu/nb ili na enable? Da li vredi povecati vcore za cpu/nb i ako je cou BE a se magistrala ne dira? S16, zanima me kako si ti ovo podesavao, i da li i ostale voltaze treba cacnuti....
Kod mene je sve na auto, osim cpu vcore. LLC za cpu i za cpu/nb enabled..
citam i ne verujem sta covek pise
dobio je x6 za tipa 140eura koji radi na 3,9 ghz sa 9mb cache i zali se
stvarno ljudi preterujete u 3 pm
nego ovaj llc,
imam samo da ga setujem na auto (sto pise da je 51,6%) i ostalo mogu da ga rucno podesavam od 0% do 100%
e sad nije mi jasno kakva su desavanja kad ga spustim ispod auto a kakva vise? kad je vece agresivnije podize napone ? or what?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari