Šta je novo?

AMD 1090t i TurboCore

Evo i od mene:

Prilozi

• 6core4.0Ghzgtx260-680-1200.jpg
    6core4.0Ghzgtx260-680-1200.jpg
    459.4 KB · Pregleda: 43
  • 6core3dmark06XP.JPG
    6core3dmark06XP.JPG
    289.5 KB · Pregleda: 38
Evo vantage, 11 i 06 nisam josh instalirao kad instaliram okachicu radio sam novi sistem pa nemam

Prilozi

• 20kk.jpg
    20kk.jpg
    274.6 KB · Pregleda: 79
Poslednja izmena:
Ijaooo sta cu da vam radim *zloslutno se smejem* :D

Ali hvala puno na screenovima, ali sada je vec malo kasno, hteo sam cisto da vidim sta mogu da ocekujem :)

Ma salim se, evo sad sam podigao sistem i bacam se na nocno klokovanje :)

Ijaooo sta cu da vam radim *zloslutno se smejem* :D

Ali hvala puno na screenovima, ali sada je vec malo kasno, hteo sam cisto da vidim sta mogu da ocekujem :)

Ne ocekuj nista specijalno sto se 3dmarka tice, za to ipak treba intel.:D
Imam rezultate x6 + gtx 570 i kad sam ih uporedio sa i7 imao sam sta i da vidim. Ocigledno je da gtx570 overklokovan ne moze da pokaze max uparen sa x6 4ghz.

Ne ocekuj nista specijalno sto se 3dmarka tice, za to ipak treba intel.:D
Imam rezultate x6 + gtx 570 i kad sam ih uporedio sa i7 imao sam sta i da vidim. Ocigledno je da gtx570 overklokovan ne moze da pokaze max uparen sa x6 4ghz.

Ma Sandy Bridge je full nego nema 6 jezgara :D

Pa sad ce bulldozer sa 8 i 16 jezgara (4 i 8 modula), pa cemo da vidimo kako ce da sljaka. Sta vredi 6 jezgara kad je core vs core slabiji od konkurencije. Al dobro necu da spamujem dragu nam amd x6 temu sa intelom. :)

Pa sad ce bulldozer sa 8 i 16 jezgara (4 i 8 modula), pa cemo da vidimo kako ce da sljaka. Sta vredi 6 jezgara kad je core vs core slabiji od konkurencije. Al dobro necu da spamujem dragu nam amd x6 temu sa intelom. :)

Pa jeste slabiji i to dosta, ali sandy je novija tehnologija ne mogu da se porede uopshte..

Danas sam dao nekih 400 eur za AMD i ne bih da slusam o tome kako je SB dosta bolji :)

Nego, ubi me ovaj LLC, na 50% i dalje ima vDrop a na 100% na setovanih 1.48 dize na 1.55 :p

Ali aj ako te ne mrzi izbaci P score na tom SB na 3dmark 11 pls :)

Evo gde sam trenutno :)

I odoh da promenim "moja masina" sa ponosom :D Nego jel vi gledate cpu temp ili core temps u HWmon-u? Jer je razlika onako solidna, da se tako izrazim :p

Poslednja izmena:
Danas sam dao nekih 400 eur za AMD i ne bih da slusam o tome kako je SB dosta bolji :)

Nego, ubi me ovaj LLC, na 50% i dalje ima vDrop a na 100% na setovanih 1.48 dize na 1.55 :p

Ali aj ako te ne mrzi izbaci P score na tom SB na 3dmark 11 pls :)

Evo gde sam trenutno :)

I odoh da promenim "moja masina" sa ponosom :D Nego jel vi gledate cpu temp ili core temps u HWmon-u? Jer je razlika onako solidna, da se tako izrazim :p

Na 50% spushta ka dole, stavi na full tako je najbolje, okachicu za nekih pola sata.. Ne vidi se na slici temperatura cpu-a :)

Poslednja izmena:
Ma ne ti :p Hocu da vidim koliko SandyBridge izbacuje na 3dmark-u :p

Zato i pitam koju temperaturu da gledam, na PII 965 su core temps bile cak i vece od CPU temp dok je ovde obrnuto, tj dok su jezgra na fazon 30C cpu je na 50C, i sta ja tu gledam? Logicnije mi je da gledam 50C jer je mnogo realnije :p

@s16 evo pa uporedi sa onim rezultatima sa x6 koje sam okacio na prethodnoj strani

Prilozi

• 3dmark 06 oc.jpg
    3dmark 06 oc.jpg
    259.9 KB · Pregleda: 42
  • vantage oc.jpg
    vantage oc.jpg
    250.1 KB · Pregleda: 40
  • 3dmark 11 i7.jpg
    3dmark 11 i7.jpg
    210.3 KB · Pregleda: 40
hvala na screenshot-u :)

Prilozi

• gtx 570 oc x6.jpg
    gtx 570 oc x6.jpg
    290.8 KB · Pregleda: 32
  • gtx570 x6.jpg
    gtx570 x6.jpg
    56.2 KB · Pregleda: 29
Stim sto je 3dmark 06 radjen na win7 i onda je skor mnogo manji nego na xp-u. Samo mi je skor sa x6 totalno konfuzan, ubedjen sam da bi na win xp bio mnogo bolji skor. Neverovatno je koliko bolje i7 radi 3dmark 06 u odnosu na x6, i to ne pricam o cpu skoru, vec koliko bolje graficka radi sa intelom u odnosu na amd. Definitivno neki bug.

Poslednja izmena:
au bre ubi me skidanje raznih gluposti sa neta, zestoko mrzim raid, nikad nemam dovoljno mesta za back-up a ovo menjanje ploce me je masakriralo danas :(

Kad ces da promenis? Mnogo si para dao za amd plocu i procesor (predpostavljam 1100t+crosshair 4), sta si uzeo?

Pu **** te :p 25 poena razlike...

Sad cu dodjem idem samo da nadoknadim tih 25 poena :p

Ma koji crni 1100t, to je kao da odes i kupis crni hleb i mislis da ces da smrsas :p To bre samo razlika u farbi... isto kao i 1090t i 1100t

Poslednja izmena:
:/ cpu-z ne pokazuje voltazu, to je na 1.48 (1.53 sa LLC)

Bas si ubo dobar primerak gtx 570, ova moja je ladna ko spricer ali joj za vece klokove od 920mhz treba vise od 1.1v, a mrzi me da joj ubacujem modifikovani bios zarad 500 poena u benchmark programima. Nije mi jasno u cemu kaskas za 25 poena? Iskusno si sakrio 3dmark skor. ;)

Sakrio 3dmark? Kad nemas 3dmark serial nego koristis trial on ti prosledi rezultat na web :(

Evo ti ovako da ne mislis da nesto krijem :(

4,3ghz za prvi dan je dosta, sutra cu da radim na tome da bude 24/7 i da sredim memoriju sto mislim da ce biti najtezi deo...

Kaskao 25 poena za onim linkom sto si zakacio gore od i7 :) Nego to je to od mene, da ne zagadjujem ovim vise ovaj thread :p

Poslednja izmena:
Iako je trial verzija trebao si da spustis slider dole da se vidi skor za cpu, gpu i cpu+gpu. al nema veze, nisam se naljutio, samo sam prokomentarisao.

Extra, a i ladis ga posteno... Jel moze da bude na 4.3Ghz da radi Linx ili Prime ili je samo za bench? Ja sam probao 4.2Ghz ali cim napipa preko 52c, ceka se Bsod....

Poslednja izmena:
4.3ghz je za sada samo prime95 stabilno nekih 2 sata, Linx nisam uopste probao jos, moram jos stvari da nastelujem pa cu probati... Mogu reci da je dobar primerak sto se tice na kojim voltazama radi (1.53 sa LLC) ali se greje mnogo vise nego sto sam ocekivao, mislio sam da su x6-ce malo hladnije od ovoga... E da, primetio sam da se drasticno manje greje dok radi 3dmark nego prime, jel 3dmark koristi 6 jezgara? Zato sto mi se 965 grejao skoro isto pod prajmom i 3dmarkom :p

Iako je trial verzija trebao si da spustis slider dole da se vidi skor za cpu, gpu i cpu+gpu. al nema veze, nisam se naljutio, samo sam prokomentarisao.

A sad sam skontao na sta mislis, ma sto bih to krio ***, aj sutra cu provrteti jos par puta, hocu memoriju da pustim na bar ~1866 pa cu onda slikati lepo a mozda i nadjem neki serial koji radi do tada :p

Kaskao 25 poena za onim linkom sto si zakacio gore od i7 :) Nego to je to od mene, da ne zagadjujem ovim vise ovaj thread :p

Ma to je smesna razlika, 5 puta da radis za redom neces dobiti isti skor. Tebi se graficka bolje klokuje, meni cpu radi na 4.8ghz, a i 3dmark 11 najbolje koristi x6 od svih prethodnih 3dmark-ova, tako da imao x6 ili sandy maltene dodje na isto.

sad sam drkenjisao taj llc
i na auto kad je to je 51%
sa setovanjem na 1,45v u biosu i 25% llcuspeo sam da vrtim linx na 3,8(dizao mi je do tipa 1,488)
i dobijao sam po 72glopsa,medjutim na 10tom tipa krugu pocoeo je gflops da opada
any suggestions?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno