Šta je novo?

Amazon Kindle 3

Kindle Touch - Amazonova originalna futrola

Ja nisam video potrebu za tim. A tek po toj ceni...

Evo kako izgleda orignalna futrola za Kindle Touch. Nek slike su na direktnom suncu. Veceras bi trebalo da slikam sa svetlom u mrklom mraku. Klik za vecu sliku...

to je i jedan od razloga sto mislim da je uzmem ovako, ali i mislim da je mnogo lepse citati bez icega na kindle

Kako to mislis "to je i jedan od razloga sto mislim da je uzmem ovako"? I jel mislis na foliju ili futrolu?
Vidi se na slikama odsjaj, mada mislim da ti imas Kindle pa i sam mozes da procenis da li ti smeta odsjaj ili ne :)

Kako to mislis "to je i jedan od razloga sto mislim da je uzmem ovako"? I jel mislis na foliju ili futrolu?
Vidi se na slikama odsjaj, mada mislim da ti imas Kindle pa i sam mozes da procenis da li ti smeta odsjaj ili ne :)

Mislim da uzmem torbicu koja nije namenjena za Kindle, ona za tablete od 7 inca. Foliju cu onda videti da li mi treba tek kada stigne (posle velike borbe oko pronalazenja zrtve za slanje iz Amerike) 2. septembra. hvala :)

Puno ljudi je odatle narucivalo. Ceka se 20-ak dana da stigne. Uzimali su i futrole za Kindle, ali ne ovu kao yooyo nego jednu drugu od 10$ + svetlo koje se stavi izmedju korice i Kindle-a (a moze da se koristi i u obicnoj knjizi) i bili su zadovoljni. Ima onaj karakteristican miris, ali za te pare je dobra.

Miris ako je jak izvetri za jedno mesec dana, ako nije puno jak brze izvetri, al sto ja ne volim taj miris ...
Ova orginalna sa svetlom deluje odlicno, samo sto je dosta skupa.

Trazio sam samo LED lampicu za citanje i nema nigde. Nasao sam neke koje mogu da se zakace za knjigu, ali nijedna ne moze da se zakaci za Kindle. Na kraju sam resio da narucim sa DX ceo komplet. Originalna korica sa LED lampicom, je bezobrazno skupa.

Ja moj kindle nisam koristio mesecima (mozda cak i godinu) i sad je zabagovao na screenu - Please wait a moment while your kindle starts up.... i ne pomera se odatle :)
Moze da se puni, pokazuje zuto svetlo sto znaci da nije skroz full, ali PC ga ne prepoznaje (da ga prepoznaje uradio bih debrick, ali ovako nist'). Probao prvo da drzim power dugme 60 sekundi, da se preporodi i nist. Pa onda kombinaciju power 15 + volume down 1sec, da bi usao u download mod ... e tu ga vec prepozna PC ali na sekund i odmah ga "iskljuci". Porbacu da ga stavim na punjac da se napuni full, ali kapiram da se samoubio od stajanja :)
Ako neko ima jos neki predlog kako ga oziviti, neka vice :)

@nemanja. Procesljao sam ... nazalost, kod mene PC ni ne vidi kindle, a Kindle mi znaje znake da se puni (zuta lampica).
Cim dodjem do toga da ga PC vidi, odradicu debrick, ali nazalos' jos uvek nist.

Nisam imao problema sa Kindle-om pa nisam ni pratio te forume vezane za probleme. Ne znam da li postoji neko resenje, ali ako naidjem javicu ti. Ti imas Keyboard?

-Jeste da je "long shot" ali probaj na drugom kompjuteru i/ili jos bolje drugom OS-u (32 i 64 bitni XP i sedmica, a cini mi se da imas i Mac pa bi mogao i tamo da probas).
-A ako mozes promeni i kabl, mozda on (ili sam ulaz u Kindle) ima neki spoj. Ako zamena kabla ne da rezultate mozes malo da promrdas ulaz u Kindle (ako nemas vise sta da izgubis). Tesko da je to slucaj kod tebe, ali te nista ne kosta da probas.
-Pada mi na pamet i da je baterija otisla (kao i sve baterije od stajanja), i to se slaze sa tvojom konstatacijom da baterija nije puna ali indikator kaze da se puni. Baterija se na Touch-u lako menja i ne kosta puno. Ali je tu problem isplativosti da kupujes kad nismo sigurni ni do cega je...

Puni ga pola sata sat i trebalo bi da proradi.

Ma jok ... nece. Punio ga ceo dan / 20h. Ali nema trika da ga napunim :)
Probacu sutra da mu skinem bateriju, mozda se sam restartuje :) ako ne .... ode u staro gvozdje.

Ja sam baterije za mobilni oživljavao sa malo jačom strujom. Ako je baterija deklarisana na 3V, spojim je 5 minuta na 5V i posle toga mogu normalno da je punim. Probaj onda da joj dovedeš 7V struju pa da vidiš hoće li da se probudi.

Ovo, naravno, radiš na svoju odgovornost. ;)

Ma jok ... nece. Punio ga ceo dan / 20h. Ali nema trika da ga napunim :)
Probacu sutra da mu skinem bateriju, mozda se sam restartuje :) ako ne .... ode u staro gvozdje.
Ne bacaj, treba za delove, ima ih sa slupanim ekranima ;)

Dapimp, u frižider preko noći, i oživeće. Nekoliko baterija sam na taj način oživeo.....

Znači mora neki "NoFrost" frižider, jer izvlači vlagu iz vazduha :D

Ako vadi bateriju onda moze da proba.
Evo zeza nas moderator :)
Mislio sam na kondenzaciju kada vruc Kindle (danas najavljeno 40 stepeni napolje) stavis u frizider od 4 stepean. Sva vlaga ce da se kondenzuje po elektronici.

Po kom principu se "poprave" baterije kad im se pusti jaca struja kroz njih ili se stave u frizider?
Ja sam daaavno obicne baterije koje ne rade stavljao na radijator i znam da je posle toga jos neko vreme mogla da se koristi za sat (bez punjenja). Ali kako sve to funkcionise pojma nemam. Koliko sam razumeo baterija prestaje da radi kada se potrose galvanski elementi...

Poslednja izmena:
Jel moguce kupiti kindle u Srbiji? Ako ne, kako najlakse i najjeftinije proci sa kupovinom Kindle-a preko neta iz inostranstva? Sa kog sajta preporucujete kupovinu i koliko bi odprilike sve izaslo sa carinom il cime vec...?

Poslednja izmena:
Zanimljivo je da mi na kindle 3 sa 3g-om radi net za surf kod nas, otvara sve zivo, jedino nema podrsku za flash pa nece youtube da mi radi.

Vrh Dno