-Nijedan ebook reader nije za PDF (TACKA). Pogledajte na youtube-u kako izgleda to "iskustvo" i sve ce vam biti jasno zasto je to tako. Ako hocete pdf imate tri opcije:
1. Nadjite neki ebook reader sa Mirasol panelom (imacete i boju, ima pozadinsko osvetljenje ali je slabije od tableta. Sto znaci da se i baterija brze trosi a zamor ociju je izmedju tableta i ebook readera)
2. Kupite tablet
3. Kindle DX (koji je zbog velicine bolji ali nije najsrecnije resenje i zato je na poslednjem mestu
Bas tako... Ukoliko zelite da citate PDF necete biti zadovoljni nijednim ebookom pa tako ni Kindleom. Mada uvek moze PDF da se prebaci u neki drugi format, npr. mobi a ima more programa koji to rade.
Sto se tice Kindlea, za citanje knjiga je fantastican. Ja ga koristim godinama unazad i potpuno sam se odvikao od citanja klasicnih knjiga koje su me uvek iritirale jer su kabaste (pogotovo knjige sa vise od 300 strana), pa ih ne mozes staviti u dzep kaputa kada putujes negde a pogotovo me nerviralo listanje kada okrenes novu stranu pa se papir stalno "vraca". Uglavnom E-ink ekrani su po meni odlicni ukoliko zelite da citate knjige. Ukoliko vam trebaju e-readeri za PDF ili razne magazine i casopise bolje da uzmete neki tablet... Ja sam uzeo Nook preko Amazona za 150 dolara i odlicno radi posao, a uzeo sam ga pre svega za citanje PDF-a gde mi je nophodan zbog grafikona i citanja nekih casopisa, dok za citanje Knjiga i dalje koristim Kindle 4 koji je malih dimenzija, i neverovatno lak, tako da ga vucem svuda sa sobom.
Poslednja izmena od urednika: