Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Obrisi kes aplikacije, bas brljavi danas. Takodje sacekaj utakmicu veceras i nadaj se da ce da padne par golova jer mozda nabodes kupon 5$ popusta na 29$+ vrednost, tako taj Anker teoretski mozes da platis 18 i nesto dolara kroz Coins.

Ako nisu resetovali izbor imaces samo plavi.

17,47$ za anker 2.
Pre toga poručio jedan za poklon, stigao sa USB C ulazom. 18,47$ bio.

1000030706.jpg

Pa udjes u njihovu prodavnicu i zapratis, cini mi se da ide odmah 1, inace dele ih sakom i kapom stalno

Pa udjes u njihovu prodavnicu i zapratis, cini mi se da ide odmah 1, inace dele ih sakom i kapom stalno
Zapracena je vec od pre, na stranici mi nije izbacio nikakav coupon za collect zato sam pitao.

Obrisi kes aplikacije, bas brljavi danas. Takodje sacekaj utakmicu veceras i nadaj se da ce da padne par golova jer mozda nabodes kupon 5$ popusta na 29$+ vrednost, tako taj Anker teoretski mozes da platis 18 i nesto dolara kroz Coins.
Ja sam poceo da tresem tek od cetvrtfinala 🤦‍♂️ Golova gotovo da nije ni bilo, a sinoc na tri gola, dao mi samo dve nagrade, trecu "pojeo". Dozvolim sebi da me za 100 dinara ljudi cudno gledaju sto drmam tablet od 12 inca :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Ne verujem da baci vise od 2-3 koda koliko god nezno da ga treses (s oprostenjem) :)

Skoro uvek prvi bude Prvi od1$ i onda je naredni veci ili "Big Save" koji vise nije Big Save i onda sipak gotovo uvek :)

Ne verujem da baci vise od 2-3 koda koliko god nezno da ga treses (s oprostenjem) :)

Skoro uvek prvi bude Prvi od1$ i onda je naredni veci ili "Big Save" koji vise nije Big Save i onda sipak gotovo uvek :)
meni je juce dao 500+ dinara na 3000+ (ne znam tacne cifre) i taj "Big Save" na koji sam utrosio pola sata da vidim sta sam ustvari dobio, jer su cene kao da su iz Srbije :ROFLMAO:

Pazario sam žice za akustičnu gitaru, kopija Elixir žica. Ne da nisu krš, nego su odlične, meni bar. A sa tim da su plaćene 80 dinara na popust sa novčićuma, fantastične su!

da li postoji neka informacija o otvaranju aliexpress ,magacina u Srbiji?

Ovde je stvarno opšti haos. Alijev magacin ne bi uništio biznis nego lov u mutnom. Prvo, poštarine su ogromne. Za 2 metra žice, unapred plaćene, stiglo mi 345 dinara poštarine!?! Drugo, nije biznis da neku stvar prodaješ 5 puta skuplje nego što vredi o u tome te neko štiti. To je legalna "krađa". Treće, ukinuli smo sve carine sa EU i zapadnim Balkanom, pa se sve ono što se proizvodi u Srbiji uvozimo.

Stvarno sam se mnogo potresao zbog raznih instagram prevara/"BiZniSa" što preprodaju istu stvar za 5-10x više novca.

da li postoji neka informacija o otvaranju aliexpress ,magacina u Srbiji?
Ne treba se previše nadati tome. O ovome se priča godinama i do sad su mogli 50 puta da naprave magacine pa nisu.
Takođe, ti magacini drže uglavnom samo najpopularnije artikle a ponuda na aliju je u vidu milionskog broja artikala i prodavaca, ako ne naprave neku posebno stranicu samo sa robom u tom magacinu lako moguće da će se retko desiti da naručiš baš nešto što je tu uskladišteno.

Teško da može da bude magacin ali tranzitna tačka moguće je jer ako krenu kargo letovi za izvoz voća i povrća zašto bi neko leteo u jednom pravcu prazan ili poluprazan. To sa cenama kod nas da se ne lažemo mnoge firme su uvezle i još uvek uvoze gomilu stvari pa ljudi kažu vidi ovo se prodaje kao ludo ajde i ja da dovučem par komada.

Sva sreca pa ce dozvoliti odredjeni ljudi da im Kinezi raznesu posao :)

I da bude, bice neka osakacena verzija :)

Ne uzimate u obzir činjenicu da su ti neki ljudi možda ipak malo manje uticajni od nekih drugih kosookih ljudi koji se bave istim poslom. :cool: Tako da, sve je moguće.

Pozdrav svima, jedno pitanjce vezano za plaćanje OTP karticom. Komšija naručuje neke budalastine sa Alija, i kad naručuje oz Srbije - cena je u dolarima, ispod u dinarima, i uvek mu naplate tačno kolika je cena u dinarima.

Trenutno smo u Grčkoj, isto pokazuje cenu u dolarima i ispod u dinarima, kad god naruči skine mu još 100-200 dinara. I samo se javlja na transakcijama dok smo u Grčkoj.

Jel ima neko predstavu zašto?

Hvala!

Stigao mi danas univerzalni punjač vrednosti 30e sa poštarinom carina me oglobila skoro hiljadu dinara, Divlji zapad :)

Da li je istina da Aliexpress otvara magacin kod nas u Srbiji?

Sad sam bas procitao...😆

Da li ce se pak obistiniti, to niko ne zna, jer je i ranije pricano o tome, ali.
Videh tu vest bese juce ili prekljuce pa rekoh da postavim u par tema cisto da odrzimo san o tim magacinima zivim😂
Zivi bili pa videli sta ce biti

Stigao mi danas univerzalni punjač vrednosti 30e sa poštarinom carina me oglobila skoro hiljadu dinara, Divlji zapad :)
Iako je kolega @dedamrsoje savetovao da posetis temu o carini (sto je i moja preporuka), carina ti je apsolutno ispravno obracunala troskove carinskog postupka. 20% od cca 3500 dinara je 700 dinara + podnosenje na carinski pregled + provizija poste za uplatu carinskih troskova, sto izadje na okvirno 1000 dinara.
Iako sam saglasan da je "divlji zapad" u skoro svim drustveno politickim sferama, ovde nisi zakinut ama bas nikako.

Da li je opravdano da trazim refund, zato sto je teletabis stavio vrednost paketa vecu nego sto treba?
Stavljena vrednost - 130$
Placena vrednost - 80$

carina mi je obracunata na ovih 130$, sto je direktna krivica prodavca

Pozdrav,vidim da su pocele da kruze informacije da je poceo Bex da isporucuje male paketice sa free shipingom i da pritom naplacuje isporuku kako oni hoce,dali je to tacno,jel imao neko iskustva sa ovakvim stvarima ?

Prilozi

• alii.png
    alii.png
    253 KB · Pregleda: 53
Nazad
Vrh Dno