Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Imam i ja dve posiljke ni traga ni glasa, 21 aprila uslo u Srbiju i vise nista,
 
@Sibato

Frku si trebao da dignes cim si video da posiljka ide na adresu u Madjarsku.

Cim se pojavi nelogicnost , treba reagovati i ne treba sluisati kojekakve gluposti kojima se pojedini trgovci sluze.

Ako si dovoljno uporan i das dovoljno dokaza , menadzeri AE tima za resavanje sporova
sve detaljno proveravaju i sigurno bi presudili u tvoju korist.

Da si se javio tokom marta , dobio bi uputstva kako da u svoju korist resis ceo slucaj.
Ako jos uvek nije isteklo 90+15 dana od dana narudzbine ima sanse da preko Eve
resis slucaj u svoju korist.


@ ostali

Zasto zbog postara odustajete od AE ?
Bahatog postara treba oterati.
Prilicno je prosto - pisano je mnogo puta kako se to radi.
 
@Sibato
Zašto nisi priložio screen bilo kog praćenja (da li je Ninja, Parcel i sl.). Probaj sa žalbom i puti im screen, uvek moraš da priložiš dokaz jer neće oni da baju da li neko iz čistog mira traži refund, njima piše da je pošiljka primljena.
Uvek prvo kontaktiraš prodavca i posle 24h bez obzira da li odgovori ili ne zvekneš dispute ali sa argumentom.
 
UPS, ide prvo nekim vozom i nema pracenje dok ne stigne u EU (mesec dana), ja sam porucivao u Austriju ali je paket bio veliki, 1000 kablova za punjace, ne znam kako ide na malo ali mislim da se ne isplati, Alibaba ti je wholesale, prodaja samo ne veliko se isplatI
Video sam da ide na veliko ali sam pitao neke ljude da prodaju manju kolicinu,hoce da ucine ali trenutno ne salju za srbiju. A inace kupio bih i 100 i vise varalica nije mi problem kolicina ali nisam za sad nista povoljno nasao a i mislim da ce ovi nasi da ocarine nerealno.
 
@Sibato
Zašto nisi priložio screen bilo kog praćenja (da li je Ninja, Parcel i sl.). Probaj sa žalbom i puti im screen, uvek moraš da priložiš dokaz jer neće oni da baju da li neko iz čistog mira traži refund, njima piše da je pošiljka primljena.
Uvek prvo kontaktiraš prodavca i posle 24h bez obzira da li odgovori ili ne zvekneš dispute ali sa argumentom.
Zasto mislis da nisam. Pa to im i napisao. Oni su malo veci prevaranti nego sto mi mislimo. Prvo Aliexpress namerno u svom pracenju ne daje kod drzave gde ide paket. Ti to vidis kad odes na Ninju ali Ali ne. Aliexpress cak meni prikazuje da je bio na srpskoj carini pa da je zavrsio kod mene. Naravno prevara je jos veca. To rade sa robom koju od skora pocnu da prodaju pa zatim kao ona nestane na lageru. Time ostali kupci nikada i ne mogu da procitaju lose ocene za prodavca jer jednostavno toga vise i nema da se naruci. A ostatak lepe ocene tako da ne posumnjas nikada. Ti platis nesto skupo a prodavac podmetne neku sitnicu i posalje je ko zna gde i kome a tebi uvali taj broj. Naravno svega toga ne bi bilo da im Aliexpress to nije dozvolio namernim losim pracenjem kao i presudom koja ne uvazava moje argumente. Presuda je bila potpuno automatska i nikakvi timovi ne stoje iza toga jer se to vidi po tome kako su je slozili. Ja definitivno stojim iza toga da oni jesu potkradaci koji tacno znaju koliko to smeju da rade i da to rade smisljeno i u dogovoru.
 
@Sibato
Jedno je napisati a drugo priložiti dokaz. Godinama kupujem na AE i nikada nisam imao problema sa refundom, izbaci tok spora pa će se videti koliko si bio ažuran. Praćenje ide preko platforme koju prodavac okači, AE jedino garantuje kada ide preko njihove platforme odnosno kada je AE šiping koji ide od 30e pa nadalje.
 
@ Miki_

100+ komada u jednom paketu bi se u tvom slucaju smatralo uvozom na veliko , a to
nije moguce za fizicka lica.


@ Sibato

Ocigledno nemas iskustva . Trebao si da reagujes u startu
( jos u martu - pre isporuke u Madjarskoj )
Takve sistemske greske se desavaju , ali i uspesno resavaju preko zive podrske.

Pritisni Eva podrsku jer bi jos uvek trebao da vazi period za zalbe.
Posle par pokusaja ces sigurno naci operatera koji ce urgentno poslati
zahtev menadzmentu za resavanje sporova.
Trebaju ti slike pracenja gde se vidi da je posiljka otisla u Madjarsku.

Prilozi dokaz i sa

Vidi se da je posiljka isporucena u mestu Monor - HU2201
 
Na veliko je ja mislim 1000+ komada,100 varalica nije nista. Ali ako se tako smatra onda je aliexpress jedina opcija.
 
@ Miki_

Nisam pecaros , pa izvini ako sam omasio....
Evo neki primeri koje sam nasao za 2-3 minuta

Ti paketici po 10-20-50 komada prolaze bez problema.

Za vise od toga , ako se pri pregledu namerace mogu da smatraju da nije
za licnu upotrebu nego za preprodaju.



v1.jpg

v2.jpg
 
Porucio sam ja vec odavde samo se nadam da me ne ocarine nerealno. Nemam ja problem sa carinom,ako platim nesta 10 eura neka slobodno naplate 2 eura to je posteno 20% Ali da mi ne zaracunaju vise. Samo sam mislio da je na alibaba jos jefftinije ali cak i kad se kupi na veliko nije. Za pecarose ili preprodavce ribolovacke opreme alibaba svakako nije.
 
Pisao sam vec kako zelim da kupim prijatelju u Rusiji sa mog naloga, kad sam krenuo da dodam novi shipping address sa njegovim podacima kad sam selektovao Rusiju izasla su ova dodatna polja za pasos. Njemu ne odgovara da mu kacim podatke iz pasosa ovde, a ovo se po svemu sudeci ne moze zaobici. Znaci da trazim neki drugi sajt prakticno?
 

Prilozi

  • passport.png
    passport.png
    55.1 KB · Pregleda: 52
Što se tiče količine, mislim da je zakonski gledano 6 komada istog proizvoda maximum za ličnu upotrebu, preko toga se smatra komercijalnom porudžbinom koja mora ići na firmu.
Ali kao i uvek, kod nas sve zavisi od carinika, niko ne može sa sigurnošću da kaže šta će se desiti na carini.
 
za koliko sada stizu stvari sa aliexpressa? zadnji put kad sam narucivao putovalo je 4 meseca
 
Зависи како шта. Ја углавном поручим нешто ситно, маска за телефон. Пише 30-50 дана рок испоруке и стигне ми негде 30-40.
 
Evo da javim moje iskustvo sa tri porudzbine u poslednjih mesec dana. Sve tri su stigle za manje od dve sedmice. Poslednja je stigla za 10 dana. Neuobicajeno brzo su stigle sve tri...
 
Preko koga su ti slali? :)
 
Dve su isle preko Litvanije, ova od deset dana je isla preko Malezije.
 
Meni su stigli nekoliko paketa,ovaj jedan je stigao za 14 dana samo.
Od koga zavisi kad da li moze da se posalje preko "China Post Registered Air Mail" "AliExpress Standard Shipping"
Vidim za neke susedne drzave mogu da se primaju paketi normalno a kod nas nemoze.
 
Meni bas sporo stizu i/ili ne stizu uopste. Nisam narucivao par meseci zbog korone i krenuo od Marta. Jos mi nista nije stiglo. Prva porudzbina narucena 8og Marta.
 
Nasa posta je najveći usporivac, odem povremeno da pitam jel ima neki paket za mene, 10 min prebira po neisporucenim paketima dok ne nađe.. uzas koliko nam dobre ide, jadni postari.
 
Meni stoji delivering last mile carrier od 10.04, nisam nikada ovoliko cekao
 
Meni stoji od 24.3. Mada ti statusi lazu.
 
last mile carrier je da je krenulo ka Srbiji a preko koliko tranzitnih zemalja ide i koliko se čeka da iz tranzitne zemlje krene dalje niko ne zna.
Vidim da AE-Cainiao šalje preko Malezije, od 7 narudžbina 2 krenule preko MY a ostale čekam da krenu a preko koga će ići videćemo. Valjda još nisu zatrpali MY, nadam se brzoj dostavi.
 
Dans mi stigne paket narucen u Martu.
Trebalo je da stigne 2 bocice uv lepka i olovka -lampa. Ladno su nekako pederski otvorili paket i izvukli jednu bocicu i olovku. To sam provalio tek kad sam otvorio paket :D
A mozda kinezi nisu ni poslali.
 
Sad da narucim nesto sa aliexpressa i izbaci mi error neki kao banka nije pustila transakciju trta vrta, probam jos jednom, opet i nista, kad mi stizu 3 poruke da su skinuli pare.. Od ali podrske nema nista, eo sad da cekam banka da posalje zahtjev da se to stornira i vrati pa da cekam xx dana ide li tako ono?
Error code: CSC_7200015 pisase. Inace neki SF Express nude kao opciju i cainao for special goods pa ne znam koji mi je bolji ili isti matrak? Ako ikad vrate pa proradi narucivanje. Sad ne znam dal da probam s necijim drugim nalogom ili karticom, koji mu je matrak...
 
SF Express i cainao for special goods su dobre poste,sigurne,sf je obicno free a cainao special goods se obicno placa i dosta je brza,15-20 dana...
 
Jel kupovao neko skoro Bluetooth zvučnik, neki bolji? Kupio sam anker sound core pro + pre godinu i po, i sad nesto gledam cene otisle u nebesa, a bilo mi je u planu za poklon, pa ako neko ima neki predlog.
 
@ trancephorm

Dovoljno je procitati po par strana top tema o AliExpressu
 
Nazad
Vrh Dno