Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Samo dispute ništa drugo ne možeš ako se prave blesavi.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

@ dekiviola

Pokreni dispute i trazi refund.

I kupi neki drugi
Model kao sa slike od 2m ne prenosi 2A na 5V !!!

bc.jpg

Ja trazim od kineza da produzi protection on ne odgovara ja otvorim dispute dan pred istek on se ne javlja i dobijem refund...

Kako da deblokiram nalog? Trazi mi SMS kod, a imam problema sa tim otkako sam promenio operatera (tacnije, godinu dana nakon promene operatera). Njihova budjava podrska je obecala brzu reakciju, ali nista se ne desava. Promenio sam sifru, ali opet trazi SMS kod, koji mi ne stize.

@ Jericho

Koji nalog ?
Koliko znam AE nalog je vezan za email i nema veze sa brojem mobilnog telefona.

@ Jericho

Koji nalog ?
Koliko znam AE nalog je vezan za email i nema veze sa brojem mobilnog telefona.

AE nalog, primecena je "neobicna aktivnost" pa mi trazi da potvrdim identitet i kodom iz SMS poruke. Ne stizu poruke na moj broj, nece ni na druge brojeve.

Da li moze da se dobije dispute ako baterija ima 1000 mAh umesto 4000 mAh ?

Rec je o telefonu, u kojem se nalazi beterija, a telefon kosta oko 70 eura koliko bi dobio kada bi se zalio?

Rec je o telefonu, u kojem se nalazi beterija, a telefon kosta oko 70 eura koliko bi dobio kada bi se zalio?
Dobio bi deo vrednosti predpostavljam u vrednosti baterije. Svakako trebas da otvoris dispute ako nije tacan opis. Ja sam nedavno dobio refund kroz dispute. Tigernu poslao dve iste torbice a ja narucio dve razlicite.

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

neki pametni punjac recimo, a za to ko ce ga zna, moras prvo da dokazes da baterija nema taj kapacitet da bi ti vratili deo novca

Послато са C105-E0 уз помоћ Тапатока

Pametni punjač za bateriju tog tipa košta više od telefona.
Ako baterija ne može da se izvadi ne možeš ničime ni dokazati.

postoje aplikacije na google play doctor bettery i jos jedna.. i one pokazuju kapacitet baterije i to bi im pokazao i mozda prihvate reklamaciju?

sta ti kazu te aplikacije sad

Послато са C105-E0 уз помоћ Тапатока

Etoga ga status:

Prilozi

• Screenshot_2019-05-16-20-52-20.png
    Screenshot_2019-05-16-20-52-20.png
    507.5 KB · Pregleda: 134
  • Screenshot_2019-05-16-20-57-18.png
    Screenshot_2019-05-16-20-57-18.png
    70.1 KB · Pregleda: 127
Poslednja izmena:
Može AccuBattery da izmjeri približan kapacitet. Upali aplikaciju i napuni telefon.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Na windows laptop racunarima postoje aplikacije koje mogu da izmere kapacitet baterije to nije slucaj i sa android telefonima?

Poslednja izmena:
Gomila tih programa nema pravilno ocitavanje.

Kapacitet moze da se proveri preko "testera" koji kosta 3$.

Isprazni se baterija na 0 , tester se resetuje na 0 i ukljuci se punjenje.
Kada punjenje prestane vidi se koliko je baterija "povukla struje"

Evo primer za bateriju od 4000mAh

t1.jpg

Može AccuBattery da izmjeri približan kapacitet. Upali aplikaciju i napuni telefon.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока
I za to vreme može da renderuje telefonom i "napuni" telefon sa 100.000 mAh ili da ne radi ništa i da vuče onoliko koliko vuče sistem u stand-by-u (što opet može da se razlikuje prilično u zavisnosti šta radi u pozadini i koliko vuče hardver).

Drastični primeri, ali shvataš poentu.

Pogledajte prilog 269907
Najbolja solucija, da je telefon skroz ugašen dok se puni i opet moraš da uzmeš to da će merni aparat trošiti deo struje, telefon takođe (radi ekran i hardver koji kontroliše punjenje i još ko zna šta), kao i neefikasnost samog procesa punjenja, tzv gubitke pri punjenju, koji su ~10% (opet zavise od uređaja, punjača i kabla).

Da se razumemo, ovo jeste najbolji način da se OKVIRNO vidi kapacitet za MALE PARE, ali da je precizan, tačan i da se može uzeti za arbitražu - nije.
Svaki prodavac može sa punim pravom da ga odbije. Nažalost, tako je kako je.

Pogledajte prilog 269907

Problem je što je taj kapacitet iskazan za 5V koliko ide preko USB porta a baterija je 3.7V tj. 4.2V
Ista fora kao kod externih baterija, piše 10.000mAh a nije 10.000mAh :)

Da li moze da se dobije dispute ako baterija ima 1000 mAh umesto 4000 mAh ?

Ovo je drasticna razlika ,tako da i da je greska merenja 20% opet moze da se pokaze da li je baterija oko 1000 ili 4000mAh

@Q1and

Koji je to telefon ?
I preko kog shopa na AE si ga uzeo ?

Nego koliko tebi traje baterija? To je relativno nov telefon, ne bi trebalo da imaš problema sa tim.
Baterija obično zeza na refabrikovanim telefonima (Samsung, LG...) koji su stari bar 2-3 godine

Nije svakome normalno korišćenje isto. Koliko vremena ti je bio upaljen ekran (sot), nivo osvetljenja i da li je non stop uključen 4G/wifi?

Nivo osvetljenja postavljen na automacki, ukljucen wi-fi, H sa povrremenim prelaskom u 3G, koriscen svremena na vreme, telefon 4-5 puta u danu oko pola sata za fb, yt, snapchat, steam...multi tasking...dowload update aplikkacija.

Ako ti je sot 4-5 sati sve je ok. Ipak je to MTK procesor na 28nm koji su prilično proždrljivi i zastareli...
Eventualno proveri pozadinske procese, jer Lenovo dolazi sa gomilom bloatware..

Samo dispute ništa drugo ne možeš ako se prave blesavi.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

@ dekiviola

Pokreni dispute i trazi refund.

I kupi neki drugi
Model kao sa slike od 2m ne prenosi 2A na 5V !!!

Pogledajte prilog 269866

Na kraju je tako i bilo, trazio sam full refund 3.94$. Jutros poruka od alia odobreno 3.44$ i ne moram da vracam kabal, a i baseus se javio bio konacno da mi posalju novi samo ako na brzinu ponistim dispute... Medjutim malopre vidim dispute je vec zatvoren, za 3-20 dana cu dobiti pare nazad. Iskreno nisam nikada radio to i mislio sam da ce biti mnogo duza procedura i "cenkanje"

Nazad
Vrh Dno