Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Bio sam iz zezancije narucio 5 semena bonsai drveca sa alija. Platio sam 0.07$ sve ukupno, sad kako se to njima isplati ja ne znam. Cak je i stiglo i niklo.

E ljudi evo ja napravio akaunt na aliexpressu i nikad pre nisam kupovao ovde. Vidim preko paypala ne moze da se kupuje? Znaci moram da prebacim pare sa paypala na karticu i onda mogu?
Jel shipping ako nije besplatan, vidim kosta 0.07$ jel se i on uracuna odma ili postaru dajem te pare? :D
Pare moraš imati na kartici, pa sad kako ti je lakše i isplativije ti uplati na karticu.
Poštarina se takodje plaća odma na cenu proizvoda. Plaćaš samo ako imaš carinu i pdv.
Kinezi obično za sve stave duplo manju cenu nego što košta, pa vecina stvari prolazi bez problema(pričam iz mog iskustva za pakete od oko 30$) . I preko Singapurske pošte stiže brzo, tako da imaš i to na umu ako već plaćaš poštarinu gledaj njih.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Hvala Dzoni! Hvala Dejane! E, a ako nisam kod kuce kad postar dodje onda mogu da preuzmem u posti jel da?

@Sirius9
Ima bajo evo kucaj "reflex ball" ima i za 0.07$ i free.

E ljudi ima svasta na ovom aliekspresu ima da se nakupujem svacega.

Nema na čemu.

Može. Ostavi poštar ceduljče da pokupiš pošiljku u lokalnoj pošti (imaš lufta narednih 5 radnih dana).

Ali vodi računa da će ti poštar pošiljke bez praćenja verovatno samo ostaviti u sanduče (ako mogu da stanu naravno). Sa praćenjem će tražiti neki potpis u većini slučajeva, mada se nikad ne zna ovde kod nas. One koje imaju praćenje svakako makar jednom u 3-4 dana pogledaj gde su, pa ako su ušle u Srbiju, tada prati ažurnije šta se dešava. :)

Poslednja izmena:
Poštar ostavlja obično sve pakete, nekako ih uglavi u sanduče, ako ne može kroz otvor onda, otvori zadnja vratasca i tu uglavi [emoji16] ili ti donese PostExpress, zavisi od paketa.

Edit:

Ma ja nisam nikad potpisao ništa, a imao sam sa praćenjem dosta.Samo ostavi u sanduče. [emoji16] Tako bar ovde u Pazovi funkcioniše [emoji16]

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kod mene šareno. Nekad traži da potpišem, nekad ne. Ali ima tu i dosta onoga "kakav je poštar i kakav si sa istim". Ako su svi ladovine, popiće koje pivo i na potpisivanje zaboraviti. :D

Pa pazi, moraš ga imati. Zakon je tako propisao. Ne mora da bude neko fensi, samo da je funkcionalno.

Pratim par dana status posiljke za neku bt dodatak za navigaciju, u medjuvrenu drugar iz Cg narucio na moju adresu 2 paketa nkmeka preko post expressa, ja odem da, odem po 3 posiljke da podignem, dodjem kuci otvorim paket na onom papiru sa carine pise plastelin:) a ocekujem bluetooth, vrednost plastelina procenili na 1058 din:) kad ono stigao mi paket od pre 3 meseca, koji sam otpisao i dobio bez problema full refund 3.30 pre par dana. A plastelin je ustvari clay bar, glina ona za lickanje auta, a prodavac bas korektan i poklon neku krpicu ubacio i bez ijedne reci odmah full refund, al eto nasi procene komad gline od 100g i od 3eur kao plastelin od 1000din:)

Eto ako kome treba "plastelin" preporucujuem official store Marflo.
Sve razmisljam da im javim da je stiglo i da im ponovo uplatim 3eur.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока
Stigao i bleutooth, nista dodatno nije naplaceno, a cena bila 8eur....nikakav izvestaj u sanduce nisam dobio, ni sms, nego na sajtu poste vidi stoji "ostavljen izvestaj" i nadju mi paket.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

To da, ali ne mrače ako nije regularno. Bitno je da ga ima.

Mada, poštari i sad retko kad gnjave nekoga ko nema sanduče (a minimum bi trebali da proslede taj info šefu pošte zadužene za taj reon). Po zgradama trpaj poštu na vrh ostalih sandučića, a po kućama zavuci gde god stigneš - na vrh ograde, između ulaznih vrata dvorišta).

A i sad i ja mračim realno. Sry za off.

Poslednja izmena:
Eto nisam znao da po zakonu mora da se ima postansko sanduce i to po odredjenim dimenzijama. U mom komsiluku svi imaju neka improvizovana.
Ja nikad nisam imao postansko sanduce, ni problema oko toga za sada. A eto mozda ga sad i nabavim posle ovog saznanja.

Moram da pohvalim Ali definitivno, prvu put sam od koriscenja servisa imao "fail" sa poslijkom - dobio sam pogresnu masku koju sam platio 3$ + 2.67$ postarinu.
Prodavac je momentalno poslao poruku sa predlogom da ukinem dispute i ponudi popust na sledecu narudzbinu, ali sam zahtevao refund od 5$; Ali je uskocio i aminovao moj zahtev i ponudio kao alternativu i full refund uz vracanje poslijke, i to sve za par sati.

Pa to i nije za pohvalu. Ne treba pristati na vraćanje pošiljke, jer ti niko neće vratiti poštarinu. Neće prodavac da ti vrati poštarinunu preko 20$, da mu vratiš proizvod od 2$, već će da se pravi lud.

Послато са Mi A2 Lite уз помоћ Тапатока

Pa to i nije za pohvalu. Ne treba pristati na vraćanje pošiljke, jer ti niko neće vratiti poštarinu. Neće prodavac da ti vrati poštarinunu preko 20$, da mu vratiš proizvod od 2$, već će da se pravi lud.

Pa ni ne vracam, ja sam trazio refund bez povracaja u iznosu od 5$ (zaokruzio sam prosto), a Ali je kao opcije izneo tu moju i drugu da mi isplati 5.67$ uz vracanje, sto je nebulozno s obzirom na razliku od 0.67$.
Prodavac sa druge strane zasipa porukama i nudi kojekakve popuste za ukidanje dispute-a, sto i ne bi bilo toliko lose da usput arogantno i dalje ne tvrde da je poslata prava maska, iako sam jasno slikao moj Redmi Note 6 Pro i manju masku pored njega sa folijom na kojoj pise "Note 6 Pro".

Poslednja izmena:
Izvini, nisam dobro video. Ja sam za manju masku ranije bio dobio full refund, bez vraćanja, a masku sam bacio. Model je bio napisan kineski pa S2, pa mislim da su mi umesto za Xiaomi redmi S2, bili poslali za Samsung S2, a ko to sad koristi.

I meni je pre neki dan umesto za cerkin Mi6 stigla maska za redmi 6a i prihvaćen refund u punom iznosu expresno, naravno bez vraćanja kako sam i trazio

Sent from my MI MIX 3

*mjau**mjau**mjau* ništa živo mi ne stiže u zadnje vreme, imam 16 paketa koje čekam, neki naručeni u poslednjih 10ak dana, neki pre mesec dana, neki pre dva meseca.
Ništa ne stiže

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ova maska koju sam pominjao je stigla posle 72 dana tako da [emoji3]

Sent from my MI MIX 3

Meni počelo da stiže. Paket koji je bio pod upitnikom je stigao, juče 2 paketa stigla odjednom.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Meni počelo da stiže. Paket koji je bio pod upitnikom je stigao, juče 2 paketa stigla odjednom.

I meni takođe u poslednjih par dana počelo da stiže.

Kod mene nema [emoji34]

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Meni poštar prokomentarisao "počela carina opet da radi" kad mi je doneo 3 paketa juče.

Ne znam da li je do nas, ili do malih žutih ljudi [emoji3]

Do malih žutih, iz EU najnormalnije stiže.
Bila je na aliju rođendaska akcija, pa je to verovatno razlog kašnjenja slično kao i 11.11

Poslednja izmena:
Stiglo mi danas neko zaštitno staklo naručeno 13.03. A vidim na 17 track da se desava nešto i sa ruterom koji sam naručio 31.03.

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Kod mene isto na 17 track bilo problema sa jednim paketom ali je stigao pre neki dan.

Nazad
Vrh Dno