Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Meni je danas stigao paket bez praćenja za koji je 02.04. izbačen status "The item has been processed in the country of destination". Znači 20 dana je bio kod nas. Verovatno još nisu raščistili zastoj koji je nastao zbog štrajka.

Pih, a ja se ponadao već stiglo čim ga ima na stranici za praćenje pošiljki naše pošte.
Hvala

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk
Tako sam i ja al mi druga aplikacija izbacila problem sa paketom, navodno se vraća pošiljaocu i nikako da se promeni taj status. Kontaktiram prodavca on me iskulira tipa da oni imaju informaciju da je paket stigao i da ostavim komentar o proizvodu a paketa nema nigde. Još mi piše rok za dispute 80 dana. Kad su produžili toliko nemam pojma. Kad odem na aliexpress-u na tracking to je tek šou, ima da skrolujem dosta dok ispratim celu evidenciju i na kraju je shipped by air.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Ja od NG slabo narucujem sa Alija. Ovo sitno narucim iskljucivo sa brojem za pracenje. Zao mi sto sam uskracen za razne sitnice za koje se ne isplati uzeti broj za praćenje ali ne vredi kad paketi ne stižu. Vrate oni lovu ali bojim se da cu dospeti na neku crnu listu ako imam puno otvorenih zalbi.

Mene bas briga na koju cu listu da dodjem ako mi paket ne stigne a ja platio. Normalno da cu svaki put da otvorim dospute i ako je proizvod polomljen ili losijeg kvaliteta iz opisa.

A jel se zna zbog čega ovaj zastoj?

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk

Nikada nisam narucivao sa alija.
Gledam artikle koji me zanimaju i vidim da neki prodavci nude paypal opciju, neki ne.
Nasao sve artikle koji mi trebaju kod jednog prodavca/radnje, ali nema pp, ima SOFORT koji mi odgovara.
Koliko je sigurno, na sta treba da pazim, vidim milion opcija slanja - koje?

Nisam pratio temu a ova pitanja nisu u faq, pa ako neko zna, bio bih zahvalan

TuturuTu on 6X

Zamolio bih ljude da citaju topic, a ne samo da ulete i da postave pitanje. Na identicno pitanje je dat odgovor pre 2 strane pa isto pitanje na prosloj strani i tako u nedogled.

Vec godinama porucujem sa alija i uvek idem na metod preko kartice. Znaci samo utefteris brojeve i to je to. Mislim da nema neke veze preko kog metoda placanja narucujes. Fora je samo sto kada placas paypal-om, imas jos jedan nivo zastite, ako te prodavac zavrne, a ali nece da ti uvazi dispute, da trazis od paypala refund. Mada mi se to nikada nije desavalo, za svaki dispute koji sam imao, ali je presudio u moju korist.

Sto se tice sigurnosti, tu ce svako imati neka svoja iskustva. Ali sto se mene tice sajt je siguran i cela kupovina je sigurna, ako se vodis zdravim razumom. Znaci kupujes od sellera koji imaju gomile porudzbina i review-ova. Kao i kada porucujes sa bilo kog drugog sajta. U slucaju da ti item ne stigne ili stigne polomljen (sta god), ali te stiti.

Svaki dispute (ako ih budes imao), radis kroz aliexpres. Znaci nema dogovaranja sa seller-ima preko poruka da ti salju pare na paypal i slicne gluposti. Ako ti neki item ne stigne i vec si jednom produzavao purchase protection, prodavac ce ti preko poruke reci kako ce on opet poslati. Nemoj da padas na te fore i idi odmah na dispute. Po mom iskustvu, prodavac nikada ne posalje ponovo paket.

I za kraj, posto kazes da uzimas vise stvari od jednog seller-a. Ubaci sve artikle u cart. Udji na alijevu aplikaciju preko telefona, kada te bude pitao kojim metodom hoces da platis, idi na opciju "other payments". Kada ti bude trazio da popunis podatke, ti idi nazad i kazi mu "cancel payment". Onda ces u svojoj listi ordera imati to sto hoces da porucis i pisace ti "pay now". Ti neces platiti odmah, nego ces poslati prodavcu poruku, da posto porucujes vise stvari, zelis da dobijes discount (smisli vec nesto, kazi da ces i u buducnosti kupovati od njega itd.). Cekaj da ti prodavac odgovori i trebalo bi da ti smanji cenu ukupne porudzbine . Tek sada ides na pay now i placas metodom kojim hoces. Ko zna, mozda ustedis neki evric :)

Hvala na izdasnom odgovoru.
Vec preko pc kada sam sve pobacao u kart sam dobio oko 20% popusta, mada je to cini mi se politika prodavca, koji je proizvodjac maticnih, delova i opreme za 3d stampace i imaju svoj store na aliju.
Platio preko soforta i nadam se da dhl nece strajkovati ;)

TuturuTu on 6X

^

Koristim ja, baš te Baseus reversible, ali one što im je micro glava "slomljena" na 90° - odlični su.

@Nabukodonosor

Ja imam jedan Baseus typeC 2m ( po specifikaciji 2A )
Kada ga zakacim na tester dobijem sledece rezultate
0,8A - 5V
1,3A - 4,75V
2A - 4,55V

Mislio sam na ovaj micro usb konektor, riversibilan što bi rekle babe.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

U "kucnoj varijanti" recimo ovako

to1.jpg

U profi varijanti punjac i tester su direktno vezani preko kabla koji se testira

to2.jpg

Šta li ovo može da bude, do sada nisam imao ovaj status a naručih 50ak stvari sa Alija?
6fbabbe7bbc82deee2443677dc43f72e.jpg

Poslato sa VTR-L29 uz pomoć Tapatoka

Jesi pročitao dal još nešto piše, ili vidi na 17track. Meni je bilo jednom tako na kratko, jer je bio status na našoj pošti da je za carinu. Ne znam sad dokle je tvoj paket stigao.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Budi uporan jer uvek ide ono, nisi ti u pravu nego mi.

Pomoć prijatelja? ������
Naručila sam klincu za Uskrs nekog dinosaursa od 7$ i platila da pošalju kao registrovanu pošiljku još 1,84$. Prodavac je poslao sa UC... CN brojem, bez praćenja pri čemu piše da ga je poslao preko TNT (na njihovom sajtu naravno piše da to nije njihov broj). Buyer protection bi trebalo da istekne za par dana, ali je lik samoinicijativno dodao još ceo mesec. Da mi je poslao paket kako je trebalo odavno bi bio tu, a ovako klinac će džabe čekati zeku. Besna sam ko ris. Kinez na to ponavlja "don't worry, my friend" I pravi se blesav kad napišem da nije poslao kako sam platila. Obzirom da je produžio vreme mogu li pokrenuti dispute pošto paket nije stigao? Ja s tim produženjem veze nemam. Inače uvek i sama tražim da se produži vreme, ali zbog toga što me je svojim sitnim lopovlukom doveo u ovu situaciju sad ne bih da dozvolim ni dan.

@Pera Detlić 77

Podjednako kasne i R_...CN i U_...CN.

rcn.jpg

Gomila februarskih porudzbina nije stigla , a sa druge strane vec su pocele da stizu aprilske....

U principu mozes da se zalis kad stigne na razliku u postarini . Mislim da vise od toga neces dobiti

Pomoć prijatelja? ������
Naručila sam klincu za Uskrs nekog dinosaursa od 7$ i platila da pošalju kao registrovanu pošiljku još 1,84$. Prodavac je poslao sa UC... CN brojem, bez praćenja pri čemu piše da ga je poslao preko TNT (na njihovom sajtu naravno piše da to nije njihov broj). Buyer protection bi trebalo da istekne za par dana, ali je lik samoinicijativno dodao još ceo mesec. Da mi je poslao paket kako je trebalo odavno bi bio tu, a ovako klinac će džabe čekati zeku. Besna sam ko ris. Kinez na to ponavlja "don't worry, my friend" I pravi se blesav kad napišem da nije poslao kako sam platila. Obzirom da je produžio vreme mogu li pokrenuti dispute pošto paket nije stigao? Ja s tim produženjem veze nemam. Inače uvek i sama tražim da se produži vreme, ali zbog toga što me je svojim sitnim lopovlukom doveo u ovu situaciju sad ne bih da dozvolim ni dan.
Nema veze što je prodavac produžio zaštitu, možeš da otvoriš dispute i tražiš povraćaj punog iznosa ako pošiljka bije stigla za 60 dana. Ako stigne otvaraš dispute i tražiš povraćaj poštarine jer je poslao bez praćenja a ti si doplatila praćenje.
Ja bih sačekao još jedno 10-15 dana preko tih prvih 60 pa onda otvarao dispute, jer su naši napravilu karambol sa štrajkom pa sve pošiljke kasne, ja imam 7-8 paketa kojima uskoro ističe zaštita i nijedan nije stigao.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Hvala, drugari! Nikad nisam otvarala dispute, ne bih ni sad da je poslao kako je trebalo. Stigle su mi sve R pošiljke zaključno sa krajem marta, njih desetak, a većina neregistrovanih s pocetka marta još nije, te kontam da bi verovatno stigla i ova. A sad treba da trčim da kupim drugi poklon za klinca pošto ovaj nije stigao..

Jel ima na aliju nozeva za secenje kože?
Nasao sam par komada i deluju mi kao da su za jednu upotrebu.
Trazio sam i kod nas medjutim nista mi ne izbacuje u pretrazi na guglu.

Nazad
Vrh Dno