Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ja kazem moj slucaj kakav je. Kad sam uzimao Card Holder sa 6$ na 3$ je napisano 6$. Ja mislim da mozes da se dogovoris sa prodavcem.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Kupio bih na Aliju jedan artikal cija je standardna cena veca od 50$, ali je trenutno aktuelan popust od 50%.

Da li bi kod ovog artikla bilo nekih problema sa carinom? Da li se u ovakvim situacijama na fakturi prikazuje puna cena sa dodatnim popustom, ili bi samo napisali cenu sa uracunatim popustom?

kakvoj fakturi?

na paketu pišu u 99% cenu koja je manja od one koju plaćaš. time pokrivaju njihovu vrednost robe što je njima i najbitnije.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Kad smo već kod opreme za auto, da li neko može da preporuči neki auto USB punjač? Ne mora biti quick charge.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Znam taj patent, meni se tu ne svidja sto zahteva obe ruke za postavljanje, ali i to je bolje od onog klasicnog sa stipaljkom, taj kad uhvati ne pusta :)

mene ste ubedili da probam sa magnetnim i kupio sam Baseus 360 Degree Magnet Car Phone Holder nekako mi se najvise svideo i hteo sam kvalitetniji da uzmem i zalepim negde na tablu.

To je ovakav:
Pogledajte prilog 254322Pogledajte prilog 254323Pogledajte prilog 254324

Malo sam razocaran bio sto za te pare nisam dobio proizvod u kutiji vec je dosao u jadnoj kesici, a mnogo jeftiniji dolaze u kutijama.

Kvalitet dobar, magnet drzi odlicno.
Dobio sam koznu i metalnu plocicu i dva kompleta nalepnica za montazu.

I Prvi problem...Na reno seniku ne nalazim adekvatno mesto gde mogu da zalepim ovaj nosac, jednostavno tesko je naci komad ravne plaastike na instrument tabli pa sam ga na kraju smestio pored displeja digitalne klime, i malo mi je nisko i ne svidja mi se bas pozicija, posto ja to svaki cas stavljam skidam i koristim za telefoniranje.

Inace lepak drzi odlicno nosac za tablu, cak ni zakrivljena plastika nije problem kako sam ocekivao. Dobar 3M lepak.
Mana je sto je sam nosac mali i na staklo ga je nemoguce zalepiti znaci samo negde na tablu moze.

Stavio sam prvo metalnu plocicu ispod maske, i nisma zadovoljan bio kako to stoji, i posto mi je maska crna bilo mi je logicno da zalepim onu "koznu" plocicu.
Estetski se uklapa do j@ja i lepi se savrseno ali mi smeta debljina te plocice narocito kada koristim telefon za kucanje dok lezi na stolu jer cini da se telefon klacka levo desno.

Mislim da cu staviti metalnu plocicu (glupo ce da lezi na crnoj podlozi) koja ce verovatno jos bolje da se lepi.

Najradije bi kupio posebnu neku veliku plocicu pa da mogu da ga lepim kako hocu.
Ako znate gde ima da se klupi plocica vece povrsine, javljajte?

I na kraju, nosac je za svaku preporuku i ceo je od metala.
Ovo je do sad nosac koji je najzgodniji za koriscenje.
Bakara uzmes plavizub za telefoniranje u kolima, muke sa skidanjem nestaju kao i sa placanjem kazni. :)

Sent from my E6653 using Tapatalk

Danas sam popunio porudzbinu za jedan artikal, i prilikom kupovine aktivirao sam Aliexpress kupon. Nakon potvrde porudzbine, prvo je bio status Verifying payment a sada je Fund Processing.

Ako sam dobro razumeo, taj status je trenutno zbog ovog kupona Aliexpress-a? On sad treba da prenese taj iznos kupona

https://www.alimaniac.com/how-to-sh...ifferent-order-status-on-aliexpress-mean-add/

Fund processing means that Aliexpress will release money to the seller for his goods. This information is irrelevant to you.

Bakara uzmes plavizub za telefoniranje u kolima, muke sa skidanjem nestaju kao i sa placanjem kazni. :)

Sent from my E6653 using Tapatalk

Sa nosaca telefoniram bez problema, bez skidanja.
Stvar je u tome sto cesto ja pozivam, a tu vecina nosaca takodje nije zgodna. Ovaj magnetni je do sad najzgodniji.

Tako je od kako ja kupujem da Alija, nekih 2 godine od prilike.
Zato kada god imam vremena surfujem i tražim povoljnije ponude u novim prodavnicama.

Sent from my TA-1021 using Tapatalk

Da li neko ima iskustva sa statusom posiljke Fund Processing?

U nedelju sam kreirao nekoliko porudzbina i sve su prosle sem jedne.

Zatrazio sam najpre kupon od prodavca, i video sam da mi je on odobrio ta 2 dolara popusta. Onda sam kliknuo na baner gde je Aliexpress omogucavao novim korisnicima da aktiviraju kupon od 4 dolara. Ta dva kupona su se odmah pojavila na mom profilu.

Onda sam popuno porudzbinu i izabrao sam da oba ta kupona (2+4) iskoristim na istoj porudzbini. Sve je proslo ok, meni je na payoneer racunu rezervisan iznos za ovu porudzbinu. Medjutim, od juce u toj porudzbini stoji status Fund Processing. Pomislio sam najpre da nisam mozda od prodavca zatrazio veci popust od onoga sto on nudi, medjutim ja sam taj popust zatrazio i video sam da mi je odobren.

Onda sam pomislio da nije mozda problem sa budjavim kuponom od Aliexpress-a. Video sam da pise da je on namenjen samo novim korisnicima (ja sam imao pre ove jos dve kupovine, profil postoji od prosle godine), medjutim, kada sam kliknuo na baner i zatrazio kupon, odmah mi se pojavio u listi aktivinih kupona.

Danas sam pisao na chatu te porudzbine i neko mi je odgovorio (ne znam da li prodavac ili neko sa sajta Aliexpress-a), da budem strpljiv posto je potrebno vise vremena da se obradi porudzbina.

"Fund processing" oznacava da si potvrdio da si primio posiljku i da odobravas slanje novca prodavcu.

Moguce da je i u tom slucaju isti status, ali ja nisam nigde kliknuo u ovoj konkretno porudzbini.

Na finansijskoj stranici porudzbine stoji Waiting Refund. Samo ne znam za koji iznos se radi refundacija. Da li treba meni da se refundira taj iznos koji je rezervisan na Payoneer nalogu, ili se mozda ceka da Aliexpress refundira ovih 4 dolara prodavcu.

Čovek je tek naručio stvari, prodavac ne dobija pare dok ti ne javiš da si dobio robu...verovatno duže traje obrada narudžbine zbog tih kupona...
A sad tek videh tvoju poruku, verovatno onda tebi vraćaju neki iznos...

Poslednja izmena:
A da postavis neki SS čisto da ne nagađamo?

E da, baseus onaj magnetni nosač koji sam hvalio.
Prvi fail, odlepila mi se pločica sa ledja telefona. Jednostavno otpao u vožnji verovatno od vrućine.

Jel postoji neki drugi lepak da zalepim ponovo?
Imam drugu pločicu ali mi trebaju obe.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pise da je Order Completed, dakle potvrdio si da si dobio artikal i sada se novac pusta prodavcu. Zali se ako je greska.

U prvom skrinšotu piše to, ali možda nisi primetio ovaj drugi skrinšot ispod u kojem se spominje refundacija.
Ne mogu da otvorim dispute, nije mi dostupna ta opcija. Kada sam pitao danas na chatu koji se nalazi odmah ispod ovog teksta da li postoji neki problem sa porudzbinom samo sam dobio sledeci odgovor
I'm inform you that the deal of the purchase need some time, so please be patient to wait for it. Have a nce day.

Mnogo konfuzno objasnjavas... i nepotrebno isecas vazne i bitne stvari sa slika
Ti si potvrdio prijem...

a mi bi sad trebali da pogadjamo sta je sta...nemamo pametnija posla :)

Poslednja izmena:
Nisam potvrdio prijem, pošto porudzina uopste nije bila u statusu shipping.

Ako ti nemas vremena, ne moras da odgovaras...

22222.PNG

Porudžbina zatvorena, dobijaš novac nazad.

Haha, koja konfuzija... Dakle, bakara je u pravu, ne razumem zašto ne napišeš šta se zaista desilo nego gubimo ovde vreme... Po ovim ss ti si dobio pošiljku i sada se novac prebacuje prodavcu...

kako se prebacuje prodavcu kad je refund? što zbunjujete čoveka? verovatno je ili prodavac odustao ili ali poništio prodaju ali treba da sačeka dan dva pa će biti jasnije. verovatno [emoji39]

A na prvom ss stoji order completed i fund processing? Sad mi stvarno moramo da gatamo šta se desilo...

....
E da, baseus onaj magnetni nosač koji sam hvalio.
Prvi fail, odlepila mi se pločica sa ledja telefona. Jednostavno otpao u vožnji verovatno od vrućine.

Jel postoji neki drugi lepak da zalepim ponovo?
Imam drugu pločicu ali mi trebaju obe.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

postoji 3M obostrano lepljiva traka - tanka.

kako si to uspeo sem ako je stajao ceo dan na suncu [emoji39]

PS
zar nisi dobio 3 plocice? dve metalne i jednu "kožnu"?

Poslednja izmena:
Pa stajao jeste na suncu, tu mu je mesto zar ne? :)

Treba mi dobra tanka traka, znas gde ima da se kupi?
edit:
ta traka je bre skupa ko otrov vise mi s eisplati da kupim nove plocice

Poslednja izmena:
to sigurno. niko ne prodaje traku na cm [emoji39]

Dobio sam dve plocice, jednu metalnu, jednu koznu, ali vidim da ima na aliju da se naruci tih plocica....trebace :)

jesi li siguran da si dobio original proizvod? nešto mi to ne pije vodu ja sam uz svaki dobio po 3 komada

ps
proverih i dobijaju se po 2 ali sam ja dobio uz svaki +1 metalni [emoji39] verovatno zbog količine

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno