Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Poštarina i tracking nisu isto...
Nisu oni u obavezi da daju broj za praćenje osim ako nisu tako naglasili prilikom prodaje.

Naplata shippinga kompenzuju rizik slanja u Srbiju.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Stigao drzac za auto, za oko 20 dana. Deluje okej ovako, veci je nego sto sam ocekivao, sto je pozitivna stvar. Videcemo kako ce se pokazati :)

IMG_20180720_103919.jpg

IMG_20180720_103931.jpg

3.6 dolara

OUDNEAS Universal Car Windshield Mount Holder Stands Phone Car Holder for iPhone 5S 6S 7 Plus GPS Car Mobile Phone Holder stands
http://s.aliexpress.com/qIzUjEra?fromSns=Copy to Clipboard

@bakara, nije tesko skinuti, posto je guma koja ga drzi deblja, uz malo mrdanja levo desno izadje posle par sekundi. Sto se stavljanja tice, otvorim stipaljku koliko da udje telefon, onda ga naguram do sredine :D

Imam Mofi case za telefon doduse(sa Alija, naravno), malo je deblji i kvalitetan je bas, mozda jedan od razloga sto je skidanje/stavljanje meni lakse.

Poslednja izmena:
Znam taj patent, meni se tu ne svidja sto zahteva obe ruke za postavljanje, ali i to je bolje od onog klasicnog sa stipaljkom, taj kad uhvati ne pusta :)

mene ste ubedili da probam sa magnetnim i kupio sam Baseus 360 Degree Magnet Car Phone Holder nekako mi se najvise svideo i hteo sam kvalitetniji da uzmem i zalepim negde na tablu.

To je ovakav:
HTB1tudUOFXXXXXHaXXXq6xXFXXX2.jpgHTB15ct5OFXXXXbeXVXXq6xXFXXXN.jpgHTB1DM1cOFXXXXaLXXXXq6xXFXXXQ.jpg

Malo sam razocaran bio sto za te pare nisam dobio proizvod u kutiji vec je dosao u jadnoj kesici, a mnogo jeftiniji dolaze u kutijama.

Kvalitet dobar, magnet drzi odlicno.
Dobio sam koznu i metalnu plocicu i dva kompleta nalepnica za montazu.

I Prvi problem...Na reno seniku ne nalazim adekvatno mesto gde mogu da zalepim ovaj nosac, jednostavno tesko je naci komad ravne plaastike na instrument tabli pa sam ga na kraju smestio pored displeja digitalne klime, i malo mi je nisko i ne svidja mi se bas pozicija, posto ja to svaki cas stavljam skidam i koristim za telefoniranje.

Inace lepak drzi odlicno nosac za tablu, cak ni zakrivljena plastika nije problem kako sam ocekivao. Dobar 3M lepak.
Mana je sto je sam nosac mali i na staklo ga je nemoguce zalepiti znaci samo negde na tablu moze.

Stavio sam prvo metalnu plocicu ispod maske, i nisma zadovoljan bio kako to stoji, i posto mi je maska crna bilo mi je logicno da zalepim onu "koznu" plocicu.
Estetski se uklapa do j@ja i lepi se savrseno ali mi smeta debljina te plocice narocito kada koristim telefon za kucanje dok lezi na stolu jer cini da se telefon klacka levo desno.

Mislim da cu staviti metalnu plocicu (glupo ce da lezi na crnoj podlozi) koja ce verovatno jos bolje da se lepi.

Najradije bi kupio posebnu neku veliku plocicu pa da mogu da ga lepim kako hocu.
Ako znate gde ima da se klupi plocica vece povrsine, javljajte?

I na kraju, nosac je za svaku preporuku i ceo je od metala.
Ovo je do sad nosac koji je najzgodniji za koriscenje.

Poslednja izmena:
@bakara

Nije valjda da trebas u svakom trenutku da imas metalnu plocu na telefonu, ili neku maskicu koja ima namenjeni metal pozadi, ili da lepis na telefon svaki put kada sedas u auto?

Ako je tako, to je po meni dosta lose i neprakticno, ali dobro, ne kazu dzabe sto ljudi sto cudi :)

Drago mi je sto sam preporukom uticao da uzmete kvalitetan proizvod. Necete se pokajati, za te pare perfektan. Traje mi oko dve gidine bez greske obavlja funkciju.

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Skoknete na OVU stranicu, u donjem desnom uglu ima reklama
A sta ce nam ovo?
Ne vidim nikakvu upotrebnu vrednost...

@bakara

Nije valjda da trebas u svakom trenutku da imas metalnu plocu na telefonu, ili neku maskicu koja ima namenjeni metal pozadi, ili da lepis na telefon svaki put kada sedas u auto?

Ako je tako, to je po meni dosta lose i neprakticno, ali dobro, ne kazu dzabe sto ljudi sto cudi :)
Nema tu lose i neprakticno... ja to tako telefon koristim tokom celog dana, meni nije to zbog navigacije i nemam izbor da ga ne koristim.
Znaci cim udjem telefon mora u nosac, cim ugasim mora u ruku, i tako ko zna puta tokom dana.

Plocica mi je zalepljena na masci, vizuelno ne smeta ni malo, cak sta vise ova kozna se odlicno uklapa, ali mi klacka telefon dok ga koristim na radnom stolu jednostavno ne mogu da kucam, tako da cu staviti srebnu koja je tanka.

Sad sam se setio da jos uvek nisam probao kako funkcionise dok je ukljucen punjac.
Magnet stvarno olaksava posao a sumnjao sam.

Jedinu manu ovaj nosac ima sto ne moze telefon da drzi pod 90 stepeni vec je maximum nekih 45 stepeni pa ne mogu da ga postavim tamo gde bi mi odgovaralo.

Poslednja izmena:
Onda i razumem sto ti je bitno da se sto lakse kaci/skida.

Meni ce koristiti s vremena na vreme, u vrh glave jednom dnevno za muziku, za navigaciju mozda jednom u par nedelja. Definitivno ne bih mogao da 10+ puta dnevno montiram u ovaj drzac i skidam, to je sigurno :)

Pa to ti pričam sve vreme ;)

Mada i ja sam ih izmenjao gomilu da BiH shvatio šta mi treba.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Znam taj patent, meni se tu ne svidja sto zahteva obe ruke za postavljanje, ali i to je bolje od onog klasicnog sa stipaljkom, taj kad uhvati ne pusta :)

mene ste ubedili da probam sa magnetnim i kupio sam Baseus 360 Degree Magnet Car Phone Holder nekako mi se najvise svideo i hteo sam kvalitetniji da uzmem i zalepim negde na tablu.

To je ovakav:
Pogledajte prilog 254322Pogledajte prilog 254323Pogledajte prilog 254324

Malo sam razocaran bio sto za te pare nisam dobio proizvod u kutiji vec je dosao u jadnoj kesici, a mnogo jeftiniji dolaze u kutijama.

Kvalitet dobar, magnet drzi odlicno.
Dobio sam koznu i metalnu plocicu i dva kompleta nalepnica za montazu.

I Prvi problem...Na reno seniku ne nalazim adekvatno mesto gde mogu da zalepim ovaj nosac, jednostavno tesko je naci komad ravne plaastike na instrument tabli pa sam ga na kraju smestio pored displeja digitalne klime, i malo mi je nisko i ne svidja mi se bas pozicija, posto ja to svaki cas stavljam skidam i koristim za telefoniranje.

Inace lepak drzi odlicno nosac za tablu, cak ni zakrivljena plastika nije problem kako sam ocekivao. Dobar 3M lepak.
Mana je sto je sam nosac mali i na staklo ga je nemoguce zalepiti znaci samo negde na tablu moze.

Stavio sam prvo metalnu plocicu ispod maske, i nisma zadovoljan bio kako to stoji, i posto mi je maska crna bilo mi je logicno da zalepim onu "koznu" plocicu.
Estetski se uklapa do j@ja i lepi se savrseno ali mi smeta debljina te plocice narocito kada koristim telefon za kucanje dok lezi na stolu jer cini da se telefon klacka levo desno.

Mislim da cu staviti metalnu plocicu (glupo ce da lezi na crnoj podlozi) koja ce verovatno jos bolje da se lepi.

Najradije bi kupio posebnu neku veliku plocicu pa da mogu da ga lepim kako hocu.
Ako znate gde ima da se klupi plocica vece povrsine, javljajte?

I na kraju, nosac je za svaku preporuku i ceo je od metala.
Ovo je do sad nosac koji je najzgodniji za koriscenje.
to što ga nisi dobio u kutiji je do prodavca. ja sam više komada uzeo i svi su došli u originalnoj kutiji.

ja ne koristim taj sa lepkom već onaj što ide u rešetku ventilacije, meni taj više odgovara. i koristim metalnu pločicu na masci ali pošto nosim telefon bez maske (ovo je prvi telefon koji nosim bez maske [emoji16]) maska mi stoji pored menjača [emoji39]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Od drzaca za telefon, preporucio bih ovaj (Ugreen gravity). Uspesno je zamenio Samsungov originalni nosac...

Prednosti:
- Sa jednom rukom se ubacuje
- Kako stoji na ventilacionim perima, telefon se efikasno hladi. Ko je putovao daleko leti, cenice :)

Mane:
- Kaci se na ventilaciona pera, pa ako ih nemate na izvol'te, nemate ga gde staviti
- Samo portret, mada se moze telefon moze okrenuti u landscape, ali se onda gubi prednost lakog ubacivanja. Iako sam do sada koristio telefon u landscape polozaju, nisam imao nikakav problem se navici na portret.

A sta ce nam ovo?
Ne vidim nikakvu upotrebnu vrednost...
Poenta je u daleko nižoj reklamiranoj ceni da bi te namamili da otvoriš oglas a kad ga otvoriš ništa od cene koju su ti obećali. Pre par strana smo pirčali o ovome, neko je rekao da nikad nije video takvu taktiku na aliju... Evo sad primera.
Btw, za ovo može i telefon da posluži, app se zove DigiHUD. :D

Gledam ove Ugreen gravity... Na prvi pogled zanimljiv, al obratite paznju vi sto ga imate ili koji ga planirate prilikom stavljanja telefona, potreban je neki napor, verukej da vrlo lako moze doci do loma ovih ventilacionih pera...

Po meni najbolja opcija, kao sto napish i ranije, magnetni i to na ventilaciju, nikakav napor nije potreban, a sa druge strane magnetni koji se negde lepe, to negde nike bas lako pronaci, kako izgleda.

Jedino mana je za one koji ne koriste futrole i nece direktno na telefon da lepe plocicu... Kazem meni s7 edge drzi kad nemam futrolu i bez ikakve plocice.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Toliko su počeli na aliju da muvaju na sitno da postaje baš iritantno...malo je i žalosno da smo za gomilu stvari praktično osuđeni na naručivanje od njih...naručio sam mi band narukvicu za 1.34...svidela se mojoj ženi, ajd i njoj da uzmem jednu, 1.77...ajd danas da još jednom pogledam boje, 1.99...a i kod njih inače stoji 1.20-1.99,ali naravno nema nijedne za 1.20 :) tip od koga sam naručio ranac ušao i on u kolo...fina komunikacija, ima preko 99 feedback...Stajala je regularna cena, kako sam ga dobio, stavio 4.89-9.80, naravno ponuda je samo za ranac, nema ništa za 4.89...gledam ovih dana yi lite kameru, nigde ne možeš da kupiš samo kameru... Samo neki tupavi bundle gde neku fake karticu od 16gb cene 30 dolara...ili neki levi Tripod isto za 30 dolara, ili waterproof kućište koje može daleko jeftinije posebno da se kupi...pretvaraju se u neviđene smorove prodavci...u 90 posto slučajeva postaje sve teže naći normalnu ponudu...

Gledam ove Ugreen gravity... Na prvi pogled zanimljiv, al obratite paznju vi sto ga imate ili koji ga planirate prilikom stavljanja telefona, potreban je neki napor, verukej da vrlo lako moze doci do loma ovih ventilacionih pera...

Gravity je onaj u koji samo spustiš telefon, okačio sam ja link par postova unazad. Nema nikakvog napora apsolutno.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

U startu ga namestis na dimenziju telefona? Ja sam mislio da se donja hvataljka povuce na dole inonda se i bocne rasire.

ne kad staviš telefon on težinom povuče donju a gornje se skupe i uhvate telefon

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Da, kako se donja malo izvuče tako se ove bočne skupe i uhvate telefon. Zgodan sistem baš.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Ljudi, verovatno je bilo price o ovome, ali nesto nisam uspeo da izlistam puno strana, zanima me da li znatate mozda da neki prodavac hoce da napise manju cenu zbog carine, konkretno me zanimaju neke akcione kamerice?

Jel neko zna kako na aliexpress-u uneti podatke od nove kartice za placanje da se nemoraju stalno ukucavati podatci ponovo?

Istekla mi internet kartica koja je zapamcena i sad kad sam dobio novu sa novim datumom dokle vazi, moram stalno ukucavati podatke jer mi je sistem zapamtio staru koja je istekla.

Jel neko zna kako na aliexpress-u uneti podatke od nove kartice za placanje da se nemoraju stalno ukucavati podatci ponovo?

Istekla mi internet kartica koja je zapamcena i sad kad sam dobio novu sa novim datumom dokle vazi, moram stalno ukucavati podatke jer mi je sistem zapamtio staru koja je istekla.
Idi na My Wallet i obrisi trenutnu karticu. Nakon toga pri novoj kupovini ukucaj podatke i oznaci da ti sacuva tu karticu

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Ima li šta interesantno(vredno kupovine) za brijanje na aliju?

Kupio bih na Aliju jedan artikal cija je standardna cena veca od 50$, ali je trenutno aktuelan popust od 50%.

Da li bi kod ovog artikla bilo nekih problema sa carinom? Da li se u ovakvim situacijama na fakturi prikazuje puna cena sa dodatnim popustom, ili bi samo napisali cenu sa uracunatim popustom?

Nazad
Vrh Dno