Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Danas mi stigao mi band 3 i odmah sam primetio da ima problem sa ekranom. Jedna linija ekrana ne radi (i na glavnom ekranu i kad se krecem kroz meni). U donjem delu brojaca koraka.
Poslao sam poruku prodavcu i zamolio ga da mi resi problem.

Da se cimam sa prodavcem ili da pokrenem dispute?

Sta mislite sta je najpametnije uraditi?
0e0ca3a7c57d0d6469727cfa851f859b.jpg
102987a6682a0d8f3fd88af93a8517f3.jpg

Bas nemas srece. Prvo pisi prodavcu pa vidi sta ce da kaze. Ako vrda onda tek Dispute. Trazi da posalje drugi i da ti produzi vreme za isporuku na sajtu. Ako nece onda Dispute i refund.

Ma dispute odmah, neispravan uredjaj. Ima samo da vrda kao i svi, kazace da je poslao novi uredjaj sa laznim trackingom i na kraju ces da izvisis. Full refund i zdravo.

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Gravity je onaj u koji samo spustiš telefon, okačio sam ja link par postova unazad. Nema nikakvog napora apsolutno.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Ja hoću da kupim neki nosač za ventilacioni otvor, sviđa mi se ovaj UGreen Gravity što si postavio, ne znam da li paše na ventilacioni otvor na Dačiji Stepway.
Da li ima neko ko vozi Dačiju i da mi preporuči nosač za Dačijin ventilacioni otvor.

Pa kači se na krilce standardno, ne znam kakvo je na Dačiji, ali treba da može bez problema.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Ma dispute odmah, neispravan uredjaj. Ima samo da vrda kao i svi, kazace da je poslao novi uredjaj sa laznim trackingom i na kraju ces da izvisis. Full refund i zdravo.

i šta onda?. ali će da kaže vrati uredjaj nazad i doatavi dokaz za isto pa će mu vratiti pare. Pokušaj da se dogovoriš, kako god bolje od slanja nazad [emoji41]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Haha, koja konfuzija... Dakle, bakara je u pravu, ne razumem zašto ne napišeš šta se zaista desilo nego gubimo ovde vreme... Po ovim ss ti si dobio pošiljku i sada se novac prebacuje prodavcu...

Fund processing znaci prebacivanje novca, ali u ovom slucaju se novac ne prebacuje prodavcu nego meni. Status porudzbine je genericki, nije bilo nikakve rucne promene statusa. Pitao sam zbog cega je prikazan taj status porudzbine i dobio sam sledeci odgovor:
Because the payment was fail, so if you want this product, please order it again.

Onda sam pomislio da nije mozda problem sa budjavim kuponom od Aliexpress-a. Video sam da pise da je on namenjen samo novim korisnicima (ja sam imao pre ove jos dve kupovine, profil postoji od prosle godine), medjutim, kada sam kliknuo na baner i zatrazio kupon, odmah mi se pojavio u listi aktivinih kupona.

To je u pitanju. Nisi nov korisnik, a greškom ti je omogućen taj kupon. Bilo je već reči o tome.

Odmah sam posumnjao da je taj kupon blokirao transakciju.

Danas su mi na sajtu ponovo ponudili da preuzmem kupon, kliknuo sam i sada vidim da imam jos jedan aktivan. Nadam se da to nije taj isti sto se odnosi na nove korisnike. Na ovom kuponu nije pisalo da se odnosi samo na nove korisnike. Pojavio se baner odmah kada sam ucitao sajt sa ponudom da preuzmem kupon od 4$ za kupovinu.

Porucio sam dva artikla iz jedne iste prodavnice, s tim sto su u pitanju bile dve razlicite porudzbine i na svakoj po jedan artikal.

Vidim sada da su obe te porudzbine dobile isti Tracking number.

Da li to znaci da su oni zapakovali ove porudzbine zajedno ili znaci da ce biti isporucene obe posiljke u isto vreme, istom metodom transporta?

Vidim da je jedna spakovana za isporuku u 06:12:12 druga u 06:12:14

Poslednja izmena:
Da, idu zajedno.
Ubuduće stavi artikle u korpu pa plati zajedno.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ne smeta meni to sto su to dve razlicite posiljke, posto je jedna 24$ a druga 29$.

Ja sam i zeleo da one idu zasebno.

U tom slucaju obavezno sacekas da posalje prvu pa tek onda porucujes drugi artikal. Prodavci hoce da stede na postarini i ako im ti kazes da ne salju zajedno oni obavezno ne urade tako.

A sto je meni odbilo narudzbinu onda? Napravio novi nalog, uzeo uplatio novac na drugoj kartici koju nikad nisam koristio, ali nece. Inace sam hteo onaj kingdian ssd.
A zanimljivo juce dosao drugar koji nema nalog na aliju, napravi nalog i naruci mi sa njegove kartice mi band 3 i proslo sa kuponom.
Screenshot_2018-07-24-15-43-48.jpeg

Послато са Tab2A7-10F уз помоћ Тапатока

Ja kazem kinezu da posalje odvojeno jer nameravam jos mnogo puta od njega da narucim istu stvar. On kaze sve je ok, saljem odvojeno, hvala sto kupujes od mene. Vidim na kraju poslao sve zajedno.

Mozda je Ali odbio porudbinu jer je ista IP adresa sa kojom je vise naloga narucivalo?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Poslednja izmena:
i šta onda?. ali će da kaže vrati uredjaj nazad i doatavi dokaz za isto pa će mu vratiti pare. Pokušaj da se dogovoriš, kako god bolje od slanja nazad [emoji41]

Do sada mi se nikada nije desilo da su trazili vracanje uredjaja kod takvih defekata. Eventualno snimak ostecenja i vrate pare.

Mozda je Ali odbio porudbinu jer je ista IP adresa sa kojom je vise naloga narucivalo?

E pa ako i to gledaju...
Pomislio sam i ja na to...skinuo se sa wifi i probao preko mobile data (valjda to menja ip?) i opet nece.

Poslednja izmena:
Gleda se i ID telefona, sa AliExpress aplikacije sigurno. IP ne gleda.

+1

Pa dobro ali prvi put je naručeno sa wifi. I dva različita telefona su u pitanju. Ne znam sto zeza. Novi nalozi, nove kartice...

Sent from my Passport using Tapatalk

Gledaju IP. Ja i kolega smo narucivali u isto vreme sa istog wi-fi-a. I prodje jedna narudzbina, druga sa drugog naloga prodje, a na trecoj pukne - jedan item prodje, drugi ne. I onda cetvta ne, peta ne, .... Gomila masnih kupona nam propadne. Sve dok nismo otisli na mobilni internet i onda je bilo ok.
Mobilni internet ne koristi istu adresu vec nekoliko C klasa.

Ne znam za ali ako hoces kvalitet pricali su ljudi da na ebayu valjda ima lik koji prodaje gillete iz koreje kao kvalitetniji su od evropskih.
Hvala za info, nažalost nisam našao ništa :/ buđavi serč na forumu izbacuje sve sem ne ono što treba, bukvalno prekopiram naziv teme i on ne može da je nađe!!!

Hoćeš na žilet ili hoćeš na baterije i na punjač ?

Žilet, sumnam da bi ono na baterije više bila depilacija nego brijanje :D

Future klon
Kvalitetan brijač sa podešavanjem agresivnosti

Yaqi četka, silvertip jazavac
Neverovatno jeftina četka za ovu klasu. Kažu i da su im sintetičke odlične

Hvala na preporuci, obojci, ove brijače sam gledao i ja, deluju ok jedino mi se ne sviđa što je ručka glatka a meni je uvek ruka mokra pri brijanju, klizi mi čak i giletov brijač sa gumenom drškom, mada možda uzmem jer nije skup, za probu. A četka izgleda najs, vidim da prodavac ima veliki izbor četki, ima i jeftinijih 6-7$, nego ja nešto i ne volim da se brijem pa gledam što manje vremena da potrošim na to a brijanje s ovim je čitava procedura :p

Kupis stipsu u kamenu (alun, alum, kako ko zove), nakvasis, prste preko toga i nema da klizi :) Ima da se kupi u DMu (balea anti-transpirant deo kristall) i odlican je za dezinfekciju lica posle brijanja. Ko ima problema da se usmrdi tokom dana - isto odlicna stvar.

Prodavac cetki je u stvari fabrika, ali zaista. Oni rade cetke na veliko za velike, a ovo im je kao neki test poligon. Cetke jesu dobre. Kad Italijani kupuju i hvale, nema dalje.

Jeste procedura klasicno brijanje, ali ne preduga. Uzmes sinteticku cetku (ne treba natapati), kremu za brijanje (palmolive, recimo) i pena je tu za 10 sekundi. Sintetika se lako pere. Brijac saperes i pred sledece pranje dezinfikujes alkoholom.

Dobio mejl od Alija. Izvinjavaju se zbog neprijatnosti. Odobren mi je refund. Bice na racunu za 3 do 21 dan navodno ������
Ne znam da li su uvek ovako azurni ili laskanje preko chata cini cuda ������������

Samo da javim da su pare legle na racun posle 4 dana. Vratili su iznos bez postarine. Veoma, veoma korektno cak stavise super sto se mene tice.

Hvala za info, nažalost nisam našao ništa :/ buđavi serč na forumu izbacuje sve sem ne ono što treba, bukvalno prekopiram naziv teme i on ne može da je nađe!!!

Žilet, sumnam da bi ono na baterije više bila depilacija nego brijanje :D

Hvala na preporuci, obojci, ove brijače sam gledao i ja, deluju ok jedino mi se ne sviđa što je ručka glatka a meni je uvek ruka mokra pri brijanju, klizi mi čak i giletov brijač sa gumenom drškom, mada možda uzmem jer nije skup, za probu. A četka izgleda najs, vidim da prodavac ima veliki izbor četki, ima i jeftinijih 6-7$, nego ja nešto i ne volim da se brijem pa gledam što manje vremena da potrošim na to a brijanje s ovim je čitava procedura :p

Yaqi silvertip četke su odlične, i sintetika im je super.
Od brijača mogu da ti preporučim nešto od Yaqi-ja takođe,

Ovi dupli OC, imam jedan i brije jako lepo, efikasan a prijatan
https://www.aliexpress.com/store/pr...zor-Gunmetal-version/2986023_32867627137.html
https://www.aliexpress.com/store/pr...-Color-Shaving-Razor/2986023_32861369675.html
https://www.aliexpress.com/store/pr...ety-Razor-3pcs-Razor/2986023_32849445181.html

Imam i ovakav, i on je prilično efikasan i jako prijatan, možda za nijansu agresivniji od Edwin Jagger DE89 brijača
https://www.aliexpress.com/store/pr...ge-Safety-Razor-Gift/2986023_32849405370.html

Ovaj takođe imam i on je jako dobar, agresivniji je od prethodnih i efikasniji, malo manje prijatan od njih ali i dalje lep za brijanje
https://www.aliexpress.com/item/Qsh...tainless-Steel-Handle-with-5/32824071659.html

Što se tiče Futur klona, imam original Merkur Futur i on je odličan jer podešavaš agresivnost,
jedino što mi se ne sviđa kod njega je glava koja je dosta ispupčena pa je malo nezgodno obrijati direktno
ispod nosa.

Nazad
Vrh Dno