Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Pogledajte kakve prava trazi ta aplikacija i kakve stvari vam radi po telefonu.
Ja je zato i ne koristim.

:) zanimljivo, al zato koristiš Android pa te čika Google i ne pita, a ovi te bar obaveste eto onako radi reda čisto da znaš, čemu pristupaju :) kulturno inače i ne moraju kupe sami podatke i bez tvog znanja :)

Imam isti gmail nalog na dva android telefona. Kalendar se sync-uje iako je data protok isključen na jednom od ta dva. Pa ti vidi. :)

Prvi put sam pokrenuo dispute. U pitanju je već dogovoren povraćaj dela novca. Da li sad samo da čekam da potvrdi i to je to? Jel ne moram više ništa da se petljam oko porudžbine? On potvrdi-njemu deo uplaćen, meni deo povraćen. Ako tako funkcioniše...:trust:

I da napomenem u paketu bila faktura od prodavca sa Aliekspressa. Eto i to je prvi put.

Poslednja izmena:
faktura treba da bude obicno negde na paketu, kao iz svih zemalja eu da carin a ne mora da otvori a da moze da ocarini :)

Počeo sam u odeljku carina da pišem o tome...A ima li ko da mi kaše odgovor na pitanje oko refunda?

Prvi put sam pokrenuo dispute. U pitanju je već dogovoren povraćaj dela novca. Da li sad samo da čekam da potvrdi i to je to? Jel ne moram više ništa da se petljam oko porudžbine? On potvrdi-njemu deo uplaćen, meni deo povraćen. Ako tako funkcioniše...:trust:

I da napomenem u paketu bila faktura od prodavca sa Aliekspressa. Eto i to je prvi put.
Da se dopunim ako bude neko u istoj nedoumici. Prihatio je i završeno je. Čak je i refundirano odmah. Ne treba ništa više da se čačka.

Ja se nadam da se vi salite.
Google makar za sve ima neko objasnjenje (sinhronizacija kontakta i slicno). Druga stvar je sto google, ako zelim sve prednosti androida, moram da koristim. Sta imam od aliexpress aplikacije?! 3$ popusta na godisnjem nivou... i zbog toga da rizikujem?!

Ja sam pitao u temi za aplikacije i receno je da aplikacija trazi prava koja joj apsolutno ne trebaju. Sto se tamo ne javiste, nego sada napadate.

Jel ste vi videli sta sve aplikacija trazi?
Device & app history
Allows the app to view one or more of: information about activity on the device, which apps are running, browsing history and bookmarks
Identity
Uses one or more of: accounts on the device, profile data
Photos/Media/Files
Uses one or more of: files on the device such as images, videos, or audio, the device's external storage
Camera
Uses the device's camera(s)
Wi-Fi connection information
Allows the app to view information about Wi-Fi networking, such as whether Wi-Fi is enabled and names of connected Wi-Fi devices
Device ID & call information
Allows the app to determine the phone number and device IDs, whether a call is active, and the remote number connected by a call
Other

delete other apps' caches
Npr koji ce mu djavo da mi cita broj telefona, broj telefona onog ko me pozvao?
Ili akaunte na telefonu, profile, koje aplikacije su upaljene, histori, bookmarks...

I slag na tortu: brise cash drugih aplikacija :smash:

Mislim stvarno...
Ko hoce da instalira neka izvoli :d

Ako imas rutovan telefon mozes aplikaciji da oduzmes sve te dozvole. Relano sad i najobicnija igrica trazi gomilu dozvola, tako da to nista nije cudno.
Ja uglavnom kupujem preko aplikacije, jer mi daje vise rezultata pretrage nego njihov sajt
Koliko ja znam to moze na odredjenim verzijama androida. Ja sam na 4.1.2 i tamo ne moze. Zar ne?

Može, instaliraš xposed i xprivacy i cepaš.

Eto nema više paranoje :D

Lepo je rekoh papa paranojaaaaa....

Ne znam o cemu pricas.
Nije stvar u tome zasto necu, nego zasto bih to instalirao.
Aman, trazi pored sve istorije da petlja i po drugim aplikacijama. Pa ko normalan bi to dozvolio. Da li bi to instalirao na windowsu da znas da ce iste stvari da radi taj neki program?
Ili si od onih koji ce posle da propovedaju da se instalira antivirus na telefon, jer postoje virusi za android?
U banci dajes da se skenira licna karta, jmbg... Zasto to ne delis ljudima na ulici?Paranoja?!

Zasto browsing istoriju zajedno sa dozvolama da ti vrsljaju po kompjuteru ne das kasirki u prodavnici ili trafici?
Aliexpress aplikacija je bas to, kasirka, nista vise. Njima se ne bunis da das, pa zasto ne bi i ovima...

Poslednja izmena:
[emoji24] [emoji24] [emoji24] [emoji24] [emoji24] [emoji24] [emoji24] [emoji24] Sta reci a nezaplakati[emoji24] [emoji24] [emoji24] [emoji24] [emoji24]

Odgovori su ti argumetovani, pa mozes da stavis jos koji smajli, ocigledno ih dozivljavas kao ordenje...

Pa ne znam izgleda mi svi ludi samo ti ne...
[emoji57]
Ja ti rekao kako mi ta aplikacija unistila fon pa sad ne mogu ni da ga ukljucim.[emoji57]

Narucio sam silikon 08.02. mail da je da mi je porudzbina poslata dobio sam 09.02. i od tada se nista ne desava... Tracking number ne postoji ni u kineskoj ni u nasoj posti ?! Ispada kao da nije ni poslato... Narucio sam jos jedan silikon od drugog prodavca i tu je sve ok...silikon je na putu ovamo...Sta da radim ? Da li imam pravo vec sada da pokrenem dispute ?

Ebay aplikacija koja ima identicnu primenu ne trazi nista od toga. Svako moze da proveri.
Za pametnog dovoljno...

@Milenkopfc:

Dispute mozes da pokrenes 5 dana nakon dobijanja tracking broja, samo ce ti sada malo produziti vrijeme odgovora zbog Kineske Nove Godine.

Poslednja izmena:
Meni paket nije ni poslat a naručeno pre par dana, do kada da čekam pre disput-a?

Ne znam, sad kako je produzen rok za isporuku dal bese na 90 dana ili vise, sumnjam da ce nesto resiti pre toga.
A imali smo i skoro vise slucajeva da je Paypal presudio u korist prodavca, tj, moze refund, ali kad posaljes nazad preporuceno, pa kome se isplati, carinski troskovi naravno ostaju u budzetu.

Poslednja izmena:
Da , to im je sad fora . Zbog nove godine im odobravaju produženje u samom startu , prodavci to koriste da ne upadnu u cajtnot , a ti čekaš i čekaš . Na eBay to ne rade ..

Znaci da cekam do 27. Pa tek onda da idem na dispute. Rok je standardno 39 dana.. Mogli su da ga produze onda..

Dispute služi da zaštiti kupca od prodavca prevaranta. Ne služi da kupac dobije povraćaj novca zato sto je proizvod dobio 45 dana a trebalo je 39og.

Druze, ne znam da li se meni obracas, ali cu da ti odgovorim na post :D

Naravno da dispute i treba da sluzi da zastiti kupca i da nema veze sa rokom isporuke, ali ja sam dobio tracking number jos 09.02. koji se ne vidi ni u kineskoj ni u nasoj posti, dovoljno je da pocnem da sumnjam..

Poslao sam kulturnu poruku prodavcu i pitao ga sta se desava sa porudzbinom. Iscekujem odgovor...

Naravno da dispute i treba da sluzi da zastiti kupca i da nema veze sa rokom isporuke, ali ja sam dobio tracking number jos 09.02. koji se ne vidi ni u kineskoj ni u nasoj posti, dovoljno je da pocnem da sumnjam..

Poslao sam kulturnu poruku prodavcu i pitao ga sta se desava sa porudzbinom. Iscekujem odgovor...

Ja sam baš u ovoj temi čitao između ovih silnih poruka da iako nije bio evidentiran TN ljudi dobijali pošiljke, tj. u prevodu svakakva čudesa se dešavaju sa njima.

Inače mali savet, svake godine kada prođe njihov praznik dolazi do masovnog "čepa" u isporuci pošiljki i to traje nekih mesec dana do normalizacije, tako da očekujte nove nevolje sa isporukama...

Da, tebi sam se obratio. Nema potrebe za dispute-om. Mozda tracking broj ni ne postoji jer je nešto jeftino u pitanju. Možda nije ni poslat do njihove nove godine. Sve što treba da uradiš je da čekaš ili da pošalješ poruku prodavcu da produži tvoju zaštitu.
Dispute se otvara kao krajnja zaštita tebe kao kupca i jedino se za tu namenu otvara. Za sve ostalo se možeš dogovoriti sa kupcem, produženje zaštite i slično.

Punisher gore, kupio nešto pre par dana, za vreme praznika kada ništa ne radi i hoće da otvori diapute. Obaveštenja o prazniku šljašte na sve strane. Zar smo toliko glup narod?

Nazad
Vrh Dno