Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Kao sto sam vec napisao, za jednu kupovinu sam otvorio dispute (problemi sa tracking-om), pa mi je prodavac porukom poslao novi tracking broj, pa sam onda CANCEL-ovao dispute i sada opet mogu da otvorim novi dispute dok traje period zastite.

Како раде Кинези за ове њиxове празнике, дали шаљу робу ако се поручи овиx дана или ће послати за две недеље? Додуше и овако знају да пошаљу посе седам дана па и више.

Poša nece raditi do 26 valjda tako da ne mogu da posalju sve i da hoće.

U *** ja naručio paket pre par dana, sad je u nekoj lokalnoj pošti kod njih. Znači do 26 neće mrdnuti?

Da, baš tako. Ako ti broj za praćenje do ovog trenutka nije pokazao da je paket napustio Kinu, nece mrdnuti do 26,27 a možda ni tada jer ce biti velike gužve u njihovim poštama, carini, aerodromima, kada počnu da rade.

Poslednja izmena:
Kinezi to malko zloupotrebljavaju . Sve stare pošiljke od pre mesec - dva , i sve nove od pre par dana , samo produže period zaštite , i to po 20 - 30 dana , mada im to slavlje traje svega nedelju dana . Ovi na Aliju im izlaze u susret , pa produžuju vreme . Inače :
2015.02.16: Just a little reminder that this year's Chinese New Year holiday will take place from 18-24 Feb. Keep in mind that orders purchased during this time may take slightly longer to arrive!

Spremam se da otvorim i drugi dispute , nervira me ta bahatost , mada ne znam kolko mi to pametno . Nisam ih previše otvarao , al počinju da me nerviraju .

Malo mi je to nelogicno da poste ne rade dve nedelje. Cemu onda narucivanje?

Većina on line prodavaca radi. Mnogi smanjenim kapacitetom ali rade.
Isto kao što je kod nas bio praznik dva dana a sve radnje su radile jer su plate radnika smešne i nije im problem da ih plate da rade za vreme.praznika, ako ih i plate....
Ako ti se žuri, ti kupiš kod nas u radnji i dobiješ odmah. Iz Kine naručiš pa kad stigne. Dva puta se obraduješ, dok naručuješ i kada stigne roba. Da li će to biti za 10-15 dana ili 75 dana, malo je bitno. Bar meni.
Takodje, da li ćeš nešto sada naručiti, ili sačekati deset dana pa opet naručiti...takodje je manje bitno. Dobićeš robu u slično vreme.. Ja sam npr. ovih dana značajno više naručivao nego obično. Nisam radio pa sam imao vremena da razgledam. Za deset dana verovatno neću imati ni blizu toliko slobodnog vremena.
Iz tog razloga, što mnogi smatraju da nema smisla sada naručivati, prodavci ovih dana organizuju više akcija. Dodaju poklone uz veće narudzbine i slično.

Poslednja izmena:
Možeš ti da naručiš al ćeš dobiti mnogo kasnije nego obično.

Ja sam pitao jednog kineza nesto u vezi moba na aliju i on mi je samo odgovorio izvinite pauza je od 13 do 25 cucemo se posle. Hvala :)

Jedo pitanje u vezi alija.. Zbog cega su neke cene povoljnije ako se narucuje preko mobilne apk ? Primera radi.

uploadfromtaptalk1424360203380.png

Poslednja izmena:
ako narucim preko mobilne apk da li eventualno mogu dispute da otvaram preko browsera i pc-a ili sve mora da se radi preko apk ?

ako narucim preko mobilne apk da li eventualno mogu dispute da otvaram preko browsera i pc-a ili sve mora da se radi preko apk ?

Sve je standardno, samo stoji na spisku porudžbina oznaka da je naručeno sa mobilnom aplikacijom.

Hvala na odgovorima. Sada vidim da je samo 3,4 dolara razlika u ceni,nije vredno cima :)

Znam ali sta se cimas ako narucujes preko moba?
Ja sam jednom za probu tako narucio i sve super jeftinije i stiglo mi kuci za 7 dana od kad je stiglo u kinesku postu.

Ja redovno da fona uzimam, isto je sve samo što imaš te popuste i piše da je naručeno sa moba.

Кажете да је са мобилног јефтиније поручивати?

Da tamo gde pise.

Pogledajte kakve prava trazi ta aplikacija i kakve stvari vam radi po telefonu.
Ja je zato i ne koristim.

Onda najpre treba da ne koristis android, tj google. ;)

Ako imas rutovan telefon mozes aplikaciji da oduzmes sve te dozvole. Relano sad i najobicnija igrica trazi gomilu dozvola, tako da to nista nije cudno.
Ja uglavnom kupujem preko aplikacije, jer mi daje vise rezultata pretrage nego njihov sajt

Poslednja izmena:
Papa paranoja, papa paranoja.....
Da znas sta je meni ta aplikacija napravila na fonu, ne mogu ni da ga ukljucim.
A ja se pitao zasto nece da mi se ukljuci fon.
Haaaaahaaaaahaaaaaa, kralj si zivota mi.

Poslednja izmena:
Ja imam takvu drugaricu koja bi da naruci nesto ali se plasi da ostavi podatke, broj kartice.. Pa to ce neko da zloupotrebi blabla.. Dobijem rak mozga od takvih ljudi.

Nazad
Vrh Dno