Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

tako je to sacekaj jos malo mesec dana je ipak za tako nesto premao...do 2 meseca bi trebao da cekas..produzi slobodno stici ce
Nisam siguran da li si meni odgovorio ili na neki post pri vrhu prethodne strane...Ako je za mene...On je produžio sam zaštitu bez mog pitanja već i to još 2 i po meseca. Ne bi to bio problem da nisam računao da će ranije stići je mi treba , recimo najkasnije za 40-tak dana od datuma slanja. To je već prošlo. Krivo mi je što sam platio poveliku postarinu od nekih 80$ za glomazan paket. Inače oni prodavci koji kao daju besplatnu poštarinu su je zapravo uračunali u sam proizvod, pa dođe isto kad se uporede krajnje cene. Expres usluga je bila kod svih i više nego duplo skuplja, pa je to već bilo van razuma. A sve ukupno je opet manje nego ovde kod nas. Gledao sam po kineskim poštama neke klasifikacije, ali slaba vajda od toga. Sitne stvari su se znale zagubiti sa Alija, pa pojave posle tri meseca. Ali ovo nije veliko kao pisamce pa da se "zaturi" negde..Ajd sačekaću još desetak dana, pa onda nešto odlučiti...

Moze il jedno kratko pitanje:

Dobio sam tracking broj za jednu posiljku prije 3 dana i danas se pojavio info na sajtu CN Post (ranije nije bilo nista za taj broj, tek se danas pojavilo), ali pise da je destination country Azerbejdzan :D
Prodavac me ubjedjuje kako se jos nije update-ovao tracking, da treba da sacekam malo, ali ocigledno da se update-ovao jer ranije nije bio nikakav tracking za taj broj.

Pa da li treba da ga poslusam ili odmah da idem na dispute? :)

Nisam siguran da li si meni odgovorio ili na neki post pri vrhu prethodne strane...Ako je za mene...On je produžio sam zaštitu bez mog pitanja već i to još 2 i po meseca. Ne bi to bio problem da nisam računao da će ranije stići je mi treba , recimo najkasnije za 40-tak dana od datuma slanja. To je već prošlo. Krivo mi je što sam platio poveliku postarinu od nekih 80$ za glomazan paket. Inače oni prodavci koji kao daju besplatnu poštarinu su je zapravo uračunali u sam proizvod, pa dođe isto kad se uporede krajnje cene. Expres usluga je bila kod svih i više nego duplo skuplja, pa je to već bilo van razuma. A sve ukupno je opet manje nego ovde kod nas. Gledao sam po kineskim poštama neke klasifikacije, ali slaba vajda od toga. Sitne stvari su se znale zagubiti sa Alija, pa pojave posle tri meseca. Ali ovo nije veliko kao pisamce pa da se "zaturi" negde..Ajd sačekaću još desetak dana, pa onda nešto odlučiti...
Bas zato sto je kabasto teze ce stici do tebe. One sitnice stizu relativno brzo. Stigle mi bubice za manje od 15 dana, nisam verovao. Doduse toliko su dobre da bolje da nisam ni narucivao :D

Moze il jedno kratko pitanje:

Dobio sam tracking broj za jednu posiljku prije 3 dana i danas se pojavio info na sajtu CN Post (ranije nije bilo nista za taj broj, tek se danas pojavilo), ali pise da je destination country Azerbejdzan :D
Prodavac me ubjedjuje kako se jos nije update-ovao tracking, da treba da sacekam malo, ali ocigledno da se update-ovao jer ranije nije bio nikakav tracking za taj broj.

Pa da li treba da ga poslusam ili odmah da idem na dispute? :)

Odmah otvaraj dispute, i trazi bar 3x sumu koju si platio zbog pretrpljenog dusevnog bola i zbog ko zna koliko propustenih investicija usled podmuklog zadrzavanja novca od strane kineskog prodavca magle...

Odmah otvaraj dispute, i trazi bar 3x sumu koju si platio zbog pretrpljenog dusevnog bola i zbog ko zna koliko propustenih investicija usled podmuklog zadrzavanja novca od strane kineskog prodavca magle...

Da mu trazim i prvorodjenog sina kao odstetu, samo me strah da ne zaluta u Turkmenistan :D

Moram svejedno da sacekam jos 2 dana za pokretanje dispute-a :)

Sačekaj dva dana pa mu opet piši i traži correct number , kao ovo je očigledno itd , da vidiš da li te zavlači . Onda mu zvekni dispute i to u fulu , pa nek sam ide u do Azerbedžana po pošiljku . Ako je manja suma sigurno ti je uvalio lažni tracking .

Vec sam mu ja pisao, nego se izgleda pravi lud, odgovara mi, na nekom tuznom prevodu na engleski, kako treba da se update-uje broj, ali sam mu rekao da cu odmah da otvorim dispute ako mi ne posalje ispravan broj. Malo me cudi jer sam mu vec pisao prije porudzbine i rekao je da ima na stanju, a sad me zavlaci i uzalud nam trosi vrijeme. Posiljka je male vrijednosti, neki konektori oko 10 evra, a prodavac mi je izgledao kao dobar (98,3 %, 650 porudzbina), ali *** :d

Nego me je samo interesovalo da li moze da se desi i da li je neko imao iskustva sa tim, da se tracking number prvog dana greskom upise na neku drugu zemlju? A za ostalo cu se lako izboriti, nisu nam Cajnizi dorasli :D

@ Ilion, Kica1:
Hvala na savjetima ;)

U svakom slucaju ako se to ispravi za koji dan otvori dispute slobodno. Mada mozda i nije do njega problem. Jedan nas kolega sa foruma je svojevremeno porucio neki uredjaj za koji je bilo od krucijalnog znacaja da stigne sto pre pa kad je proverio tracking ispostavilo se da je paket na putu za Senegal a ne za Srbiju. Kontaktirao je prodavca koji se kleo da je ispravno napisao adresu, cak mu je i sliku poslao paketa. Na kraju je paket obisao pola sveta i stigao nekako.
Nekako mi je sumnjivo da ti je uvalio fake tracking a ima toliko dobrih ocena. Verovatno je greska. A vecina kineza koristi google translate ako ne znaju engleski tako da nemoj da se cudis njegovom nepoznavanju jezika. Snalaze se, komuniciraju najbolje sto umeju.

Znam to za engleski, ne smeta mi, procitam nekako izmedju redova :)
A cudno mi je to sto se i meni ovaj Kinez kune da je to pravi tracking broj. Ima dosta dobrih ocjena, pogotovu za taj proizvod, a i da je htjeo da mi podvali fake, sigurno bi nasao bar neki broj koji ide za Srbiju, pa se zato malo cudim.
Ali u svakom slucaju ako se za 2-3 dana ne ispravi otvaram dispute, necu da gledam u horoskop hoce li mi stici paket ili ne :D

Sacekaj 7 dana, meni su tako dali broj koji je pisalo da ide ko zna gde, posle 7 dana taj isti je pokazivao kako treba. Nekad posta izda broj ponovo od pre par godina.

Verovatno je on lepo i poslao ali je greskom nekoga u posti moglo da ode za azerbejdzan kao sto je otislo i za senegal (ili neka druga africka zemlja). Ne verujem da bi se posle toliko vremena dobre trgovine brukao za 10.

Nesto sam zeznuo :mad: Naruci o neku masku za telefon,koja nije stigla posle 60 dana.Pokrenuo sam dispute ,prodavac mi je odgovorio odmah,kao guzva u posti i da li hocu da sacekam jos 20 dana i otkazem disput. E sad mi aliexpres ponudio opcije u okviru disputa da prihvstim predlog prodavca,odbijem,otkazem dispute i jos neku stavku. Ja sam kliknuo da prihvatam i sad mi stoji da je narudzbina zavrsena. Neodbrojava mi tih 20 dana samo mi nudi da ocenim kupovinu. Sta sam pogresno uradio????

Drugar je tako narucivao neke narukvice (cini mi se), i kad god je kinez poslao pisala je neka leva zemlja. Smarao ga je, kinez je tri puta slao i uvek je isto pisalo, na kraju mu dosle sve tri u u ruke :)

Sad sam tražio objašnjenje od prodavca. Naručio tri stvari za tablet i telefon, tpu case i folije su za nedjelju dana stigle u Srbiju (prema trackingu) i čekam ih, dok je futrola od 15 dolara kao poslata, dobijem tracking, ali na njemu je nula rezultata već 10 dana.

Sacekaj 7 dana, meni su tako dali broj koji je pisalo da ide ko zna gde, posle 7 dana taj isti je pokazivao kako treba. Nekad posta izda broj ponovo od pre par godina.

Verovatno je on lepo i poslao ali je greskom nekoga u posti moglo da ode za azerbejdzan kao sto je otislo i za senegal (ili neka druga africka zemlja). Ne verujem da bi se posle toliko vremena dobre trgovine brukao za 10.

Ovaj broj je bas registrovan prije 2 dana. Sad vidjeh na trackitonline (broj posiljke je RI319338650CN) da je izgleda u pitanju neka garderoba (valjda se vidi sa carinskog pregleda), pa cu ipak otvoriti dispute.

Ja moje ne mogu da dešifrujem gde je :D

Ako si tek dobio broj, trebas da sacekas neki dan dok se ne pojavi. Probaj da pratis posiljku direktno na sajtu poste koja ti je poslala i na trackitonline, tu se uglavnom prvo pojavi.

Ma ima sve al ne razumem xD

Trebalo bi da pise gdje je (broj poste) i sta se trenutno radi.

Na trackitonline ti napise na engelskom ako ti nesta znaci.

Juce su ga iz Pekinga poslali za Srbiju, trebao bi za par dana da stigne kod nas, a onda moze jos malo da stoji na nasoj carini, zavisi kako budu raspolozeni carinici :)

Kako juče kad sam dobio obaveštenje da je 03.02 poslato, stiglo mi ono obaveštenje da je poslato. A tek juče iz Pekinga, pa šta rade ti ljudi sa paketom u kini nedelju dana.

3. predato u neku postu u provinciji Kine (racunaj da je tek 4. prosledjeno iz te poste), 6. stiglo u Peking, 7. ga sortirali i poslali prema nama, ne vidim u cemu je problem. Relativno brzo i bez zastoja, pogotovu ako uzmes u obzir velicinu zemlje i pretrpanost njihovog postanskog sistema.

Pa dobro, nadam se da će stići u roku od nedelju dana.

*** koliko ste razmazeni nema stvari posle dva dana i odmah uarite u kuknjavu.

Zato što mi je paket iz Amerike stigao za 13 dana.

Zato što mi je paket iz Amerike stigao za 13 dana.

Bzv porediš Ameriku i Kinu i njihove poštanske sisteme, ako ti je nešto stiglo iz jedne države za 13 dana tj. Amerike gde poštanski sistem nije toliko zatrpan kao npr. Kineski gde imaš brdo posrednika, sabirnih centara i gde je opšta ludnica oko svega toga, onda je razumljiv rok što se tako dugo čeka, osim kada se radi o prioritetnim pošiljkama što menja pravila.

Sve u svemu nema pravila, nekome stigne za 7 dana, nekome za mesec dana, a neko čeka 2-3 meseca zavisi gde putuje iz Kine ka nekom drugom sabirnom i sotrirnom centru, pa onda opet prosleđivanje itd...

Poslednja izmena:
ima pravila, postoji china post i china normal post...jedan stize ocas posla drugi ne...tako mi rece kinez ali je ovaj obican china post nesto skuplji...

Nazad
Vrh Dno