Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ajde savet da li pravilno razmisljam:
Istice mi purchase protection za 2 dana
Status na posti je:
12.01.2015 13:47:38 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
13.01.2015 10:35:03 11003 IZMENIČNA POŠTA Od carine
13.01.2015 11:41:33 11003 IZMENIČNA POŠTA - 11200 GPC BEOGRAD Otprema

Cenim da mi produzenje Purchase protection-a nicemu ne sluzi bez obzira sto nasa carina drzi ovo skoro mesec dana...
Ako nesto sa robom ne bude bilo u redu i dalje imam dispute?

2015-01-15 13:57
10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2015-01-14 16:04
2015-01-13 12:20
2015-01-12 12:40
11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu
2015-01-12 12:23
11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće
Nemam bas iskustva sa ovim , ovih dana bi trebalo da stigne , tj da donese postar ? I sta ako ne bude niko kod kuce ?

Ostavice ti onaj papir za preuzimanje i 5 dana ce stajati u posti na koju se vodis.Sa tim papiricem i LK odes i podignes. Ako ne podignes vracaju posiljaocu.

Status na posti je:
12.01.2015 13:47:38- 10200 GPC BEOGRADOtprema
13.01.2015 10:35:0311003 IZMENIČNA POŠTAOd carine
13.01.2015 11:41:3311003 IZMENIČNA POŠTA - 11200 GPC BEOGRADOtprema

Cenim da mi produzenje Purchase protection-a nicemu ne sluzi bez obzira sto nasa carina drzi ovo skoro mesec dana...
Tako je meni bilo, stigle mi slusalice posle 3 meseca i to u trenutku kada mi je kinez poslao druge. Isto je stajalo 2 meseca da je na carini. Sve u svemu stici ce ti na kraju. Koliko sedih ces imati tada ne znam.

Status na posti je:
12.01.2015 13:47:38- 10200 GPC BEOGRADOtprema
13.01.2015 10:35:0311003 IZMENIČNA POŠTAOd carine
13.01.2015 11:41:3311003 IZMENIČNA POŠTA - 11200 GPC BEOGRADOtprema

У таквим случајевима замоли продавца да ти продужи време заштите купца. Продужиће ти довољно да истетираш робу коју си поручио. Тражи месец дана.

Свакако ће ти стићи, али да имаш времена да се играш пре него ли му "пустиш" новац.

Poslednja izmena:
Koliko vam obicno stoji "Your Payment is Being Verified " dok ne provere?
U principu par sati, meni nekada savno 1 dan zadnjih 3 godine ne vise od 6 sati, nekad i ranije. Pre tri dana kad sam zadnji put kupovao bese oko 6 sati za verifikaciju.

ljudi gledam da uzmem fles od 512 gb , kosta 10,61 evro(da ne stavljam link pa mozete pronaci prema ceni) , i vidim kaze neki da su dobili fleseve koji nisu od 512 nego npr 8 gb.
neki savet?

Jok. Bolje ne...

zasto? zbog memorije, posto ima losih, a ima i dobrih komentara 89 % su dobre ocene, ali brinem malo zbog ovih losih.

ljudi gledam da uzmem fles od 512 gb , kosta 10,61 evro(da ne stavljam link pa mozete pronaci prema ceni) , i vidim kaze neki da su dobili fleseve koji nisu od 512 nego npr 8 gb.
neki savet?
Po koji put brate?
Vidi o cemu se radi i bilo bi dobro da svi procitaju, ti sto su dobri feedbackovi su sledeci.
Ljudi su uboli u konp fles i on pokazuje 512GB i oni uzmu i pisu hvalospeve a u realnosti fles obicno ima 8 GB poske toga pise i brise u nedogled, eto to je razlog.
A oni koji su programom testirali pravi kapacitet i brzinu citanja/pisanja oni su napisali negativne komentare, jer u reali dobijes to.
Brate 512 GB za 10€ nemoj da si naivan.
Ali ako bas hoces da mi ne verujes ti naruci pa cemo dokazati ovo sto ti kazem.

zasto? zbog memorije, posto ima losih, a ima i dobrih komentara 89 % su dobre ocene, ali brinem malo zbog ovih losih.
89% je ocajan rezultat kada su fleske u pitanju. Vidjao sam fejk fleske po slicnoj ceni i sa znacajno boljom rezultatom.

Izbor dobrih prodavaca je ogroman na aliexpressu, nema potrebe ni carape kupiti ispod 95%.
Fleske zaboravi svakako.

Poz drugari,treba mi vas savet.
Porucio sam sa alija touch za nokiju 520,stigao mi je za nekih 20 dana i sve je bilo ok dok ga nisam namontirao na fon i shvatio da te touch losh tj sve radi,ali je neprecizan i nedovoljno osetljiv!
E sad me zanima da li uopste vredi da se zalim prodavcu ili da sve batalim jer od toga nema nista?
Ovo mi je prvi put da sam nesto narucio od njih a (verovatno i poslednji),pa me zanima neko vase misljenje :)

Ako je cena saglasna kvalitetu onda po meni nema potrebe ista raditi.
Ako je touch lazno reklamiran, i ako je nedostatak ozbiljne prirode, tj dokaziv, mozes snimiti njegove nedostatke i pozaliti se prvo prodavcu a kasnije odluciti da li je potreban dispute.

Licno ne pokrecem dispute olako. Trudim se da budem korektan, odnosno da se prema prodavcu odnosim onako kako ocekujem da se moji klijenti/kupci odnose prema meni.

Po koji put brate?
Vidi o cemu se radi i bilo bi dobro da svi procitaju, ti sto su dobri feedbackovi su sledeci.
Ljudi su uboli u konp fles i on pokazuje 512GB i oni uzmu i pisu hvalospeve a u realnosti fles obicno ima 8 GB poske toga pise i brise u nedogled, eto to je razlog.
A oni koji su programom testirali pravi kapacitet i brzinu citanja/pisanja oni su napisali negativne komentare, jer u reali dobijes to.
Brate 512 GB za 10€ nemoj da si naivan.
Ali ako bas hoces da mi ne verujes ti naruci pa cemo dokazati ovo sto ti kazem.

+1, ja sam ispao ******, pa ne morate i vi. Prevara, klasična.

U ovom slucaju tesko je razgraniciti odnos cena kvalitet jer ti touch-evi su manje vise svugde po istoj ceni i sa istim spikama od strane prodavaca. Ja sam konkretno uzeo neku srednju varijantu,znaci ni skupo ni jeftino i od prodavca koji je kao ok,ali eto ispalo je da ne radi...
Nedostatak je ozbiljan u smislu da ne radi kako treba,mislim koja je poenta prodavati touch koji nema svoju osnovnu funkciju,stvarno ne kontam te kineze

Kazem ja, znam sta pricam.
Valjda vise niko od nasih ljudi nece nasedati na ovakve ocigledne prevare znam ja da svi traze vise za manje ali ovo je nerealno.

Naravno da ja ne bih odande porucivao touch za galaxy Note,ali za telefon od 50e (lumia 520) smatrao sam da je to sasvim ok kupovina,ali ne...
Hocu da kazem da smatram da je cena tog touch-a sasvim ok,u odnosu na cenu i kvalitet fona,ja nisam isao na najjeftiniju varijantu i slicno. Ispada da je bolje da sam ovde kupio.
Stvarno sam razocaran :(

Jedno glupo pitanje, vidim da se uglavnom prica o isporuci fizickih stvari... 80 strana ipak ne bih citao.

Mene zanimaju kodovi na email, kako se uopste to kupuje preko Aliexpressa? Otvara se forma za kontaktiranje suppliera, niko nista ne odgovara, uopste ne kontam ecommerce biznis model. :)

Naručio tri para naočara, platio sam sam 12 dolara, kinez na paketu napisao 10, a naši procenili na 15 i naplatili mi pdv.
Pdv se plaća na svaku narudžbinu nevezano za cenu, za razliku od carine, jel tako?

Iskustva su različita na primer za f1 tako da je naplaćivana od 1300-5900 a uglavnom 3200 i prosek čekanja na carini 10 dana

Naručio tri para naočara, platio sam sam 12 dolara, kinez na paketu napisao 10, a naši procenili na 15 i naplatili mi pdv.
Pdv se plaća na svaku narudžbinu nevezano za cenu, za razliku od carine, jel tako?

da si narucio po jedne ne bi ti uzimali pdv 99posto..

Nazad
Vrh Dno