Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Hvala svima na savetima.
Naravno da problema nema ako sam kući kad poštar donosi.Ali provalio sam da njih često mrzi da uruče nego samo bupnu ceduljku.Taj šalter me brine

Imam jedno pitanje, mozda nije vezano za ovu temu i raspravu ali posto kupujem samo preko AE da pitam.
Do sada sam sa AliExpress-a kupovao 7 puta i to preko poste najsporijom i najjeftinijom varijantom.Ono sto me zanima, ja sam do sada narucivao na adresu koja mi je u L.K..Sada sam se preselio ali necu skoro menjati adresu boravka.Jel moze to da bude problem pri urucivanju paketa , ili jos nekih administrativnih procedura?

Neces imati problem, ako sam dobro shvatio ti zelis na drugu adresu da ti stize paket a ne onou u LK, jel da?
Ako je tako nikakav problem, imas tamo mesta da upises 5 adresa za dostavu, mozu da ti posalju gde god ti napises, nije problem druze.
Slobodno naruci gde ti dusa zeli, pa i ja narucujem na adresu koja mi nije u LK zapravo adrese koje nisu u LK.

Vodi računa da sanduče mora biti propisno obeleženo.

Ako kurir ostavi cedulju, a nije ovlastio tu osobu za primenje, to sto pise na licnoj karti ova ili ona adresa bice ih briga ko za lanjski sneg. Sve da je brat blizanac... Gleda se samo ime i prezime!

Probao da kupim kupon od 50$ za 1$, nisam još ni kliknuo, a već je bilo sold out!

Ja kupih Coolpad F1 za 115evra (imao sam kupon od 15$), ostaje mi zal da niam pokusao kupovinu od 200$, pa da dobijem jos 20$ popust, ali nisam imao ideju sta za jos 40 $ da kupim.

Ja sam odmah po otvaranju pokusao da kupim OnePlus, dodjem do checkout-a, ali payment failed,

Reason:
An unknown error has occurred.

Nije do mene, jer posle sekund kupih bateriju za lap za 4$ :) A i imam novca za gore pomenuti ..

Probaj drugog prodavca.

Kod drugih je oko 400$ kod ovog 200 :) Nema od toga nist' znao sam odmah, ali se ponadah da sam uspeo kada sam dosao do checkout-a :)

Samo bi zeznuo sebe da ti pare budu zarobljene 10tak dana... Ili još gore da dobiješ neku kopiju...

upravo tako...evo sad vidim one plus one za 199 dolara...poslao bi mi kutiju samo..

da li iko zna kako da iskoristim ove kupone sto su se osvajali na igrici..kada idem use coupon on me vrati na pocetnu stranicu aliexpressa i nista se ne desava :/

Poslednja izmena:
Uspeo je da ga kupi. :)
Imaš u temi o kineskim telefonima. :)
Videćemo ishod. Prilično je uporan. :)

da li iko zna kako da iskoristim ove kupone sto su se osvajali na igrici..kada idem use coupon on me vrati na pocetnu stranicu aliexpressa i nista se ne desava :/

Možda je gotoa akcija, trebalo je poraniti jutros.

Na ove zaboravi, biraj regularne prodavnice i koristi kupone, to je to.

Kupovina na AliExpress

nedavno sam narucio par nekih sitnica tipa par dolara u dve narudzbine od dva razlicita prodavca...dobio tracking brojeve, jedan poslao 1.avgusta drugi 6.avgusta...tracking info se za obe posiljke ne pomera, bas nista...kontaktirao prodavce, jedan mi napisao nesto sto ne uspevam da desifrujem zbog cudnog engleskog, a drugi mi odgovorio da zapravo nema trackinga jer je posiljka male vrednosti a njega tracking kosta 2 dolara (a tolika je i vrednost onoga sto sam narucio)...cemu onda sluze ti tracking brojevi koje sam dobio i da li se jos nekome to desavalo? narucivao sam dosta toga i ovo mi se desava prvi put pa me zanima jel to nesto sto mogu da ocekujem i ubuduce? mislim, sitnice su u pitanju, koje mi nisu tako hitne, tako da mogu da sacekam dok ne dodje neko vreme za eventualni dispute, ali svejedno pokusavam da ustanovim sta raditi ako se tako nesto desi?

inace prodavci imaju solidan feedback...

Poslednja izmena:
Na drugim sajtovima možda , na DX možeš da kupiš broj ako je narudžbina ispod 15 $ . Ovde sam uvek dobijao . Jedan od 5€ se ne pomera , ne mogu ga locirati , dok drugi od € 3,43 ima shipping cost od € 1,60 pa je možda to to .

narucivao sam jos neke stvari ispod 5 evra i tracking je radio...ne znam sad od cega to zavisi?

Za male porudžbine na aliju daju lažne brojeve za praćenje. Tipa ispod 10$ a svakako ispod 5$.

Neki prodavci odbijaju da šalju ispod 10$ baš zbog toga.

Sve pošiljke te vrste su mi stigle do sada. Ako se baš desi da ne stigne na vreme uvek zatražim produžetak zaštite za bar 30 dana jer ne želim da za takve gluposti odmah tražim pare nazad ili da šalju ponovo robu. U tim slučajevima je najgore ukoliko poštar ne ostavi kartončič u sanduče i to mi se desilo. Sreća pa su takva 4 paketa bili u pošti baš kada je stigao peti paket sa brojem za praćenje. Ukoliko imaš puno takvih paketa, pozovi poštu jednom nedeljno i proveri za svaki slučaj.

Znači, ili naručuj pakete veće vrednosti ili doplati za broj ili se pomiri sa tim.

Hmmm.. Ja sam sigurno narucio 20ak stvari sa alija i sve su bile ispod 5 dolara. Tracking je radio uglavnom normalno. Stvari su uvek stizale za oko 20 dana

problem je sto prodavac nista ne kaze oko toga, a i ne vidim kako bih mogao prilikom uplate da znam jel potrebno da platim za tracking broj....sto je najgore to je ocito od prodavca do prodavca, nema nikakvih pravila...sto rece fkloznica narucio sam dosta raznih sitnica i uvek je radio tracking bez obzira na cifru...

Samo pitaj sebe da li je realno da nešto kupiš za 2$, da to ovde vredi 500din a da ti to neko džabe pošalje preko pola sveta i da još doplati za broj za praćenje.

Kineza broj za praćenje košta bar par dolara tako da ja to maksimalno tolerišem i razumem.

ne optuzujem ja kineze niti sam se upustao u raspravu da li je realno, samo sam pokusao da ustanovim zasto je to tako...a inace je kod mnogih realno jer sam narucivao dosta toga sto kosta po par dolara i radio je tracking kao i za stvari od 200 dolara...

Ja imam nekoliku stvari narucenih ispod 5€ i svaka je imala tracking broj koji je radio.

Za male porudžbine na aliju daju lažne brojeve za praćenje. Tipa ispod 10$ a svakako ispod 5$.

Neki prodavci odbijaju da šalju ispod 10$ baš zbog toga.

Sve pošiljke te vrste su mi stigle do sada. Ako se baš desi da ne stigne na vreme uvek zatražim produžetak zaštite za bar 30 dana jer ne želim da za takve gluposti odmah tražim pare nazad ili da šalju ponovo robu. U tim slučajevima je najgore ukoliko poštar ne ostavi kartončič u sanduče i to mi se desilo. Sreća pa su takva 4 paketa bili u pošti baš kada je stigao peti paket sa brojem za praćenje. Ukoliko imaš puno takvih paketa, pozovi poštu jednom nedeljno i proveri za svaki slučaj.

Znači, ili naručuj pakete veće vrednosti ili doplati za broj ili se pomiri sa tim.
Koji je broj koji se u tim slucajevima zove?

Nazad
Vrh Dno