Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Šta se dogodilo kod Tebe ?

Inače , otvorio sam dispute , prodavac odbio , ali zakukao da mu to može imati uticaja na radnju i ponudio 3 USD . Ja odbio i ljubazno zamolio da sami nađemo rešenje bez mediatora ( extended dispute) . Kamericu sam već prežalio kod tog prodavca , našao sam i jeftinije kod drugih . A ovog ću da ganjam kolko mogu . Prdložiću mu na kraju da mi pošalje novu , a ja njemu video kao uništavam staru a zadovoljiću se i da mu dam negativnu ocenu .

Osim svađe i ružnih reči ,ima li još nešto čega treba da se pazim . Ima li limit u tom dispute , da ne dosadim ljudima ?
Kinez mi kao poslao opet slusalice pre 4-5 dana ali preko NL poste. Cekam da obrade to pa da proverim track number. Javicu sta se desilo.

Dali je moguce...?!? Taman mi je Kinez poslao nove slusalice pre par dana i danas mi postar ostavlja ceduljicu da preuzmem posiljku. Slusalice su narucene 4. maja. Putovale su 94 dana (slovima: devedeset cetiri)
Ne mogu da verujem, jednostavno ne mogu. Peske mozda nebih stigao iz kine za 94 dana ali biciklom bi sigurno otisao po njih u Kinu i vratio se za to vreme.

Moguće je.
Probaj da ne zezneš sada Kineza...

Meni se to par puta desilo da mi stigne posiljka posle 3-4 meseca. Sta da radis, nije do tebe, on garantuje sam da ce stici za neko vreme.

Ja uvek produžim zaštitu u takvim slučajevima......
Ali si u pravu za garantovano vreme dostave.

Medjutim, ako im budemo učestalo uzimali duple predmete, garantovaće dostavu Srbiji za 100 dana ili ćemo češće vidjati ono " Can not deliver to Serbia".

Poslednja izmena:
Moguće je.
Probaj da ne zezneš sada Kineza...

Necu da ga zeznem. Cekam samo da sutra odem do poste i podignem to pa cu videti kako cu s njim da resim. Ako moze da zaustavi posiljku bilo bi super, posto ne verujem da je to igde maklo jos uvek. Ako ne, nije nikakav problem da mu platim i te druge. Neka stoje za delove. Ja sam ih i onako uzeo samo da bih prepakovao moje sennheisere unutra jer su popucale. Ove sto sam narucio od Kineza su kopija.
Znam da bi neki cutali i primili dve posiljke opusteno ali lik je bio ok sve vreme, odgovarao je na poruke, odrzavao je komunikaciju. Postenog trgovca nikada necu prevariti pa makar bio na kraj sveta. Uostalom, 25$ je u pitanju.

Necu da ga zeznem. Cekam samo da sutra odem do poste i podignem to pa cu videti kako cu s njim da resim. Ako moze da zaustavi posiljku bilo bi super, posto ne verujem da je to igde maklo jos uvek. Ako ne, nije nikakav problem da mu platim i te druge. Neka stoje za delove. Ja sam ih i onako uzeo samo da bih prepakovao moje sennheisere unutra jer su popucale. Ove sto sam narucio od Kineza su kopija.
Znam da bi neki cutali i primili dve posiljke opusteno ali lik je bio ok sve vreme, odgovarao je na poruke, odrzavao je komunikaciju. Postenog trgovca nikada necu prevariti pa makar bio na kraj sveta. Uostalom, 25$ je u pitanju.

Nisi ti kriv što si toliko čekao, a ni prodavac možda. Ne znam koliko ti se isplati da mu šalješ nazad taj 2. par kad ti stigne. Oko 1000din je bilo vraćanje nazad jedne majice koju je moj prijatelj poručio.

Najmanje sam tu ja kriv a nije ni prodavac kriv, on je to poslao na vreme, pratio sam posiljku. Ko zna gde se to sve vucaralo 3 meseca. Moglo je ceo svet da obidje nekoliko puta.
Mogao bih jednostavno da ne primim posiljku i da je vrate za dz ali necu slati nazad sigurno. Radije cu mu platiti i baciti slusalice na oglas po nabavnoj ceni u slucaju da ih ne zadrzim ili ne poklonim nekome. Dogovoricu se ja s njim bez problema, meni svaka kombinacija odgovara.

Najmanje sam tu ja kriv a nije ni prodavac kriv, on je to poslao na vreme, pratio sam posiljku. Ko zna gde se to sve vucaralo 3 meseca. Moglo je ceo svet da obidje nekoliko puta.
Mogao bih jednostavno da ne primim posiljku i da je vrate za dz ali necu slati nazad sigurno. Radije cu mu platiti i baciti slusalice na oglas po nabavnoj ceni u slucaju da ih ne zadrzim ili ne poklonim nekome. Dogovoricu se ja s njim bez problema, meni svaka kombinacija odgovara.

Malo je ljudi kao ti danas. Svaka čast!

Danas posle 15-20 dana natezanja dobijem pismo od Nemacke poste da su moj paket izgubili, odnosno verovatno vratili nazad u Kinu iz nepoznatih razloga (ostvili poruku da ga podignem u posti i tu mu se gubi svaki trag). Do isteka roka za dostavu ima jos oko 20 dana i interesuje me kada da pokrenem spor?

Ја сам поручио батерију за лаптоп неколико дана пре него што је шведска пошта одлучила да више не превози батерије. После два месеца покренем случај код Алија. Добијем случај и врате ми кеш.

Шта је интересантно, да је продавац гарантовао 25 дана доставу за батерију и укупно 60 дана за све доставе и враћа новац.
На поруке није хтео да одговара, чак сам се дописивао са њим и нудио му добре понуде. Није хтео да прихвати и само је говорио, пакет је на путу.
Ево после три месеца и више дана поштар оставља поруку у сандучету, једва чекам да га видим УФ.

Кинезу јављам да ћу је вратити њему, односно да је нећу узимати. Ево њега, брзо нуди ми да је платим преко paypala. Одем до поште, батерија плаћена 9 евра и поштарина 9 евра. Наша држава тражи ПДВ и њихове услуге 320 динара. Само сам рекао да им врате то, узео сам другу, па се нећу зезати са овом. Нећу кинезу одговарати, да види како је то!

Е да продавац има добре оцене, није неки преварант.

Javio sam kinezu sta se desava i poslao mu sliku pisma od DP pa ako me eskivira pokrenucu spor

Pokreni slobodno spor. Da je ok lik resio bi ti to bez problema.

Sto se mene tice sluske su stigle. Kontaktirao sam i kineza (koji se zove Will Smith btw :d), rekao sam mu da su one prve stigle i predlozio mu moguce opcije za druge pa kako god on odluci.
Sluske cak i nisu lose za te pare.

Sto je naj gore lik je bio skroz korektan prilikom kupovine, rekao sam mu da da predlog resenja i cekam odgovor do suta

Ja uzimao svojevremeno neke silne ekstendere doduse sa ebay-a i lik zaboravio da mi ubaci adaptere unutra. Kaze on poslace mi ali ja mu objasnio kako mi masina stoji bezveze i da mi se ne isplati da cekam i da moram kupiti ovde po mnogo vecoj ceni i lik mi posalje duplo vise adaptera i vrati mi nesto novca. E to je korektan lik. Koliko je ko korektan vidis tek prilikom reklamacije, kod kupovine su svi fini kao Alti.
Zbog toga cenim postene trgovce. I ovaj lik za slusalice me zamolio da sacekam jos malo i na kraju mi je druge poslao. Video sam da je lik ok i nisam imao nameru da pokrecem dispute. S normalnim ljudima sve mozes da se dogovoris.

Javio se oko 21h kinez.
" Drug moj dodar, nemoj poketati spor do suta kad proverim sa kineska posta sta se desava. U kini sada noć."
Brat google ga preveo

Sa ebay prodavcima imam daleko losije iskustvo u odosu na kineze

Poslednja izmena:
Ebay prodavci nisu Kinezi?

Moj Kinez odgovorio, kaze da ne brinem i da se otici do poste da povuce paket.

"Драги пријатељу, имам вести из Кине Пост
али су рекли да је пакет стигао у вашој земљи, они не могу да прате шта
ли Пошта напише када ће пакет бити послат назад?
, а број је и даље праћење РА184727570ЦН тако да Ја могу да пратим пакет?
Можете ли да сачекате неколико дана?
Ако је информација о Интернет исправке и показује да је на путу у Кину
ја сигурно ће вас вратити новац
мислим да не треба превише дана, молим вас дајте ми 5 дана
ја ћу га пратимо сваки дан, ако се ажурира информације, писаћу порука вама и да вам поставим отворите спор за пуну рефундацију
Да ли је то у реду?
Морам да кажем да је заиста штета
Нико од нас желе да виде ову врсту ствари дешавају
бест регардс
Мај "
Sacekacu ga tih par dana posto mi nije tako hitno.
Pazarim kod lokalnih prodavaca na ebay.de tako da nisu kinezi

Ma tako stoji vec dugo i nema veze sa pravim stanjem. Stigao u Minhen i pokusana je dostava, kako nije bilo nikoga u stanu ostavljena je ona cedulja da podignem u posti ali ga tamo nema i kazu da je verovatno vracen,sto su mi i pismeno dali posle 2-3 nedelje natezanja

da li moze neko da mi kaze posto jos nisam uzimao sa ali-a a da se placa postarina za predmet. da li je postarina koja pise recimo 2 dolara konacna i ja to placam odmah kad placam i predmet skida mi sa kartice ili ja te pare dajem postaru kad mi donese i ta cifra moze i da bude veca?

Plaćaš odmah poštarinu sa predmetom. Poštarina ne može da bude veća od tog iznosa koji si prihvatio da platiš prilikom kupovine predmeta.

Plaćaš odmah poštarinu sa predmetom. Poštarina ne može da bude veća od tog iznosa koji si prihvatio da platiš prilikom kupovine predmeta.

Znaci meni ako stigne predmed kod kog je cena bila recimo 43 dolara i postarina 2..ja nista sem ovih 45 ne moram da platim vise, sem naravno ako nasi carinici ne umesaju prsti i ne naplapte jos carinu...samo sam se plasio da tih recimo 2 dolar kod nas ne naraste na 22..

Samo možeš imati troškove prema našoj carini. 32% od njihove procene vrednosti i otvaranje paketa.

da li moze neko da mi kaze posto jos nisam uzimao sa ali-a a da se placa postarina za predmet. da li je postarina koja pise recimo 2 dolara konacna i ja to placam odmah kad placam i predmet skida mi sa kartice ili ja te pare dajem postaru kad mi donese i ta cifra moze i da bude veca?

Nemoj se brines placas samo nasima carinu i pdv(carina ako je bude zavisi od toga koliko kosta roba), otvaranje i zatvaranje paketa, to uzima posta jer to otvaranje i zatvaranje rade radnici poste ne carinici oni samo odredjuju da li i koliko placas, to mnogi ne znaju .

Samo možeš imati troškove prema našoj carini. 32% od njihove procene vrednosti i otvaranje paketa.
Samo bih ovde ispravio troskove prema nasoj DRZAVI, jer to ne ide carini vec u budzet nase drzave.

Znači pogodio sam, ipak si zaposlen u carini srbije :)

daj da napravimo neki dogovor, da prolazimo carinski pregled sa 50% manje dažbina? :)

Не питај шта држава може да учини за тебе, већ шта ти можеш да учиниш за државу:)

Imao sam jedan problem sa Kinezom. Tacnije sponzor problema je bila nasa nesposobna posta, ali je sve upetljano pa hocu da iznesem iskustvo.

Dakle Kinez je nesto poslao sto nema veze sa time sto je trebalo da posalje. Kada sam se zalio, on mi je bezobrazno rekao kako to nije njegovo i kako je proverio broj za pracenje i posiljka jos nije meni isporucena. Posiljka je naravno isporucena i naravno, njegova je. Onda sam pogledao sta pise na postinom sajtu za pracenje posiljki i stoji sledece.

123.jpg

Dakle stvarno ne pise da je paket preuzet, vec samo da je u lokalnoj posti. E sad, nisam bas 100% siguran, ali jedno 90% jesam, da je to tako uvek kada se salje neki paket iz inostranstva. Ako jeste, to je potencijalno ozbiljan problem. Ti znaci ne mozes da dokazes da si preuzeo paket, jer ne pise da jesi. I prodavac, ako je djubre kao ovaj moj onda moze da se pravi lud i ne mozes mu nista.

Ja sam problem resio tako sto sam preturao po djubretu, koje srecom jos nisam bacio i nasao kutiju koju je poslao na kojoj pise lepo i posiljalac i primalac i broj za pracenje i sve drugo. I to sam slikao, poslao na dispute i dobio pare nazad. Da sam kojim slucajem bacio djubre, mogao bih da se slikam sa parama.

Vrh Dno