Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

To obicno resi Ali ili sam prodavac....procitao dam dosta komentara gde ljudima vracene pare a i dosta gde nisu. Takodje se desavalo da puno ljudi podvali svoje staro staklo kao slomljeno novo...

Najbolje je da snimis svako otvaranje paketa, ako se nešto desilo, posaljes prodavcu poruku, ako neće da refundira, otvoriš dispute, prilozis snimak, i Ali će presuditi u tvoju korist 99%.
Imao sam slučaj, prvo pisao prodavcu, on i njegove fore, da narucim ponovo pa će mi poslati kao 2 kom. Otvorio dispute, prilozio dokaze, tražio parcijalni refund, jer predmet nije ceo oštećen, prodavac se nije odazvao, i Ali rešio u moju korist.

Ако се позовем на refund који је поступак? Да ли ја треба о свом трошку да шаљем уређај назад или шта? Ово ми је прва ствар коју сам поручио на Алију па не знам како то функционише.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Kada ides open dispute, tamo imas opciju da li ces da ti refundiraju deo para i napises koliko ili ces da vratis robu. Naravno sta god da je sa robom ne isplati ti se nikada da je vracas. I ne trazis refund nikada vise od 75%-80%, jer negde sam procitao da tada moze da donesu odluku da se vrati roba.
Ja cekam mesecni izvestaj iz banke da vidim da li su mi vracene neke pare :)

Зато и питам јер ми се никако не цима сад да плаћам поштарину за враћање робе за ствар коју сам платио 10$…

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

ja razmislajm da uzmem ekran za Rpi3 70e, al realno gledano opet mi se neisplati da saljem nazad, nista snimicu telefonom i nadam se da ce da prodje nepolomljen

Drugari pomognite mi da resim mit. Situacija je ovakva:

8913a7bb2ed7107ee552f55b70d438e7.jpg

Koliko je meni jasno roba je prosla carinu i stigla u postu? (Btw to da je stigla u post office pise da je 19.01, a pojavilo se 26.01. u tracku da je stigla)

Sent from my A0001 using Tapatalk

Zato uvek uzeti Bluetoth zvučnik u koji ide BL-5C baterija i milina :)

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Pitaj postu, stvarno, bio je jos jedan slican slucaj, isto NS, prosle nedelje! Nije nam javio covek sta se desilo na kraju, a bas cudni statusi.

U pitanju je procesor. Nista drasticno veliko. Bacio sam tiket pa cu javiti kad odgovore.

Ovo je neka zavebancija ,najbolje da pitas na http://www.posta.rs/struktura/eng/kontakt/postavite-pitanje.asp
Problem je sto se vratila na carinu , da li stvarno ili samo virtuelno pitaj postare

Ladno mi je paket vracen pre 12 dana! Znaci 12 dana ja pojma nemam da je postar dosao i nije video ime na sanducetu, mrsko mu bilo da okrene broj i da pita: Izvinite koji je broj stana....... Damn da sam znao da je nekom mrsko da odradi posao za koji ga placaju poslao bi i sliku zgrade, plan lifta...

Uh, nezgodno. Znaci skroz se vratio prodavcu, ili je na putu ka prodavcu (a jos uvek u Srbiji)?

EDIT: sad vidim, 19. januara vraceno ka carini. Znaci vec je napustilo Srbiju i otislo nazad u Kinu?

btw. koji CPU si uzeo, koliko $ i koji prodavac? ...ako se sme pitati. :)

Poslednja izmena:
Uh, nezgodno. Znaci skroz se vratio prodavcu, ili je na putu ka prodavcu (a jos uvek u Srbiji)?

EDIT: sad vidim, 19. januara vraceno ka carini. Znaci vec je napustilo Srbiju i otislo nazad u Kinu?

btw. koji CPU si uzeo, koliko $ i koji prodavac? ...ako se sme pitati. :)
Rekla mi je zena da je jos na carini po kompu, ali da ne mora da znaci. Dala mi je broj, mozda je kojim cudom jos tu.
Sta treba da uradim ako nije?

Xeon E5450 za 775... Stoji mi masina mesec dana bez procesora, a kako vidim stojace jos toliko.

Ako su vratili ,onda samo da pitas prodavca da posalje ponovo . A adresu pisi u fulu ulica, broj , broj stana ...
Inace postari nikad ne zovu telefonom , oni koji zovu su pocetnici i retki su

Poslednja izmena:
Rekla mi je zena da je jos na carini po kompu, ali da ne mora da znaci. Dala mi je broj, mozda je kojim cudom jos tu.
Sta treba da uradim ako nije?

Xeon E5450 za 775... Stoji mi masina mesec dana bez procesora, a kako vidim stojace jos toliko.

Uh, ja bas i nisam osoba da ti deli savete s'obzirom da licno imam malo iskustva u vezi sa AliExpress-a. Neko iskusniji ce ti odgovoriti!

Ono sto bih ja sigurno radio, je da ne gubim vreme. Ako je rekla da je 'po kompu' jos na carini, otisao bih na carinu i probao da zamolim da ga pronadju ili sta vec. Ovo je neko moje razmisljanje, moguce da lupam, i da postoji bolji redosled akcija koje treba preduzeti.

Medjutim, ako je predmet napustio Srbiju, mislim da tu vise nema pomoci osim da obavestis prodavca da ti predmet nije isporucen i da se vraca nazad za Kinu, pa da ga zamolis, kada pristigne, da ti ponovo posalje.

Valjda ce neko iskusniji uskoro odgovoriti i dati ti bolji savet.

btw. na koju plocu bi isao taj procesor? I da li joj treba 'custom' bios da bi ga prihvatila?

Poslednja izmena:
Ako su vratili ,onda samo da pitas prodavca da posalje ponovo . A adresu pisi u fulu ulica, broj , broj stana ...
Nisam imao do sada problem sa brojem stana. I ne znam kome sam ostavio broj telefona, baba me sigurno nece zvati. Svakako naucio sam za sledeci put.
Sad se molim da jos nisu vratili robu, ako jesu moracu da molim kineza da posalje opet...
@twister posalji mi pm ako te interesuje kako i sta za procesor, da ne offtopicimo. :)

Narudzbina od 17.11, posle 4 dana je presla u status Successful pick up by china post i od tada nista. Nemam pojma sta se desava, a nemoguce mi je da nije stigla u Srbiju za dva meseca (ranije je stizalo za obicno 30ak dana). Pomerili su mi termin za isporuku na 14. februar, tada cu moci da otvorim dispute.

Da li se neko susretao sa slicnim slucajem?

U mom slucaju stiglo pre neki dan . CN posta je ozbiljno podbacila tokom ovih praznika .

Uh, ja bas i nisam osoba da ti deli savete s'obzirom da licno imam malo iskustva u vezi sa AliExpress-a. Neko iskusniji ce ti odgovoriti!

Ono sto bih ja sigurno radio, je da ne gubim vreme. Ako je rekla da je 'po kompu' jos na carini, otisao bih na carinu i probao da zamolim da ga pronadju ili sta vec. Ovo je neko moje razmisljanje, moguce da lupam, i da postoji bolji redosled akcija koje treba preduzeti.

Medjutim, ako je predmet napustio Srbiju, mislim da tu vise nema pomoci osim da obavestis prodavca da ti predmet nije isporucen i da se vraca nazad za Kinu, pa da ga zamolis, kada pristigne, da ti ponovo posalje.

Valjda ce neko iskusniji uskoro odgovoriti i dati ti bolji savet.

btw. na koju plocu bi isao taj procesor? I da li joj treba 'custom' bios da bi ga prihvatila?
Koliko ja znam to kada se vrati u kinu prodavac treba da plati za to sto se vratila nazad postarinu, a ne verujem da ce to uraditi jer je sigurno skuplje nego sto je on poslao..tako da ja mislim a i citao sam ovde negde da ce taj procesor zavrsiti na nekoj licitaciji..

Tako je, nikada ne ispustajte celu adresu! Ako se ne poklapa prezime sa sanducetom, barem ce ostaviti u broju sanduceta, ili negde preko, kako ko.
Mene postar zove ako nisam tu ;)

Koliko ja znam to kada se vrati u kinu prodavac treba da plati za to sto se vratila nazad postarinu, a ne verujem da ce to uraditi jer je sigurno skuplje nego sto je on poslao..tako da ja mislim a i citao sam ovde negde da ce taj procesor zavrsiti na nekoj licitaciji..
Sta bre da licitiraju? Procesor koji mi je stigao u posti iza zgrade a liku je bila cimka da me pozove da pita gde da ostavi papiric, ili makar sms da baci da nije uspeo da ostavi.

Ma okej to...nego kada se posiljka vraca u kinu a tamo to kinez ne prihvati jer mora da plati postarinu nazad..ta roba ide na licitaciju....

Pa ako je neuspesna isporuka, a posiljalac ne zeli da uzme nazad predmet(e),ta posiljka ostaje carini da ide na licitaciju ili se unistava, zavisi.

Nazad
Vrh Dno