Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Koristim visa internet debitnu platnu karticu postanske stedionice za kupovinu preko neta na aliexpress.I sad mi nije jasno npr. ocu nesto da kupim u zadnja tri dana i nece da mi potvrdi kupovinu.Kao objasnjenje obrati se banci i vidi u cemu je problem.Sa te kartice podizem novac sa bankomata i neki put trazi ponovo da ukucam pin ili nece da da pare.
Sad mi nije jasno sto malo malo pa zeza i nikad nisam siguran da cu da podignem pare ili da obavim kupovinu sa neta (prvo vreme isto nije htelo odmah vec posle tri dana,valjda nemoze preko vikenda).Isto na aliexpress-u trazi mi dodatno broj kartice ili trocifrenu sifru na zadnjoj strani i na kraju opet odbije.Ja se izvinjavam ako je vec neko odgovorio na isti problem ali tesko mi da iscitavam svih skoro 400 stranica.:type:

Je l' moguce ovo?
16og poruceno, 17og u Srbiji?

edit: sad tek vidim vreme :wall:

Prilozi

• screenshot-track.aliexpress.com 2017-01-22 00-20-36.png
    screenshot-track.aliexpress.com 2017-01-22 00-20-36.png
    11.9 KB · Pregleda: 223
Poslednja izmena:
Ne.
Batali, to ti nije pravi broj za praćenje...

Sent from my MI 4W using Tapatalk

Ne znaci da je dobar/ne, niti igde pise da je stiglo u Srbiju :)

Da li postoje neki popusti na ALIju u zavisnosti od toga koji si reward sistem? Ima od A0 do A4 koliko vidim. AKo ima, koliki su popusti?

Brzi refund, brzi processing za Disputes samo. I radi stvarno.

Pokrenuo sam dispute i trazio refund, prodavac odbio i imam Accept i Reject, da odbijam ili da cekam? Pise da 28.1. AliExpress Steps In, ono ako se ne dogovorimo. Hoce li to biti ranije ako odbijem?

To je on dao svoju ponudu..ti je odbi slobodno i 28 Ali uskace i imas jos do 7 dana da cekas da Ali resi dispute...

Porucih nesto na AliBabi - dobih ocigledno fake tracking, jer je tracking za slanje u Namibiju, UPSom :) Da li da uopste pokusavam da cekam? :D

Brzi refund lepo zvuci ali znaci nesto drugo

Fast refunds allows A3 and A4 members to receive quicker refunds. If a seller has accepted your request to return a product, all you need to do is provide AliExpress with the tracking number of the package once you have sent it back to the seller. Your refund will be then be automatically processed by AliExpress.

Additional information:

A3 members are able to claim Fast Refunds on orders up to US $ 25.
A4 members are able to claim Fast Refunds on orders up to US $100.
Fast Refunds are only available for A3 & A4 members.

Brzi refund se odnosi samo na vracanje robe. A3 nema koristi od toga zbog cene postarine. Stvari ispod 25$ se ne isplate vracati, povoljnije je prihvatiti 80% refund bez vracanja.

Jedino A4 ima "Fast-Track Claims" da rese claim za 5 dana

To je on dao svoju ponudu..ti je odbi slobodno i 28 Ali uskace i imas jos do 7 dana da cekas da Ali resi dispute...

Da, znam da je to njegova ponuda...:)
Odbio sam i isto stoji da Aliexpress resava spor 28.1, mislio sam da ce se ubrzati proces malo...
Bezveze je sto ne mogu da ostavim komentar prilikom odbijanja, a da to vidi i Aliexpress "porota". :D

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    17.3 KB · Pregleda: 133
Da..to i ja ne volim sto nema..tj imas da dodas novi razlog kao..ali s tim sto mozes samo da stikliras da vratia proizvod i refund..a ne samo refund. I to cekanje je za sve isto..da probate da se dogovorite vas dvoje

Brzi refund lepo zvuci ali znaci nesto drugo

Brzi refund se odnosi samo na vracanje robe. A3 nema koristi od toga zbog cene postarine. Stvari ispod 25$ se ne isplate vracati, povoljnije je prihvatiti 80% refund bez vracanja.

Jedino A4 ima "Fast-Track Claims" da rese claim za 5 dana

U praksi, meni resavaju claim za manje od 5 dana (imam A4), i refund je instant stvarno, cim se resi dispute (ako nije vracanje na Intesa karticu, u roku od dan/dva stvarno).
Meni licno nebitno koliko traje refund, pogotovu na kreditnu. Niti sam na A1 cekao puno za Claim.

Ali to je to - znaci nema neki pravi benefit ;)

Ja sm trazio open dispute i refund i kao aliexpres je to prihvatio ali evo proslo je deset dana ne vracaju mi se pare na racun.

Proveravaj, ne stiže obaveštenje da su legla pare nazad, objasnjavala mi je nekad devojka iz kol centra iz kog razloga .. A meni je trajalo možda i preko 2 nedelje, tako da ne brini

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Ja sm trazio open dispute i refund i kao aliexpres je to prihvatio ali evo proslo je deset dana ne vracaju mi se pare na racun.
Da li ti u statusu Ordera na AliExpressu stoji da je processed refund ili sta?
Ako je Intesa, stvarno ume da potraje refund, i vise depiz ne pokazuju nedospele obaveze (kao neproknjizen refund, pa da barem znas da je tu). Ranije jesu, pa sam recimo istog dana znao da je Refund uspesan, i da se samo ceka sam prenos novca na moj racun, sto me uopste ne zanima koliko traje, jer taj novac sam odmah mogao da koristim ionako.

Za TB MC, refund je bas brz stvarno. Kazu i za ostale kartice/banke da brze ide mnogo od Intese.

Je naracivao neko ekrane sa alija tj ja sam razmisljo da kupim ekran sa plocicom hdmi ulazom da spojim na Rpi3 al se bojim dok stigne dovde ima kad otvorim kutiju da ga skupljam dubrovnikom pa da sastavljam mozaik :) , (ako neko nije shvatio da mi stigne polomnjen u delicima :) )

Ja sam poručio oko 10-ak zamenskih display-eva za mobilne. Svi stigli celi i neoštećeni.

Ja sam poručio oko 10-ak zamenskih display-eva za mobilne. Svi stigli celi i neoštećeni.

za mobilne su mali ja sam mislio nesto tipa 11.6 ili 13.3 ? Meni rpi sto je stigo jedan bas lepo spakovan, ovaj drugi kutija ulubljena na pola ko da ga neko tukao, imo sam srece sto je u kutuji bila jos neka manja kutija pa nisam imao krve pinove

Meni danas stigao SSD adapter od čvrstog čelika pa vidi kakav je. Ni rukama nisam uspeo skroz da ga ispravim...
20170124_094827.jpg

Ispravio sam ali je ostao jedan usek baš uz ivicu i to nema šanse rukom. Probao sam i preko šipke šrafcigera i ne može. Isuviše je blizu ivice.
Mislio sam da odnesem kod limara pa na presu :D

Čvrst je čelik i ovo mora da su stavili nešto baš teško preko njega ili ga pregazio kamion.

A sta se desava ako mi stigne polomljen ekran? E mogu da trazim refound od allija ili patka?

Možeš ali ako snimas prvo otvaranje pošiljke. Da Kinez ne može da smara da si ti slomio naknadno.
valjda je rizik na njemu u toku transporta pošiljke ?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Pa snjimio bih sigurno, al to ko snosi rizik nisam znao , bas cu da posaljem mejl da vidim sta ce da mi odgovori alli

Екипа треба ми ваша помоћ односно савјет шта ми је најпаметније чинити. Наиме скоро сам први пут поручио нешто са Алија, ради се о блутут звучнику, и када је стигао сконтао сам да ако није накачен на струју угаси се након 5-10 минута рада. Напунио сам батерију тако да није проблем у празној батерији. Након што се угаси ја га упалим поново пустим да ради 5-10 мин и опет се угаси. И тако могу до у недоглед. Када је на пуњачу не гаси се, што ће рећи да има очигледно фелеричну батерију. Писао сам продавца и добио ово као одговор:
http://prntscr.com/e05tx6
Шта сад ово тачно значи? Да ли ако отворим dispute и означим неки други разлог а не лошу батерију да ћу добити refund без да морам да се цимам и враћам им уређај назад? Не знам шта ми је најпаметније учинити. Први пакет који сам поручио на Алију па не знам како и шта треба да урадим.

Ako promenis na other ili personal reasons Al ti sigurno nece vratiti pare...probaj snimi kratak video o cemu se radi i stavi ga tamo u evidence

Nazad
Vrh Dno