Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Šta je aktuelno od gaming miševa sa Alija? Treba mi za klince nešto u rangu 2000-3000din ako je moguće.
Nije Ali, ali mislim da je dosta dobar mis odavde i uklapa se u tu cenu. MS Nemesis M700. Doduse ne igram se, ali bas mi lezi mis. Moze i bezicno i zicno. Ima ugradjenu bateriju. Ja sam ga pazario na Ananasu kad je bio onaj bug sa kuponima od 2k. Vise uzeo onako i sad mislim da je odlicna odluka.

Ja sam jednom odigrao zalivanje do kraja pre 3-4 meseca, i onda sam poceo drugo vrlo retko zalivam, takoreci prestao. Ali recimo jednom ne znam kako kad sam usao imao oko 90000ml. Zalivao sam ko blesav i nisam zavrsio. Izgleda da bi nekom dodao mora nekome da mazne :)
Neću ni ja to više da igram, ne isplati se zbog kradje vode a i ponuda proizvoda je loša

Neću ni ja to više da igram, ne isplati se zbog kradje vode a i ponuda proizvoda je loša
Imam dva profila sa po 0.5 miliona vode tj 5000 zalivanja i nikad nisam primetio bilo kakvu kradju vode ili smanjenje procenata. Jedino sto se ponekad desi je vizuelni bag kad se % ili status duela ne updejtuje iz prve.

Ako nekoga zanimaju ovakva mala klasa D pojacala, koja inace nisu skupa, ali sa coinsima bude i jos manje pa moze da se uzme za 1-2eur.
U sustini sem zvucnika treba vam napajanje neko 12-24v, a odlicno rade ispravljaci od laptopova koju su mahom 18-20v.

Da li si možda gledao TWS pojačala znači da idu dva u setu za dva bežična zvučnika?

Jel uzimao neko manji mp3 plejer sa bluetoothom i ima li preporuku? Treba mi kad treniram ili radim napolju, tipa košenje trave, da ne moram da nosim telefon.
Ja sam jedno vreme bio zaluđen MP3 plejerima, uzimao sam polovne u dobrom stanju na KP i limundu kad je bila dobra cena, uglavnom Sony, Sandisk, Covon, Ipod.
Za slušanje muzike u pokretu najbolje mi se pokazao ipod nano 7 generacije, autonomija mu je par sati (tipa 4-5-6) uz bt sluške vrlo upotrebljiva kombinacija jedino je smaranje što muziku prebacuješ preko itunesa, ne može samo da se prekopira. Odlično drugo mesto drži Sony, tipa NWZ-E474 (mislim da ima i BT, nisam siguran) a pored Sonija rado koristim i Covon D2
koji je sad već dedica, ima kapacitivni ekran, nema BT ali opcije, zvuk, autonomija -> extra. Sandisc Sansa View -> autonomija tipa 2 meseca...

U poslednje dve nedelje stiglo mi je 5-6 paketa sa Alija vrednosti 10-20 evra svaki, jedino sam doplatio za Asometech 100w punjac (Pdv+otvaranje 670din) , ne kontam. NS pošta je u pitanju.

Svaki paket sa alija prolazi kroz carinu gde carinik pogleda i odluči da li će da zaviri u paket ili ne. Male pakete obično puštaju jer je predpostavka da je i vrednost robe unutra mala pa tako recimo procesor od 250$ prođe bez dodatnih troškova a nešto što je bilo tipa 25$ ili čak i manje ali je većih gabarita, zaglavi carinu. Dakle zavisi od carinika sve plus, NS carina je mnogo
"rigoroznija" jer imaju manje posla pa imaju vremena da kontrolišu više paketa dok BG carina recimo ima haos posla i zato se uglavnom orijentišu na one veće pakete gde je verovatnoća da više "zarade" tj. rebnu primaoca veća.
Znači, ako ti nešto zapadne za oko i hteo bi da znaš da li će ti naplatiti dodatne troškove odgovor je: to niko ne zna, zavisi od carinika, A ako pregledaju paket koliko će ti naplatiti: to niko ne zna, zavisi od carinika (na koliko proceni vrednost robe), Koliko će paket čučiti na carini: to niko ne zna, zavisi od carinika i njihovog trenutnog workload-a...

Savet: naručuj na adresu u BG-u i nećeš imati brige oko toga.

Da li je neko kupovao skoro SATA to USB? Da pojasnim, treba mi da sata DVDRW povežem na laptop povremeno. Vidim neke na AE sa eksternim napajanjem, pa mi nije baš jasno jel to mora tako, da li je moguće da USB 3.0 ne može da isporuči tih par ampera struje? Evo npr. ovaj:

LINK

Ja sam uzeo ovo:
Nisam siguran da li dvd može da se nakači, nisam koristio dvd jedno 5-6 godina unazad ali za ssd i hd od laptopa je OK i radi bez externog napajanja, za 3ipo inčne drajvove treba i externo napajanje...

Da li si možda gledao TWS pojačala znači da idu dva u setu za dva bežična zvučnika?
Nisam njih probao. 6-7:raznih modela sam probao i najvise mi se dojmi prvi kojeg sam kupio i koristim ga uz komp vec 3-4god svaki dan takoreci, a to je ZK-502H. Za te koji imaju BT ako nekome znaci postoj ti Sinilink modeli koji uglavnom imaju podrsku za settings i preko njihove android mob app. To moze biti znacajno ako recimo smestite negde neki audio sistem a da vam nije na dohvat ruke.

Nocas oko 2 su mogli da se kupe za 10$, bukvalno iz sata u sat menjaju cene za coine

Prilozi

• 1000003386.jpg
    1000003386.jpg
    390.8 KB · Pregleda: 196
Fin je to punjač samo im je naslovna fotografija donekle konfuzna jer na prvi pogled čini se da punjač ima 167w a zapravo je tri u jedan snage 67w.
Imam Esagger na isto fazon, i puni Honor max brzinom od 67W, ovaj sam preskocio, ne znam da li ce ga isto puniti ili sporije

Meni Essager 67w ne puni brzo Honor magic 6 pro. Ni sličan Toocki kd 67w ne puni, dok Xiaomi 12x puni turbo 66w.

Verovatno razlika u protokolima, podržavi taj stari protokol dok za novi telefon treba sposobniji adapter.

Meni Essager 67w ne puni brzo Honor magic 6 pro. Ni sličan Toocki kd 67w ne puni, dok Xiaomi 12x puni turbo 66w.
Imam magic 7 pro, kad ukljucim pise puni se 67W, sto je maksimalna snaga koju punjac isporucuje.

Prilozi

• Screenshot 2025-05-15 191348.png
    Screenshot 2025-05-15 191348.png
    36.8 KB · Pregleda: 93
Mislim da ti zabrana nije zbog kolicine jer sam porucio duplo vise (u jednom danu), i jos mogu da porucujem
Nemam pojma, meni jos uvek izbacuje da sam iskoristio maksimum naručivanja. Nije da mi trebaju, al opet, da se nadje 😂

Danas stigle dve fizički identične Sonizoon 32GB fleške.

Prilozi

• IMG_20250516_153916.jpg
    IMG_20250516_153916.jpg
    192.6 KB · Pregleda: 56
  • soni1.jpg
    soni1.jpg
    63.8 KB · Pregleda: 56
  • soni2.jpg
    soni2.jpg
    66.4 KB · Pregleda: 53
Uf, drastično različiti rezultati. Mislim za 100din i dalje nije to loše, ali ipak i oni muljaju...

Nazad
Vrh Dno