Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Danas stigle dve fizički identične Sonizoon 32GB fleške.
Takva ista crvena kod mene ide 105/60 sekvecijalno :)

A za te "jeftine" klase flashova im stoji u opisu:

Its scheme is not unified: smi3267/smi3268/is916/is917
Its chips are not uniform: Samsung, Toshiba, MgO, Intel, hy and SDK
Its speed is not uniform: writes are 15m, 18m, 20m, 22m per second
If you mind these aspects, you can look at other products in the order, thank you\

Znaci lepo su napisali da mozes dobijes sta god, sto je fer sa njihove strane i takva je i cena.
Kako se kome zabode :)

Mislim da smo spominjali orico par puta.
64gb mkd coins plus kupon radnje 1.05€
Proverite i ostalu ponudu, imaju lude kupone za ddr4 i 5 memoriju

I just found this on AliExpress:
€3.22 | ORICO T3 128GB microSDXC UHS-I Memory Card, 70MB/s Read, 60MB/s, 4K UHD Recoding, U3, Class10, V30, A1, Micro SD for Camera

Da li se nekome desilo da mu jedna od slusalica ne radi,stigle mi ove "Realfit F4 Mini ANC Bluetooth Earphones 40dB Active Noice Cancellation HIFI Heavy Bass Wireless Earbuds for realme xiaomi"

Ali leva ne radi stavio sam i da se pune pokazuje mi da su 100% pune a ta leva nece da svetli ni kada se stavi na punjenje.
Skinuo sam aplikaciju i ne moze nista da se podesava trazi mi da ukljucim i levu slusalicu.
Ima li mozda neka caka oko njih?

Da li se nekome desilo da mu jedna od slusalica ne radi,stigle mi ove "Realfit F4 Mini ANC Bluetooth Earphones 40dB Active Noice Cancellation HIFI Heavy Bass Wireless Earbuds for realme xiaomi"

Ali leva ne radi stavio sam i da se pune pokazuje mi da su 100% pune a ta leva nece da svetli ni kada se stavi na punjenje.
Skinuo sam aplikaciju i ne moze nista da se podesava trazi mi da ukljucim i levu slusalicu.
Meni se desilo na nekim no-name. Radio je touch na njoj ali ne i zvuk. Snimio klip i otovrio dispute. Nisu hteli da odobre prvi. Pa sam jos jednom snimio klip pazljivo da se cuje kako se ne cuje iz jedne slusalice i onda mi tek odobrili :)

Kad smo već kod toga, malopre stigle toocki xa96, mrtve skroz. Punjenje radi, kućište je aktivno, ali diode na sluškama koje bi trebalo da postoje po uputstvu se ne pale. Probao duže da držim touch (navodno 7 sekundi), probao reset (7x tap), ali jok, telefon ih naravno ne vidi. Bukvalno tuki. Stigla su mi i 3 čuvena njihova kabla, njih nisam isprobao ali deluju baš kvalitetno. Sluške ne deluju baš, nekako su previše lagane i nisu tako udobne kao Anker p20i na primer.

Pa ubacio sam ih u kutiju i napunio, kapiram da su ko zna koliko čamile prazne pa su baterije skroz prazne.

@kayy_ probao sam i to, videćemo.

Stigao danas ovaj bezicni punjac, mada ne preferiram, ali klasika kad neko postavi da je dobra cena daj... Za 3.94e... Na s25 ultra radi brzo bezicno punjenje.

Da, ultra brzo stigao, 2 maja porucen.

€14.61 | Rocoren 15W Magnetic Qi Wireless Chargers Fast Charging for iPhone 16 15 Pro Max PD Fast Charging For Xiaomi Pad Adapter

I meni stigao juče, radi i sa Motorolom 50 neo punjenje na 15W. Vrh za tu siću.

Evo i meni stigao taj bezicni, deluje skroz korektno, punio samsung S10e, radi fast charge.

Mislim da smo spominjali orico par puta.
64gb mkd coins plus kupon radnje 1.05€
Proverite i ostalu ponudu, imaju lude kupone za ddr4 i 5 memoriju

€3.22 | ORICO T3 128GB microSDXC UHS-I Memory Card, 70MB/s Read, 60MB/s, 4K UHD Recoding, U3, Class10, V30, A1, Micro SD for Camera
meni prikazuje Shipping: €42.40 :O

Da li se mogu prebaciti novcici od nekoga ko nije iskoristio?

I meni za 128gb karticu. Za 64gb je free shipping ili nešto jako sitno
da za 128 meni za 64gb kaze ovo za Srp adresu This product can't be shipped to your address.
Select another product or address. Skroz Bzvz

da za 128 meni za 64gb kaze ovo za Srp adresu This product can't be shipped to your address.
Select another product or address. Skroz Bzvz
meni je dozvolio da idem na Pay Now (~1.1 evro obracunao) i poslao bi sigurno na srpsku adresu (Mkd nalog) ali mi tako mala kartica ne treba. Treba mi bar od 128gb

Apdejt za tuki, jeste da sam ispao ***** ali napisaću da se neko drugi ne muči. Naime, slušalice imaju preko kontakata za punjenje skoro pa neprimetne nalepnice (providna folija) koje ja naravno nisam uopšte video, tako da se uopšte nisu ni punile. 🙈 Naravno, Kinezi u uputstvu koje sam pročitao 5x od početka do kraja nigde to nisu napisali ili nedaj bože ilustrovali...😆

Eventualno da pipnes na krug i da je tako "probudis", probaj da zadrzis prstom na tu sto ne radi, ili pipni 2-3 puta posto su komande na dodir.

Ako ne onda je fabricka falinka, desava se.

Aliexspress ponudio refund od 4.67 ili da vratim pa da bude 9.35 inace sam ih platio 6.23.
Mislim da prihvatim tih 4.67 da se ne petljam sa slanjem i sa postom.

Aliexspress ponudio refund od 4.67 ili da vratim pa da bude 9.35 inace sam ih platio 6.23.
Mislim da prihvatim tih 4.67 da se ne petljam sa slanjem i sa postom.
Jel ti to bas Ali ponudio ili trgovac? Kakvo slanje nasom postom, to nema nikakvog ekonomskog smisla.
Uvek mozes uradis ponovni dispute sa novim obrazlozenjam i dokazima. Ja sam imao 15tak disputa, od cega tih kad je nesto neispravno, poluispravno ili crklo odmah 4-5.
Uvek sam izvukao full refund, stim da u sam u zadnje 2-3 morao da radim zalbu na resenje i na kraju ipak dobio.
Fotke lakse odbijaju kao dokaz, klipovi sa dobrom rezijom prolaze mnogo bolje :)

Rekao bih da se odmah Alija umesao ovako je bilo ubrzo posto sam otvorio refund.
A ovo mi je "resenje" koje su mi ponudili.
Poslao sam im 2 slike i jedan malo duzi snimak.

Prilozi

• prva.jpg
    prva.jpg
    162.9 KB · Pregleda: 51
  • druga.jpg
    druga.jpg
    165.5 KB · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
Rekao bih da se odmah Alija umesao ovako je bilo ubrzo posto sam otvorio refund.
A ovo mi je "resenje" koje su mi ponudili.
Poslao sam im 2 slike i jedan malo duzi snimak.
Da, izgleda je Ali i to vervatno nije ljudksi faktor odlucivao. Ocigledno da menjaju logiku disputa. Mozda su uveli neki AI da odlucuje. Mozda zele da ubrzaju proces.
Moj zadnji dispute za UC paket koji nisam dobio iako je stigo u Srbiju, kad sam otvarao ocekivao sam da ce me automatski odbiju sa onom pricom da je stigoa na odrediste i da proverim u posti. Intresatno da je disput odmah bio resen u moju korist sa full refund.
Ko zna od kojih sve inputa zavisi kako ce proteci dispute. Ono sto sam pisao prethodno gore vazi kad ide natazanje sa trgovcem.
Mozes probas svkako da se ne slazes, makar poslao opet isto :)

Edit:
A vidis sta ti kaze za return & refund
Shipping paid by seller. Sta kaze kad na kliknes na onaj (?) kod te informacije

Poslednja izmena:
Kaze:
'Return shipping fee guide
According to AliExpress guidelines, the return shipping fee is charged to the shopper based on the following:
-If the refund reason is a "Personal reason" such as "I no longer need the item".
-If the shopper has not provided enough relevant supporting information for the issues they reported.
The return shipping fee is charged to the seller based on the following:
- There is reasonable evidence that the item is not as per the specifications claimed by the seller at the time of purchase."

Kaze:
'Return shipping fee guide
According to AliExpress guidelines, the return shipping fee is charged to the shopper based on the following:
-If the refund reason is a "Personal reason" such as "I no longer need the item".
-If the shopper has not provided enough relevant supporting information for the issues they reported.
The return shipping fee is charged to the seller based on the following:
- There is reasonable evidence that the item is not as per the specifications claimed by the seller at the time of purchase."
Ne znam kako bi uopste funkcionisala ta druga opcija. Jel oma dobijas pare ili tek kad stigne. Kako to troskove placa prodavac. Ako neko drugi ima iskustva neka napise.
I mene interesuje kako ovo ide do kraja.

Nazad
Vrh Dno