Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Prvi put mi ocarinili UC...HU , i naravno NISLIJE BE
Naravno nisam preuzeo, pukao sam 25 centi 😀
Voltme punjac od 20w

Koliko su vam lupili pdv?

Dajte neku (dobru i bezbednu) preporuku za auto punjač koji podržava fast charging protokol za s23 Ultra. Imam originalni Samsung ali iz prastarih dana S9 modela, dosta slabo radi, kada koristim navigaciju on bukvalno samo održava bateriju na trenutnom procentu.

Stigao Netac 1TB
netac 1tb.jpg
placen 38.35$

270din
Postar mi se cudi jer mu prvi put vracam posiljku.
Rekoh mu, kinez ga napravi, ulozi materijal, plati radmu snagu , posalje free do srbije i sve to za 20ak centi, a srbin pametan hoce da uzme 2.5 eura za šta!?
Nasmeja se, i kaze u pravu si.
Razumem sta hoces da kazes sto se nasih tice, ali kinez zaradi dosta vise nego sto mi platimo, jer im drzava u dobroj meri subvencionise proizvode za izvoz a i sam shipping van kine...
Nadam se samo da vas ne flag-uju zbog tog vracanja pa da vam onda sve zivo otvaraju i naplacuju ubuduce...
Mislim da taj punjac svakako vredi 300 dinara (0.25 + tih 270 dinara sto su nasi trazili), no dobro, svacija volja da radi kako zeli 😀

To koliko punjač vredi nije nešto oko čega treba da se raspravlja, već koliko je plaćen. Ne može neki Mika sa carine da zacepi 1000% pdv jer sinoć nije umočio pa danas mrzi ceo svet, nego treba da se zna koliko se naplaćuju dažbine i na koji iznos, a ne vidim kako to može biti drugi iznos od onog koji je kupac platio.

To koliko punjač vredi nije nešto oko čega treba da se raspravlja, već koliko je plaćen. Ne može neki Mika sa carine da zacepi 1000% pdv jer sinoć nije umočio pa danas mrzi ceo svet, nego treba da se zna koliko se naplaćuju dažbine i na koji iznos, a ne vidim kako to može biti drugi iznos od onog koji je kupac platio.
Hajde da ne tumacimo zakon kako nam se prohte, taj iznos od oko 270 dinara moze da se naplati za svaki paket, ako bi drzava postupala po slovu zakona:
-otvaranje paketa i predstavljanje carinskom sluzbeniku (postanski sluzbenik otvara)
-procena vrednosti paketa (jer kinez nema invoice ili ima toalet papir invoice, ta je vrednost i znacaj otprilike) i ZAKONSKA naplata PDV-a, 20% od vrednosti - za 0.25 centi, je cca 0.05 centi + 60 dinara za prenos novca putem opste uplatnice.

Opet kazem, svako nek radi kako zeli, nek vraca nazad, ali kad narucujem nesto, spreman sam da platim ono sto je po zakonu i ne bunim se osim ako mi neispravno obracunaju, sto ovde apsolutno nije bio slucaj, i ne znam koliko puta da se ponovi na raznim temama, opet ce biti ovakvih poruka.

Edit:
Mozemo diskutovati o tome zasto bex ne dostavlja nikakav papir vezan za to sta naplacuje, sto je pogresno, ali sam obracun je uradjen kako treba.

Ja za zadnje dve porudžbine od carine nisam dobio nikakav papir o iznosu i specifikaciji troška. Danas me je zvao poštar, pitao sam za broj pošiljke i iznos i rekao da ne donosi, možda i danas nema papira od carine.

Da li je prosla akcija za Anker kablic od 240W na 70-75% ?
Ako neko vidi i bilo koji adapter od Anker 30W IQ USB-C na boljem popustu javljajte.

Poslednja izmena:
To slovo zakona (ako ga ima ) samo njima odgovara
Ja velike vrednosti preko 50+ eu ,Salem u EU i nema nikakve dazbine

Stigao Netac 1TB
Pogledajte prilog 489269
placen 38.35$

nepiši nešto u ovoj temi i okači mrenja,

Ja velike vrednosti preko 50+ eu ,Salem u EU i nema nikakve dazbine

salem salem, kobasica mortadela :D

Stigle Toocki ultrabudžet sluške, za 1.88 dolara koliko su izašle preko mkd coinsa pružaju dovoljno svega i ostaviću ih kao bekap ako se nešto desi Anker Space A40. Realno za tu cenu ne očekujem ništa osim da premoste dvadesetak dana dok ne stignu sledeće. A ako ne izguraju ni toliko opet nije šteta :D

nepiši nešto u ovoj temi i okači mrenja,

salem salem, kobasica mortadela :D
Stigao Netac 1TB
Pogledajte prilog 489269
placen 38.35$
jel moze link za taj netac ssd ?

Pisali smo pre par dana...

Ovde se radi selektivno , u EU,UK,... vaze ista pravila za sve.

AE,Temu…. pri naplati narudzbine za EU,UK,.... uracunava PDV.
U EU se za narudzbine preko 150€ placa carina.

Zaista je vreme da se osvrnete oko sebe i ne pisete gluposti ,
tj. kako vam u EU ne naplacuju nista.euukau.jpg

150 evra i nekako, ovde lupaju na 50, a za te pare možeš da kupiš jedan malo kvalitetniji punjač. U ovoj državi ništa nije normalno.

@toxicm

Za narudzbine sa Temua ti ne naplacuju nista ( isto je i za BG i NS i NI )
Za narudzbine sa AE preko BG carine za gomilu sitnica do 5$ koje
idu kao Ux...xx posiljke veoma-veoma retko naplate "otvaranje posiljke" i PDV.
Provlaci se i gomila stvarcica od 20-30$ bez ikakve naplate.
Prica u NS i Nisu je drugacija.

Nis je posebna dimenzija, narocito u poslednjih 2-3 meseca, ne cudi me vise nista :)

Sutra valjda stizu i JBL slusalice od zalivanja, sedele su kod njih prilicno i bas me zanima koji ce trosak da bude na naznacenih 10 centi :D

Juce (posto pisem u 03:07) preuzeo dve Sonizoon fleske (placene 0.30 i 0.90 centi) - UC-HU.
Nis je u pitanju ali nisu nista naplatili.
Ali zato LA-HU 10ak dana sedi na carini.

Mene zvali malopre da im posaljem dokaze za slusalice posto je kinez stavio oko 13$ iako je kostalo 10 centi 😄

Srecom sve je cisto, videcemo epilog

Nazad
Vrh Dno