Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Radi po specifikaciji, a i uopste nije vruc posle upisa od 1TB. U prilogu testovi i temperature.
Pa kako da bude vruć kada je kućište kvalitetnije izrade od većine jeftinih Nvme SSD fiokica. Ja ga još nisam stigao isprobati ali sam vrlo prijatno iznenađen kvalitetom izrade i veličinom uređaja, mislio sam biće neka grozna plastika i veličine SATA 2.5" SSD-a kao onaj KODAK. Ali nije, mnogo je bolje izrade, šteta što unutra nisu bolje iznutrice jer je uređaj ovako baš robustan.

Isprozivaše nas ljudi na temi, ali ako ne crkne za 3-6 meseci ovo je sigurno najbolja kupovina koju sam napravio u poslednjih godinu dana a nije da nije bilo dobrih dilova.

Imate li preporuku za povoljan a korektan bluetooth miš?

Da li može predlog za USB WiFi adapter? Da li uzeti neki EDUP ili ići na sigurno i uzeti Baseus?

@rubiroza76

Od kada je to Baseus neki pojam za WiFi adaptere ?

Da li ti je dovoljno nesto na 2,4GHz sa realnim protokom oko 30/30M
ili "pucas" na protoke preko 100/100Mbps ?

Da li onda može neki predlog za USB WiFi adapter? Treba mi za veće brzine (preko 100mbps).
Kupiti ovde kod nas na ogl za 1000din i manje TP-Link WiFi usb koji ide do 300mbs.
Nema potrebe poručivati iz Kine

Ako može malo skretanje sa teme: da li to ponovno pregovaranje kada se uključi drugi uređaj u punjač na bilo koji način dugoročno šteti baterijama?
Pitam zbog priče o ciklusima punjenja litijum jonskih/polimerskih baterija.

Po netu vidim da dosta korisnika traže da nema tog ponovnog pregovaranja. Za sada svega par punjača (Slimq i još neki čini mi se) omogućavaju to.

Ako se malo udubiš u materiju, videćeš da telefon u toku punjena konstantno "pregovora" sa punjačem oko toga kako da puni bateriju.
U jednom "ciklusu" punjenja bude nekoliko promena napona ali i načina punjenja.
Ti što traže punjače koji "ne pregovaraju ponovo" verovatno ne znaju kako se u stvari ti pregovori vode odnosno kako ceo proces jednog punjena funkcioniše.

Poslednja izmena:
Meni ti Essager kablovi upareni sa punjačem ne mogu da pune Thinkpad, ne znam zbog čega...sve ostalo se normalno puni preko njih

Meni ti Essager kablovi upareni sa punjačem ne mogu da pune Thinkpad, ne znam zbog čega...sve ostalo se normalno puni preko njih
Imam i ja l15, probacu bas da vidim..
Inace meni nije hteo da se puni sve dok bios nije apdejtovan i sredjeno to sa punjenjem, sa bilo cime da sam probao osim njegovog punjaca

Svaki to radi, samo Anker i Ugreen GaN punjači to rade toliko brzo da većina priključenih uredjaja ne stignu da prekinu napajanje. Takodje, ti bolji punjači pune sve a ovi jeftini ne baš, dešava se da ne radi punjenje specifičnih uredjaja.
Anker radi najbrze, ali ipak ima prekida ukoliko je laptop na njemu. Za sat/telefon moze da bude "neprimetno". Ali od svih koje imam (a imam ih raznih :) ) najugladjeniji je. Jedino kome treba 12v na PD izlazu mora da obrati paznju - nemaju svi Ankeri 12v. Ovo je meni licno bitno zbog LED COB traka na 12v.

Ugreen, ovi najnoviji Nexode od 100w, kada se ukljuci prvi kabl u njega, na trenutak prekine napon i pregovara, sto mi se ne svidja kako je reseno - Anker je to lepse resio bez prekidanja - prekida se nakratko tek kada se spoji dodatni uredjaj.

Baseus je tu ubedljivo najgori - kada prikljucim HP laptop, pregovara i 4-10 puta po nekad (sa Lenovo samo par puta) - Baseus je dobar za single port punjace, ali ko je perfekcionista i zeli punjac sa vise portova - moja preporuka da zaobidje.
Ako može malo skretanje sa teme: da li to ponovno pregovaranje kada se uključi drugi uređaj u punjač na bilo koji način dugoročno šteti baterijama?
Pitam zbog priče o ciklusima punjenja litijum jonskih/polimerskih baterija.

Po netu vidim da dosta korisnika traže da nema tog ponovnog pregovaranja. Za sada svega par punjača (Slimq i još neki čini mi se) omogućavaju to.
Za Li Ion nema problema teoretski.

Punjaci sa fiksnim snagama po portu nemaju pregovaranje/prekide - mahom staromodna tehnika, koliko vidim - noviji Ankeri iz Prime serije imaju dinamicko pregovaranje, dakle ne ovo.

stiglo danas, nista ne fali i nista nije polomljeno, za 7.8$ odlicna stvar
Takođe danas stigao isti set za isto $. Sve je na broju. Kvalitet same drške je slab, a kvalitet samih bitova može biti upitan obzirom na cenu. 😁

Prilozi

• ae_1736953008508.jpg
    ae_1736953008508.jpg
    69.1 KB · Pregleda: 78
  • ae_1736953032410.jpg
    ae_1736953032410.jpg
    83.2 KB · Pregleda: 76
Moguce da su bitovi mekani ,imam neki manji kombo gde su se slicni bitovi pokazali mekanim.

Prilozi

• 20250115_120249.jpg
    20250115_120249.jpg
    227.7 KB · Pregleda: 48
  • 20250115_120313.jpg
    20250115_120313.jpg
    243.7 KB · Pregleda: 30
  • 20250115_172430.jpg
    20250115_172430.jpg
    262 KB · Pregleda: 26
  • 20250115_172501.jpg
    20250115_172501.jpg
    110.9 KB · Pregleda: 31
  • Screenshot 2025-01-15 174111.png
    Screenshot 2025-01-15 174111.png
    21.7 KB · Pregleda: 28
Neki predlog za jeftin usb c to a kabal, za samsung telefon punjenje 15w, zeni kablovi jako kratko traju 😀

Ima li preporuka za 100W ili više punjač, ne mora od Ankera Ili Ugreena već nešto malo jeftinije?

Toocki 65W sa 2 porta je jos 5.44$ uz kupon radnje, MKD novcici

I just found this on AliExpress:
US $28.73 | Toocki 65W GaN USB C Charger Quick Charge 4.0 QC3.0 PD Fast Chrger For iPhone 15 14 13 Samsung S23 Xiaomi Macbook Huawei Realme
Kakav je taj toocki? Jel pouzdan?

Istekao rok za slanje, ne poslaše, čisto da znate ako neko razmišlja da poruči. Poslali mi 1$ kupon u znak izvinjenja, pa ću taman naručiti još 1 Toocki 65W za slične pare koliko sam platio i taj Hoco, tako da dobro je ispalo.

Nazad
Vrh Dno