Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Da li je ok cena za ovaj Toocki 9.99dolara,trebao bi mi za Samsunga S21FE?
Proveri za tvoj telefon koja je specifikacija brzog punjenja.
Da ne bude kao za Xiaomi tipa 11V/3A što ovaj punjač ne može da isporuči. Gore iznad imaš izdvojenu sliku u spojleru.
Ma da, taj samsung je slican ko moj(s20fe) ja msm, do 25w i to bas bas u retkim trenucima povlaci tolko, do 20w se puni obicno... samo usb-c na usb-c i ima da sljaka top...bolje od originala 😂😂
Ovo ne mora da bude tačno, u prethodnom citatu objasnih i zašto (napon koji se koristi prilikom brzog punjenja).

I just found this on AliExpress:
€53.89 | New! Global Version TV Box S 2nd Gen 4K Ultra HD BT5.2 2GB 8GB Google TV Google Assistant Smart TV Box

Xiaomi Tv Box S 2nd Gen, na Coin stranici (adresa na Mkd) izađe 23,13 eura. Sumnjiva mi cena?
Prodavnica General Electronics Store... svašta nešto imaju po vrlo povoljnim cenama. Da li je neko kupovao kod ovog prodavca?

Zato sto punjac ponovo pregovara kome koliko snage da da
Svaki to radi, samo Anker i Ugreen GaN punjači to rade toliko brzo da većina priključenih uredjaja ne stignu da prekinu napajanje. Takodje, ti bolji punjači pune sve a ovi jeftini ne baš, dešava se da ne radi punjenje specifičnih uredjaja.

Svaki to radi, samo Anker i Ugreen GaN punjači to rade toliko brzo da većina priključenih uredjaja ne stignu da prekinu napajanje. Takodje, ti bolji punjači pune sve a ovi jeftini ne baš, dešava se da ne radi punjenje specifičnih uredjaja.
Ako može malo skretanje sa teme: da li to ponovno pregovaranje kada se uključi drugi uređaj u punjač na bilo koji način dugoročno šteti baterijama?
Pitam zbog priče o ciklusima punjenja litijum jonskih/polimerskih baterija.

Po netu vidim da dosta korisnika traže da nema tog ponovnog pregovaranja. Za sada svega par punjača (Slimq i još neki čini mi se) omogućavaju to.

€53.89 | New! Global Version TV Box S 2nd Gen 4K Ultra HD BT5.2 2GB 8GB Google TV Google Assistant Smart TV Box

Xiaomi Tv Box S 2nd Gen, na Coin stranici (adresa na Mkd) izađe 23,13 eura. Sumnjiva mi cena?
Prodavnica General Electronics Store... svašta nešto imaju po vrlo povoljnim cenama. Da li je neko kupovao kod ovog prodavca?
Prodavnica otvorena u decembru, a inače odnos ocena je 7poz/4neg 😀.

@Lanikor
Ako nije za preprodaju, daj link za cpu. :) Imam biznis nalog i nemam nešto pametno na šta bih iskoristio kod.
Nije za preprodaju, za mene je, treba da odmeni 2600. Samo da vidim da li mogu da organizujem preuzimanje na povoljnijoj destinaciji i javljam se na PP, pricuvaj mi :)

Apropo Orico 25PW1-U3 HDD / SSD eksternog kucista, imao sam srece s mojim, oba su stigla sa Realtek RTL9201R cipom unutra. Otvorio sam oba da pogledam i AIDA64 je izbacila isto (prvi skrinsot), kao i Windows kada se radi eject drajva.

Brzine skroz ok, sa par testova od 60-70GB sa SSD (Goldenfir) i HDD (Samsung), tera stabilno, nije diskonektovao nista sam od sebe i pravio neke neobjasnjive probleme kao kucista sa JMicron cipovima.

Kopirao i sa NVMe (KC3000, scenario koji najvise ume da ugusi kontroler i koji je na skrinsotovima ispod) i sa HDD (Hitachi) na SSD i ne gusi se, za normalna kopiranja tek nece.

Oba placena po 1.7$, sve oko te cene je top. Moguce je da saraju cipovima, tako da znate i to.

US $9.98 | ORICO HDD Enclosure 2.5 SATA to USB 3.0 Adapter Hard Drive Case 5 6Gbps HDD SSD Hard Drive Enclosure Support UASP for PC Laptop

Prilozi

• AIDA64.png
    AIDA64.png
    26.3 KB · Pregleda: 54
  • Write test nezavrsen.png
    Write test nezavrsen.png
    22.8 KB · Pregleda: 34
  • Write test zavrsen.png
    Write test zavrsen.png
    16.3 KB · Pregleda: 50
  • 20250111_153440.jpg
    20250111_153440.jpg
    482.6 KB · Pregleda: 57
  • 20250111_154558.jpg
    20250111_154558.jpg
    190.2 KB · Pregleda: 89
  • 20250111_164845.jpg
    20250111_164845.jpg
    222 KB · Pregleda: 54
Lexar V400 64GB, h2testw je prosla sa stalnih ~25 MB/s upisa, dok u praksi pri kopiranju filmova ume da obori brzinu na neko vreme.

Ne zamrzava se, ne ispada odmah iz kesa vec se drzi solidno duze vreme tako da bi trebalo da drzi brzinu upisa pri normalnom koriscenju.

Plastikaner je, brzine su prihvatljive za 1.9$ cak i sa usporenjem.

US $8.10 | Lexar Original V400 USB Flash Drive 32GB 64GB USB 3.0 up to 100 MB per S Reading Speed U Disk Memory Stick Pen Drive for PC
Da se nadovezem posto su slicni. Valjalo bi da je malo konstantniji i da mu redje opada brzina.
fffff.jpg

fff.jpg

Ako može malo skretanje sa teme: da li to ponovno pregovaranje kada se uključi drugi uređaj u punjač na bilo koji način dugoročno šteti baterijama?
Pitam zbog priče o ciklusima punjenja litijum jonskih/polimerskih baterija.

Po netu vidim da dosta korisnika traže da nema tog ponovnog pregovaranja. Za sada svega par punjača (Slimq i još neki čini mi se) omogućavaju to.

<offtopic
Ne vidim zašto bi smetalo.
Za telefon je to recimo, kao da si ga stavio na punjenje pa te neko pozvao, skinuo si telefon sa punjača i posle ga vratio.

U principu ponovno pregovaranje ima za cilj da zaštiti uređaje koje kačiš na punjač. Recimo da ti je uštekan telefon koji je dogovorio brzo punjenje na recimo 15V i 3A (to je 45W) i ti prikačiš uređaj koji maximalno podržava 9V ili ne podržava brzo punjenje uopšte i max prima 5V. Punjač mora to da proveri pre nego što mu pošalje 15V što mu je trenutni režim rada.

Kada bi punjač imao dva ili više potpuno odvojena modula mogao bi da se pojedinačno dogovara sa svakim uređajem i onom koji prima 15V toliko i pošalje a drugom koji radi na max 5V šalje 5V ali to su faktički dva (ili više) punjača u jednom kućištu i nešto ne verujem da se tako nešto može dobiti u rangu 5$ - 15$ koliko obično koštaju punjači koji se najčešće ovde pominju/kupuju.

U tom smislu, logično, ponovno pregovaranje može da ima samo dva efekta: da napon kojim se urađaji pune ostane isti (recimo ako puniš dva telefona ili dva uređaja koji podržavaju recimo 15V/2A=30W i punjač može da isporuči ukupno 60W) ili da se napon smanji (ako uštekaš drugi uređaj koji podržava sporije punjenje u odnosu na prvi uštekani uređaj) .
offtopic>

51$ za 1tb uz 25$ kupon in store-a.

US $69.40 | ORICO Gaming PCIe4.0 M.2 NVMe SSD PS5 7400MB/S Internal Solid State Drive Gen4 for High End Computing Gamer Heavy Duty Works

Samo da naglasim da su o7000 i e7400 identicni drajvovi samo sto e7400 ima graphite sticker tako da bi trebalo da ima bolje hladjenje.

Nisam video drajv ovih brzina za ove pare bilo gde kod nas. Slazem se da za vecinu to nije bitno i da je bolje kupiti ovde nesto drugo ali eto, mozda i ovaj bude zanimljiv nekom tech entuzijasti koji zeli nesto novo da isproba jer je ponuda dobra pa reko da podelim.

npr. Kingston SNV3S 1TB - oko 6.500

Stigao i meni SONIZOON 128gb, radi sve extra, nego jel normalno da je ovoliko vruc? Stavio da testiram, kopirao neki film 40gb i kad sam hteo da ga skinem bukvalno me opece.

Normalno je, greje se prilicno.

Meni ona njihova obicna fleska se takodje nenormalno greje...prebacio instalaiciju winn1 i odradio win 11, kad sam je izvukao, mogo sam da je ubacim u serpu hladne vode da je zgreje, bas je bilo neprijatno pipati je prstima 😂😂

Imam jednu metalnu Kingston 32GB koja se isto tako mnogo greje a klasicna je fleska, sad cu bas da probam da vidim koliko ce da se zagreje kad pustim h2testw.

Oseti se toplota, lepo se rasipa jer je metalna. Na ovu mislim.

1736797012002.jpeg

Imajuci u vidu da je crni Sonizoon malo duzi ali i mnogo tanji a i da je drugacija tehnologija unutra, logicno je da se vise greje. Sivi Sonizoon je ista prica ali se manje greje kad radi kopiranje sa i na HDD ali zato ima visu temperaturu kad radi sa NVMe.

Ako neko ima DTMAX od Kingstona, i sa nje mogu da se ocitaju temperature, bilo bi zanimljivo da se vidi koliko ona postize u C.

9600x -182$ a 7700 184$ u szcpu ako hoce neko da okusa srecu sa carinom.

Neki predlog za hdmi 2.1? Da iskoristim koinse preko mkd 😀

@s5p

Proveri da li su dostupni preko Coin-a

Drugar je uzeo 4K i 8K - 2m za po 2$ u septembru i kaze da odlicno rade

• Like
Reagovanja: s5p
Ja sam uzeo Nierbo, šljakaju dobro. Koristim za Playstation i ovako između android boxa i tv-a.

• Like
Reagovanja: s5p
Ja imam podrsku za 2.1 i na xbox i na android box, ali i dalje koristim njihove fabricke 1.4b mislim da su.
Jel se primeti razlika u kvalitetu slike/zvuka/odziva kad se koristi 2.1 ?

Pozdrav ljudi,
Potreban mi je povoljniji projektor sa AE. Ne mora da bude predobar, samo da zavrsava posao, vecinom prikaza statickih slika. Da ne bude preteran krs ali ni da ubija sa cifrom posto osoba koja ulazi u posao ima ozbiljne izdatke pa za prvo vreme ovaj da zavrsi posao.
Hvala.

Imas na Temu temi Lyncast HY320 za oko 4000 koji je navodno ista stvar kao i Magcubic HY320 (prema drugima, nisam gledao dalje od teme), na papiru ima sve sto i Magcubic HY320. Tako da moze da proba s njim.

Ako nece rizik, Magcubic HY300 na Aliju ili ovde preko oglasa. Original ima Android 11, kopije nemaju.

Nazad
Vrh Dno