Šta je novo?

Alcatel OT-997

Ocekujem izvinjenje :)

jazo to nije ta firma :D

ovo je stari alkatel, a ovi što su nas ispalili su kinezi koji su kupili telefonski deo :)

Da Djilkose,bili ste u pravu ti i Demijan nista od updejta :mad:
Ovaj kineski Alcatel gori za updejte nego stari LG,mislio sam da je to nemoguće ali vidiš prevario sam se.

Evo sta se pise na Xda,neki lik je dobio odgovor od Alcatel podrske da Updejt na 4.1 JB stize uskoro....Evo i tog odgovora

-please do not reply below this line--

Dear Vitor Figueira,
Yes, we can't tell definiet date, but are going to upgrade ONE TOUCH 997D to higher Android OS in very short future.

Please upgrade your phone with one touch upgrade which can be downloaded from the following website later:
http*//support*alcatelonetouch.com/global-en/upgradeSoftware

You can also refer to the following FOTA FAQ to upgrade your phone:
http*//www*alcatelonetouch.com/global-en/support/faq/fota.html
Q3How can I use FOTA to make phone upgrade?

Should you have another request, do not hesitate to contact us.
Thank you for choosing Alcatel!

www*alcatelonetouch.com

Ljudi imam jedan problem. Iam dva telefona ot997 jedan moj jedan zenin, kod mene je problem punjenje baterije nekad ga napuni za sat ipo koliko je i normalno nekada mu treba vecnost par sati. Evo kao sada stavio ga u 19:30 imao 6% sad 21:08 ima 32%. Puni kako je raspolozen nekad ok nekad kilavi. Probao sam moju bateriju u drugom telefonu probao drugu bateriju menjao punjace, nesto je do telefona ili softverski. Imali neko bilo kakvu predstavu sta je u pitanju ili da ga nosim u servis posto je pod garancijom?

Edit: Sad bio na punjacu 32% poceo kao da gubi kontakt i poceo da me zvucno obavestava da mi je prazna baterija ja ga skinem sa punjaca ona stoji na 11% sad sam ga prikacio na komp kao puni.

Poslednja izmena:
Toliko problema oko tog telefona da mi je vise muka.Nikad vise Alcatel ili neki bzv brend.Samo provereni proizvodjaci, a mi se zaletimo kao best bay,dobar hardware za malo para pa posle prc.Ne valja ovo, ne radi ono,nema update-a,Problem sa baterijom je poznat.ili se pregreje i obavestava te da moras da je uklonis,ili se brzo prazni.Meni se desava da iz cista mira osetim da je telefon vruc otpozadi gde je baterija,i moram da ga restartujem da bi ga odslogirao.

a to se samo alcatel tako šlogira? BBS je pravljen specijalno zbog njega, ne zbog toga što android i aplikacije za njega generalno imaju tendenciju da se zaglupe na 301 način?

Meni je ovaj telefon (997d za nemacko trziste) super. Nikad da stucne, sve uvek ide glatko (osim dole navedenog). Baterija drzi solidno, pogotovu kad u pozadini ne rade razne aplikacije, za poruke npr. Dve sim kartice rade savrseno. Imam par zamerki samo.

Subjektivna zamerka 1: U root proceduri koriste se alati koji mnogi antivirus programi kategorisu kao malware, trojance itd. Ne znam kako je kod ostalih telefona.

Subjektivna zamerka 2: Vrlo slaba graficka katrica. Playstation 1 emulator mnogo secka. Npr na Alcatelu OT 995 ide sve glatko jer ima drugu graficku karticu. Framerate je zakucan na oko 33 i cisto sumnjam da ce to da se resi ako ikad bude update-a sistema. Pre bih rekao da je do hardware-a.

Subjektivna zamerka 3: Kamera je vrlo losa pri slabom osvetljenju.

Za one koje su pricali o tome da se radio ugasi kada se izvade slusalice: pomenute se koriste kao antena, tako da nema radija bez njih.

Poslednja izmena:
Telefon je star 10 meseci dali je moguce da je baterija u pitanju? ima li neko bilo kakav savet za ovo djubre od telefona?

jel istina da 997 , vrlo lako moze postati 997d,odnosno da su isti,posto sam nacuo da i 997 ima dva ulaza za sim, samo je jedan ulaz prekriven poklopcicem, koji se moze recnuti skalpelom?je li to jednostavno odraditi , zna li neko?

@ Dok
@ Sh@rance

Ja sam pokušao dobronamerno da ukažem na to da ovaj TCT telefon na prvu deluje perfektno za te pare ali sam ubrzo bio raščerečen od strane ljudi koji prosto obožavaju ovaj telefon takakv kakv je sa svim njegovim vrlinama i manama. Ne zameram im na tome samo sam pokušao da ukažem da sigurno postoji nekakakv skriveni problem, jer teško da je aprat toliko savršen i da radi bez greške. Ja sam moju cenu paltio sa ZTE tako da mi na pamet ne pada da kupujem kinesku robu. Btw jedna moja prijateljica bila u Kini u Šangaju i tamo sve radnje mobilnih su u stvari neki mali servisi i stalno nešto čačkaju te telefone, ljudi žive sa tim da telefon povremeno ima nekih problema oni ga odnesu u servis malo ga čačanu i idu dalje, on radi neko vreme pa opet u radnju na popravku i tako u krug. Naravno ima telefona koji su mnogo skuplji od tih i koji rade za sve pare ali i sto kao i kod nas moraš dobro da se ispružiš da bi imao kršten telefon. Od Kineskih čuda jedino bih uzeo Huawei i ništa drugo.

Poslednja izmena:
jel istina da 997 , vrlo lako moze postati 997d,odnosno da su isti,posto sam nacuo da i 997 ima dva ulaza za sim, samo je jedan ulaz prekriven poklopcicem, koji se moze recnuti skalpelom?je li to jednostavno odraditi , zna li neko?

Da,ima 2 ulaza za sim kartice, ja i drugar smo skidali plastiku, ali sta i kako dalje nismo pokusavali.

Imate na prethodnim stranicama sve lepo objasnjeno,kkako da se uradi,koji rom aktivira drugi slot...Trazite malo ljudi sve je vec napisano,nemogu da verujem da ste lenji da trazite....

okeee,daklem kad se to skine,dva sim-a rade samo na xperia rom-u da znam , tnx

Nije samo na tom romu. Generalno rade na bilo kom 997d romu (verovatno i na zvanicnom alcatelovom, ali ti treba backup istog).

oke , znaci skiem, plastikicu za ulaz drugog sim-a, rootujem,ubacim neki rom i radice

tek sam ga kupio a i d polovan nema nesto da se nadje, sta kad je isti kako god okrenes , samo iseces taj deo

jel moze neko da okaci link gde bi mogao da skinem taj xperia rom za 997 , ili neki drugi valjani rom?jel se instalira preko cmw nakon sto se prekopira na sd kartu?...tnx...nemam iskustva sa ovim mobom zato pitam imao sam 990

Imas na Android hilfe nemackom forumu. Prekopiras zip na karticu i preko twrp/cwm instaliras.

ako mozes postavi link za neki na pp, ne znam da se snadjem i u fonu imam vec cwm sa kojim ulazim na + i power dugme , ne znam sta je twrp

ljudi koju kameru preporucujete za ovaj fon , video snima u fullu al su mi fotke lose preko postojece kao da nisu ni 3.15 mpx a kamoli 8

Vrh Dno